Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Kochane!
Wybaczcie że tak późno przychodzę z wiruskami🦠 ale dopiero dziś zobaczyłam❤️ i mogę zarażać z czystym sumieniem🙂
Życzę Wam wszystkim, żeby ten kwiecień okazał się dla Was tak szczęśliwy, jak dla mnie dwa lata temu❤️ i w styczniu dwa bobaski😉
Tak więc łapcie 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠kwiatek100, SandraH.97, RinTinTin, ELka, Putka2022, Niezapominajka95, Angi90 , Zosis, siesiepy, Rica, bialy_wilczek, Lipcowa, Emka06, malutka203, Beezi, Niaha, MałaStokrotka, Amunicja, Paprota9418, Evondita82, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Sandra super że już jest jakiś plan! ♥️ I że już działasz z szukaniem kliniki, Ty to jesteś silna babka! 🔥
Dziewczyny a czy któraś z Was jest dzisiaj 6dpo? Zastanawiam się czy ten 9.04 na który się wpisałam nie jest za szybki na testowanie, czy ten test ma szansę wgl coś pokazać. To będzie wtedy 11 dpo.SandraH.97 lubi tę wiadomość
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Beezi wrote:Karolaa, cześć, zajrzyj lepiej na wątek "Starając się z pomocą medyczną" na pewno znajdziesz większą pomoc, bo my tutaj raczej na etapie starań naturalnych/IUI. Ale jeśli chcesz z nami też zostać i poplotkować to zapraszamy, wpiszę na testowanie i będziemy trzymać kciuki. ✊🍀 Widzę, że miałaś histeroskopię w Artvimedzie, mogę mieć pytanie na priv?
Białek, o nie 😥😥😥 Trzymaj się ❤️ Mam nadzieję, że to przez te zawirowania z zębami
Mala_osska, jak ciemnieją to możesz testować częściej, jak będzie pik i potem bledszy to na pewno był pik, owu potwierdzi ewentualnie prog wykonany 8 dni po piku. Niestety pik nie równa się owu, bo może być pik, ale pęcherzyk nie pęknie.
Dzięki, takiej odpowiedzi szukałam -
moonflower wrote:Mała a mierzysz temperature? mi owulaki w tym cyklu ciemniały dwa razy, ale dopiero za drugim razem po owulaku pozytywnym dzień później miałam spadek temperatury a później skok i tak się trzyma więc uważam że owu była, ale może potwierdzę jeszcze progiem w 6dpo bo później święta...
Nie mierze temperatury, ale chyba od następnego cyklu zacznę. -
Paucia wrote:Kochane, czy któraś z Was brała progesteron besins ? ja ponownie biorę od dziś (zgodnie z zaleceniem mojej gin, w celu wchłonięcia ewentualnej torbieli, którą widziała, drugi gin nie widział).
Dobrze się po nim czujecie ? mam go brać od 16 do 26 dnia i pierwsza dawka jest straszna, bo mam zawroty głowy, słabe widzenie i jakąś spowolnioną mowę dosłownie...dopiero po godzinie mnie puszcza. Kontaktowałam się z gin i mam zastąpić go dupkiem, bo podobno ma takie samo działanie... coś powiecie więcej na ten temat? :*
Ja brałam w jednym cyklu, ale nic mi nie było takiego. -
kwiatek100 wrote:Sandra super że już jest jakiś plan! ♥️ I że już działasz z szukaniem kliniki, Ty to jesteś silna babka! 🔥
Dziewczyny a czy któraś z Was jest dzisiaj 6dpo? Zastanawiam się czy ten 9.04 na który się wpisałam nie jest za szybki na testowanie, czy ten test ma szansę wgl coś pokazać. To będzie wtedy 11 dpo.kwiatek100 lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
mala_osska wrote:Dziewczyny robię owulaki, dziś 12 dc i kreska ciemniejsza od wczorajszej z wieczora to znaczy, że mam teraz częściej robić żeby wyłapać pik ? Czy to jeszcze może przez kilka dni ciemnieć ? Zazwyczaj w 11 lub 12 dc robię zastrzyk, ale w tym miesiącu nie robię.
Wiem, że to dziwne, ale może mi się uda wyłapać to czy pęcherzyk, o ile jest, pękł ? Jeśli będzie pik i potem spadek to znaczy, że pęcherzyk pęka tak ? Czy jeśli nie pęknie to lh i tak się obniża? 🤔
Wydaje mi się, że testami nie potwierdzisz owulki. Pik informuje nas tylko, że organizm zbliża się do owulacji, która powinna nastąpić w przeciągu 24-36h po piku. A czy pęcherzyk faktycznie pęka czy nie to już inna bajka 🤔 jeśli nie mierzysz temperatury, to zbadaj proga jakieś 8 dni po piku, wtedy będziesz mieć potwierdzenie 😊mala_osska lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:@Beezi dziękuje za odpowiedź… tak myślałam, że u mnie jest problem z progiem 😞 wpisz mi @… moja faza lutealna zaczęła się stopniowo skracać, co zauważyłam już jakiś czas temu. Z 14 spadała i zrobiło się już 11..😪
O nie 😢😢😢 tulę ❤️ -
Ewiwi wrote:Ja jestem 6-7 dpo 🤣🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Bialeekk może pamiętasz u mnie faza lutealna przez cały okres stymulacji czyli prawie rok czasu skróciła się z 11 dni do 7 dni. Pierwszy cykl z dużą dawka luteiny po owulacji był już szczęśliwy. To też chodzi o to żeby te kilka dni po owulacji jeszcze endo trochę podrosło i było gotowe do przyjęcia zarodka. Może u Ciebie po owu też jest problem z tym progiem i endo nie jest wystarczająco grube?? Lekarz mówił Ci na monitoringu ile ma w okresie owulacji?
Tak, tak pamietam właśnie!
W Polsce jeszcze jak robiłam monitoringi to po owulacji endo zawsze było „grube i mięsiste”😒
Ale proga jak badałam to za każdym razem maks był 10 z groszami. Niby prawidłowy, ale chyba i tak trochę niski… plus teraz te skrócenie fazy 🙁👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
kwiatek100 wrote:Ooo i tak spojrzałam, będziesz testować dopiero 16dpo? Aleś Ty cierpliwa!! Ja już się powstrzymuje żeby nie siknąć. 🤣 Dlatego odkładam pójście do paczkomatu bo tam czeka moja paczka z testami, wiem że jak już będą w domu to nic ani nikt mnie nie powstrzyma od sikniecia sobie 🤣*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Niemampomysłunanick powiem Ci szczerze, że w sumie jestem skłonna uwierzyć, że da się to zużyć w jednym cyklu.
Avelinee tulam mocno, czas na kebsa.
Karina, super, że masz pozytywne nastawienie.
Lipcowa, u mnie w 5-8dpo był typowo wodnisty i mnie zalewało. Teraz nie wiem bo nie chce mi się sprawdzać w sumie, ale raczej sucho/kremowy.
Sandra, no bez sensu. Niby mówi się, że do 3 razy sztuka, ale po jaką cholerę narażać kobietę i jej zdrowie na ewentualną kolejną CP w prawym jajowodzie? Sama zdecydowałabym się w tym wypadku na usunięcie prawego i skupieniu się na lewym jajniku, wspierając go stymulacją czy nie wiem co się w takim wypadku w sumie robi. Dobrze, że chociaż tyle zaproponował i że święta szykują się w domu. Trzymam kciuki.
Białek na szczęście proga można wspomóc. Będziesz badać w 7dpo? Głosuję też za pomysłem EwelinaNowa aby zrobić monit grubości endo.
Dziewczyny zaciekawiłyście mnie tą płynną cytologią. Po ile to cudo u Waszych ginów jest?
U mnie też pizga "jak w Kieleckim". Rano byłam tak niedospana po lekko ponad 3h snu, że marzłam pod kołdrą. Dopiero jak nielegalnie sobie pospałam to mi przeszło i jako tako jestem w stanie funkcjonować. Ogólnie znowu oczy mi się zamykają, chyba wproszę się dzisiaj do teściowej na double shot espresso bo nie wydolę.
Ja się nakręciłam, a miałam być rozsądna... Ale co zrobisz, łeb staraczki to łeb staraczki. 10dpo a temperatura minimalnie w gorę (ciągle powyżej 37 stopni, dzisiaj najwyższa zmierzona w cyklu - 37,1) plus kot, który nigdy nie spał na brzuchu u nikogo (a ma 10 lat) dzisiaj w nocy spał mi na brzuchu. Trudno, pewnie znowu mocno gruchnę o ziemię.
My na Wielkanoc do mojej mamy chcieliśmy jechać, standardowo w sumie. Ale moja ciężarna kobyła radośnie 3 tygodnie po terminie dalej się nie rozpakowała i nie wiem kompletnie co robić. Słyszałam o przypadku, który urodził dopiero 2 miesiące po terminie (13 miesięcy w ciąży...), u tej się nie zapowiada na razie na nic (mierzę PH mleka, obserwuję zachowanie i symptomy...) i równie dobrze może się nie oźrebić w te... łącznie 3 dni (od piątku wieczór/noc do poniedziałku popołudniu). Wkurza mnie ta niepewność a ona ma w tyłku (rok temu 3 tygodnie po terminie też się rozpakowała, teraz idzie chyba na rekord). No nie będę 3 miesiące na dupie siedzieć w pełnej gotowości. Mieliśmy robić ciasto marchewkowe, pasztet, mama chciała robić sałatkę (ale nie wiem jaką, chyba coś się zmieniło), do tego na śniadanie będziemy iść dalej w gości, więc raczej nie gotujemy niewiadomo ile dla siebie w domu.Lipcowa, Karina lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Niemampomyslunanick wrote:Jak to?! A kwietniowe bliźniaki 😭?
😭😭
Ale kwiecień jeszcze długi…moonflower lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
RinTinTin wrote:Bieleekk tulę, niestety tez się zmagam z tum problemem. Moje fl tez trwają około 11 dniu. W poprzednim cyklu dostałam od lekarza progesteron i strasznie mi przedłużył cykl, niestety bez efektów 😔 14dpo zrobiłam test, odstawiłam leki i okres przyszedł dopiero w 19 dpo.
Kurcze strasznie mnie to stresuje😞 z miesiąca na miesiąc im więcej badamy tym więcej się dowiaduje, że coś jednak nie gra😞👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Natosia wrote:Pimpusiu ściskam!! Ale pamiętaj,że urodzinowy cykl to ten, kiedy będziecie działać, także ja mocno trzymam za kwiecień kciuki:*:*
A owu planowana w urodziny starego…❤️❤️Beezi lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Ewiwi wrote:Bialekk a u ciebie to ostatnio przeprowadzka i przeboje z zębem.. mi,e to wszystko plus leki które bierzesz wpływają na fl?
@niesia90 się nie sugeruje apka tylko twoimi objawami co do tego kiedy była owu. Jak myślisz że jesteś 7 dpo to zrób . Mi apka czasem skacze codziennie z różnica nawet kilku dni.
u nas w koszyku (mazowieckie) jajka, kawałek pieczywa, ciasta, wędliny. Baranek zazwyczaj słodki. Chrzan korzeń sól i pieprz
Ponoć mają uregulowac cykl, ale za krótko teraz je biorę by ocenić sytuacje…
Mam nadzieję, że jednak te wszystkie problemy wynikają od tego zęba.
Chociaż moje cykle zrobiły się bardzo nieregularne… jeszcze przed przeprowadzką czy problemami z zębem😒👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
nick nieaktualnyPaucia wrote:Kochane, czy któraś z Was brała progesteron besins ? ja ponownie biorę od dziś (zgodnie z zaleceniem mojej gin, w celu wchłonięcia ewentualnej torbieli, którą widziała, drugi gin nie widział).
Dobrze się po nim czujecie ? mam go brać od 16 do 26 dnia i pierwsza dawka jest straszna, bo mam zawroty głowy, słabe widzenie i jakąś spowolnioną mowę dosłownie...dopiero po godzinie mnie puszcza. Kontaktowałam się z gin i mam zastąpić go dupkiem, bo podobno ma takie samo działanie... coś powiecie więcej na ten temat? :* -
Beezi wrote:Karolaa, cześć, zajrzyj lepiej na wątek "Starając się z pomocą medyczną" na pewno znajdziesz większą pomoc, bo my tutaj raczej na etapie starań naturalnych/IUI. Ale jeśli chcesz z nami też zostać i poplotkować to zapraszamy, wpiszę na testowanie i będziemy trzymać kciuki. ✊🍀 Widzę, że miałaś histeroskopię w Artvimedzie, mogę mieć pytanie na priv?
jasne, piszOna- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
--> Start Artvimed Kraków 2020
2 x IUI nieudane
--> I procedura IVF ICSI Novum Warszawa
punkcja VII 2022
transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
histeroskopia Artvimed
transfer 2 (styczeń 2023) --> 5.1.2 blastocysta, ciąża biochemiczna
biopsja z wycinkiem endometrium- > NK 25/1mm2
transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 (włączony accofil, neoparin)
transfer 3 (czerwiec 2023)--> blastocysta 5.1.1 + 4.2.3; nieudane
--> Napromedica Białystok (VII- XII 2023)
diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
-->Provita Angelius Katowice (XII 2023 - obecnie)
Ona: AMH: 2,91 ng/ml
diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
On: otyłość, zaburzenia krzywej insulinowo- glukozowej, niska jakość nasienia -
nick nieaktualny