Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Estrofem
Odpowiedz

Estrofem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam to mój 1 cykl z estrofem miałam brac od 3-7 dc aromek i od 8 do dnia monitoringu czyli 13 dc estrofem. i tu moje pytanie czy komuś estrofem zaburzył cykl? pęcherzyk byl juz 17 cm w 13 dc ale okresu brac 2 testy negatywne obecnie biore juz 5 dzien duphaston na wywołanie. tempka skacze raz 36,9 a raz 36,7-36,6. w następnym cyklu mam spróbowac clostybegyt i potem znow estrofem., ale boje sie ze on mi cykle rozreguluje totalnie a i tak juz mam pomiedzy 31-39 dni, a teraz juz 44 bodajze dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 13:23

bunia211
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie dodatkowo biore siofor 850 i ovarin od nastepnego cyklu zaczne brac tez olej z wiesiolka.

bunia211
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia211 wrote:
    Witam to mój 1 cykl z estrofem miałam brac od 3-7 dc aromek i od 8 do dnia monitoringu czyli 13 dc estrofem. i tu moje pytanie czy komuś estrofem zaburzył cykl? pęcherzyk byl juz 17 cm w 13 dc ale okresu brac 2 testy negatywne obecnie biore juz 5 dzien duphaston na wywołanie. tempka skacze raz 36,9 a raz 36,7-36,6. w następnym cyklu mam spróbowac clostybegyt i potem znow estrofem., ale boje sie ze on mi cykle rozreguluje totalnie a i tak juz mam pomiedzy 31-39 dni, a teraz juz 44 bodajze dc.

Witam mnie dzięki estrofemie się udało, po kilku latach starań. A test pozytywny wyszedł dopiero 16dpo . Jeśli Twój pecherzyk miał 17mm w 13dc to owulacja wypadala około 15-16 dc . Miałaś potwierdzone kiedy pecherzyk pękł? Być może nie pękl . Ja bym z estrofemu nie rezygnowala
    Trzymam kciuki za zielonego kropka
    Ps. Ja od 1 dawki estrofemu dziennie- przeszłam do 3x1 dziennie przez cały cykl ! I wtedy się udało ;-) do tego również ovarin x2 i luteina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 14:17

• bunia211 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy pękł bo monitoring cyklu miałam kilka dni przed wylotem na wakacje. Ja biorę siofor 2*1, ovarin 2 *1 , clo bądź aromek 2*1 i ten estrofem 2*1.

bunia211
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia211 wrote:
    No właśnie nie wiem czy pękł bo monitoring cyklu miałam kilka dni przed wylotem na wakacje. Ja biorę siofor 2*1, ovarin 2 *1 , clo bądź aromek 2*1 i ten estrofem 2*1.
    Wszystko wskazuje na to że nie... I stąd wywolywanie dupkiem

• bunia211 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo i temp mi skacze raz 36.9 a raz 36.7-36.6.

bunia211
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że estrofem może powodować że pęcherzyki nie pekna.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę się tego obawiam

bunia211
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ