Euthyrox a starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, wiem że pytałam o to w różnych tematach ale nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi. Czy w czasie leczenia euthyroxem można normalnie z mężem się przytulać czy zachowywać wstrzemięźliwość ? Co gdy zajdziemy w ciąże a przyjmujemy ten lek ? Liczę na wasze doświadczenie i odpowiedzi. Dlaczego jednym lekarze wręcz nakazują a innym nie wspomną o tym nic bądź sami do końca nie są pewni co odpowiedzieć? Jak w moim przypadku. Pani wzruszyła ramionami i stwierdziła "No może i można odpocząć te 2 miesiące" ....
-
niedługo, miesiąc z lekką górką. miałam wysokie tsh, za tydzień idę na kontrolę - będę robić badania żeby sprawdzić czy dawka nie jest za mała.
wysokie tsh utrudnia zajście w ciążę ale utrudnia też jej utrzymanie, więc nie można odstawić euthyroxu jak się uda, wprost przeciwnie - często potrzebne jest zwiększenie dawki, więc należy się zgłosić do lekarza po wysikaniu dwóch kresek.
edit: nie słyszałam nigdy żeby nie można było współżyć biorąc euthyrox, ale nie jestem znawcą tematu więc nie chcę mówić że zawsze jest tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 13:00
Flp 4,6-7 -
Dobrze wiedzieć kochana Właśnie tym się przejmowałam. Będę więc działała niezależnie od jej wątpliwości. Wkurza mnie , że zawsze ktoś, coś. W październiku nie mogłam bo miałam infekcję, odłozyłam na kolejny cykl. Potem zapalenie pęcherza. Teraz miałabym odkładać na 2 miesiące bo ten euthyrox ...
Moje TSH nie było aż tak duże- 3,6.
-
nick nieaktualny
-
Mona tego jest za dużo bym czytała go aż tak dokładnie. I nie wiem czemu się denerwujesz, założyłam wątek nie o TSH tylko o leku. Zadałam pytanie o lek. Tam dziewczyny opowiadały sobie o różnych objawach, niekiedy nie szło wszystkiego ogarnąć.
-
Przy Euthyroxie można normalnie starać się o dziecko - brałam przed i całą ciążę. Gdybyś miałam TSH jakieś kolosalnie wysokie to lepiej odczekać aż trochę spadnie ale z tego co widzę to masz na takim poziomie jak na miałam przed leczeniem więc luzik
kissoflife lubi tę wiadomość
-
Ja też dostałam euthyrox niecały miesiąc temu.... TSH miałam 3,8
Lekarz powiedział że starać się mamy cały czas.
W lutym mam ponownie zrobić TSH i udać się na wizytę...
pytałam co jeżeli zajdę w trakcie leczenia w ciążę.. kazał dalej brać.. i w lutym po prostu przyjść do niego.
niestety ten cykl odpuszczam...ale to zupełnie z innych powodów...
od stycznia do dzieła
mam nadzieję ze tsh się obniży ...chociaż dawkę euthyrox mam 25.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
gabryśka wrote:Ja też dostałam euthyrox niecały miesiąc temu.... TSH miałam 3,8
Lekarz powiedział że starać się mamy cały czas.
W lutym mam ponownie zrobić TSH i udać się na wizytę...
pytałam co jeżeli zajdę w trakcie leczenia w ciążę.. kazał dalej brać.. i w lutym po prostu przyjść do niego.
niestety ten cykl odpuszczam...ale to zupełnie z innych powodów...
od stycznia do dzieła
mam nadzieję ze tsh się obniży ...chociaż dawkę euthyrox mam 25. -
oprócz euthyroxu i kwasu foliowego nie biorę nic więcej.
ale jak mam cykl staraniowy to od początku cyklu biorę wiesiołek i pije len mielony... wpływa na poprawę śluzu
jak masz tylko wstrzymywać się przez to że bierzesz euthyrox to myślę że nie potrzebnie...
wszystkie dziewczyny które mają problem z tarczyca a jest ich sporo...biorą właśnie ten lek... a nawet jak zajdziemy to myślę że będziemy musiały go brać//
ja tez ost miałam te cykle takie przerywane... niedawno się z mężem ostro pochorowaliśmy (grypa) ... on na antybiotyku... no i ten cykl odpuszczony...kuuurde zawsze coś... teraz mam znowu nadzieję na styczeń❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Ja mam brac euthyrox, żeby w ogóle miec szansę, bo moje TSh było 8,55 i mam hashimoto i najprawdopodobniej juz do końca życia będę brac ten lek. A w ciązy endo mi mowila, ze będę musiała dawkę jeszcze zwiększyć.
Wydaje mi się, że jest pewna szansa, że może się ze swoją endokrynolog nie do końca zrozumiałaś. -
Wgl to dziwna była z nią rozmowa. Niby pani miła i pomocna ale nie skupiła się na głównym powodzie z którym przyszłam. Czyli z zajściem w ciążę, z wynikami.
Miałam objawy typowe dla tarczycy i na tym się skupiła.
Mam zimne nogi i ręce, włosy mi lecą, paznokcie się łamią, jestem senna , nic mi się nie chce. -
Ja biorę Euthyrox już 4 lata i nie przeszkadzało mi to zajść w ciążę dwa razy..
Mam kilka koleżanek które zaczęły mieć problemy z tarczycą już PO zajściu w ciążę i przez całą ciążę brały euthyrox Także lek w niczym nie przeszkadza