Fertistim
-
WIADOMOŚĆ
-
Część Dziewczyny.
Wraz z Mężem zaczynamy starania o Bobaska i po ostatniej wizycie u Ginekologa dostalam Fertistim dla mnie i dla Męża do suplementacji. Z badań wszystko jest ok a pytając lekarza o witaminy przepisał mi właśnie te. Powiedział, że za 2-3 miesiące powinno się wszystko udać.
Brałyście może te tabletki? Sprawdziły się u Was? Na ulotce nic nie pisze na temat jak długo można je brać? Nawet po zajściu w ciążę? Proszę doradzcie 😉 pozdrawiam serdecznie -
Kamyczek1826 wrote:Nie, nie są na receptę. Można kupić normalnie w aptece. Polecam również parady Dziewczyn z akademiapodności.pl
A razie dieta i te witaminy do picia i zobaczymy czy się uda 😉 -
Kamyczek1826 wrote:Niestety nie wiem czy można to łączyć. Fertistim również działa na gospodarkę hormonalną więc pewien trzeba uważać żeby nie przesądzić dokładając do tego tyle ziół.
-
Brałam wcześniej już około dwóch lat suplementy z inozytolem m.in: ovarin, ovulomed max, miositogyn GT. Fertistim brałam tylko w tym jednym cyklu w którym się udało 🙂 kiedy dowiedziałam się o ciąży biorę już witaminy ciążowe. A suplementy musiałam brać że względu na PCOS podobno pomagają regulować gospodarke hormonalną. Oczywiście nie obyło się w moim przypadku bez stymulacji owulacji i brania progesteronu w drugiej fazie cyklu.
-
Oki to dowiem się i mam nadzieję że w końcu się uda. Bo te ciągle starania mnie dobijają. Nie wiem no, może trzeba przestać się starać żeby się udało i żeby bylo wszystko na spontanie? Hmm tylko ciężko tak jak już się zna w miarę swój cykl i wie się kiedy jest ta owulacja.. To aż żal się wtedy nie przytulać hehe 🤭😁
-
Wiolala wrote:Brałam wcześniej już około dwóch lat suplementy z inozytolem m.in: ovarin, ovulomed max, miositogyn GT. Fertistim brałam tylko w tym jednym cyklu w którym się udało 🙂 kiedy dowiedziałam się o ciąży biorę już witaminy ciążowe. A suplementy musiałam brać że względu na PCOS podobno pomagają regulować gospodarke hormonalną. Oczywiście nie obyło się w moim przypadku bez stymulacji owulacji i brania progesteronu w drugiej fazie cyklu.