X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Fertistim
Odpowiedz

Fertistim

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwaja Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było… dziękuję za odpowiedz!! <3

czaranna lubi tę wiadomość

• Niecierpliwaja Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wyhodowałam torbiel, pecherzyk nie pekl. Zastanawiam się, czy to przez fertisim, czy to mój problem od dłuższego czasu.
    Wcześniej monitoring robiłam raz i pecherzyk pekl tez już przerośnięty, ale miał ok 27mm. Teraz mam już torbiel ponad 4cm…
    Jestem załamana. Z pierwszym dzieckiem zaszłam w pierwszym cyklu, a tu już prawie rok. Wszystkie wyniki ok, wiec dlaczego one nie pękają? Nie wiem, gdzie szukać, jakie jeszcze badania zrobić, żeby znaleźć przyczynę.
    Raz miałam zastrzyk z ovitrelle, oczywiście tez się nie udało. Ale wtedy nie sprawdziliśmy przy jakiej wielkości pekl pecherzyk.
    Dziewczyny, poradzicie coś błagam, bo już mi się wszystkiego odechciewa

• Patrycja B. Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Chcialam zapytac, czy u ktorejs zmienił / wydluzyl sie cykl przy stosowaniu suplementów i fertistimu ?

• weruśka Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja B. wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Chcialam zapytac, czy u ktorejs zmienił / wydluzyl sie cykl przy stosowaniu suplementów i fertistimu ?

Tak, u mnie. Dodatkowo straszny wysyp na twarzy.
    Dzisiaj 39 dzień cyklu i cisza. Wyczytałam, że fertistim może powodować opóźnienia miesiączki lub jej zanik, więc odstawiłam.
    Czy jeśli dzieje się tak u mnie po fertistimie to jest sens próbować inne suplementy z inozytolem czy będzie dokładanie taka sama sytuacja?

• Sana1 Nowa

Wysłany: 19 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosiwał ktoś Fertistim w cyklu sztucznym ( przyjmuje estrofem) przed transferem?
    Wizytę mam w Piątek a chciałbym zacząć już brać, na dobry skład. Jestem po nieudanym transferze i szukam suplementu z dobrym składem.
    Ktoś ma wiedzę na ten temat

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek1826 wrote:
    Część Dziewczyny.
    Wraz z Mężem zaczynamy starania o Bobaska i po ostatniej wizycie u Ginekologa dostalam Fertistim dla mnie i dla Męża do suplementacji. Z badań wszystko jest ok a pytając lekarza o witaminy przepisał mi właśnie te. Powiedział, że za 2-3 miesiące powinno się wszystko udać.
    Brałyście może te tabletki? Sprawdziły się u Was? Na ulotce nic nie pisze na temat jak długo można je brać? Nawet po zajściu w ciążę? Proszę doradzcie 😉 pozdrawiam serdecznie
    Ja biorę fertistim od lipca, do teraz niestety nic 🥺

28 i 30 lat <3
    7 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Matylda8 Nowa

Wysłany: 20 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmagam się z PCOS. Fertistim biorę codziennie od lipca, wcześniej też brałam kilka miesięcy z przerwami. Efektów brak

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam Fertisim dla kobiet 39 sztuk, termin do końca stycznia 2025.
    Fertisim dla mężczyzn 14 sztuk, termin do końca marca 2025.
    Dodatkowo dorzucam Pregna Start 30 tabletek, termin lipiec 2025 i 3 testy ciążowe. Cena 35 zł + koszt wysyłki.
    Polecam 😊

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ