Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję że wstałam, a rcazje zostałam obudzona telefonem przesz szwagierkę. Ale co to się nie działo w mojej głowie 🤣 dziś przed te 2 godziny snu zaliczyłam odwiedziny u znajomej która urodziła, a później siedziałam w poczekalni szpitala razem z koleżankami z pracy i czekałyśmy na badania w związku z płodnością. W moikm śnie małż miał wyniki nasienia dobre, to u mnie czegoś szukaliśmy 😄 mam nadzieję, że z tymi wynikami się spełni.
Ktoś wywoływał do tablicy mazowieckie? My z mężem pochodzimy z granicy swietokrzyskie / mazowieckie.
Co do brania Eutyroxu to osobiście polecam odczekać przynajmniej 2 godziny z piciem kawy, a kwas foliowy brać po kilku godzinach. Ja jak zaczęłam go brać tak godzinę, dwie po Eutyroxie to wzrosło mi tsh. Wydłużenie tego czasu spowodowało że wróciło ona na swój prawidłowy poziom.Olalee, stokrotka00, klaudia_23 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Butterfly23 wrote:Polecam przeczytać:
https://matkamimowszystko.pl/jak-poprawic-grubosc-endometrium-26-sposobow/
Wiecie co, nigdy nie wpadłam na to, ale może ja z endometrium mam problem?
Nie sprawdzałam przed poronieniem jaka była sytuacja, ale np teraz po monitoringu byłam świeżo po owulacji i 1 gin stwierdził endo 6,5mm a drugi 8,5mm. Czy to nie za mało? Lekarze nic nie mówili, że to źle.
Któraś z Was pisała, że po owu miała endo 12mm więc idealne warunki do ciąży. I to mnie zaczęło zastanawiać 🧐👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Dziewczyny:
@Chmurka21
@Saya
@Idawoll
@Hach
@Astereae
@Mart768
prośba, aby usunąć swoje pierwsze posty na wątku listopadowym, aby @Mysza_Polna wskoczyła na przódStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olalee wrote:Robię Dziewczyny podejście do kawy bo od zeszłego wtorku nie piłam kto pije ze mną?
Olalee lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry,
u mnie poza mnóstwem wyjazdów i spotkań służbowych 4 dc już jakby się skończył, zawsze miałam po 7 dni a teraz taka lipa.. 🤔
Poza tym, zaktualizowała mi się apka, która wyznacza mi dni płodne i znowu pokazuje, że miałam po 22 dc dopiero dni płodne a wtedy to my już ze Starym odpuszczamy przytulanki i się zastanawiam, że może my w końcu dajemy ciała? Ale czy to możliwe, że w 17dc pęcherzyki 25mm i by dotrzymał jeszcze 5 dni? Jak myślicie? 🤔
Planuje odpuścić w tym miesiącu, w sensie nie ze staraniami ale z liczeniem czekaniem i wcześniejszym testowaniem - może uda mi się chwile zapomnieć (nawet kupiłam aparat żeby zacząć robić coś nowego ) 🤗
Damy sobie czas jeszcze 3 cykle, grudzień, styczeń i max marzec - później Klinika Niepłodności i będziemy podchodzić do IUI, przed tym jeszcze w styczniu 3cie już badanie nasienia zrobimy 🥳
A wcześniej był wątek odnośnie płci - i to ciekawe, bo chciałam mieć synka, najlepiej jakby się urodził w kwietniu, bo kocham wiosnę i my z mężem obydwoje z kwietnia - ale jak myślę o naszym dziecku to mam wizje dziewczynki. Oczywiście teraz to już bez różnicy, oby zdrowe 🥰
Anka32 - no ja mocno trzymam kciuki za Ciebie w tym cyklu ! 🤩
Aszin - ciągle piłka w grze, trzymam kciuki 💪🏻
Effiii - wiem jak sie czujesz, trzymaj się poprawiaj koronę i jedziemy dalej! koenzym q10 to mogę powiedzieć, że biorę dwie kapsułki dziennie 😁
Sunnysunsun - za wcześnie, jeszcze czekamy na Twoje testowanie 😍
Maj.a - moreli nie jem akurat ale orzechów jem 2-4 sztuki, chyba, że mam ochotę to się nie ograniczam
Kasiajasia90 - ja jestem z Mazowieckiego, co potrzeba? 🤗
Ccarolinaa - trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze! I czuje te emocje przed testowaniem 😁
bonassola - ja też południe Mazowsza! 🎈
dostałam resztę wyników i chyba najbardziej mnie zastanawia AMH, bo niby pokazuje mi zakres referencyjny 0,71 - 7,59 a mój wynik to 7,12 ng/ml - ale pisałyście, że ponad 2 wyniki, czy to efekt, że mam PCOS? Jak to rozumieć? Trochę się zmartwiłam.. 😔
I dodatkowo mam:
DHEAS (zakres referencyjny 98,80 — 340,00) - mój wynik 153,00 μg/dl - wg. Was ok? Zakresy referencyjne jakoś mnie nie uspokajają
P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 9,15 IU/ml zakres referencyjności: < 34,00
P-ciała p/tyreoglobulinie 48,4 IU/ml zakres referencyjności: < 115,0
Estradiol 37,1 pmol/l (chyba bardzo niski, jak to podnieść?) zakres referencyjny: faza folikularna : 114,0 - 332,0
faza owulacyjna : 222,0 - 1959,0
faza lutealna : 222,0 - 854,0
postmenopauza : 18,4 - 505,0
Czy któraś z Was potrafi zinterpretować? 🤩😔
Anka32, Effiii lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
Olalee wrote:co tam na obiadek dziś macie?
U mnie dziś tagliatelle z kurczakiem, marchewką i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowymOlalee, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Olalee wrote:smacznego
Poruszę temat śluzu, oczywiście bez zdjęć 🤣 powiedzcie mi czy w okresie owulacji dostajecie takiego typowo rozwodnionego? Ja u siebie zauważam jedynie taki jak białko kurze, mocno ciągnący. Zastanawiam się czy nie zacząć brać od następnego cyklu wiesiołka żeby go rozrzedzic.
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
nick nieaktualnyOlalee wrote:Robię Dziewczyny podejście do kawy bo od zeszłego wtorku nie piłam kto pije ze mną?
Ja się chętnie napiję bo właśnie wróciłam z pierwszego spacerku od czasu choroby i zmarzłam 😀
Dobrze tak przewietrzyć głowę 😍
to imagePusshka, karola_b, aszin, Olalee, Butterfly23, ultramaryna_, koktajlowa lubią tę wiadomość
-
@ezra, będę trzymać kciuki, żeby nie było u was konieczności odwiedzenia Kliniki Niepłodności 🤞
Co do AMH to wynik powyżej 3 może świadczyć o PCOS, ale widzisz np. ja mam policystyczny obraz jajników i brak owulek, a AMH w normie, bo 2,14
Z tego co kojarzę jak jest wysoki poziom AMH to po prostu trzeba uważać przy stymulacjach, żeby nie przestymulować jajnikówezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Dziękuję Ci bardzo. Ja u Was dzisiaj pogoda? U mnie dalej zimowo, ale temp minimalnie na minusie.
Poruszę temat śluzu, oczywiście bez zdjęć 🤣 powiedzcie mi czy w okresie owulacji dostajecie takiego typowo rozwodnionego? Ja u siebie zauważam jedynie taki jak białko kurze, mocno ciągnący. Zastanawiam się czy nie zacząć brać od następnego cyklu wiesiołka żeby go rozrzedzic.
ja miała kilka razy taki właśnie rozwodniony i do tego kłucie jajnika więc myślę, że może taki jak woda to typowo jak owulacja ale nie zawsze tak mam -
nick nieaktualny@ezra
Dziękuję za kciuki 🥹🥰
Podobnie jak @Pusshka trzymam kciuki żebyście do kliniki nie mieli potrzeby jechać 🥰
Co to za aparat kupiłaś? Pochwalisz się? 😀
Co do wyników, nie napiszę nic nowego ale nie znam się więc zostawiam innym Dziewczynom 😊
@Olalee
A u Ciebie co na obiad? 😀
Ja powiem szczerze, że nie mam pojęcia więc może się czymś zainspiruje. Zjadłabym makaron 🥹
@Alysa
Mam dokładnie takie same rozkminy od wczoraj w temacie śluzu i wiesiołka 😁
ezra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Ja się chętnie napiję bo właśnie wróciłam z pierwszego spacerku od czasu choroby i zmarzłam 😀
Dobrze tak przewietrzyć głowę 😍
to image -
nick nieaktualnyAnka32 wrote:@ezra
Dziękuję za kciuki 🥹🥰
Podobnie jak @Pusshka trzymam kciuki żebyście do kliniki nie mieli potrzeby jechać 🥰
Co to za aparat kupiłaś? Pochwalisz się? 😀
Co do wyników, nie napiszę nic nowego ale nie znam się więc zostawiam innym Dziewczynom 😊
@Olalee
A u Ciebie co na obiad? 😀
Ja powiem szczerze, że nie mam pojęcia więc może się czymś zainspiruje. Zjadłabym makaron 🥹
@Alysa
Mam dokładnie takie same rozkminy od wczoraj w temacie śluzu i wiesiołka 😁
ja nie wiem co u mnie dziś będzie bo mama jest w domu z synem i ona coś wymyśli ( dzisiaj mam dobrze a pytam bo też lubię się inspirować -
Ezra, tak jak Puszinka wspomniała , twój wynik świadczy o policystycznych jajnikach.
DHEAS w granicach normy więc jest ok, tak samo przeciwciala. Co do reszty nie wypowiem się .
Anka , gdzie rękawiczki 🥶🥶🥶
Alysa, ja dziś 11 DC, owulka w okolicach 15/16, a dziś zaczął mi się śluz rozwodniony, zaobserwowałam u siebie że im bliżej owulki to on "gęstnieje" właśnie do postaci białka jajka .ezra lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔