Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka32 wrote:Zagłosowałam na Winiary ale i tak jestem #teamkielecki 😁
Obudziłam się z drzemki z bólem gardła i kaszlem, no ludzie 🙄 jeszcze Królowej brakuje do kompletu 🤣Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Też zagłosowałam na Winiary. 😄 Czy listopadowe 🤰🏻 też mogą dołączyć do wątku zbiorowego? 😀 Któraś z was pisała, że nie chciałaby czytać o ciąży, ale ja z takimi rzeczami uciekam albo na wątek typowo dla rodzących w sierpniu, albo na wątek listopadowy.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
nick nieaktualny
-
Progesteron 7dpo 10,96 to chyba słabo, nie?31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Sarka94 wrote:My byliśmy wczoraj u sąsiadki, która moi chłopacy traktują jak swoją babcię. Ale po tym jak pod koniec wakacji mnie zapytała kiedy zamierzamy zrobić mamę babcią i na dodatek jak mnie zatkało dodała "Chyba wiesz co mam na myśli" unikam jej po prostu. Wiem, że to ze starości, ale jest strasznie wścibska i ja nie będę tego znosić. Ale wczoraj szliśmy wszyscy w 4 to stwierdziłam że odpękam i nie będę się odzywać. Sąsiadka nadawała na drugą sąsiadkę młodsza ode mnie która jest w drugiej ciąży. Mówiła że ostatnio ją spotkała to się jej zapytała bo słyszała takie plotki że ma jeszcze 3 dzieciaków z innym w innej wsi. I ona mówi taka zadowolona "I wyobrażacie sobie, tyle dzieci narobić?".. Myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. My źli bo dzieci nie mamy, inny sąsiad z sąsiadka też starali się 1.5 roku o pierwsze, wcześniej nam tez na nich gadała, że sami, że by sobie dziecko zrobili. No dramat. I niestety nadal będę unikać. Niech mąż sam do niej chodzi. Chociaż widzę, że i jemu się odechciewa.
I to jest właśnie bycie kobietą!
Nie masz dzieci? Lambadziara. Masz ich więcej niż dwójkę? No jak króliki. A czemu dziecko nie ma czapeczki? A czemu ma czapeczkę? A czemu nie chrzcicie? A czemu ochrzciliście? Czemu karmisz dziecko tylko piersią, przecież zagłodzisz? Czemu karmisz tylko modyfikowanym, chore będzie? Czemu się tak ubrałaś? Czemu się tak nie ubrałaś? Czemu się nie szanujesz, czemu to, czemu tamto?
W takich momentach uskuteczniam psychiczny wellness, ale i tak doprowadza mnie to do szału absolutnego, nie powiem.
Co do obiadów: u nas za to na obiad schabowy i ziemniory, rosołu tu nigdy po niedzieli nie zostaje, nie ze mną za kółkiemMalamia, Anka32, Sarka94, aszin, Muuu. lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
Fooskatt wrote:Progesteron 7dpo 10,96 to chyba słabo, nie?
@Evelle28, dziękuję! A Ty testujesz już w środę, tak? 🤩
@ezra, podeślę moje notatki z webinaru o pasożytach wieczorem, tam były nazwy i jakie mogą być objawy
@Malamia, ha w sumie racja, to przez te moje krótkie cykle 😀 Trzymam kciuki, żeby żołnierzyki z piątku przetrwały 🥰
U nas na obiad dziś szybkie spaghetti, ale za to jutro mam fajny pomysł - Polędwiczki wieprzowe w sosie serowym z pieczarkami i kopytkami 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 15:36
aszin, Astereae, Malamia, blador2, ezra lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Ja dziś jestem jakaś śpiąca, chyba kawa wleci zaraz 🥱Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualnygoska000 wrote:Piękne wyniki Laski 😍
Ja badanie na pasożyty, swoje i Młodego zawsze wysyłam do Warszawy. Laboratorium Felix Trzeba wysłać paczkę kurierem, odpowiednio zabezpieczoną, jest trochę tych wytycznych, ale nie zamienię na inne. Sanepid u mnie to koszmar...
A czy kiedyś musieliście się podjąć leczenia? Pytam bo ja też w trakcie badań i zastanawiam sie czy to ogarnie zwykły internista w razie w czy trzeba do innego się udać? -
Dziewczyny czy przy cb to krwawienie było podobne do normalnego okresu? Poxzatek bardzo bolał, było dużo skrzepów, dzisiaj 5dc i końca nie widać cały czas czysta krew 😔 chyba nie będę miała wątpliwości, że dobrze się oczyściłam 😭👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Jak słuchałam tego webinaru odnośnie pasożytów to ta prowadząca mówiła, że ciężko jest niekiedy znaleźć pasożyty, może być tak, że np. danego dnia w materiale nie będzie, a na drugi dzień już tak.. I że najlepiej wysyłać do jakichś specjalistycznych laboratoriów, które zajmują się typowo pasożytami, a nie taki typu DIagnostyka. Dla mnie ma to sens 🤔
Ja oglądałam z nią live na insta to właśnie tłumaczyła, że pracownicy sieciowek nawet nie są uczeni, jak szukać tych pasozytow. A u tej kobiety słychać pasję do tego, co robi.Pusshka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytelefon_w_rosole wrote:I to jest właśnie bycie kobietą!
Nie masz dzieci? Lambadziara. Masz ich więcej niż dwójkę? No jak króliki. A czemu dziecko nie ma czapeczki? A czemu ma czapeczkę? A czemu nie chrzcicie? A czemu ochrzciliście? Czemu karmisz dziecko tylko piersią, przecież zagłodzisz? Czemu karmisz tylko modyfikowanym, chore będzie? Czemu się tak ubrałaś? Czemu się tak nie ubrałaś? Czemu się nie szanujesz, czemu to, czemu tamto?
W takich momentach uskuteczniam psychiczny wellness, ale i tak doprowadza mnie to do szału absolutnego, nie powiem.
Co do obiadów: u nas za to na obiad schabowy i ziemniory, rosołu tu nigdy po niedzieli nie zostaje, nie ze mną za kółkiem
Dodałabym jeszcze masz dziewczynkę? Kiedy chłopczyk?
Masz chłopczyka? Kiedy dziewczynka?
Masz dwóch chłopców/dwie dziewczynki? No to przecież trzeba trzecie żeby były różnej płci 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 16:00
Sarka94, telefon_w_rosole lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blador2 wrote:Dziewczyny czy przy cb to krwawienie było podobne do normalnego okresu? Poxzatek bardzo bolał, było dużo skrzepów, dzisiaj 5dc i końca nie widać cały czas czysta krew 😔 chyba nie będę miała wątpliwości, że dobrze się oczyściłam 😭👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
blador2 wrote:Dziewczyny czy przy cb to krwawienie było podobne do normalnego okresu? Poxzatek bardzo bolał, było dużo skrzepów, dzisiaj 5dc i końca nie widać cały czas czysta krew 😔 chyba nie będę miała wątpliwości, że dobrze się oczyściłam 😭
Też zagłosowałam na Winiary ❤️
Ja miałam teraz najprawdopodobniej cb, druga kreska widoczna beta 5.61 a po dwóch dniach już 3,7 czy jakoś tak , więc podejrzewam że cb, mimo że był to 20 dzień cyklu … więc nawet okres mi się nie zdążył spóźnić tylko przyszedł o 8 dni za szybko, i ten okres miałam bardziej obfity i trwał 6 dni gdzie u mnie zazwyczaj 3/4 dni okres trwa👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
01.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Astereae wrote:Takie polecane to Olimpia Med, BadBak, DiaBakter.
Można wyyslac online kurierem 😊
Oooo dziękować! Zapisane 🤞🏻
Ja nadal czekam na wyniki ten ALAB jest masakryczny pod tym względem, już znalazłam Diagnostykę niedaleko mnie..👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Pusshka wrote:Nie jest źle, owulacja raczej była. Prog wytwarza się skokowo, więc jest opcja że trafiłaś akurat na spadek, ale najlepiej jakby był powyżej 15. Może spróbuj zbadać za miesiąc i jeśli nadal po owulacji będzie taki niski, wybierz się do gina żeby przypisał coś na podwyższenie?
@Evelle28, dziękuję! A Ty testujesz już w środę, tak? 🤩
@ezra, podeślę moje notatki z webinaru o pasożytach wieczorem, tam były nazwy i jakie mogą być objawy
@Malamia, ha w sumie racja, to przez te moje krótkie cykle 😀 Trzymam kciuki, żeby żołnierzyki z piątku przetrwały 🥰
U nas na obiad dziś szybkie spaghetti, ale za to jutro mam fajny pomysł - Polędwiczki wieprzowe w sosie serowym z pieczarkami i kopytkami 😋31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO.