X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Chciałam troszkę rozładować atmosferę, mam nadzieje, że Karola się nie pogniewa 🥹
    Wiem, wiem, ale uwielbiam Twoje teksty 😁

Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Może ją też można opitolić na śpiku? Lepiej będzie wyglądać 😀

Ja po takim numerze wysłałabym teściową do fryzjera na mój koszt, napomkując przed wizytą, że marzy się jej fryzura na pazia. Skoro oko za oko, ząb za ząb to włos za włos też 😅

blador2, Muuu., Malamia, Lola93, goska000, Bulbasek, ezra, karola_b, Kira, Adirella, marti lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    No nie ma nadal 😳😳😳
    Serio 🙄

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ezra, długo każą czekać... 🙄

Ostatnio jak robiłam betę po oszukanym teście to wstawili wyniki koło 22.. jakiś ten labek jest lewy dla mnie, bo tylko tu jak robię jakiekolwiek badania to tak długo czekam.. 😞

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja po takim numerze wysłałabym teściową do fryzjera na mój koszt, napomkując przed wizytą, że marzy się jej fryzura na pazia. Skoro oko za oko, ząb za ząb to włos za włos też 😅
    Ba, taki bon w prezencie pod choinka, u fryzjera powiedzieć że ta i ta osoba z takim bonem przyjdzie na specjalną fryzurę 😀

blador2, Anka32, goska000, Sofka88, karola_b, Adirella lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Ba, taki bon w prezencie pod choinka, u fryzjera powiedzieć że ta i ta osoba z takim bonem przyjdzie na specjalną fryzurę 😀

Dokładnie o coś takiego mi chodzi 😎

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    A Ty Anita testowałas?

Tak, biało 😒 w poprzednich ciążach 9 dpo już było ładnie widać druga kreskę, więc raczej nici z tego cyklu. Chociaż cycki mam tak bolące i żyły na wierzchu, że nie wiem sama co myśleć.

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Tak, biało 😒 w poprzednich ciążach 9 dpo już było ładnie widać druga kreskę, więc raczej nici z tego cyklu. Chociaż cycki mam tak bolące i żyły na wierzchu, że nie wiem sama co myśleć.
    Mnie cycki tez bolą 🙈
    I te moje orzeszki takie dorodniejsze się zrobiły , ale chyba może to progesteron tez tak wpływać🤷‍♀️

Ja sobie uświadomiłam ze w tamta sobotę miałam takie rwące bóle jajników owulacyjne wiec ja może owulke miałam później , i jeżeli patrzeć według tego to byłabym dziś 8 dp 🙈

Mam takie rozkminy ze szok 😅😅
    Ja przy poprzedniej ciąży (straconej) wlasnie w dniu zrobienia testu dostałam brązowych plamien i śmiałam się ze Oo wywoływacz zadziałał szybko , miałam jeden dzień mocniejszych plamien a później coraz lżejsze aż w sobotę wieczorem czysto i od soboty taki kurewsko mocny ból piersi ze szok , w pon test 2 kreski we wt beta jakos ponad 70 🙈

AnitaK, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dziewczyny muszę się wygadać. Przepraszam, że tak wjadę z kopa.
    Moja teściowa dzisiaj bez naszej wiedzy i zgody obcięła włosy mojej córce. Mała była u niej w czasie naszej pracy.
    Bardzo mnie to zdenerwowało i byłam w szoku, że w ogóle to zrobiła, bo była u mnie w zeszłym tygodniu jak siedziałam z Małą na zwolnieniu ze względu na przeziębienie i mi napomknęła, że chciała jej przyciąć włosy jak ona spała, ale pomyslala sobie, że tego nie zrobi pod naszą nieobecność i bez zgody. Ja jakoś szczególnie na to nie zareagowałam, jedynie rzuciłam tekstem, że ma ładne włosy i będę jej robić kitki. Męża też o to zagadywała, ale też nie wyraził zgody. No i dzisiaj to zrobiła. Mąż kiedy odbierał córkę od babci to nie był zadowolony i napomknął, że na pewno ja nie będę z tego zadowolona.
    Zepsuła mi resztę dnia, serio. Jestem osobą z natury nie za bardzo wylewną, ale jak ktoś przekroczy pewna granicę to muszę zareagować. Widziałam się niedawno z teściowa i powiedziałam jej spokojnie, że jestem zła na to, że bez naszej wiedzy i zgody obcięła Małej włosy i mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz. Teściowa oczywiście wyraziła skruchę, przeprosiła, ale dodała od siebie "że jej się wydaje, że teraz wygląda lepiej". Nosz kurr... serio?!
    Mówię Wam dziewczyny, moja córka ma teraz fryzurę na pazia 😅 już nawet nie wiem czy się śmiać, czy płakać.
    Nie wiem, może ja za ostro zareagowałam, ale stwierdziłam, że jak nie pokaze swoich emocji i nie zwrócę uwagi teściowej to w przyszłości pozwoli sobie na więcej i więcej.
    Ehhh... jeszcze mi było trzeba spiny z teściówką przed świętami 🤣

Ale bym się wkurzyła. Rozumiem twoje emocje. Ahh te teściowe normalnie brak słów 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Jagoda2023 gratulacje! 🎉❤️🍀

@Sunnysunsun gratulacje! jeżeli jest ok, TO JEST OK 👍 uwierz w to! Na jaki tc i dzień wyliczyła pęcherzyk?

@ezra mnie od praktycznie 1dpo wyświetlają się na yt filmy z pierwszymi symptomami przed testem pozytywnym itd. 😂 Jezu, to się nie da nie nakręcać, cały wszechświat podsuwa te myśli 😂😂😂

@Bulbasek myślałam o Tobie, czesc! Dawno tutaj nie zaglądałaś! 🙂😍 Co słychać? Jakie wieści z wizyt?

A Wy, moje drogie, zamiast się śmiać z Kici Koci, to zaktualizujcie swoją wiedzę, bo niedługo Wan się przyda być na bieżąco! 😍🤞🍀
    😂😅

Ultramaryna tak trochę miałam mało czasu ostatnio bo kupiliśmy bliźniaka, także kredyt, sprzedaż obecnego lokum więc trochę załatwiania i formalności. Ale już chyba lepiej będzie przeprowadzka pod koniec stycznia także powinnam mieć czas na forum😊 A z wizyt no to lecimy pierwszy cykl stymulowany lamettą, dzisiaj byłam na podglądzie to ładny pęcherzyk jest ale tylko jeden no i na prawym jajniku znowu także raczej się nie nakręcam za bardzo. Owulka powinna być dzisiaj/jutro także pewnie jeszcze sikne ostatni raz w tym roku. Jedynie na plus że bardzo mi cykl skróciło bo dzisiaj 13 dc, a u mnie przy 18-20 dopiero się pęcherzyk dominujący pokazywał.

Lola93, Sarka94, Jagoda2023, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Mnie cycki tez bolą 🙈
    I te moje orzeszki takie dorodniejsze się zrobiły , ale chyba może to progesteron tez tak wpływać🤷‍♀️

Ja sobie uświadomiłam ze w tamta sobotę miałam takie rwące bóle jajników owulacyjne wiec ja może owulke miałam później , i jeżeli patrzeć według tego to byłabym dziś 8 dp 🙈

Mam takie rozkminy ze szok 😅😅
    Ja przy poprzedniej ciąży (straconej) wlasnie w dniu zrobienia testu dostałam brązowych plamien i śmiałam się ze Oo wywoływacz zadziałał szybko , miałam jeden dzień mocniejszych plamien a później coraz lżejsze aż w sobotę wieczorem czysto i od soboty taki kurewsko mocny ból piersi ze szok , w pon test 2 kreski we wt beta jakos ponad 70 🙈

Widzisz, nie dość, że mamy podobne odczucia to jeszcze w podobnym czasie po owulacji jesteśmy. Z tym, że u mnie plamienie wystąpiło 5 dpo i nie wiem, czy czasem nie za szybko na zagnieżdżenie. Ale Twoje wczorajsze wygląda obiecująco ✊✊✊

Evelle28 lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Ultramaryna tak trochę miałam mało czasu ostatnio bo kupiliśmy bliźniaka, także kredyt, sprzedaż obecnego lokum więc trochę załatwiania i formalności. Ale już chyba lepiej będzie przeprowadzka pod koniec stycznia także powinnam mieć czas na forum😊 A z wizyt no to lecimy pierwszy cykl stymulowany lamettą, dzisiaj byłam na podglądzie to ładny pęcherzyk jest ale tylko jeden no i na prawym jajniku znowu także raczej się nie nakręcam za bardzo. Owulka powinna być dzisiaj/jutro także pewnie jeszcze sikne ostatni raz w tym roku. Jedynie na plus że bardzo mi cykl skróciło bo dzisiaj 13 dc, a u mnie przy 18-20 dopiero się pęcherzyk dominujący pokazywał.
    Ooo Lametta, jak się po niej czujesz? Mam ją na receptę ale jeszcze nie brałam, czekam na 🐵

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunny gratulacje mamusiu ❤️

@Karola nie dziwię Ci się, ja na bank bym zrobiła aferę. Parę razy się spielam z teściową jak mi zrobiła porządki w mieszkaniu. Nie zrozumcie mnie źle, fajnie że posprzątała ale ku*wa znaleźć coś potem to myślałam że mnie szlak jasny trafi... Musiałam dzwonić i pytać gdzie są do cholery moje takie a takie rzeczy 🤣 i przestała sprzątać 🤣

marti lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii, a Ty jak się czujesz w związku z tą tężyczka? Leki pomagają?

Viii lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ♥️
    Widzę że trochę zmian tutaj nastąpiło, nie wiem o co chodzi z tym zbiorczą grupą bo nie dam rady nadrobić.
    Ale ostatnio myślałam o tym że już zaczęłam kojarzyć historię dziewczyn stąd i się wczuwać i myśleć co u Was że to trochę smutne że część idzie dalej a część zostaje mimo zażyłości. Ale z drugiej strony dla osoby która się stara i zmaga się z różnymi problemami i smutkiem i niepewnością- nie zawsze czuję się na siłach słuchać o ciążach. Nawet jeśli się szczerze cieszy i mocno dopinguje♥️ ja bym na chwilę obecną chyba wolała zostać na miesięcznych wątkach☺️

My odebraliśmy dziś posiewy i są czyste.
    Urolog inny dopatruje się jednak problemu w powiększonych żyłach jeśli chodzi o słabe badania nasienia 😪 więc idziemy po świętach do kliniki i zapadnie tam decyzja czy operujemy czy podciągamy wyniki nasienia suplementami i brakiem używek.
    Stresuje się strasznie i jakoś nie potrafimy cieszyć ze świąt…
    Tym bardziej że moja córeczka w tym roku spędza święta ze swoim tatą ☹️

Sarka94, ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zaczęliśmy się zastanawiać nad tym ze tyle par dookoła nas stara się miesiącami, nie robiąc badań i nie wiedzac nawet że ma obniżone parametry nasienia, żylaki czy problemy hormonalne ( nasze żyły są nie wyczuwalne i żadnych obiawow i poniżej jakiejś operacyjnej wielkości, mają 2,1 i 2,3 a zabiegi od 2,5 w górę) i tak miesiącami się załamuje że to jeszcze nie teraz, jeszcze się nie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sofka88 przykro mi, że córka nie spędzi z Tobą tegorocznych Świąt 🫂
    Czy w przyszłym roku to się zmieni?

• Viii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Viii, a Ty jak się czujesz w związku z tą tężyczka? Leki pomagają?

O dzięki że pytasz, przypomniałaś mi że mam magnez zażyć 😊 Mam wrażenie że ta suplementacja zaczyna pomagać i mam trochę więcej energii. Chociaż nie wiem jak wytrzymam kolejne tygodnie, ten magnez mnie wykańcza 🥴 tą są duże tabletki i jak na początku szło ok, tak teraz rzygam jak na nie patrzę i mi stają w gardle a muszę zażyć aż 5 w ciągu dnia 🙃

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kurde też bym się ostro wkurzyła, dobrze zareagowałaś to teściowa przesadziła.

Lola ja średnio bardzo, ale ja chyba nie jestem stworzona do żadnych hormonów. Ja brałam po 2 tabletki dziennie 3-7dc. Zawroty głowy, uderzenia gorąca ogólnie strasznie słabo mi było. Ale te pierwsze 2 dni takie najgorsze były, aaa i strasznie mnie cycki swędziały.... Ale ja po dostinexie po pierwszej dawce też myślałam że umrę potem już było ok wiec może mój organizm taki dziwny jest.

Co do wizyt i cen to chyba przebije wszystkich, byłam na dwóch wizytach w tym cyklu i każda wizyta 380 zł, to typowy monitoring. Na kolejną po świętach juz powiedział że przyjmuje mnie za darmo taki hojny na święta😂 No cóż lekarz bardzo w porządku, ufam, kocham za emaptie wiec no nie zmienię, chyba że kasa mi się skończy

Viii, Lola93, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Sofka88 przykro mi, że córka nie spędzi z Tobą tegorocznych Świąt 🫂
    Czy w przyszłym roku to się zmieni?

Niestety u nas jest to skomplikowane 😪
    Dziadkowie córki a rodzice byłego męża mieszkają bardzo daleko. Święta to jedyny czas kiedy ich widzi. Więc pomimo urazu do nich ( bo słabo się zachowali przy naszym rozstaniu, z winy ich syna defacto) to już trzecie święta spędzam bez małej bo wiem że dla nich to ważne a moja córka też dziadków potrzebuje i kocha… także wraca co roku drugiego dnia świąt więc wigilia i pierwszy dzień nie są dla mnie jakieś magiczne od tamtej pory 😞

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ