Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Króliku
Nomeolvides, piękny pazur 😍
Ezra, wierzę w Ciebie :*ezra lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Lola93 wrote:Dziewczyny, ja wiem że juz jest tysiąc mitów na ten temat, ale powiedzcie mi proszę, jak wyjdzie mi jutro biel wizira, jak pospieszyć szanowną panią 🐵. Pewnie to niemożliwe, bo każda już bo testach tylko chce żeby przyszła i żeby zacząć nowy cykl starań, ale może są jakieś wierzenia staropolskie 🤣 natrzeć się czosnkiem winem i zatańczyć taniec małpek 🤣
Chyba jakoś mocno nie przyśpieszysz. Możesz ćwiczyć, termofor na brzuch kłaść, ale gwarancji nie ma, że pomożeLola93 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
@Mamausia z takim wsparciem musi być dobrze! Beta piękna, trzymam kciuki, żeby pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem.
@Rosołku dużo zdrowia dla teścia! I tulę za @ 🫂 Pięknie to napisałaś, życzę Ci żebyś jak najszybciej zmieniła trasę 🥰
Paznokcie macie cudne! Dziewczyny tak z ciekawości podczas ciąży robicie/będziecie robić paznokcie? Wiem, że to nie szkodzi, ale w poprzedniej ciąży miałam jakiś wewnętrzny opór i totalnie odpuściłam. Zresztą miałam swoje tak dla odmiany bardzo ładne, teraz są koszmarne i zamierzałam coś podziałać jeszcze przed świętami, ale się waham w obecnej sytuacji.
@Alysa ja piłam kiedyś siemię lniane, w takiej postaci jak Ty, dość regularnie ale nie zauważyłam żadnych zależności. Pewnie każdy ma inaczej.
@Mimi jest piękna kreska! 😍😍 I piąteczka 🖐️ ja w tym miesiącu też z doskoku na wątku 😅
@Ezra czekamy na jutrzejsze testowanie!!!
@Muuu, @Małgosiagosia 🥰🥰 cudownie!
Cześć @Królikkicek, powodzenia!
Ja dzisiaj wcześniej skończyłam pracę i mam wolne do 2 stycznia. Zabieram się teraz za porządki, póki młody śpi.Małgosiagosia, Muuu., 100krotka🌼, ezra lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
telefon_w_rosole wrote:Dziękuję, kochane Bardzo mi to pomaga. Mój też nie cierpi jak ja płaczę, twierdzi, że czuje się wtedy bardzo bezradny i to go złości i smuci. Chce mi pomóc, nie wie jak etc.
Pomaga mi pytanie, które zadała mi moja kuzynka "Dlaczego chcesz mieć dziecko?" - to z pozoru oczywiste i banalne pytanie wcale nie jest oczywiste. Mam taką myśl, że bobo nie jest brakującym elementem układanki, jest wagonikiem do pociągu - i pociąg (to ja, ciuf ciuf) może jechać bez tego wagonika, natomiast, kiedy zostanie on doczepiony, to trasa zmieni się na zawsze. Ani na lepsze, ani na gorsze, po prostu się zmieni.
Może sobie posprzątam na poprawę humoru, o. Zmywarkę wypadałoby załadować!
Będę teraz trzymać kciuki za pozostałe staraczki
Nadrabiam forum ale musiałam sie tutaj zatrzymać... przepiękny cytat chyba zapmiętam go na długo
Lecę dalej czytać!!Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
@Wenka ja na razie robię paznokcie w ciąży, chociaż czuję się wiecznie zmęczona i nieraz to mnie pokonuje i chodzę w niezrobionych. A z czego wynikał Twój opór?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 15:22
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Uff... Nasrobione
@rosołek 🫂🫂🫂
@króliczku miło poznać! obyś szybko ujrzała upragnione ⏸️⏸️ zyczę Tobie i każdej z osobna
@Muu @Małgosoagosia gratuluję
@Lola93 mi zawsze ciepła kąpiel przyspieszała 🐒 ale raczej już nie praktykuje takich rzeczy
My w drodze do domciu jeszcze jakieś 15 minut w trasie (powinniśmy już być ale wieje okropnie 🌧🌧).
Piękne pazurki Kochane, ja nie znoszę mieć nic ma paznokciach, nawet lakieru bezbarwnego 🙈🙈
Teraz już będę niestety tylko podczytywać (przynajmniej do poniedziałku).
Trzymajcie się cieplutko! Kciuki 🤞🤞 zaciskam na najbliższe dni!Małgosiagosia, Lola93, Muuu., goska000 lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
https://ibb.co/C1mLPrb
Czy któraś używała tych owulakow?
Do tej pory używałam easy@home, ale skończyły mi się 😡 testowałam jak szalona licząc że nagle zobaczę pozytyw, a ciężko je kupić ( chyba tylko na Amazon są dostępne). Miałam kiedyś testeo z allegro, domowe laboratorium ale jakoś wiecznie wyniki się różniły z tymi easy@home a testowałam równolegle👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Małgosiagosia wrote:@Wenka ja na razie robię paznokcie w ciąży, chociaż czuję się wiecznie zmęczona i nieraz to mnie pokonuje i chodzę w niezrobionych. A z czego wynikał Twój opór?
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Muuu. wrote:Witaj Królikkicek
Muuu. lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
bonassola wrote:Z ludowych wierzeń pomaga: sikanie na test ciążowy, białe majtki, no ale ❤ chyba najskuteczniejsze 😂
A co do paznokci, to byłam fanką hybryd i sama sobie w domu robiłam zawsze, ale odkąd zaczęłam się starać, to w sumie tylko odżywka, nie wiem czemu, jakoś tak pomyślałam że odżywię paznokcie po latach hybrydAdirella lubi tę wiadomość
-
Uff, nadrobiłam - mieliśmy dziś przyzwolenie wyjścia z pracy o 12:00, a ja wyszłam 14:30, bo nadrabiałam zaległości. Niestety nie zdążyłam i tak wszystkiego zrobić, wzięłam papiery do domu 🙄 A wszystko dlatego, że mam urlop aż do 2 stycznia 🥰
@Rosołek, @Anka32 🫂🫂
Z kolejnych złotych tekstów forumowych 😂
@Effiii, "mój drogi/moja droga" podoba mi się, w punkt 😂
@Alysa, "podanie leków dowcipne" 😂💙
@ezra, kochana koniecznie do powtórki jutro test! A jeśli małpa się u mnie nie zjawi, to sikamy znowu razem 🤩 Muszę podejść do Rosska po testy, bo mam tylko jeden z czułością 25, więc słabo.
Życzę, abyś przetrwała tę walkę w galerii handlowej 😆
@mimi_m, witaj, gratuluję 😊
@Muuu., piękny Kropek 🥺❤❤ Rośnijcie zdrowo!
@ultramaryna_, byłam ostatnio w Rossmanie z mężem i też się nie spostrzegł, że test Facelle kładę do koszyczka, szach mat 😂
Co do płaczu po ujrzeniu bieli/nadejściu małpy to właśnie ja się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak bo w sumie nigdy mi się to nie zdarzyło. Łezka gdzieś pociekła, tak, ale nie żeby płakać... Dlatego mam rozkminę czy czasem nie wróciłam do starych nawyków chowania emocji w sobie, nie wyrażania ich na bieżąco i czy czasem niedługo nie wywalą one jak wulkan (np. na święta). Muszę się sobie przyjrzeć 😬Muuu., mimi_m, ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
A ja wracam do pracy dopiero 8.01 😁
ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Jak ja Wam zazdroszcze... U mnie niestety w pracy nie ma urlopu w okresie świątecznym. A klienci dziś nas nie rozpieszczają. Myślę że byłam dziś w okolicach każdej z Was.
Pushhka przy następnej okazji poproś małża o takie leki:D
Czy wszystkie zagłosowałyście na tytuł?Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
https://forms.gle/xT7wH1s9UJZSMK839 Proszę
klaudia_23 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Ja idę do pracy we wtorek albo śeodę na nockę 🥹
Ale w sumie się cieszę, potrzebuje teraz zapierdolu żeby za dużo nie myśleć 🙄27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Anka32 wrote:Ja dzisiaj omijam sklepy ale kumpel właśnie jest na zakupsch i mam relację na żywo. 40 minut po chlebek stał 😁
Cytuję twoj post bo na nim skończyłam czytanie przed obowiązkami 😂
Melduję, że wróciłam do domu, zabieram się za nadrabianie od tego właśnie postu. Zakupy przed świętami to jest jakaś masakra.
Biorę się za czytanke ))🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊