Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pushka @Effiii staram się być dobrej myśli, ale nie daje mi spokoju to gadanie lekarki na początku że tak nie bardzo ta drożność wychodzi, nie jest jej do końca pewna. Do tego jestem około 3 lub 5 dpo a mnie już bardzo bolą piersi i dziś zaczęłam mieć delikatne skurcze, czyli moje typowe objawy przed @.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej kobitki ☺️ ale dużo stron dzisiaj napisałyście, niestety nie dam rady Was nadrobić. Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień, równy rok temu zobaczyłam na teście dwie kreseczki i tak jakoś mi smutno że nie było happy endu 😔03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Cukruś wrote:Masz jakiegoś gina do polecenia z naszych okolic czy też uderzasz w inne miasta?
Ja jeździłam do jednej, ale tak jak wiem, że ciąże będę u niej prowadzić tak wiem, że do leczenia niepłodności to raczej ona nie i teraz zostałam od 2 miesięcy bez gina. Chce uderzyć do Poznania żeby się umówić na wizytę do dr. Malingera, ale kurcze coś mnie blokuje i ciężko mi umówić. -
Wróciłam z zebrania w szkole. Powiem Wam, że rodzice w tych czasach to jest po prostu porażka. Ciągle jakieś dramy i roszczenia. Połowa mojej rodziny to nauczyciele i dużo mówili jak to wygląda od podszewki, ale dopóki sama nie zobaczyłam to nie wierzyłam. Głowę mam kwadratową...
Idę coś zjeść, ogarnąć się i do łóżka. Wampiry energetyczne pozbawiły mnie energii :p
Wyników jeszcze nie mam 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 20:20
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyNiewidzialna wrote:Hej kobitki ☺️ ale dużo stron dzisiaj napisałyście, niestety nie dam rady Was nadrobić. Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień, równy rok temu zobaczyłam na teście dwie kreseczki i tak jakoś mi smutno że nie było happy endu 😔
Przykro mi 🥺🫂 -
nick nieaktualnygoska000 wrote:Wróciłam z zebrania w szkole. Powiem Wam, że rodzice w tych czasach to jest po prostu jakaś porażka. Ciągle jakieś dramy i roszczenia. Połowa mojej rodziny to nauczyciele i dużo mówili jak to wygląda od podszewki, ale dopóki sama nie zobaczyłam to nie wierzyłam. Głowę mam kwadratową...
Idę coś zjeść, ogarnąć się i do łóżka. Wampiry energetyczne pozbawiły mnie energii :p
Wyników jeszcze nie mam 🙄
U nas mąż chodzi na wywiadówki, ja nie miałabym cierpliwości do tego typu osób o których piszesz a mój mąż jest spokojny, opanowany. Moje przeciwieństwo 🤣goska000 lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:@telefon_w_rosole, a przypomnij jakie masz amh? Do perimenopauzy to chyba trzeba mieć takie objawy jak uderzenia gorąca, zanikanie okresu itp. 😀
35 lat, AMH: 0,39
(reszta to 17-hydroksyprogesteron: 0,63
FAI testosteron: 20,90
SHBG: 39,87
FAI androgeny: 1,83
TSH: 2,115
FSH: 4,58
LH: 1,23
Kortyzol: 5,99)
Uderzeń gorąca nie mam, bardziej mi zimno... no i trochę dziwny ten cykl ostatnio, jakby wracał do "starej daty" okresów. Mam nadzieję, w każdym razie, że tak będzie, no.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 20:16
27.11.2023 - cień ⏸️ -
@Alysa, rozumiem Twój stres. Na szczęście już jutro wszystko będzie jasne 🤞
@Niewidzialna, 🥺🫂
@goska000, to faktycznie dziś już tylko relaks!
Do mnie w końcu dotarł termometr, także od jutra zaczynam 😅 Ciekawa jestem miny męża z rana jak zobaczy co robię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 20:18
goska000, Myszkaaa20, Chmurka21, Olalee lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Anka32 wrote:U nas mąż chodzi na wywiadówki, ja nie miałabym cierpliwości do tego typu osób o których piszesz a mój mąż jest spokojny, opanowany. Moje przeciwieństwo 🤣
U nas jest tak samo z charakterami. On mnie uspokaja, a ja Jego uczę, że czasami trzeba o swoje zawalczyć, ryknąć. Uzupełniamy sięAnka32, Zaczarowan lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:U nas jest tak samo z charakterami. On mnie uspokaja, a ja Jego uczę, że czasami trzeba o swoje zawalczyć, ryknąć. Uzupełniamy się
Fajne jest takie uzupełnienie się!Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualny
-
goska000 wrote:Wróciłam z zebrania w szkole. Powiem Wam, że rodzice w tych czasach to jest po prostu porażka. Ciągle jakieś dramy i roszczenia. Połowa mojej rodziny to nauczyciele i dużo mówili jak to wygląda od podszewki, ale dopóki sama nie zobaczyłam to nie wierzyłam. Głowę mam kwadratową...
Wyników jeszcze nie mam 🙄
Widzę, że mamy synów w tym samym wieku 💪 pierwsza klasa rządzi i zebrania rodziców 😃
U nas ostatnio była "drama" o sprawdzian . Bo jak nauczyciel może zrobić sprawdzian w pierwszej klasie - przecież to zniechęcanie do nauki i wywoływanie stresu u dziecka i dzieci nie będą lubić pani 🤔 a jak powiedziałam, że pani to nie koleżanka i nie muszą jej lubić to mnie już też nie lubią 😂Zaczarowan, goska000, Anka32, Sarka94, Jagodecka, Malamia, bonassola lubią tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
Pauli_00 wrote:Widzę, że mamy synów w tym samym wieku 💪 pierwsza klasa rządzi i zebrania rodziców 😃
U nas ostatnio była "drama" o sprawdzian . Bo jak nauczyciel może zrobić sprawdzian w pierwszej klasie - przecież to zniechęcanie do nauki i wywoływanie stresu u dziecka i dzieci nie będą lubić pani 🤔 a jak powiedziałam, że pani to nie koleżanka i nie muszą jej lubić to mnie już też nie lubią 😂
U nas we wrześniu rodzice prosili żeby Pani każdemu zaznaczała w książce zadania domowe. Parsknęłam śmiechem i powiedziałam, że dziecku trzeba wytłumaczyć jak ma zaznaczać ( krzyżyk, znaczniki etc ) i zapytałam czy rozmawiają z dziećmi o szkole, o tym co jest zadane. Spojrzeli na mnie jak na idiotkę więc powiedziałam, że nie mam już więcej pytań. Kurde, niczym się nie interesują,a co do szkoły i nauczycieli mają tylko wymagania. Świat na głowie stanął.Pusshka, Pauli_00, Malamia lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:U nas we wrześniu rodzice prosili żeby Pani każdemu zaznaczała w książce zadania domowe. Parsknęłam śmiechem i powiedziałam, że dziecku trzeba wytłumaczyć jak ma zaznaczać ( krzyżyk, znaczniki etc ) i zapytałam czy rozmawiają z dziećmi o szkole, o tym co jest zadane. Spojrzeli na mnie jak na idiotkę więc powiedziałam, że nie mam już więcej pytań. Kurde, niczym się nie interesują,a co do szkoły i nauczycieli mają tylko wymagania. Świat na głowie stanął.
Oo to widzę , że wszędzie jest to samo 😃
Ja po za tym jestem kierownikiem sklepu dziecięcego i jak słyszę w jaki sposób rodzice uczą dzieci szacunku i kultury do człowieka mnie przeraża. " Kochanie, zostaw pani posprząta ", albo jak rodzic idzie robić zakupy i nie zwraca uwagi na dziecko myśląc , że pracownicy to opiekunki a sklep jest placem zabaw.
I dlatego najbardziej zależy mi na wychowaniu dziecka tak, aby był dobrym człowiekiem dla siebie i innych- po prostu.goska000, Anka32, Adirella, rudaa95, Mysza_Polna, Olalee lubią tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Zaczarowan wrote:Wiem o czym mówicie dziewczyny, sama jestem nauczycielem i niestety.. bywa różnie tak to skomentuje 😂
A masz jakieś doświadczenia,którzy to rodzice są tymi "najgorszymi"? Ciekawi mnie to 😃💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Pauli_00 wrote:Oo to widzę , że wszędzie jest to samo 😃
Ja po za tym jestem kierownikiem sklepu dziecięcego i jak słyszę w jaki sposób rodzice uczą dzieci szacunku i kultury do człowieka mnie przeraża. " Kochanie, zostaw pani posprząta ", albo jak rodzic idzie robić zakupy i nie zwraca uwagi na dziecko myśląc , że pracownicy to opiekunki a sklep jest placem zabaw.
I dlatego najbardziej zależy mi na wychowaniu dziecka tak, aby był dobrym człowiekiem dla siebie i innych- po prostu.
Dokładnie. Ja wyznaję zasadę, że urodziłam dziecko dla świata, nie dla siebie. Co za tym idzie, kiedy wyjdzie z domu musi umieć się zachować, nie może z nikogo się wyśmiewać, musi być miły, uprzejmy. Musi być po prostu dobrym człowiekiem. Chyba wszystkim rodzicom powinno na tym zależećPauli_00, Nomeolvides, Viii, Adirella, Jagodecka, rudaa95, Effiii, Maniaaa., Edithka lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:Dokładnie. Ja wyznaję zasadę, że urodziłam dziecko dla świata, nie dla siebie. Co za tym idzie, kiedy wyjdzie z domu musi umieć się zachować, nie może z nikogo się wyśmiewać, musi być miły, uprzejmy. Musi być po prostu dobrym człowiekiem. Chyba wszystkim rodzicom powinno na tym zależeć
Przepięknie powiedziane ❤️ wykorzystam Twoja myśl na następnym zebraniu 😃😉goska000 lubi tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Pauli_00 wrote:A masz jakieś doświadczenia,którzy to rodzice są tymi "najgorszymi"? Ciekawi mnie to 😃
Hm… dobre pytanie, staram się nie skupiać na tym, jacy są rodzice, bo bym chyba zwariowała! 🤣 No ale najgorsi są Ci, którzy próbują wchodzić w twoje kompetencje albo uważają, że ty jako nauczyciel będziesz odpowiedzialna za totalnie wszystko. No i co jest rażące, to więcej wdzięczności dostaniesz od dzieci niż od ich rodziców, ale to już bardziej o nich świadczy Praca pedagoga jest ciężka i podziwiam osoby, które pracują w tym zawodzie większość swojego życia.. u mnie to zaledwie 4 rok pracy i już niekiedy mam wątpliwości.Pauli_00, goska000, Adirella lubią tę wiadomość