X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 6 dpo - głowa mi pęka i od rana nie mogę się pochylić, bo jest mi niedobrze.. (już miałam wizytę w łazience 🤢) zastanawiam się czy może być efekt przyjmowania progesteronu (biorę od soboty dopochwowo). 🤮
    Przy poprzednich cyklach tak nie miałam ale nie możliwe jest żeby mieć tak wczesne objawy.. 😵‍💫

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny co myślicie.
    Po 1 niby 8dpo, po 2 ta kreska jakaś taka dziwna niewymiarowa, no ale jest. Czy mnie easy home robi w konia i wadliwy test? 😅

IMG-20231114-114528.jpg

Effiii, Cukruś, Pusshka, Anka32, blador2, Sarka94, Olalee, ezra, Muuu., czaranna, Myszkaaa20, Śmieszka, Evelle28, NatalaDzD, bonassola, ultramaryna_, Sunnysunsun, goska000, Ewka9090, Adirella, edith, Edithka, Kasia111, Wenka, Jagodecka, MartiMarti, Kira, Malamia lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Po 1 niby 8dpo, po 2 ta kreska jakaś taka dziwna niewymiarowa, no ale jest. Czy mnie easy home robi w konia i wadliwy test? 😅

IMG-20231114-114528.jpg
    Viii myślę że się udało, gratulacje 💜

Viii lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jeny od niedzieli nie mogę Was nadrobić. Nie mogę robić sobie takich długich przerw od czytania forum bo później nie jestem w stanie nadrobić i odnieść się do wszystkich wiadomości do których bym chciała :D.
    Ten tydzień w ogóle jest dla mnie ciężki - dużo obowiązków, jakichś dodatkowych rzeczy które wpadły, wizyty u alergologa, badania itd.

Do tego ta pogoda :( u mnie szaro, buro i ponuro do tego pada cały dzień. Anka32 u Ciebie pięknie, zazdroszczę słoneczka :).

Nie udało mi się zapamiętać nicku, ale któraś z Was pisała o zmianie pracy podczas starań. Ja w grudniu zeszłego roku podjęłam decyzje, że szukam pracy mimo, że się staraliśmy i co? i pracę zmieniłam w czerwcu, a w ciąży dalej nie jestem. Wydaje mi się, że nie ma co podporządkowywać życia pod starania. Dobrze dbać o swój dobrostan :).

Udało mi się umówić ponownie na monitoring w przyszłym tygodniu na NFZ :). Pokażę lekarzowi moje wyniki bo niestety sama nie wiem co o nich myśleć. Ciekawe czy zwykły ginekolog, niezwiązany z leczeniem niepłodności będzie w stanie coś z nich wywnioskować. Wrzucę je jeszcze raz tutaj może któraś będzie chciała je skomentować, widziałam że Frutellka wcześniej komuś pomagała odnośnie interpretacji :).

wyniki.png

Ah i zamówiłam NAC i Fertisim na ten cykl, mam nadzieję że szybko przyjdzie b o już mam 5dc :D. Szukałam NAC w większych dawkach, ale obawiałam się że szybko nie przyjdzie i zamówiłam co było w 250mg.

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

IMG-20231114-114528.jpg

Tozto dorodna kreseczka 😊❤️

Viii lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    12/2023 klinika
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

obecnie 24 cs 🤡

✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🔜 10/03/2025 wizyta z planem leczenia przesunięta ze względu na grypę
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

IMG-20231114-114528.jpg

Viii no widać 🤭. Nie znam tych testów co prawda, ale kreseczka jest ☺️.

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Hej Dziewczyny, jeny od niedzieli nie mogę Was nadrobić. Nie mogę robić sobie takich długich przerw od czytania forum bo później nie jestem w stanie nadrobić i odnieść się do wszystkich wiadomości do których bym chciała :D.
    Ten tydzień w ogóle jest dla mnie ciężki - dużo obowiązków, jakichś dodatkowych rzeczy które wpadły, wizyty u alergologa, badania itd.

Do tego ta pogoda :( u mnie szaro, buro i ponuro do tego pada cały dzień. Anka32 u Ciebie pięknie, zazdroszczę słoneczka :).

Nie udało mi się zapamiętać nicku, ale któraś z Was pisała o zmianie pracy podczas starań. Ja w grudniu zeszłego roku podjęłam decyzje, że szukam pracy mimo, że się staraliśmy i co? i pracę zmieniłam w czerwcu, a w ciąży dalej nie jestem. Wydaje mi się, że nie ma co podporządkowywać życia pod starania. Dobrze dbać o swój dobrostan :).

Udało mi się umówić ponownie na monitoring w przyszłym tygodniu na NFZ :). Pokażę lekarzowi moje wyniki bo niestety sama nie wiem co o nich myśleć. Ciekawe czy zwykły ginekolog, niezwiązany z leczeniem niepłodności będzie w stanie coś z nich wywnioskować. Wrzucę je jeszcze raz tutaj może któraś będzie chciała je skomentować, widziałam że Frutellka wcześniej komuś pomagała odnośnie interpretacji :).

wyniki.png

Ah i zamówiłam NAC i Fertisim na ten cykl, mam nadzieję że szybko przyjdzie b o już mam 5dc :D. Szukałam NAC w większych dawkach, ale obawiałam się że szybko nie przyjdzie i zamówiłam co było w 250mg.

A cóż to ten siarczan..? DHEA-S?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:

wyniki.png

Co do NAC to polecam ze swansona 600 mg i fajnie też wycjodzi cenowo 😊

moonflower lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    12/2023 klinika

🧔

obecnie 24 cs 🤡

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Ja im więcej czytam o tych swoich poronieniach to wszędzie piszą, że to przez wady genetyczne, a skoro ja mam badania w normie to może powinniśmy z mężem zrobić kariotyp? 🤔 Mimo, że nasz pierworodny zdrowy a w rodzinie nie zdarzyły się poważne problemy genetyczne?

Może to głupie co napiszę, ale co jeśli ja sztucznie podtryzmam sobie coś, czego natura nie chce aby się rozwijało, bo wie, że będą z tego później poważniejsze problemy?

Czy Ty robiłaś jakaś diagnostykę w kierunku poronien ?
    Takie podstawy przy poronieniach jak Pai, leiden, białko C, białko S ?
    Biochemiczne ciąże to moze byc zarówno problem z jakością komórki i plemnika. Na to duży wpływ na poziom witaminy D, krzywa cukrowa. Czy takie badania np robiłaś?
    Może problem być w nasieniu. Np jakieś bakterie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ale to „chyba” to takie mocne „chyba” :( juz zaczela leciec ze mnie krew.. co prawda narazie jeszcze nie tak bardzo jak zazwyczaj pierwszego dnia i narazie nic nie czuje, ale mimo wszystko.. :(

W dodatku temp dzis mocno w dol poszla

🫂

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Co do NAC to polecam ze swansona 600 mg i fajnie też wycjodzi cenowo 😊

Dziękuję :). właśnie chciałam 500mg albo 600mg ale kurcze bałam się, że długo będzie przesyłka szła. Zjem to co mi przyjdzie i jesli będzie potrzeba to dokupię :D.

W ogole to gdzieś czytałam, że leki przeciwhistaminowe wpływają negatywnie na śluz, a ja przyjmuje 4 clatry dziennie :(.

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 grudnia idę do mojej endo diabetologa z moja IO zobaczymy co powie bo waga w miejscu. Ja czuję się średnio tzn. ciągle zmęczona, stany depresyjne itp a jestem już na dosyć wysokiej dawce metformaxu...

11 grudnia idę do nowego gina, który ma być (ponoć) dobry w sprawach pcos i IO bo tak naprawdę nie wiem co jest moim przeciwnikiem. Wcześniejszą gin twierdziła, że mam pcos, ale znowu wyniki badań aż tak jednoznacznie tego nie wskazywały. Chce po prostu mieć jakiś plan działania. Także trzymajcie kciuki. Żeby też 🙈 się nie przesunęła bo jeżeli przyjdzie planowo to będę wtedy w 14 dc więc pęcherzyk powinien być już duży.

moonflower, ultramaryna_, Adirella lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    12/2023 klinika

🧔

obecnie 24 cs 🤡

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii widać drugą bez zwichnięcia oka 🥹❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 13:32

Viii lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii, jest kreska <3 Myślę, że można gratulować!

Viii lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:

wyniki.png

Ferrytyna i B12 do podniesienia.
    A z tego co pamiętam któraś z dziewczyn pisała że od stosunki Lh/FSH już się nie patrzy chyba że mylę fakty

Pusshka, Nowanna lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vii ja ślepa kura ale widzę!!!

Nowanna lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii czy ja dobrze pamiętam że miałaś plamienia??

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    4 grudnia idę do mojej endo diabetologa z moja IO zobaczymy co powie bo waga w miejscu. Ja czuję się średnio tzn. ciągle zmęczona, stany depresyjne itp a jestem już na dosyć wysokiej dawce metformaxu...

11 grudnia idę do nowego gina, który ma być (ponoć) dobry w sprawach pcos i IO bo tak naprawdę nie wiem co jest moim przeciwnikiem. Wcześniejszą gin twierdziła, że mam pcos, ale znowu wyniki badań aż tak jednoznacznie tego nie wskazywały. Chce po prostu mieć jakiś plan działania. Także trzymajcie kciuki. Żeby też 🙈 się nie przesunęła bo jeżeli przyjdzie planowo to będę wtedy w 14 dc więc pęcherzyk powinien być już duży.
    Będę mocno trzymać kciuki! Zarówno za Twoje samopoczucie - mam nadzieję, że będzie u Ciebie lepiej, uporasz się z trudnościami i wrócisz na właściwe tory <3, jak i za wizytę u lekarzy oraz piękny pęcherzyk!

Cukruś lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

IMG-20231114-114528.jpg
    no pięknie:) jednak te zatoki :) przypominam sobie, że jak byłam w ciży to mi opryszczki wyskakiwały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 13:38

Viii lubi tę wiadomość

• Sarka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vii, no ta krecha przecież całkiem dorodna! Gratulacje 😁

Viii lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ