Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowanna wrote:Hej Dziewczyny, jeny od niedzieli nie mogę Was nadrobić. Nie mogę robić sobie takich długich przerw od czytania forum bo później nie jestem w stanie nadrobić i odnieść się do wszystkich wiadomości do których bym chciała
.
Ten tydzień w ogóle jest dla mnie ciężki - dużo obowiązków, jakichś dodatkowych rzeczy które wpadły, wizyty u alergologa, badania itd.
Do tego ta pogodau mnie szaro, buro i ponuro do tego pada cały dzień. Anka32 u Ciebie pięknie, zazdroszczę słoneczka
.
Nie udało mi się zapamiętać nicku, ale któraś z Was pisała o zmianie pracy podczas starań. Ja w grudniu zeszłego roku podjęłam decyzje, że szukam pracy mimo, że się staraliśmy i co? i pracę zmieniłam w czerwcu, a w ciąży dalej nie jestem. Wydaje mi się, że nie ma co podporządkowywać życia pod starania. Dobrze dbać o swój dobrostan.
Udało mi się umówić ponownie na monitoring w przyszłym tygodniu na NFZ. Pokażę lekarzowi moje wyniki bo niestety sama nie wiem co o nich myśleć. Ciekawe czy zwykły ginekolog, niezwiązany z leczeniem niepłodności będzie w stanie coś z nich wywnioskować. Wrzucę je jeszcze raz tutaj może któraś będzie chciała je skomentować, widziałam że Frutellka wcześniej komuś pomagała odnośnie interpretacji
.
Ah i zamówiłam NAC i Fertisim na ten cykl, mam nadzieję że szybko przyjdzie b o już mam 5dc. Szukałam NAC w większych dawkach, ale obawiałam się że szybko nie przyjdzie i zamówiłam co było w 250mg.
Powiesz coś więcej o monitoringach na nfz? Na to trzeba jakieś skierowanie? Na jakiej zasadzie to działa?
Ja zamówiłam miovelię nac i jest na niej napisane, żeby brać od 3 do 8 dc. Nie wiem czy ze zwykłym nac podobnie?
@Viii, gratulacje, wygląda na to że się udało. 😀 Pędź na betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 13:39
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Effiii wrote:Ferrytyna i B12 do podniesienia.
A z tego co pamiętam któraś z dziewczyn pisała że od stosunki Lh/FSH już się nie patrzy chyba że mylę fakty
Wiem, wiem. Podpytam się lekarza jak podnieść witaminę B12 i Ferrytynę. Na szybko poczytam w necie co i jak.
co do stosunku LH/FSH też gdzieś to wyczytałam. Ale wyczytałam też, że wysoki estradiol jak na 4dc i jak policzyłam ten stosunek LH do FSH to trochę mi się smutno zrobiło, mimo że się na tym nie znam.
-
Viii wrote:
JEST!!!🌺🥳🥳🥳🥳
Viii lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Viii no jaka niewymiarowa, całkiem wymiarowa i widoczna
Olalee, Viii lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
nick nieaktualnyCukruś wrote:4 grudnia idę do mojej endo diabetologa z moja IO zobaczymy co powie bo waga w miejscu. Ja czuję się średnio tzn. ciągle zmęczona, stany depresyjne itp a jestem już na dosyć wysokiej dawce metformaxu...
11 grudnia idę do nowego gina, który ma być (ponoć) dobry w sprawach pcos i IO bo tak naprawdę nie wiem co jest moim przeciwnikiem. Wcześniejszą gin twierdziła, że mam pcos, ale znowu wyniki badań aż tak jednoznacznie tego nie wskazywały. Chce po prostu mieć jakiś plan działania. Także trzymajcie kciuki. Żeby też 🙈 się nie przesunęła bo jeżeli przyjdzie planowo to będę wtedy w 14 dc więc pęcherzyk powinien być już duży.
Ja idę do gina za równe dwa tygodnie i już się denerwuję 🤣
Też tak masz? 🥹 -
Nowanna wrote:Wiem, wiem. Podpytam się lekarza jak podnieść witaminę B12 i Ferrytynę. Na szybko poczytam w necie co i jak
.
co do stosunku LH/FSH też gdzieś to wyczytałam. Ale wyczytałam też, że wysoki estradiol jak na 4dc i jak policzyłam ten stosunek LH do FSH to trochę mi się smutno zrobiło, mimo że się na tym nie znam.
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Moim zdaniem jest krecha gratulacje 🩷🩵🩷🩵
Viii lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Effiii wrote:Nowanna Małgosia, zaleca się brać dawkę 1800 od 3-7 dc.🍒 fertistim, cynk
Nowanna wrote:Hej Dziewczyny, jeny od niedzieli nie mogę Was nadrobić. Nie mogę robić sobie takich długich przerw od czytania forum bo później nie jestem w stanie nadrobić i odnieść się do wszystkich wiadomości do których bym chciała
.
Ten tydzień w ogóle jest dla mnie ciężki - dużo obowiązków, jakichś dodatkowych rzeczy które wpadły, wizyty u alergologa, badania itd.
Do tego ta pogodau mnie szaro, buro i ponuro do tego pada cały dzień. Anka32 u Ciebie pięknie, zazdroszczę słoneczka
.
Nie udało mi się zapamiętać nicku, ale któraś z Was pisała o zmianie pracy podczas starań. Ja w grudniu zeszłego roku podjęłam decyzje, że szukam pracy mimo, że się staraliśmy i co? i pracę zmieniłam w czerwcu, a w ciąży dalej nie jestem. Wydaje mi się, że nie ma co podporządkowywać życia pod starania. Dobrze dbać o swój dobrostan.
Udało mi się umówić ponownie na monitoring w przyszłym tygodniu na NFZ. Pokażę lekarzowi moje wyniki bo niestety sama nie wiem co o nich myśleć. Ciekawe czy zwykły ginekolog, niezwiązany z leczeniem niepłodności będzie w stanie coś z nich wywnioskować. Wrzucę je jeszcze raz tutaj może któraś będzie chciała je skomentować, widziałam że Frutellka wcześniej komuś pomagała odnośnie interpretacji
.
Ah i zamówiłam NAC i Fertisim na ten cykl, mam nadzieję że szybko przyjdzie b o już mam 5dc. Szukałam NAC w większych dawkach, ale obawiałam się że szybko nie przyjdzie i zamówiłam co było w 250mg.
Podnioslabym trochę ferrytyne i B12. Czy te badania miałaś robione między 2-5 DC? -
Nowanna wrote:Wiem, wiem. Podpytam się lekarza jak podnieść witaminę B12 i Ferrytynę. Na szybko poczytam w necie co i jak
.
Ja np. biorę NATURELL Metylo-B12 500 µg.
Super, że udało Ci się zapisać na monitoring na NFZDaj znać po!
Nowanna lubi tę wiadomość
-
.
B12 poprostu suplementuj większą dawkęEstradiol faktycznie mógłby być ciut niższy, ale to lepiej oceni lekarz;)
-
Myszkaaa20 wrote:Dziewczyny tak się zastanawiam bo jutro lecę znowu na betę i jest sens znowu robić proga ? 🤔
ja tam zbadam dla mojego komfortu psychicznego, ale tylko i wyłącznie dlatego że jestem po dwóch poronieniach i nie biorę dodatkowego proga.
było pytanie o testy owulacyjne, ja z całego serca polecam easy&home z amazona, to samo ciążowe, przy biochemie wyłapały ciąże przy becie 6 tak samo pink strumieniowy.
@Viii nie spotkałam sie żeby easy&home robiły w balona, ja właśnie taką kreskę miałam czy ledwo ledwo startującej becie
@cukruś kciuki 🤞🏼🤞🏼 żeby @ przyszła o czasie
Cukruś, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Ja idę do gina za równe dwa tygodnie i już się denerwuję 🤣
Też tak masz? 🥹
Ja mam bardziej takie bojowe nastawienie bo chce w końcu ruszyć z kopyta bo nie wiem na czym stoję. Chcę żeby kros mi powiedział: to i to jest przyczyną albo wdrożył jeszcze stymulacje, ale już z zastrzykiem bo nigdy go nie miałam a zazwyczaj pęcherzyki mi rosły duże na stymulacji, ale pękały same. Próbuje wypchnąć też męża na badanie nasienia w następnym tygodniu żeby porównać czy coś się polepszyło od tych 4 miesięcy od ostatniego badaniamoonflower lubi tę wiadomość
👱♀️
AMH 7,9
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
12/2023 klinika
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
obecnie 24 cs 🤡
✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
🔜 10/03/2025 wizyta z planem leczenia przesunięta ze względu na grypę -
Piękna krecha , gratuluje ♥️
Viii lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Małgosiagosia wrote:W miovelii nac jest 1200 mg dziennie. To ciekawe, że jednak powinno być więcej. Myślałam, że to dobry lek.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Konia tu nie widzę, ale krechę już tak 😁
Viii, blador2 lubią tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g