Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo Dziewczyny w miarę nadrobilam. Była mowa o sporcie ja lubię oglądać wszystko co związane ze sportem, zwłaszcza sporty zimowe:) mój syn chodzi na piłkę, właśnie jesteśmy na turnieju
Jeśli chodzi o tatuaże to u siebie mówię zdecydowane nie
Gosia piszesz o niedowadze a ja bym chciała ważyć tyle przy wzroście 174cm. Teraz mam około 64 kg ale jeszcze jakiś czas temu wazylam 58 I mi się przytyloale ja mam taka budowę, ze idzie w biodra i nogi:(
Tulę Kochane za biele i 🐒.
Justyna kreska jest ciemniejsza niż wczoraj. Oby to nie bylo ovi . -
Pusshka wrote:Wpisana 😇
Ale tłum na testowanie na 30.11, wszystkie chcą zostać na tym listopadowym wątku chyba! I tego życzę ❤👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
W ogóle dzisiaj byliśmy w lesie, jest tak pięknie, trafiliśmy na pole mchu, coś cudownego 😍 mój pies był w raju, że mógł pobiegać luzem, oczywiście miał przy tym całą sesję zdjęciową 😂
Ja powinnam dostać @ tego 30.11, więc na 90% zatestuje jednak wcześniej 🙈Olalee lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Muszę się wyżalić. Mam babcię w podeszłym wieku, która mieszka sama. Zawsze miałam z nią świetny kontakt. Babcia od jakiegoś czasu ma objawy demencji, ma też różne halucynacje. Boję się o nią, nie powinna mieszkać sama. Oddać się nigdzie nie pozwoli, przychodzić obcej osobie też nie. Mam poczucie, że powinnam się do niej przeprowadzić chociaż na jakiś czas. Ale co wtedy ze staraniami, co z moimi planami. 🥲 Ciężko mi z tego powodu.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
nick nieaktualnyMałgosiagosia wrote:Muszę się wyżalić. Mam babcię w podeszłym wieku, która mieszka sama. Zawsze miałam z nią świetny kontakt. Babcia od jakiegoś czasu ma objawy demencji, ma też różne halucynacje. Boję się o nią, nie powinna mieszkać sama. Oddać się nigdzie nie pozwoli, przychodzić obcej osobie też nie. Mam poczucie, że powinnam się do niej przeprowadzić chociaż na jakiś czas. Ale co wtedy ze staraniami, co z moimi planami. 🥲 Ciężko mi z tego powodu.
Przykro mi z powodu stanu Babci. U nas było bardzo podobnie z Babcią męża. Zamieszkaliśmy z nią po zaręczynach, mieszkaliśmy też po ślubie i przez pierwsze 2 lata życia naszej córki. Potem gdy mąż dostał kredyt i udało mu się kupić mieszkanie, przeprowadziliśmy się w obecne miejsce.
Z Babcią zamieszkał brat męża. Niestety jej stan był coraz gorszy. Nie poznawała nikogo, nie dało się jej zostawić samej bo różne pomysły przychodziły jej do głowy. Ostatecznie mój teść (syn Babci) ubezwłasnowolnił ją i jest obecnie w domu opieki.
Odwiedzają ją regularnie, my rzadziej. Czasem poznaje nas wszystkich, czasem nikogo.
To nie była łatwa decyzją dla moich teściów ale nie byli w stanie sami zapewnić jej takiej opieki jakiej wymaga. Babcia ma prawie 94 lata. -
Anka32 wrote:Przykro mi z powodu stanu Babci. U nas było bardzo podobnie z Babcią męża. Zamieszkaliśmy z nią po zaręczynach, mieszkaliśmy też po ślubie i przez pierwsze 2 lata życia naszej córki. Potem gdy mąż dostał kredyt i udało mu się kupić mieszkanie, przeprowadziliśmy się w obecne miejsce.
Z Babcią zamieszkał brat męża. Niestety jej stan był coraz gorszy. Nie poznawała nikogo, nie dało się jej zostawić samej bo różne pomysły przychodziły jej do głowy. Ostatecznie mój teść (syn Babci) ubezwłasnowolnił ją i jest obecnie w domu opieki.
Odwiedzają ją regularnie, my rzadziej. Czasem poznaje nas wszystkich, czasem nikogo.
To nie była łatwa decyzją dla moich teściów ale nie byli w stanie sami zapewnić jej takiej opieki jakiej wymaga. Babcia ma prawie 94 lata.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Gosiu, decyzja niełatwa. Musisz rozważyć wszystkie za i przeciw.
Mój dziadek ms 91, Babcia 89. Oboje sprawni intelektualnie i psychicznie. Wszystko zrobią wokół siebie. To bardzo duże ułatwienie i błogosławieństwo.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Witam w tą leniwą sobotę
Co do sportu ja kocham jazdę na łyżworolkachw lato jażdżę po 10-20km. Co dobrze sprzyja mojej wadze
ogólnie ja mam nadwagę, ale co ludzi często dziwi, mam dobrą kondycję - spacery, rolki, pojedyncze trenigi wzmacniające czy rozciągające.
Co do tatuażu to uwielbiam, ale jakoś nigdy się nie przemogłam na swój ^^' mam w głowie już kupę lat pomysł na tatuaż wokół nadgarstka - jakby bransoletka z wisiorkami.
Choroby bliskich to trudna sprawau mnie dziadek aktualnie jest w ośrodku specjalnym a mam mało możliwości żeby go odwiedzać.
Dzisiaj głupia spojrzałam na grudniowy kalendarz i 6.12 przypadnie na dzień testowania (@). Luby idzie na badanie w pn, w środę teoretycznie owulka - aż o cudach świątecznych myślę! Prubuję puknąć się w głowę, ale narazie nie wychodzi 🙃🙃Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺) -
Cześć dziewczyny, dopiero dołączyłam do tego forum i jeszcze się uczę jak to ogarnąć 🫣
Sama teraz czekam na owulację, więc testować będę dopiero w grudniu, ale mocno trzymam za Was wszystkie kciuki! ❤️Meganka, Olalee, aszin, Adirella, Muuu., Anka32, Pusshka, MartiMarti lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Najgorsze jest to, że jeśli zdecyduję się na opiekę to szansa na ciążę może mi przepaść, bo jestem już po trzydziestce. Okropne jest dorosłe życie. Dziś boli mnie brzuch jak na okres, ale to pewnie z nerwów, bo do okresu jeszcze dużo czasu.🍒 fertistim, cynk
nick nieaktualnyMałgosiagosia wrote:Najgorsze jest to, że jeśli zdecyduję się na opiekę to szansa na ciążę może mi przepaść, bo jestem już po trzydziestce. Okropne jest dorosłe życie. Dziś boli mnie brzuch jak na okres, ale to pewnie z nerwów, bo do okresu jeszcze dużo czasu.
A nie ma nikogo z kim mogłabyś dzielić opiekę nad Babcią? -
Anka32 wrote:A nie ma nikogo z kim mogłabyś dzielić opiekę nad Babcią?🍒 fertistim, cynk
klaudia_23 wrote:No wlasnie ten mi sie juz skonczyl i kupilam teraz z Naturell i inozytol dotychczasowy zmienilam na fertistim, gdzie tez jest kwas foliowy, wiec chyba poprzyjmuje dawke 800 przez miesiac i zobacze wtedy 🤔💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnyMałgosiagosia wrote:Jest dziadek, mieszka niedaleko. Ale on też już jest niemłody, a poza tym lubi sobie wypić. 😪
Przykro mi, że jesteś z tą sytuacja zdana sama na siebie 🫂 ale masz wielkie serce, że chcesz zająć się Babcią. Nie każdy by tak postąpił 🥹❤️Małgosiagosia, Olaura lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Muszę się wyżalić. Mam babcię w podeszłym wieku, która mieszka sama. Zawsze miałam z nią świetny kontakt. Babcia od jakiegoś czasu ma objawy demencji, ma też różne halucynacje. Boję się o nią, nie powinna mieszkać sama. Oddać się nigdzie nie pozwoli, przychodzić obcej osobie też nie. Mam poczucie, że powinnam się do niej przeprowadzić chociaż na jakiś czas. Ale co wtedy ze staraniami, co z moimi planami. 🥲 Ciężko mi z tego powodu.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Mam babcie z ostrą demencją i niestety z czasem konieczna jest opieka 24/7. I jak się do niej przeprowadzisz, to ciężko Ci będzie wrócić do domu, bo jej stan nie będzie się poprawiał. Może warto próbować namówić ją na opiekunkę? 🫂🍒 fertistim, cynk
Cześć wszystkim !
Dopiero kilka dni temu odkryłam aplikacje i to forum 🙈 najpierw błądziłam po różnych tematach, aż ktoś mi podpowiedział, że są wątki miesięczne - więc jeszcze raz witam się z Wami wszystkimi dziewczyny ❤️
Jeszcze nie do końca ogarniam wszystko jak to działa, kiedy testowanie itp. Przeczytalam kilka stron - zaczęłam od postów z wczorajszego wieczora i właśnie dobrnęłam do końca 🙈 ależ tu się dzieje!
Jestem teraz w drugim miesiącu starań, to nasz drugi cyklowulacja wypadła 10 lub 12 listopada, @ wypada w okolicy przyszłego weekendu 24/25/26 listopada.
Jak wy robicie? Czekacie na dzień okresu i wtedy testujecie? Czy testujecie ileś dni po lub ileś dni przed danym dniem kiedy ma być @?
Pusshka, Anka32, Adirella, Luna_ lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
100krotka🌼 wrote:Cześć wszystkim !
Dopiero kilka dni temu odkryłam aplikacje i to forum 🙈 najpierw błądziłam po różnych tematach, aż ktoś mi podpowiedział, że są wątki miesięczne - więc jeszcze raz witam się z Wami wszystkimi dziewczyny ❤️
Jeszcze nie do końca ogarniam wszystko jak to działa, kiedy testowanie itp. Przeczytalam kilka stron - zaczęłam od postów z wczorajszego wieczora i właśnie dobrnęłam do końca 🙈 ależ tu się dzieje!
Jestem teraz w drugim miesiącu starań, to nasz drugi cyklowulacja wypadła 10 lub 12 listopada, @ wypada w okolicy przyszłego weekendu 24/25/26 listopada.
Jak wy robicie? Czekacie na dzień okresu i wtedy testujecie? Czy testujecie ileś dni po lub ileś dni przed danym dniem kiedy ma być @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 17:02
🍒 fertistim, cynk
100krotka🌼 wrote:Cześć wszystkim !
Jak wy robicie? Czekacie na dzień okresu i wtedy testujecie? Czy testujecie ileś dni po lub ileś dni przed danym dniem kiedy ma być @?
Cześć! Zależy, niektóre zaczynają 10 dni po owulacji, niektóre 12, inne nawet 8 (to bardzo wcześnie), a inne czekają do dnia, w którym powinien przyjść okres. Zależy od siły woli 😅 12 dpo test już powinien dawać wiarygodny wynik, ale rzeczywiście były dziewczyny co bladą drugą kreskę widziały 8 dni po owulacji.Edithka lubi tę wiadomość