X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Sarka94 nie znam się totalnie na stymulacji, ale w grudniu też będę mieć cykl stymulowany, więc łączę się z Tobą w obawach, chociaż ja bardziej niż torbieli boję się zerowej reakcji na leki. U mnie lekarz kazał przyjść na usg zanim zacznę brać leki chce potwierdzić, że na pewno się wszystko dobrze oczyściło po poprzednim cyklu. Także czeka mnie mało przyjemna wizyta w 2-5dc no ale cóż:)

Anka32 zagłosowane!

Narobiłyście mi takiej ochoty na placki, że chyba też wlecą w weekend:) U mnie też zawsze w rodzinnym domu z cukrem albo śmietaną i cukrem, za to mój mąż z gulaszem zawsze więc teraz czasem tak czasem tak jadamy. Na ketchup nigdy nie wpadłam, ale spróbuje to trochę jak frytki będą:)
    A dzisiaj na obiad były mielone, mąż tyle nasmażył że jutro i pewnie pojutrze też będą:)
    Piona, u mnie dzisiaj też mielone. Przysmak mojego męża. 🤭😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 15:30

Bulbasek lubi tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • edith Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powoli was nadrabiam po pracy.

MUSZka, gratulacje!

Widzę, że często się tu przewijają placki ziemniaczane. Narobiłyście ochoty 😛 u mnie zawsze na wytrawnie. Słyszałam o wersji na słodko, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić 😅

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️37 lat
    starania od 02.2023
    04.2023 ⏸️ 😍
    05.2023 💔 poronienie zatrzymane 9 tc
    07.2023 wznowienie starań
    10.2023 cb
    12.11 ⏸️ 9 dpo
    13.11 beta 35,6 mIU/ml
    15.11 beta 126,4 mIU/ml
    20.11 beta 1010 mIU/ml

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Czym będziesz stymulowana? :)

Nie wiem w sumie, kazała przyjść na początku cyklu to się dowiem. Nie zapytałam wcześniej, bo w sumie zaskoczył mnie lekarz ostatnio, że już następny cykl stymulowany, bo miałam przed stymulacją unormować prolaktynę a jak zrobiłam ostatnio badanie to teraz miałam 0,77, ale kazał zmniejszyć dawkę leków i powiedział że w tą stronę to akurat nie zaszkodzi bo nie będzie blokować stymulacji.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze to ujelas (ze sztucznym tłokiem), niech mamuśki zaczną swoje tematy, bo 9 miesięcy im zleci ;)

Pusshka dzięki za odpowiedź , dołożę chyba tylko lh i FSH ;)

Chwale się Wam, idę w sobotę (7dc) na monitoring. Zawsze ten moment daje mi dużego kopa , cieszę się ogromnie ;)

Goska super , na prawdę zapowiada sie obiecująco , choroba itp niech się poszczęści 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 15:35

goska000, Anka32 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Gośka, warunki idealne dla Kropka!
    Zobaczysz, jeszcze Ci wykraczę tę ciążę :P

Kracz kochana 😅♥️

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0x - 3083g Kociaka ;*
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Nie wiem w sumie, kazała przyjść na początku cyklu to się dowiem. Nie zapytałam wcześniej, bo w sumie zaskoczył mnie lekarz ostatnio, że już następny cykl stymulowany, bo miałam przed stymulacją unormować prolaktynę a jak zrobiłam ostatnio badanie to teraz miałam 0,77, ale kazał zmniejszyć dawkę leków i powiedział że w tą stronę to akurat nie zaszkodzi bo nie będzie blokować stymulacji.
    Rozumiem. Ja byłam stymulowana Letrozole (2x tabletka/dzień, więc jakby podwójna dawka) i był zawsze tylko jeden dominujący pęcherzyk, więc był na mnie plan, żeby dodatkowo robić zastrzyki Bemfolą, aby pobudzić jeszcze bardziej jajniki. Ale.. receptę dostałam we wrześniu, leczyłam urea i jakoś zapomniałam wykupić, tak więc do tego cyklu podeszłam standardowo Letrozole 2x dziennie i... urosły 3 pęcherzyki :) Także może dobrze, że nie wykupiłam Bemfoli - czasem bym się przestymulowała.
    A nawiązując do Twojej sytuacji - chciałabym Cię uspokoić, że nawet jeśli nie uda się podczas pierwszej stymulacji, to gin dobierze większą dawkę, a może doda też te zastrzyki, żeby zwiększyć szansę na owulację :) Także trzymam za Ciebie moocno kciuki!

Bulbasek lubi tę wiadomość

• MimiM29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    badania były robione w pierwszym dniu cyklu w sumie w ten dzień po południu rozpoczął mi rozpoczęła mi się miesiączka niestety nie mogłam przesunąć tych badań bo robiłam je w klinice niepłodności i nie mogłam przesunąć terminu badania miesiączka mi się trochę przesunęła stąd też ten pierwszy dzień cyklu.

w sumie to Dzwoniłam żeby przesunęli mi termin badania ale oczywiście powiedzieli mi że termin miesiączki nie ma to znaczenia bo przy badaniach są wartości referencyjne do każdej fazy cyklu i nie ma to najmniejszego znaczenia i w tym momencie powinna mi się zaświecić lampka co do tej kliniki No ale za późno
    Pytam bo też zrobiłam te badania w 3 DC i czekam na wyniki, robiłam na własną rękę bez zlecenia.. doczytałam, że niektóre robi się w 2 fazie cyklu więc i mnie też będą raczej kwiatki. ;((

Co do kliniki, mam nadzieję że to nie bocian, bo właśnie czekamy na wizytę u nich...

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳

Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka dobrze to ujelas (ze sztucznym tłokiem), niech mamuśki zaczną swoje tematy, bo 9 miesięcy im zleci ;)

Chwale się Wam, idę w sobotę (7dc) na monitoring. Zawsze ten moment daje mi dużego kopa , cieszę się ogromnie ;)
    Mamusiom oddam oficjalnie ten wątek 1 grudnia <3 Ale oczywiście nie ma tutaj zakazanych tematów na żadnych etapie!

Rozumiem Cię, też lubię ten pierwszy monitoring przed owulką! :)

Effiii, aszin lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff , nadrobiłam Was!!! Szalejecie z pisaniem, a ja za bardzo za Wami tęsknie <3 ciągle myślę co tam u Was. Gratuluje wszystkim nowym brzuchatym :)
    @goska000 o ile dobrze kojarzę z nadrabiania to Ciebie też ostatnio choroba rozebrała, mi pomógł syrop z cebuli i miodu oraz mleko z miodem i czosnkiem. Dodatkowo brałam aspirynę, niestety spowodowała takie rozrzedzenie krwi, że to mój 4dc i już nie krwawie :O
    Podziwiałam Wasze domowe dżungle, są wspaniałe. U mnie każdy parapet zapełniony jest doniczkami.
    Co do słuchania dobrych rad o odpuszczeniu i tekstów "za bardzo Ci zależy" to na mnie tez to działa jak płachta na byka - szczególnie jak usłyszałam to od męża... Myślałam że jest mi trochę lepiej, ale dzisiaj znów mam załamkę. Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma jest w kolejnej ciąży, tak na prawdę to jej 3 ciąża w którą zaszła od tak... Nie zazdroszczę, cieszę się i nawet tego jej życzyłam - żeby nie musiała wracać do tego naszego kołchozu w pacy. Ale z drugiej strony znowu zaczyna do mnie docierać ta niesprawiedliwość i to, że my tu wszystkie tak walczymy... Na nic się w tym cyklu nie nastawiam, raczej wiem, że będzie dupa. Nic tak na prawdę nie zmieniamy, a jak nie podziałało do tej pory to nie ma powodu żeby teraz załapało. Jedyne co mnie podtrzymuje to tylko to, że mąż chce zrobić badania. Wasi mężowie robili je w klinikach czy np. w Diagnostyce? Powiedział, że je zrobi ale to ja mam miejsce znaleźć i umówić :O

goska000, Anka32, Jagodecka, stokrotka00, Mysza_Polna, ultramaryna_, Kira lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, owocnych przytulasów 😊 Ps. Dobra data na testing 😊

Anka, urok długich cyklów 😑

Aszin, daj znać czy udało się załatwić endo.

Muszka, super wieści 🤗💚

Bardzo dziękuję Wam za wsparcie i miłe słowa. Uwielbiam Was 💐

aszin, Malinkaj, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0x - 3083g Kociaka ;*
    preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem. Ja byłam stymulowana Letrozole (2x tabletka/dzień, więc jakby podwójna dawka) i był zawsze tylko jeden dominujący pęcherzyk, więc był na mnie plan, żeby dodatkowo robić zastrzyki Bemfolą, aby pobudzić jeszcze bardziej jajniki. Ale.. receptę dostałam we wrześniu, leczyłam urea i jakoś zapomniałam wykupić, tak więc do tego cyklu podeszłam standardowo Letrozole 2x dziennie i... urosły 3 pęcherzyki :) Także może dobrze, że nie wykupiłam Bemfoli - czasem bym się przestymulowała.
    A nawiązując do Twojej sytuacji - chciałabym Cię uspokoić, że nawet jeśli nie uda się podczas pierwszej stymulacji, to gin dobierze większą dawkę, a może doda też te zastrzyki, żeby zwiększyć szansę na owulację :) Także trzymam za Ciebie moocno kciuki!

Dziękuję:) no właśnie ja nie wiem czy on tak będzie mógł szaleć z dawkami bo mi w prawym jajniku rosły pęcherzyki same, raczej pękają za szybko i nie rosną tak jak powinny, ale prawy jajnik po operacji jest trochę zmasakrowany więc raczej to się nie ma wszystko jak złapać nawet. I trochę się boję że przestymulujemy ten prawy właśnie, ale no co ma być to będzie. Trochę mnie uspokaja, że lekarz tak chce monitorować cały cykl i póki co mieszkam jeszcze obok kliniki więc co ma być to będzie. Dziękuję za kciuki:) Póki co czekam na okres, mógłby przyjść szybko chociaż ten jeden raz:)

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Uff , nadrobiłam Was!!! Szalejecie z pisaniem, a ja za bardzo za Wami tęsknie <3 ciągle myślę co tam u Was. Gratuluje wszystkim nowym brzuchatym :)
    @goska000 o ile dobrze kojarzę z nadrabiania to Ciebie też ostatnio choroba rozebrała, mi pomógł syrop z cebuli i miodu oraz mleko z miodem i czosnkiem. Dodatkowo brałam aspirynę, niestety spowodowała takie rozrzedzenie krwi, że to mój 4dc i już nie krwawie :O
    Podziwiałam Wasze domowe dżungle, są wspaniałe. U mnie każdy parapet zapełniony jest doniczkami.
    Co do słuchania dobrych rad o odpuszczeniu i tekstów "za bardzo Ci zależy" to na mnie tez to działa jak płachta na byka - szczególnie jak usłyszałam to od męża... Myślałam że jest mi trochę lepiej, ale dzisiaj znów mam załamkę. Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma jest w kolejnej ciąży, tak na prawdę to jej 3 ciąża w którą zaszła od tak... Nie zazdroszczę, cieszę się i nawet tego jej życzyłam - żeby nie musiała wracać do tego naszego kołchozu w pacy. Ale z drugiej strony znowu zaczyna do mnie docierać ta niesprawiedliwość i to, że my tu wszystkie tak walczymy... Na nic się w tym cyklu nie nastawiam, raczej wiem, że będzie dupa. Nic tak na prawdę nie zmieniamy, a jak nie podziałało do tej pory to nie ma powodu żeby teraz załapało. Jedyne co mnie podtrzymuje to tylko to, że mąż chce zrobić badania. Wasi mężowie robili je w klinikach czy np. w Diagnostyce? Powiedział, że je zrobi ale to ja mam miejsce znaleźć i umówić :O

Mój robił w klinice Invicta. Chyba lepiej w klinice, jakoś bardziej ufam tym badaniom na miejscu niż jak się po jakimś czasie dostarczy nasienie w pudełeczku:)

Pusshka, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Pierwsze badania robiliśmy w diagnostyce. Ostatnie były w klinice. Kwestia tego co Wam przypasuje cenowo i lokalizacyjnie.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Erdene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, zniknęłam, bo miałam nawrót zapalenia spojówek i doszłam do wniosku, że to znak, żeby zrobić sobie dłuższą przerwę dla oczu, żeby sobie odpoczęły... A ze staraniami i tak jesteśmy wstrzymani ze względu na TSH.

Wpadłam tylko na chwilę, żeby zobaczyć, jak sytuacja i co widzę, że dałyście dziewczyny czadu!!! Ostatni raz jak sprawdzałam pierwszą stronę, to były ze dwa brzuszki, a teraz jest wysyp. Pięknie, gratulacje dla przyszłych mamusiek i nudnych, spokojnych ciąż :).

Pusshka, a może jeszcze tu zostaniesz i nikomu niczego nie będziesz oddawać :). Tego Tobie życzę.

Pusshka, Edithka, Nowanna, Olalee, Adirella lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dojechał mnie zeszły tydzień, myślałam że w tym będzie lepiej, a tu jeszcze gorzej 🙈.
    Ta pogoda chyba na mnie tak działa.

Melduję się po monitoringu 14dc, pęcherzyk dominujący z lewego jajnika 12mm, endometrium 6mm.

Za tydzień wizyta żeby skontrolować czy pęcherzyk pękł, a jeśli się uda to spróbuję umówić się do medicovera na piątek/sobotę na szybkie usg 🙈.
    Oczywiście póki co nie ma miejsc, ale może coś się zwolni.

Lekarz typuje 4dni do owulacji 🤔. Akurat w sobotę wyjeżdżamy na weekend ☺️.

Bulbasek, Anka32, blador2, goska000, Olalee, Pusshka, Myszkaaa20, Kira lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Goska super , na prawdę zapowiada sie obiecująco , choroba itp niech się poszczęści 🍀🍀🍀

Dokładnie o to mi chodzi 😀
    Niech Mamuski zostaną we własnym gronie 🙂

Super, że idziesz na monitoring 🤗🍀

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa mój mąż robił w klinice badania, tak jak Sarka napisała najlepiej jak na miejscu od razu badają nasienie.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mamusiom oddam oficjalnie ten wątek 1 grudnia <3 Ale oczywiście nie ma tutaj zakazanych tematów na żadnych etapie!

Pusshka kto mówi o jakimś oddawaniu, Ty tu kochana zostań 🍀🍀🍀

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

Ale Ty jeszcze przed testowaniem to obyś nie musiała oddawać 😀🍀

Edithka, Pusshka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Hejka, zniknęłam, bo miałam nawrót zapalenia spojówek i doszłam do wniosku, że to znak, żeby zrobić sobie dłuższą przerwę dla oczu, żeby sobie odpoczęły... A ze staraniami i tak jesteśmy wstrzymani ze względu na TSH.

Wpadłam tylko na chwilę, żeby zobaczyć, jak sytuacja i co widzę, że dałyście dziewczyny czadu!!! Ostatni raz jak sprawdzałam pierwszą stronę, to były ze dwa brzuszki, a teraz jest wysyp. Pięknie, gratulacje dla przyszłych mamusiek i nudnych, spokojnych ciąż :).

Pusshka, a może jeszcze tu zostaniesz i nikomu niczego nie będziesz oddawać :). Tego Tobie życzę.

Jakie masz tsh?
    Idę w piątek badać swoje 🥹

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ