X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rolka przytulam, obyś dostala najpiękniejszy prezent na święta.

Jagodecka kciuki, a może się skończy bliźniakami;)

Jagodecka, goska000 lubią tę wiadomość

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jeszcze Finlandia 😀

Ja niestety sama nie pamiętam ale przydałaby się taka informacja na pierwszej stronie wątku. Może ją dodam w grudniowym 🤔

Rowniez jestem za, chociaz sama temperatury nie mierze👌 ale na kazdym watku sie powtarza to pytanie co jakis czas! Swietny pomysl

Anka32 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
    🙋‍♂️ 37 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Starania na serio od 2022
    12 stymulacji letrozolem ❌

IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
    12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
    15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Milcia2397 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUSZka gratulacje! Super beta 🥰

20.11. Beta 280
    22.11 Beta 711
    4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
    Termin: 29.07.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ale żeście tutaj naprodukowały 🙈

Ja miałam dzisiaj koszmarny dzień w pracy, jedyne co mi się marzy to wieźć pod koc i wyć ... ale niestety muszę nakarmić głodne paszcze 🤭

Jeżeli chodzi o moje dzieciaki to ja nie pamiętam wstawania w nocy oboje były bezszelestne jadły ok 22 później 6 rano myślałam że jak syn był taki grzeczny to córka da popalić ale to były anioły, ani kolek ani placzu w domu nie było słychać że sa dzieci, za to teraz kłótniami między sobą nadrabiają darcie się 🤦‍♀️

U mnie dziś 11dpo nie wiem czy jutro testowac, nie robiłam tego juz pare msc, 🐒 powinna być w czwartek, ale czuję się już okresowo, i bierze mnie deprecha i chęć żeby piznąć już tym wszystkim po tych miesiącach.. nie mam ochoty zaczynać biegania po lekarzach i tej całej reszty jestem już tymi staraniami zmęczona. Może nie dane nam mieć swojego bajbuska, nie wiem jestem bez sił już..
    Sory musiałam 🤧

Jakbyś chciała się wygadać na temat pracy to pamiętaj, że jesteśmy 🤗

A co do starań, każda z Nas na pewno ma takie momenty kiedy ma ochotę pierdyknać tym wszystkim. To jest normalne 🫂

czaranna lubi tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:

Ja miałam dzisiaj koszmarny dzień w pracy, jedyne co mi się marzy to wieźć pod koc i wyć ... ale niestety muszę nakarmić głodne paszcze 🤭

Jeżeli chodzi o moje dzieciaki to ja nie pamiętam wstawania w nocy oboje były bezszelestne jadły ok 22 później 6 rano myślałam że jak syn był taki grzeczny to córka da popalić ale to były anioły, ani kolek ani placzu w domu nie było słychać że sa dzieci, za to teraz kłótniami między sobą nadrabiają darcie się 🤦‍♀️

U mnie dziś 11dpo nie wiem czy jutro testowac, nie robiłam tego juz pare msc, 🐒 powinna być w czwartek, ale czuję się już okresowo, i bierze mnie deprecha i chęć żeby piznąć już tym wszystkim po tych miesiącach.. nie mam ochoty zaczynać biegania po lekarzach i tej całej reszty jestem już tymi staraniami zmęczona. Może nie dane nam mieć swojego bajbuska, nie wiem jestem bez sił już..
    Sory musiałam 🤧

Kto czasami nie ma takich dni, wątpliwości, ochoty jebni*cia tego wszystkiego niech podniesie rękę. Trzymam kciuki żeby ciotka jednak się nie pojawiła 💚

czaranna, Edithka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Hej. U mnie niestety pierwszy dzień cyklu. Jednak tak się ostatnie 3 dni zamartwiałam plamieniem (już obczytałam,że to może zwiastować pozamaciczną itp), że jak dostałam ten okres to poczułam ulgę. Myślałam, że się popłaczę, a jednak jest ok. Mam jakiś wewnętrzny stres, żeby to się wydarzyło szybko, bo czas tyka i przez ten wiek sie nie udaje (33l). 😓

Tulę za 🐒🫂
    I życzę pięknego prezentu w przyszłym miesiącu 🤗🍀🎄

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Rolka przytulam, obyś dostala najpiękniejszy prezent na święta.

Jagodecka kciuki, a może się skończy bliźniakami;)

Ja bardzo chetnie widzialabym blizniaki👶👶 Mamy bardzo duzy dom, wielkie samochody i dla naszej trojki to o wiele za duzo, wiec jak najbardziej dwa dzidziusie by sie sprawdzily 😍 Trzymaj kciuki prosze💛

Olalee, Pusshka, Edithka, karola_b, Effiii, Myszkaaa20, blador2, ultramaryna_, MartiMarti lubią tę wiadomość

👫 11.2005
    💍 01.2014

12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:

Sory musiałam 🤧

Siknij na wszelki wypadek jutro🤤

👫 11.2005
    💍 01.2014

12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

• czaranna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Muszę wstać, poprawić koronę i wziąć się w garść nie ma innej opcji, ale przede wszystkim to trochę odpocząć i odpuścić bo zwariuję 🙈

Pusshka, Anka32, Jagodecka, Olalee, Zaczarowan, blador2, Kira lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa w moim kierunku 🥰

@Alysa, a my tęsknimy za Tobą! Przytulam Cię bardzo mocno 🥰 Pochwal się swoją dżunglą, jeśli miałabyś taką ochotę!
    Jeżeli chodzi o badanie nasienia to mój mąż robił w Invimed na miejscu i myślę, że jest to lepsze niż dowożenie tej próbki. Wyniki z tego co pamiętam były bardzo szybko

@Bulbasek, rozumiem - w takim razie naprawdę bardzo dobrze, że będziesz pod stałą opieką lekarza monitoringiem. Jak ma już przyjść ta małpa, to niech przychodzi jak najszybciej, żebyś mogła zacząć ten cykl 🤞

@Erdene, trzymam kciuki za szybkie unormowanego poziomu TSH!
    Dziękuję kochana ❤️

@Nowanna, faktycznie pęcherzyk rośnie średnio 2 mm na dobę, także owulka powinna wypaść w weekend - owocnego działania na wyjeździe 🔥

@Wenka, też myślę, że placki ziemniaczane w tym tygodniu u każdej forumowiczki wjadą 😂

@Jagodecka, trzymam mocno kciuki za owocne działania oraz życzę zdrówka kochana! W takim razie życzę bliźniaków 👶👶❤️

@rolka355, tulę. 🤞 za ten cykl!

@czaranna, spróbuj znaleźć dziś chwilę dla siebie i usiąść z herbatą pod kocykiem 🫂

@Nietypowa30, kciuki za owocne starania!

Jagodecka, Nietypowa30, Nowanna, Bulbasek, Wenka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Ja bardzo chetnie widzialabym blizniaki👶👶 Mamy bardzo duzy dom, wielkie samochody i dla naszej trojki to o wiele za duzo, wiec jak najbardziej dwa dzidziusie by sie sprawdzily 😍 Trzymaj kciuki prosze💛
    Trzymam bardzo mocno:) a ostatnio co "wykrakalam"- się spełniało :)

• Edithka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoimi zachciankami sprawiłam, że teraz wszystkie macie zachciankę na placki. 🤣

Pusshka, Adirella, Myszkaaa20, Bulbasek, blador2, ultramaryna_, Wenka, Kira lubią tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jeszcze Finlandia 😀

Ja niestety sama nie pamiętam ale przydałaby się taka informacja na pierwszej stronie wątku. Może ją dodam w grudniowym 🤔
    Świetny pomysł! ❤️
    To może już tutaj wyedytuję post

Anka32, Sarka94, Adirella lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) pędzicie jak rakiety i kiedy łapię chwilę na podczytanie to niestety nie zawsze się udaje nadrobić :D
    Tulam za podstępne @!

Dni płodne za rogiem, a u mnie nieciekawy wynik cytologii - zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi) cokolwiek to znaczy 😅 Zapisałam się do ginekologa w okolicy, mam nadzieję że zostanie już na stałe bo dojazdy 140km nie sprzyjają regularności. Zastanawiam się, czy wziąć jakieś wyniki badań poza tą cytologią. Najlepsze jest to, że nie mam żadnych objawów, a cytologia była pobierana 18 dni temu 😥

No i druga rzecz - partner po drugich badaniach nasienia. Przy pierwszym badaniu wyniki były od razu po, kilku godzinach przy jednoznacznym wyniku - azoospermia, teraz czekamy już drugi dzień no i nie powiem tli się nadzieja, że może coś tam znaleźli(?). Jak to wyglądało u Waszych partnerów z wynikami, długo czekałyście?

Łącząc te dwa fakty łapię doła! Bo nie możemy (chyba?) działać, a jeśli jacyś pływacy się znajdą to warto by było spróbować :( Jak myślicie?? 😈

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - kryptozoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
    Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa w moim kierunku 🥰

@Alysa, a my tęsknimy za Tobą! Przytulam Cię bardzo mocno 🥰 Pochwal się swoją dżunglą, jeśli miałabyś taką ochotę!
    Jeżeli chodzi o badanie nasienia to mój mąż robił w Invimed na miejscu i myślę, że jest to lepsze niż dowożenie tej próbki. Wyniki z tego co pamiętam były bardzo szybko

@Bulbasek, rozumiem - w takim razie naprawdę bardzo dobrze, że będziesz pod stałą opieką lekarza monitoringiem. Jak ma już przyjść ta małpa, to niech przychodzi jak najszybciej, żebyś mogła zacząć ten cykl 🤞

@Erdene, trzymam kciuki za szybkie unormowanego poziomu TSH!
    Dziękuję kochana ❤️

@Nowanna, faktycznie pęcherzyk rośnie średnio 2 mm na dobę, także owulka powinna wypaść w weekend - owocnego działania na wyjeździe 🔥

@Wenka, też myślę, że placki ziemniaczane w tym tygodniu u każdej forumowiczki wjadą 😂

@Jagodecka, trzymam mocno kciuki za owocne działania oraz życzę zdrówka kochana! W takim razie życzę bliźniaków 👶👶❤️

@rolka355, tulę. 🤞 za ten cykl!

@czaranna, spróbuj znaleźć dziś chwilę dla siebie i usiąść z herbatą pod kocykiem 🫂

@Nietypowa30, kciuki za owocne starania!

Dzieki slonko💛 A jak ty sie czujesz przed swoim testowaniem? To juz niedlugo🤞
    Olalee wrote:
    Trzymam bardzo mocno:) a ostatnio co "wykrakalam"- się spełniało :)

Kracz kochana ile dasz rady 😘

Olalee lubi tę wiadomość

👫 11.2005
    💍 01.2014

12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Hej wszystkim :) pędzicie jak rakiety i kiedy łapię chwilę na podczytanie to niestety nie zawsze się udaje nadrobić :D
    Tulam za podstępne @!

Dni płodne za rogiem, a u mnie nieciekawy wynik cytologii - zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi) cokolwiek to znaczy 😅 Zapisałam się do ginekologa w okolicy, mam nadzieję że zostanie już na stałe bo dojazdy 140km nie sprzyjają regularności. Zastanawiam się, czy wziąć jakieś wyniki badań poza tą cytologią. Najlepsze jest to, że nie mam żadnych objawów, a cytologia była pobierana 18 dni temu 😥

No i druga rzecz - partner po drugich badaniach nasienia. Przy pierwszym badaniu wyniki były od razu po, kilku godzinach przy jednoznacznym wyniku - azoospermia, teraz czekamy już drugi dzień no i nie powiem tli się nadzieja, że może coś tam znaleźli(?). Jak to wyglądało u Waszych partnerów z wynikami, długo czekałyście?

Łącząc te dwa fakty łapię doła! Bo nie możemy (chyba?) działać, a jeśli jacyś pływacy się znajdą to warto by było spróbować :( Jak myślicie?? 😈
    Brzmi jakby jakaś infekcja Ci się przypaletala. Warto sprawdzić. Jeśli bardzo chcesz możesz współżyć ale nie wiem na ile to będzie przyjemne - to że ty nie masz objawów nie znaczy że Twój chłop nie będzie miał po współżyciu (mojemu doskwierały właśnie po). Ogólnie leczyć i tak najlepiej jakbyście leczyli się oboje, skoro regularnie współżyjecie a objawów nie czułaś. Ale to musisz powiedzieć ginekologowi że chcesz kurację dla Was obu.

Adirella, Anka32, Jagodecka, Pusshka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy to macie tempo! 🤣🤣 oczywiście, siadam z kawą i czytam moją codzienną lekturkę ❤️

Spokojnego wieczoru!

Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Brzmi jakby jakaś infekcja Ci się przypaletala. Warto sprawdzić. Jeśli bardzo chcesz możesz współżyć ale nie wiem na ile to będzie przyjemne - to że ty nie masz objawów nie znaczy że Twój chłop nie będzie miał po współżyciu (mojemu doskwierały właśnie po). Ogólnie leczyć i tak najlepiej jakbyście leczyli się oboje, skoro regularnie współżyjecie a objawów nie czułaś. Ale to musisz powiedzieć ginekologowi że chcesz kurację dla Was obu.

Musze przyznać rację. Zapisze sobie na kartce od razu o kuracje dla partnera. Nigdy wcześniej o tym jakoś nie pomyślałam 🙈

siesiepy lubi tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - kryptozoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
    Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakiś czas temu pisalam ze nic nie zapowiada ovu a tu taki piekny śluz się pojawił- może zasługa ogromu herbatek, które w siebie wlewam.

Gorzej, że sił brak a bzyk z niedzieli raczej nie wystarczy ;)

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Dzieki slonko💛 A jak ty sie czujesz przed swoim testowaniem? To juz niedlugo🤞
    Mówiąc szczerze mam bardzo dobre nastawienie 🤫 Miałam aż 3 pęcherzyki dominujące, zastrzyk Ovitrelle i zbliżenia idealnie skrojone pod tą owulkę. Będę liczyć na duże kciuki od was!

Jagodecka, Anka32, karola_b, Nietypowa30, Adirella, Małgosiagosia, Effiii, siesiepy, Justyna765, Edithka, 100krotka🌼, Azjak, Viii, bonassola, Olalee, goska000, Pełna chata, Myszkaaa20, Sarka94, Bulbasek, Milcia2397, blador2, ultramaryna_, Muuu., Karola3196, Ewka9090, Wenka, MartiMarti, Kira lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ