Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa bardzo mi przykro.
Masz rodzeństwo? Ich też tak traktuje?
Nie wiem co gorsze, nie mieć mamy (jak to jest u mnie), czy mieć taką nieczułą, która tylko sprawia przykrość zamiast wspierać.👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
@goska000, @Anka32, @karola_b, @Nomeolvides, @Olalee, @Pusshka, @Adirella dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie. Z jednej strony już się do tego wszystkiego przyzwyczaiłam (miałam na to 30 lat), nigdy nie okazywała mi wsparcia, zawsze trzeba było sobie radzić samemu z problemami i sprostać jej wymaganiom. Mój mąż mnie naprostował pod tym względem, już nie jestem "Zosią samosią", ale perfekcjonizm mi jeszcze gdzieś z tyłu głowy pozostał...
Co do badań to nie wiem czy w obu miejscach będą robić ze zdjęć czy z filmiku, ale jak będę tam dzwonić to się zapytam. Z drugiej strony Gameta u nas nie ma za dobrych opinii, na pewno gdybyśmy jednak decydowali się na jakąś pomoc to albo jakiś prywatny ginekolog (gdyby z nasieniem wszystko było ok) albo klinika gdzieś dalej. Dodatkowo na ich stronie mają, że współpracują z Diagnostyką więc sami próbki mogą do nich wysyłać.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:@Pushka specjalnie dla Ciebie, zrobiłam najładniejszym zdjęcia, ale monstera też mi się marzy. Niestety moje zamiokulkasy chorują. Przesadziłam je na wiosnę, bo rozdzieliły się na dwie duże rośliny ale jednak nie po drodze im w dwóch osobnych doniczkach 🤣🙄
https://ibb.co/WDXNbmT
https://ibb.co/12PbXbm
https://ibb.co/k5GRyhy
https://ibb.co/tM6MrpK
https://ibb.co/g7XS1fR
https://ibb.co/bsZLtnz
@czarna doskonale Cie rozumiem, bo ja też mam chęć tym wszystkim rzucić... I rzuciłam! Od tego miesiąca zero czegokolwiek, termometr schowałam po 6 latach codziennego używania. Mąż proponował testy owulacyjne, powiedzialam że ich więcej nie zrobię. Czy mi to wyjdzie na zdrowie to nie wiem.
Co do placków ziemniaczanych to wolę je na wytrwawno, w domu rodzinnym jedliśmy je z ketchupem, ale z cukrem też wcinalismy 😄
Co do badań to mamy w mieście laboratorium Diagnostyki i albo Gamtę kilka km od miasta. W obu ośrodkach próbkę oddaje się na miejscu, niby można dowieść ale ja nie wiem jakby to wyszło zachować je w stałej temp 🙄
Ogólnie ja dziś zawiodłam się na własnej matce. Nigdy nie miałyśmy jakiś cudownych relacji, bliżej jestem związana z tatą - mamy podobne charaktery, nie zwierzam się jej, nigdy tego nie robiłam . Moja mama z kolei jest typem człowieka który zawsze ma rację, tylko jej zdanie się liczy, uwielbia obrażać się o najmniejsze pierdół i "kara Cie ciszą". Ostatnio po raz kolejny dogadywała nam "kiedy dzieci?", więc mój mąż w końcu wypalił, ze jak Bóg da to będą, że my byśmy chcieli ale może nam z tym zejść jeszcze kilka lat, niby to ja uciszyło, myśleliśmy że zrozumie i da nam spokój. Dziś przypadkowo dowiedziałam się od taty, że oddaje wszystkie moje książki z dzieciństwa, które dziś ciężko dostac. Gdy do niej zadzwoniłam to się dowiedziałam, że przecież to się już nie przyda, wnuki to ona ma już duże. Jak chce to mogę sobie zabrać tylko to co dostałam kiedyś w jakąś nagrodę, bo tego nie wyda, a tylko jej miejsce zajmuje. To był cios. Wiem, że nawet we własnej matce nie mam co szukać wsparcia, ona mnie już spisała na straty.
Widze, ze nie tylko ja mam taka przyjemna mamusie 😒 Najmadrzejsza i najwspanialsza, a niech inni idioci nawet sie nie odzywaja. Kocha psy i koty bardziej niz wlasne dzieci i do takiego stopnia, ze caly nowowybudowany dom zniszczyly, a ojciec chce sie z nia rozwiesc. Troche sie dzieki temu uspokoila i teraz jest do rany przyloz, ale mojego dziecinstwa mi juz to nie wroci. Jesli chodzi o ciebie to sprobuj sie od niej odciac. Nie odwiedzac, nie tlumaczyc sie i niech sama "sprobuje swojego lekarstwa". Moze takie zachowanie da jej do myslenia.
Apropo roslinek, jak wy to robicie ze sa takie piekne? 😍 Ja ostatnio zauwazylam, ze mi kaktus umarl..😶
Olalee wrote:Nie wiem czy u nas coś wyjdzie bo chłop jakis nie w sosie wrócił. Tak jakby miał żal do mnie, że leżę a on musi pracować.
Moj tez na pewno taki sfochowany wroci przed polnoca, ale i tak go dopadne 💛 Na pewno masz jakies babskie chwyty, zeby go zachecic 🤞 Trzymam kciuki!Olalee lubi tę wiadomość
🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
@Alysa, bardzo mi przykro
ale wiem na pewno, że Ty taką matką nie będziesz, Ty będziesz mamą i mocno w to wierzę :*
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualnyEdithka wrote:Alysa bardzo mi przykro.
Masz rodzeństwo? Ich też tak traktuje?
Nie wiem co gorsze, nie mieć mamy (jak to jest u mnie), czy mieć taką nieczułą, która tylko sprawia przykrość zamiast wspierać.
Ja też bez matki a kilka lat temu odcięłam się od toksycznego ojca alkoholika.. I wiecie co? Żyje mi się lepiej niż z nim 😊Jagodecka, blador2, ultramaryna_, Pusshka, Adirella, Edithka, Bulbasek, Muuu. lubią tę wiadomość
-
@Alysa bardzo mi przykro, nie umiem sobie tego wyobrazić 😔 przynajmniej Ty będziesz dobrą mamą dla swoich dzieci ❤️
@Jagodecka trzymam kciuki za bliźniaki ✊❤️
Ciężko Was nadrobić ale jakoś się udało, nie dam rady do każdej się odnieść, ale każdej życzę miłego wieczoru, tym które muszą dopaść chłopów udanych przytulanek 😈🔥Jagodecka, Olalee, Adirella lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Alysa🫂 dzięki temu co teraz czujesz, jedno jest pewne, Ty nigdy tak się nie zachowasz w stosunku do swojego dziecka
No ja to dzisiaj wykrakałam! Tak mnie wykańczają zamówienia dla policji ( co jest w sumie nowością u mnie w pracy) że mówię, że kak mnie policja zatrzyma (przez 11 lat miało to miejsce całe 2 razy)to powiem że za te zamówienia to muszą mi mandat odpuścić. Za 2 godziny zatrzymali mnie i to dużą "suką" do rutynowej kontroli pierwszy raz w życiu więc Michalino przybywaj do mamusiJagodecka, karola_b, Olalee lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
@Edithka mam rodzeństwo, brata. Ten sam narcystyczny charakter. Nie rozmawiamy ze sobą już kilka lat. On też od zawsze najmądrzejszy, a jak coś jest nie po jego myśli to cały świat jest przeciwko niemu.
@Jagdecka moja też psa lepiej traktuje niż własną córkę. Ostatnio kupili nowego, wcześniejszy zdechł w czerwcu. Jest to ich oczko w głowie, "jej córunia", której trzeba co chwilę nowy kocyk kupić, albo ubranko. Ja też kocham zwierzęta, ale jej zachowanie to przesada.
@aszin popłakałam się przez Ciebie, Ty jesteś bardziej pewna swoich słów niż ja. Ja już w to po prostu nie wierzę.
@Anka32 to ja mam kombo, narcystyczny charakter a wypić też lubi - to kolejny powód naszych nienajlepszych relacji27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
@Alysa to mega przykre, mama powinna być zawsze wsparciem nawet wtedy kiedy ma inne zdanie, czy inny światopogląd a my zawsze bardzo na nie liczymy bo to powinna być najbliższa nam osoba, ja jako matka od zawsze staram się aby moje dzieci czuły moje wsparcie na każdym kroku nieważne czy się z nimi zgadzam czy nie, chcę żeby dzięki temu miały do mnie zaufanie i przychodziły z każdym problemem właśnie po to żebym mogła być dla nich zawsze.. Myślę że chyba najlepiej będzie się na jakiś czas odciąć niech pobędzie sama ze sobą i swoją mądrością, ta toksyczność da jej do myślenia jak zostanie sama, wiem ze to będzie ciężkie ale to chyba sensowne rozwiązanie żebyś nie narażała się na dodatkowy stres. Możesz też spróbować porozmawiać i jej powiedzieć co myślisz prosto w twarz to też może przyniesc efekt.
Bardzo mi przykro z tego powodu.. ale może z czasem coś się poukładaAnka32, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
@Alysa, przepraszam, w życiu nie chciałam doprowadzić Cię do łez 🫂Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Alysa bardzo mi przykro. W sumie to nawet nie wiem co mogłabym mądrego napisać. Przytulam Cię kochana, w Nas masz wsparcie chociaż to pewnie żadne pociesznie.
Klaudia dobrze że masz brać zapobiegawczo. Ja też liczę w tym cyklu na owulację z lewego.
Pusshka co do sauny i jacuzzi ja miałam zalecenie po inseminacji nie korzystać z żadnych właśnie tego typu atrakcji.
Jagodecka, ja podlewam raz w tygodniu wszystkie. Niestety przez to kaktusy mi umierają, a reszta żyje. Ostatnio się chwaliłam monsterka, łapcie moja kulkę
https://ibb.co/X4yscPw
A to maleństwo rozmnożyłam z dużej:
https://ibb.co/1TRQhNp
Co do relacji , aktualnie z mamą też jestem w separacji. Pokłóciliśmy się w wakacje, bo mam rodzeństwo i ona non stop tylko o jednym bracie. A gdy powiedziałam jej że to co robi jest bolesne, to się obraziła. Ja już dawno bym wyciągnęła rękę na zgodę, ale mąż trochę mnie stawia do pionu.
Zrobiłam na śniadanko szakszuke, ale za bardzo jajko mi się ścięło ;( no i zapomniałam boczku 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 19:18
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
aszin wrote:@Alysa, przepraszam, w życiu nie chciałam doprowadzić Cię do łez 🫂
@Jagodecka gratuluję 18 lat związku! I życzę dużo miłości na kolejne lata. Mi z małżonkiem stuknęło w tym roku 15nawet nie wiem kiedy to zleciało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 19:18
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Dziewczyny, jem kolację i kładę się do łóżka bo ledwo zipię ☹️ Miłego wieczoru i do jutra 🌃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 19:23
Nowanna, AnitaK lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Jestem po wizycie. Ogółem na plus, podoba mi się to miejsce i jak funkcjonuje, lekarz także bardzo przyjemny 👍 Stresowałam się tak bardzo, ze nie wiem, jak to wytrzymałam, trzęsłam się aż jak jechałam autem… Już nie wiem sama... Here we go again. 🫣
Wizyta (tak w skrócie 😉 coby nie zanudzić) - tsh utrzymywać w okolicach 2, powtórzyć niedługo badanie i pogadać z endo (ja tutaj odpuszczam i chyba zacznę brać leki tak, jakbym była już w ciąż,y jak mnie poinstruował). Od II kresek heparyna, acard dopiero później ze względu na odklejanie kosmowki i krwiaki w poprzedniej ciąży. Cholinę mam brać, zganił za ferrytynę i kazał brać żelazo (ale dzięki moim kochanym koleżankom z wątku już biorę 😘😅).
Dostałam jeszcze kilka badań do zrobienia, zdziwił się, czemu nie robiłam antytpo i antytg (bo zawsze mi endo mówili, ze je mam i to bez sensu sprawdzać 🫣). Tutaj - coś mam przeczucie, ze myślał o kolejnym leku ze względu na Hashi i dodatni czynnik reumatoidalny - jeszcze chce sprawdzić wyniki.
No i tez dostałam zlecenie na tokso, różyczkę i cytomegalię 🫣 @koktajlowa czy my byłyśmy u tego samego lekarza? 😅 To może jakieś nowe wytyczne są przed ciąża? Ale mam jakaś adnotację, muszę się wczytać.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Alysa wrote:@Edithka mam rodzeństwo, brata. Ten sam narcystyczny charakter. Nie rozmawiamy ze sobą już kilka lat. On też od zawsze najmądrzejszy, a jak coś jest nie po jego myśli to cały świat jest przeciwko niemu.
@Jagdecka moja też psa lepiej traktuje niż własną córkę. Ostatnio kupili nowego, wcześniejszy zdechł w czerwcu. Jest to ich oczko w głowie, "jej córunia", której trzeba co chwilę nowy kocyk kupić, albo ubranko. Ja też kocham zwierzęta, ale jej zachowanie to przesada.
@aszin popłakałam się przez Ciebie, Ty jesteś bardziej pewna swoich słów niż ja. Ja już w to po prostu nie wierzę.
@Anka32 to ja mam kombo, narcystyczny charakter a wypić też lubi - to kolejny powód naszych nienajlepszych relacji
Cudownie za ma "wreszcie" corunie...😐 Ja tez kocham zwierzeta, ale nie mam zadnego bo sie boje ze moglabym pojsc w slady matki. Moja dziala w kilku fundacjach i wiecznie pieniadze przeznacza na chore pieski i kotki, koniki, ktore inaczej poszlyby do rzezni itd. Za to co roku dziecia pod choinke kupuje jakis podrabiany perfum czy uzywana ksiazke. To ja juz bym wolala zeby za mnie dala na te pieski i koniki. Na twoim miejscu odcielabym sie calkowicie. Tak zrobilam z "przyjaciolka" z podstawowki, ktora byla cudowna poza tym, ze non stop mnie obgadywala za plecami. Wiadomo, ze rodzine trudniej odciac, ale czasem trzeba zeby twoja glowa sie dobrze poczula i nikt nie ciagnal ciebie w dol 💛
Aaaa i dziekuje za zyczenia 🤩 💛
Effiii wrote:Jagodecka, ja podlewam raz w tygodniu wszystkie. Niestety przez to kaktusy mi umierają, a reszta żyje. Ostatnio się chwaliłam monsterka, łapcie moja kulkę
https://ibb.co/X4yscPw
A to maleństwo rozmnożyłam z dużej:
https://ibb.co/1TRQhNp
Ja wiecznie zapominam podlewac, wiec nie wiem jak to sie stalo ze nawet kaktus popelnil harakiri... Drzewko oliwne mi rosnie tylko z jednej strony, od kolezanki kwiatek tez ostatnio padl, a w lazience sie tak rozrosl (nawet nie wiem co to jest) ze na dole nic nie rosnie a gorne liscie smyraja sufit 🥴 I teraz nie wiem co z tym zrobic... Twoje oczywscie super piekne 😍🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
nick nieaktualny
-
Dobra, dziewczyny, jedziemyyyy z tym grudniem! 🎉🤞❤️
blador2, Anka32, Jagodecka, Bulbasek, Viii, Wenka, Muuu., bonassola lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Jestem po wizycie. Ogółem na plus, podoba mi się to miejsce i jak funkcjonuje, lekarz także bardzo przyjemny 👍 Stresowałam się tak bardzo, ze nie wiem, jak to wytrzymałam, trzęsłam się aż jak jechałam autem… Już nie wiem sama... Here we go again. 🫣
Wizyta (tak w skrócie 😉 coby nie zanudzić) - tsh utrzymywać w okolicach 2, powtórzyć niedługo badanie i pogadać z endo (ja tutaj odpuszczam i chyba zacznę brać leki tak, jakbym była już w ciąż,y jak mnie poinstruował). Od II kresek heparyna, acard dopiero później ze względu na odklejanie kosmowki i krwiaki w poprzedniej ciąży. Cholinę mam brać, zganił za ferrytynę i kazał brać żelazo (ale dzięki moim kochanym koleżankom z wątku już biorę 😘😅).
Dostałam jeszcze kilka badań do zrobienia, zdziwił się, czemu nie robiłam antytpo i antytg (bo zawsze mi endo mówili, ze je mam i to bez sensu sprawdzać 🫣). Tutaj - coś mam przeczucie, ze myślał o kolejnym leku ze względu na Hashi i dodatni czynnik reumatoidalny - jeszcze chce sprawdzić wyniki.
No i tez dostałam zlecenie na tokso, różyczkę i cytomegalię 🫣 @koktajlowa czy my byłyśmy u tego samego lekarza? 😅 To może jakieś nowe wytyczne są przed ciąża? Ale mam jakaś adnotację, muszę się wczytać.
Fajnie, że jesteś zadowolona z lekarza chociaż czytam, że też się denerwowałaś przed wizytą 🤗
Mam identycznie przed moją wtorkową wizytą.. Już nawet nie wiem co mnie bardziej stresuje, ten ginekolog czy basen z bombelkami w grudniu 🤣 -
Dziewczyny, ja miałam dać sobie spokój w tym cyklu... ale mój dzisiejszy śluz i kłucie prawego jajnika (znowu prawego jak w poprzednim cyklu?!) wskazują na jedno - owulacja! Nie mogłam się oczywiście powstrzymać i siknęłam na owulaka - wg Premom 0.84, wg mnie dwie kreski o tej samej intensywności, więc chyba PIK miałam wczoraj/przedwczoraj.
Chyba dorwę dzisiaj Starego 🤣Jagodecka, Anka32, blador2, Pusshka, Olalee, Myszkaaa20, Adirella, Edithka, Bulbasek, Viii, Kira lubią tę wiadomość