Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@aszin to dobrze, że idziesz do specjalisty. Mam nadzieję, że wykryje ewentualny problem i szybko będziesz mogła cieszyć się upragnioną ciążą
aszin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystokrotka00 wrote:@Anka32 ja też mam cykle jak w zegarku, ale tak dwa razy w roku lubi sie kilka dni spóźnić. Zwykle mi to tylko krzyżowało plany, a teraz są to moje znienawidzone cykle bo podnosza moją nadzieję a później muszę się rozczarować. Życzę Tobie oczywiście by tak nie było, ale też całkowicie rozumiem, że czasem wolimy sobie nie robić nadzieji. Trzymam kciuki jakby co 🤞
@ezra jesteś bardzo silna! 💪
Dziękuję 😘
Nie mam żadnych nadziei na ten cykl po negatywnych testach, dlatego też na betę mi się nie śpieszy bo po co 🤣 -
Anka wykres wygląda dość dobrze, no ale jednak nie ma co bajerować, tempka spada od 13 dpo, wczoraj to jakaś anomalia, mi też jeden dzień przed @ podskoczyła temperatura i już myślałam że zatrybilo, ale jednak nie.
Aszin a jakie normy laboratoryjne ?Anka32, aszin lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@aszin, @Myszkaaa20
@stokrotka00, to prawda – trafienie do odpowiednio wyspecjalizowanego ginekologa (no i ogólnie – lekarza) może przyspieszyć diagnozę
@aszin, najważniejsze, że już w poniedziałek wizyta u endo 🤞Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Anka ja swoim niewprawnym okiem nie widzę innej potencjalnej daty na owulacje, więc chyba faktycznie małpiszon gra z tobą w chowanego...
Anka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Anka ja swoim niewprawnym okiem nie widzę innej potencjalnej daty na owulacje, więc chyba faktycznie małpiszon gra z tobą w chowanego...
Ja to dobrze wiem, nigdzie nie pisałam, że jest inaczej.
Tylko takie czekanie mnie bardzo irytuje 🙄
Już bym chciała być myślami w wątku grudniowym ale się nie da bo mi się niepotrzebnie wydłuża cykl 😅
A skoro już w temacie wątku grudniowego, przypominam o ankiecie jeśli któraś jeszcze nie zagłosowała! 😎
https://forms.gle/h5D4w4iwKwvDdfJH8 -
@Effi w moim wieku tpo 0-34 a tpo 0-115🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Cześć, dzień dobry. Nadrobiłam Was, ale nie dam rady odnieść się do każdej.
@ezra 🫂🫂🫂🫂🫂
@moon - piękne 6mm szczęścia ❤️
@Pusshka - tak tak, czekamy na twoja kolej 🙈
@Anka - to zawieszenie jest takie paskudne, ani w jedną ani w drugą stronę 😬
Co do mojego M. ma identyczne podejście - jest jak jest, będzie teraz to super, nie będzie teraz to próbujemy dalej. Z takim stoickim spokojem 🤔Anka32, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
@aszin, tak podejrzewałam, że wyjdzie u Ciebie hashi, bo mam podobną sytuację (podwyższone tsh, a ft3 i ft4 ok) i właśnie mam hashi. Pewnie Cię jeszcze na usg tarczycy skierują.
aszin, Alysa lubią tę wiadomość
-
Anka ja we wrześniu też miałam taki cykl rozjechany że hoho, małpa przyszła jak już byłam pod gabinetem przed wizytą🤣 ale teraz myślę że ja się tak spięłam mocno wtedy na ten cykl bo tak mi mega zależało i widocznie mi hormony ześwirowały. Może zrobieniem tej bety wywołasz tą małpę.
A z drugiej strony kojarzę chyba w sierpniowym wątku była dziewczyna co już dupka dostała na wywołanie i dalej nic a na końcu się okazało że są II kreseczkiAnka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Mam kilka pytań, bo mam stwierdzony PCOS - widzę na pierwszej stronie zalecane dawki Inozytolu przy PCOSie 2x2000mg na dobę, mam Inozytol Aliness ma jeśli dobrze czytam 650mg i teraz biorę 2 kaps. to powinnam brać 6? Wydaje się dużo trochę..
i drugie czy za te badania Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron - 220 zł to dobra cena wg Was czy nie ma co się rzucać?
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
nick nieaktualnyBulbasek wrote:Anka ja we wrześniu też miałam taki cykl rozjechany że hoho, małpa przyszła jak już byłam pod gabinetem przed wizytą🤣 ale teraz myślę że ja się tak spięłam mocno wtedy na ten cykl bo tak mi mega zależało i widocznie mi hormony ześwirowały. Może zrobieniem tej bety wywołasz tą małpę.
A z drugiej strony kojarzę chyba w sierpniowym wątku była dziewczyna co już dupka dostała na wywołanie i dalej nic a na końcu się okazało że są II kreseczki
O kurna, ale historia 🥹
A ja też mam wizytę we wtorek na szczęście i jak do tego czasu 🐒 nie przyjdzie to mam nadzieję, że dostanę coś na wywołanie.
Ale powiem Wam, że nie sądziłam, że brak okresu może tak wkurwiać 🤣 -
Anka32 wrote:Ja to dobrze wiem, nigdzie nie pisałam, że jest inaczej.
Tylko takie czekanie mnie bardzo irytuje 🙄
Już bym chciała być myślami w wątku grudniowym ale się nie da bo mi się niepotrzebnie wydłuża cykl 😅
A skoro już w temacie wątku grudniowego, przypominam o ankiecie jeśli któraś jeszcze nie zagłosowała! 😎
https://forms.gle/h5D4w4iwKwvDdfJH8
Wiem i rozumiem, po prostu sama na początku myślałam, że może coś Ci się przesunęło, tym bardziej że mówiłaś, że cykle miałaś bardzo regularne. Nie mam pomysłu jak wywołać okres, ale trzymam kciuki żeby się szybko pojawił i można było wziąć się na nowo do działania
Dziewczyny a ja Was jeszcze pomęczę. Tak sobie myślę o tym moim endometrium i obawiam się, że ono może nie nadążyć za pęcherzykami. Ja w tym cyklu znowu od 3 dc biorę miovelię NAC i podejrzewam, że to dzięki niej te pęcherzyki są teraz takiej wielkości. Ginekolog zalecała, żeby brać NAC przez 3 dni, ale zastanawiam się czy nie skończyć go szybciej, żeby dać endo czas na urośnięcie. Ta luxmedowa nic nie mówiła, a ze swoją nie mam jak się skontaktować ...Anka32 lubi tę wiadomość
-
Ezra cena dobra.
Zobacz na profil na Instagramie sos.pcos jest tam fajne porównanie inozytoli. Ja polecam fertistim, jeśli Cie cena nie przerazi to OVI z prenacaps.
Aszin no to faktycznie coś jest na rzeczy. Dobrze że masz już umówiona wizytę u Endo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 12:37
ezra lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
karola_b - biorę sobie to do serduszka ❤
Pusshka - patrzę jakie jesteście dzielne i nie mogę inaczej! 💕 i trzymam kciuki za Twoje testowanie, żeby to był Twój czas 😍
Kathi86 - niestety był oszukany, na żywo było widać bardziej 😥 ale trudno! idę dalej 🤩
Anka32 - ale to są emocje! Ale napisz jak Ty się czujesz z tym? Bardziej dystans czy już irytacja? Ściskam! 🙌Pusshka lubi tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
ezra wrote:Mam kilka pytań, bo mam stwierdzony PCOS - widzę na pierwszej stronie zalecane dawki Inozytolu przy PCOSie 2x2000mg na dobę, mam Inozytol Aliness ma jeśli dobrze czytam 650mg i teraz biorę 2 kaps. to powinnam brać 6? Wydaje się dużo trochę..
i drugie czy za te badania Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron - 220 zł to dobra cena wg Was czy nie ma co się rzucać?
Na badania hormonalne to taka cena jest normalna. Ja polecam ten pakiet z diagnostyki jeśli masz ich labo niedaleko, bo wychodzi spoko cenowo i wszystko co potrzebne jest.
https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-badan-hormonalnych-dla-kobiet/
Ale dziewczyny coś pisały że są zniżki gdzieś teraz.
Co do inozytolu to tak faktycznie takie dawki jak na pierwszej stronie, ale to też kwestia który inozytol. To powinno być Mioinozytol w tej dawce ale dobrze jak jest stosunek 40:1 z tym drugim na D. Ja biorę fertistim bo tam są dobre wartości właśnie.
ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
ezra wrote:Mam kilka pytań, bo mam stwierdzony PCOS - widzę na pierwszej stronie zalecane dawki Inozytolu przy PCOSie 2x2000mg na dobę, mam Inozytol Aliness ma jeśli dobrze czytam 650mg i teraz biorę 2 kaps. to powinnam brać 6? Wydaje się dużo trochę..
Co do pakietu hormonalnego - spójrz sobie na ten na Synevo. Kosztuje 388 zł, z promocją -50% 194 zł, a ma oprócz tych badań które wypisałaś dodatkowo DHEAS i AMH (ważne przy PCOS) i progesteron (co prawda mało powie w 3 dc, no ale).
https://www.store.synevo.pl/p/profil-hormonalny-dla-kobiet-rozszerzony?utm_source=synevo.pl&utm_medium=button-widgetWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 13:21
ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualnyezra wrote:karola_b - biorę sobie to do serduszka ❤
Pusshka - patrzę jakie jesteście dzielne i nie mogę inaczej! 💕 i trzymam kciuki za Twoje testowanie, żeby to był Twój czas 😍
Kathi86 - niestety był oszukany, na żywo było widać bardziej 😥 ale trudno! idę dalej 🤩
Anka32 - ale to są emocje! Ale napisz jak Ty się czujesz z tym? Bardziej dystans czy już irytacja? Ściskam! 🙌
Jedno i drugie 😅🤣
ezra, Viii lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:O kurna, ale historia 🥹
A ja też mam wizytę we wtorek na szczęście i jak do tego czasu 🐒 nie przyjdzie to mam nadzieję, że dostanę coś na wywołanie.
Ale powiem Wam, że nie sądziłam, że brak okresu może tak wkurwiać 🤣
Hehe dlatego kolejny okres który przyszedł po tym rozjechanym cyklu bardzo mnie cieszyłStarania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Effiii wrote:Ezra cena dobra.
Zobacz na profil na Instagramie sos.pcos jest tam fajne porównanie inozytoli. Ja polecam fertistim, jeśli Cie cena nie przerazi to OVI z prenacaps.
Aszin no to faktycznie coś jest na rzeczy. Dobrze że masz już umówiona wizytę u Endo.
Oj, ja już tyle wydałam na te suple, że ciężko mnie zaskoczyć..
Teraz biorę z Aliness i kosztuje 50 zł za 100 tabletek ale co jak trzeba ich 6 zjeść - a Ty mówisz o tym "ForMeds Prenacaps Ovi 30 porcji 79,5 g" za 76 zł na miesiąc? Opis jest:
SKŁAD PRODUKTU
Zalecana porcja dzienna zawiera:
myo-inozytol – 2000 mg,
chiro-inozytol – 50 mg,
N-acetylocysteina – 600 mg.
upewniam się, że to ten 😢
29 dpt CRL 6.4mm i 💜