Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:@telefon_w_rosole Chyba jeszcze nie ogarnął 😄
@Anka32 Ale taki dobry doktor u mnie to też sprawdziłam, że ma terminy aktualnie na marzec i takie dziwne godziny pojedyncze wolne. A cena wizyty 320 zł 🤦♀️
Ponoć dobry ale znowu nie jest mi dane się przekonać 🥹🤣
O pierunie, 320 zł 🙄 -
Małgosiagosia wrote:Jak nie nadążałam czytać jednego wątku to teraz będą dwa, chyba z pracy muszę zrezygnować. 😅
Znam to
Spokojnych ciąż dziewczyny, jeszcze tu będę zaglądać!Milcia2397 lubi tę wiadomość
10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
Meganka wrote:U mnie dzisiaj 9dpo i biało, ale jeszcze chwilę mamy 😁
-
Ja czekam z testem do tego 30.11., nie chcę sobie jeszcze zabierać nadziei. 😆
Pusshka, Sarka94, Mysza_Polna, Anka32, Sunnysunsun, Viii, Adirella lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Małgosiagosia wrote:Ja czekam z testem do tego 30.11., nie chcę sobie jeszcze zabierać nadziei. 😆
Ja tu zostaję z wami do 30.11, żeby kibicować i trzymać kciuki za testyMyszkaaa20, Małgosiagosia, Mysza_Polna, Anka32, Kira, Sunnysunsun, Viii, Adirella lubią tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:@telefon_w_rosole Chyba jeszcze nie ogarnął 😄
@Anka32 Ale taki dobry doktor u mnie to też sprawdziłam, że ma terminy aktualnie na marzec i takie dziwne godziny pojedyncze wolne. A cena wizyty 320 zł 🤦♀️👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Małgosiagosia wrote:Ja czekam z testem do tego 30.11., nie chcę sobie jeszcze zabierać nadziei. 😆
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Pusshka ja ci jeszcze nie dziękuję bo ja jeszcze walczę do ostatniego dnia hahah.
Mój prog badany w czwartek wyniósł 11,60 i uznałam, że więcej go nie będę badać na własną rękę, bo było mi smutno że nie rozwalił skali. Nie ważne że jest dobry i będzie zdolny utrzymać ciążę, nie jest chociaż 20... 🥴🤷
Mężu dostał badania HBA 49% i DFI 11%. O ile te drugie piękne, o tyle pierwsze załamka. Już przeszperalam cały wątek o niskim HBA, wiem że skoro pozostałe parametry mamy git to tragedii nie ma ale wynik stanowczo do poprawy bo w klinice zaproponują nam chyba tylko in vitro z selekcja plemników. Napisałam do dietetyczki immunolozki z pytaniem w którą stronę mamy pokierować teraz suplementację. Na pewno wiem że resveratrol pomaga na HBA, ale w dużej dawce i witamina E też w większej dawce. Emka wspominała że im doktor paliga przepisała na HBA kwas foliowy 5mg na receptę i witaminę E też na receptę. I w 3 miesiące poprawa piękna była. Na razie się nie załamuje. 🥴
Moje wyniki IHC przyszły w piątek, mam w stopce, nie jest dobrze.
Oprócz tego moja przyszłość w programie prokreacyjnym nie jest pewna bo pewnie go skasują. A o dziwo trafiłam na bardzo dobrą placówkę i lekarzy. Szkoda tylko że dopiero na koniec września... 😔 I że po drodze wyszło to zamieszanie z szyjka macicy.
Zamowilam 16 testów z testeo, pewnie jak przyjdą to sikne wcześniej. Ale ostatnie sikanie i tak 30.11 żeby mieć jasna sytuację przed wizytą w szpitalu.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
A ta lekarka co byłam u niej ostatnio to 220 zł. Także jest różnica ale nie przekonała mnie do siebie. Takie zbyt luzackie podejście miała. Ciągle szukam jakiejś opcji, żebym nie musiała jezdzic po 80 km w jedną stronę. Tylko tak max 40 km. I żeby jednak ten koszt wizyty był nieco ponad 200 😄💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Podziwiam was z tym jeżdżeniem. Ja jechałam 20 km w jednym mieście i już klęłam, że daleko. I 450 zł dałam za wizytę z której nic nie wynikło.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Effiii wrote:Dobre podejście , oczywiście sama chyba nigdy nie wytrzymam do faktycznego dnia spodziewanej małpy 😎🍒 fertistim, cynk
Siesiepy merytorycznie nie pomogę, ale trzymam kciuki giganty za Twoje zdrowie no i za poprawę tego HBA - już udowodniliście ze starym, że można poprawiać wyniki, więc jestem o Was spokojna
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Mysza_Polna wrote:Coś widać, a te testeo słabo wybarwiają przy najmniej u mnie,na facelle już miałam wyraźną kreskę w ten sam dzień
Trzymam mocno 🤞❤️
miałam dokładnie tak samo jak Mysza9dpo na testeo jakiś ostry dzień mgły, jakiś cień widoczny dopiero po wyschnięciu testu. Poleciałam na betę i wynosiła 18
po południu z ciekawości zrobiłam paskowy feacelle i była ładna widoczna kreska
Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👩💼27
👱♂️29
09.2022 odstawienie antykoncepcji
02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
08.2023 starania
15.11.2023 beta 18,6
17.11.2023 beta 74,3
20.11.2023 beta 402
30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
15.01 I prenatalne - wszystko ok!
Data porodu
USG 26.07.2024 -
siesiepy wrote:Pusshka ja ci jeszcze nie dziękuję bo ja jeszcze walczę do ostatniego dnia hahah.
Mój prog badany w czwartek wyniósł 11,60 i uznałam, że więcej go nie będę badać na własną rękę, bo było mi smutno że nie rozwalił skali. Nie ważne że jest dobry i będzie zdolny utrzymać ciążę, nie jest chociaż 20... 🥴🤷
Mężu dostał badania HBA 49% i DFI 11%. O ile te drugie piękne, o tyle pierwsze załamka. Już przeszperalam cały wątek o niskim HBA, wiem że skoro pozostałe parametry mamy git to tragedii nie ma ale wynik stanowczo do poprawy bo w klinice zaproponują nam chyba tylko in vitro z selekcja plemników. Napisałam do dietetyczki immunolozki z pytaniem w którą stronę mamy pokierować teraz suplementację. Na pewno wiem że resveratrol pomaga na HBA, ale w dużej dawce i witamina E też w większej dawce. Emka wspominała że im doktor paliga przepisała na HBA kwas foliowy 5mg na receptę i witaminę E też na receptę. I w 3 miesiące poprawa piękna była. Na razie się nie załamuje. 🥴
Moje wyniki IHC przyszły w piątek, mam w stopce, nie jest dobrze.
Oprócz tego moja przyszłość w programie prokreacyjnym nie jest pewna bo pewnie go skasują. A o dziwo trafiłam na bardzo dobrą placówkę i lekarzy. Szkoda tylko że dopiero na koniec września... 😔 I że po drodze wyszło to zamieszanie z szyjka macicy.
Zamowilam 16 testów z testeo, pewnie jak przyjdą to sikne wcześniej. Ale ostatnie sikanie i tak 30.11 żeby mieć jasna sytuację przed wizytą w szpitalu.
Będę mocno trzymać kciuki za Twoją wizytę w czwartek! Wierzę, że będzie dobrze.
Co do wyników męża - gdzieś mi się już przewinęło to HBA i zastanawiam się czy mojego nie wysłać na jakieś szczegółowe badanie nasienia, jeszcze dodając bakterie.. Bo zaczynam się już lekko irytować w związku z brakiem powodzenia 😬
Będę trzymać kciuki również za małżonka, żeby szybko udało się wyniki poprawić, skoro wszystkie inne parametry ostatnio poszybowały w górę 🔥 Po jakim czasie suplementacji można będzie zauważyć poprawę? Czy to loteria? Rozumiem, że to HBA jest ważne przy naturalnym zapłodnieniu, prawda? A np. przy in vitro ten obniżony parametr jest do obejścia? -
Dziewczyny, było bardzo miło na wątku listopadowym. Człowiek czuł się jak u siebie 🤗 Trzymam kciuki za Was i za Fasolki. Spokojnej ciąży dla każdej z Was :*
_Kamyczek_, Myszkaaa20, edith, Edithka, Pusshka, Mysza_Polna, Astereae, Anka32, Adirella lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
@Fiszerka, było testowane dziś? 🤞
@Justyna765, byłaś na becie? Mogę wpisać brzuszek?
Dziewczyny proszę o informację 😊 @Lilaj, @Kasia_😘, @Pauli_00, @wiola_ola90, @Malinkaj -
Pełna chata wrote:Cześć dziewczyny. Widzę, że wątek grudniowy już ruszył pełna parą ale ja jeszcze napisze tutaj.
Bardzo dziękuję Wam za ten miesiąc, mój pierwszy na tym forum. Dziękuję prowadzącej- super nad wszystkim czuwałaś. Aktywność była przeogromna, a Ty niczego nie przeoczyłaś🥰
Nie do końca mam czas na pisanie ale czytam i kibicuje z całych sił.
Ja dziś zrobiłam test i biel😔 Nie zrobiłam z porannego moczu ale w 10dpo już tak czy siak powinno coś być widać.
Za wszystjie Ciężaróweczki, które zostają w wątku listopadowym trzymam mocno kciuki. Spokojnych 9 miesiecy 🙂
Teraz nie wiem gdzie mam się podziać. Chyba wskoczę na grudzień bo tu już nie sądzę aby coś się wykluło...
Podejrzewam, że teraz rozmowy przeniosą się na grudniowy wątek, a tutaj robimy już miejsce dla Mamusiek, aczkolwiek ja zostaję do czwartku, aby kibicować testującymMysza_Polna, Astereae, Pełna chata lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:I ja się jeszcze nie żegnam, zostanę tu do 30.11, żeby czatować wam pod kibelkami
Będę mocno trzymać kciuki za Twoją wizytę w czwartek! Wierzę, że będzie dobrze.
Co do wyników męża - gdzieś mi się już przewinęło to HBA i zastanawiam się czy mojego nie wysłać na jakieś szczegółowe badanie nasienia, jeszcze dodając bakterie.. Bo zaczynam się już lekko irytować w związku z brakiem powodzenia 😬
Będę trzymać kciuki również za małżonka, żeby szybko udało się wyniki poprawić, skoro wszystkie inne parametry ostatnio poszybowały w górę 🔥 Po jakim czasie suplementacji można będzie zauważyć poprawę? Czy to loteria? Rozumiem, że to HBA jest ważne przy naturalnym zapłodnieniu, prawda? A np. przy in vitro ten obniżony parametr jest do obejścia?Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Nam lekarz polecał InviMed w Poznaniu żeby zrobić rozszerzone badania i HBA, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kojarzy mi się że Ty właśnie jesteś z okolic. Nigdy nie wczytywalam się szczegółowo w temat invitro bo twierdziłam, że nigdy nie będzie mi to potrzebne, ale hba ma chyba wpływ na dobór metody selekcji plemników ale moge się mylić
Ale bez HBA, więc może go wyślę, zobaczymy czy coś w ruchliwości się poprawiło też
-
Aż się łezka w oku kręci 🥺 to był i oczywiście będzie cudowny wątek, tyle cudownych babeczek w jednym miejscu 🥺 widzę że dużo dziewczyn jest już na grudniowym wątku 🎄 napewno będę podczytywać 😍
Dziękuję Pusshka za prowadzenie, byłaś cudowną prowadzącą i niech w grudniu dopadnie Cię klątwa prowadzącej 🎄🥰
Pusshka, telefon_w_rosole lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020