X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Dla mnie też badanie szyjki to czarna magia 😅 raz jestem pewna że jest wysoko, a raz mam rozkminę czy aby na pewno wtedy to było wysoko bo teraz jest jeszcze wyżej 😅😂 mi póki co wystarczy śluz. A propo - w tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka, zaraz po miesiączce, nie sądziłam że tak szybko zadziała. Zawsze czekałam na wodnisty ok 8 dni, teraz pojawiło się go dużo już 6 dnia cyklu 😳 i pierwszy raz miałam śluz rozciągliwy. Szok 😅 a owulacji jeszcze nie miałam, w poniedziałek kontrola z podaniem ovitrelle.
    Miałam zlecone kontrolnie badanie tsh, bo w czerwcu miałam na granicy normy (2, 5), dziś odbieram wynik - 1,5 😁 więc super, jeśli rzeczywiście lepiej żeby był wynik niższy 😁 ciekawa jestem ferrytyny - jak to z nią jest? Chyba pierwszy raz miałam zmierzoną. Jaka jest norma? Internety mówią że koło 60, norma laboratorium 4,63-204, a ja mam 32,20.

Nad ferrytyna musisz popracować;) troszkę niska, ale do ogarnięcia, żeby podnieść ferrytyne warto jeść sporo białka ;)

Pusshka - już trochę odchodzi się od tego stosunku LH do FSH, aż tak nie ma co się tym przejmować; prolaktyna to bardzo czuły hormon więc tutaj też bym się nie przejmowała - bo chociażby szaleje od stresu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 19:19

Pusshka, bonassola lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do wątku:) czy widzicie tu cień? Dziś 11 dpo. We wrześniu poroniłam w 7 tc, mam już dwójkę dzieci.

https://zapodaj.net/plik-Wk2UBttT8x
    Ja widzę cień kreseczki 🌹 będę się cieszyć jutro nawet z takiej ♥️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do wątku:) czy widzicie tu cień? Dziś 11 dpo. We wrześniu poroniłam w 7 tc, mam już dwójkę dzieci.

Hej!
    Coś chyba widzę, powtarzaj testy🤞 Czekamy na info, zapisałam Cię na testowanie na jutrzejszy termin w kalendarium 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 19:40

• Magda91 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki, będę powtarzac test w poniedziałek bo wszystkie już wysikalam jakie miałam 🤣 a jutro nigdzie nie kupie 🤣 wczoraj cień pojawił się po godzinie od zrobienia testu, dziś już w terminowym czasie 👍

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Ale piękny tort! Jak wkleiłaś fotkę?

Odnośnie wklejonego zdjęcia na pierwszej stronie jest instrukcja:
    „ 📷Jak dodać całe zdjęcia?
    Potrzebujesz do tego tej strony:
    https://pl.imgbb.com/

po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!”

Trzeba wybrać BBcode full i automatycznie zdjęcie dodaje się do postu, a nie sam link 😊.

Pusshka, dziękuję ślicznie 🥰.

Viii lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Dziękuję za kciuki, będę powtarzac test w poniedziałek bo wszystkie już wysikalam jakie miałam 🤣 a jutro nigdzie nie kupie 🤣 wczoraj cień pojawił się po godzinie od zrobienia testu, dziś już w terminowym czasie 👍
    Ok, to przepisuję na pon 😊

• Niewidzialna Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:

Ja widzę taki cień cienia

03.2013 córka
    11.2022⏸️
    12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼

1️⃣3️⃣Cykl starań o👶

,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:

O też coś tam widzę! Trzymam kciuki! 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Dziewczyny boję się jutro testować 🤦‍♀️
    Strach mnie taki obleciał teraz, że szok.
    Jestem wrażliwa na zapachy, ale z kolei chodzę taka nerwowa, wręcz wściekła jak przed @

Trzymam kciuki 🤞

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja od polowy tamtego miesiaca a dokladniej od przyjscia 🐒 zrobilam sobie przerwe od badan, owulakow, monitorowania owulacji i aktywnego uczestnictwa w forum (tylko podczytuje was czasem i za wszystkie mocno trzymam kciuki 🤞🏼). Powiem wam ze bardzo pomoglo mi to na glowe, bo jednak wczesniej mega sie nakrecalam, a teraz odzyskalam taki spokoj wewnetrzny. Zobaczymy czy przyniesie to efekt ;) takze @Pusshka mozesz mnie wpisac jako wolnego strzelca i gdyby sie udalo to dam znac i wtedy chetnie zostane na tym watku (mam nadzieje, ze z wami wszystkimi!)

Pusshka wrote:
    Ja już mam prawie wszystkie wyniki hormonalne z dziś (za to lubię Diagnostykę!). Czekam jedynie na prolaktynę i estradiol. Oprócz tego robiłam magnez: 2,28 mg/dl.
    Wyniki wydają się w porządku - ale byłabym wdzięczna za rzucenie okiem 😊 Jedynie stosunek LH/FSH powinien być bliżej 1, a u mnie 1,38

https://ibb.co/FXvfZXK

Edit. Mam już wyniki estradiolu (z tego co wiem chyba bardziej miarodajne jest badanie 7 dpo?) oraz prolaktyny - lekko podwyższona, ale nawet jak miałam prawie 30 to dwóch ginów mówiło że nieznacznie

https://ibb.co/yswsdRL

@Pusshka co do twoich badan, bo widze ze nikt jeszcze o tym nie napisal, to masz bardzo niski poziom estrogenow 😔 poczytaj sobie o tym, ale taki niski poziom jest typowym stanem dla kobiet w wieku menopauzalnym i przez to wlasnie moga byc u ciebie problemy z zajsciem w ciaze. Podrzucam Ci linka gdzie jest troche o tym napisane: https://www.instagram.com/p/CuYqMuNoaFL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
    Co do prolaktyny to ja bym powtorzyla po przespanej nocy i bez wiekszych aktywnosci fizycznych poprzedniego dnia, bez przytulanek 2 dni przed badaniem.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Hej dziewczyny, ja od polowy tamtego miesiaca a dokladniej od przyjscia 🐒 zrobilam sobie przerwe od badan, owulakow, monitorowania owulacji i aktywnego uczestnictwa w forum (tylko podczytuje was czasem i za wszystkie mocno trzymam kciuki 🤞🏼). Powiem wam ze bardzo pomoglo mi to na glowe, bo jednak wczesniej mega sie nakrecalam, a teraz odzyskalam taki spokoj wewnetrzny. Zobaczymy czy przyniesie to efekt ;) takze @Pusshka mozesz mnie wpisac jako wolnego strzelca i gdyby sie udalo to dam znac i wtedy chetnie zostane na tym watku (mam nadzieje, ze z wami wszystkimi!)

@Pusshka co do twoich badan, bo widze ze nikt jeszcze o tym nie napisal, to masz bardzo niski poziom estrogenow 😔 poczytaj sobie o tym, ale taki niski poziom jest typowym stanem dla kobiet w wieku menopauzalnym i przez to wlasnie moga byc u ciebie problemy z zajsciem w ciaze. Podrzucam Ci linka gdzie jest troche o tym napisane: https://www.instagram.com/p/CuYqMuNoaFL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
    Co do prolaktyny to ja bym powtorzyla po przespanej nocy i bez wiekszych aktywnosci fizycznych poprzedniego dnia, bez przytulanek 2 dni przed badaniem.
    Hej, wpisuję 😊
    Prolaktynę badałam właśnie z tymi wszystkimi zaleceniami, pół roku temu miałam na poziomie prawie 30 i gin mówił, że jest nieznacznie podwyższone.
    A co do estrogenów to chyba musiałabym zbadać ich poziom 7 dpo, bo słyszałam że to bardziej miarodajne 🤔 Ale zagłębie się w temat, dziękuję!

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Hej, wpisuję 😊
    Prolaktynę badałam właśnie z tymi wszystkimi zaleceniami, pół roku temu miałam na poziomie prawie 30 i gin mówił, że jest nieznacznie podwyższone.
    A co do estrogenów to chyba musiałabym zbadać ich poziom 7 dpo, bo słyszałam że to bardziej miarodajne 🤔 Ale zagłębie się w temat, dziękuję!

Bada sie w 3-5 dc wlasnie, zeby sprawdzic jak sie maja estrogeny jesli chodzi o to co napisalam, a 7dpo bada sie z progesteronem zeby sprawdzic czy nie ma przewagi estrogenowej. Takze ten wynik co masz tez jest miarodajny, sa po prostu inne widelki dla fazy folikularnej i lutealnej. Na tym profilu co ci podeslalam jest tez wiecej postow na ten temat takze polecam zerknac ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Karola3196 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Hej, wpisuję 😊

Hej, jeśli zrobiłaś wynik po letrozolu to jest on prawidłowy bo letrozol obniża estrogeny :) miałam podobną sytuację i konsultowałam z lekarzem

• Karola3196 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podglądam was od październikowego wątku i w końcu odważyłam się dołączyć. Krótko o mnie mam 27 lat, z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 3 lat.. Od lutego jesteśmy pod opieką kliniki niepłodności. Mam niedowagę i nieregularne cykle które od pół roku stymulowane są letrozolem. Aktualnie jestem w 4 DC i w piątek zaczynam pierwszy monitoring.

Adirella, Pusshka, bonassola, ultramaryna_, Wenka, Nietypowa30, Chmurka21, Sarka94, Bulbasek, Bulbasek lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Testuj, bo brzmi to wszystko obiecująco, mocno trzymam kciuki.

Pusshka co do wyników to znawcą nie jestem, wygląda dobrze.
    Co do magnezu to słyszałam żeby za bardzo się nie sugerować wynikiem, bo w krwi jest go nie wiele (mogę się mylić ale kumuluje się w komórkach).
    Oblicz sobie konwersje ft3/ft4 ten wynik więcej powie. Ciut wyższa prolaktyna może wynikać nawet że stresu, ale to pewnie wiesz.

@Anka32 sernik wygląda obłędnie, a Ty pisałaś że nie masz talentu 🤤🤤🤤

@banassola mówi się żeby ferrytyna wynosiła minimum 50, ale teraz trochę zgłębiałam temat i najlepiej zeby poziom był równy twojej wagi.

@goska000 ile kapsułek dziennie ferr C + dało Ci taki ładny przyrost

Jedna :) piję też zakwas z buraków, Mama mi robi, ale nie wiem czy pomaga :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:

Ja widzę, trzymam kciuki 🤞

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3196 wrote:
    Hej, jeśli zrobiłaś wynik po letrozolu to jest on prawidłowy bo letrozol obniża estrogeny :) miałam podobną sytuację i konsultowałam z lekarzem
    Pięknie Ci dziękuję! Właśnie jak napisałam ostatni post to zaczęłam myśleć czy to nie czasem Letrozol będzie tu winowajcą.
    Witaj na forum! 😊 Zapisać Cię na konkretny dzień na testowanie?

• goska000 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki optymalny estradiol powinien być w 3 dc?

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • telefon_w_rosole Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie chyba @, objawy typowe (czuję się jakbym miała kaca, a jestem abstynentką...). Nic no, skończy się to próbujemy dalej, ale testować chyba nie będzie sensu.
    Gdzieś tam liczę w głębi serca na to, że to nadal krwawienie implantacyjne, ale trochę go za dużo. Ten drugi pasek z odłożonego na kilka godzin testu to raczej nie to.
    Ale kto wie! Będę monitorować. Mąż mi na pocieszenie kupił KFC i spędzam wieczór dbając o siebie.

AMH 0,54, 37 lat
    Niskie LH i FSH
    Starania od 01.11.2023

4.08.2025 - transfer naszego jedynego zarodka❄️, po PGT-A, prawidłowego ... czekanie 📆
  • Karola3196 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Pięknie Ci dziękuję! Właśnie jak napisałam ostatni post to zaczęłam myśleć czy to nie czasem Letrozol będzie tu winowajcą.
    Witaj na forum! 😊 Zapisać Cię na konkretny dzień na testowanie?
    Dzięki za przyjęcie! na dany moment nie wiem kiedy mogę mieć owulację więc się wstrzymam z zapisem do piątku

Pusshka lubi tę wiadomość

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ