Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
bonassola wrote:Dla mnie też badanie szyjki to czarna magia 😅 raz jestem pewna że jest wysoko, a raz mam rozkminę czy aby na pewno wtedy to było wysoko bo teraz jest jeszcze wyżej 😅😂 mi póki co wystarczy śluz. A propo - w tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka, zaraz po miesiączce, nie sądziłam że tak szybko zadziała. Zawsze czekałam na wodnisty ok 8 dni, teraz pojawiło się go dużo już 6 dnia cyklu 😳 i pierwszy raz miałam śluz rozciągliwy. Szok 😅 a owulacji jeszcze nie miałam, w poniedziałek kontrola z podaniem ovitrelle.
Miałam zlecone kontrolnie badanie tsh, bo w czerwcu miałam na granicy normy (2, 5), dziś odbieram wynik - 1,5 😁 więc super, jeśli rzeczywiście lepiej żeby był wynik niższy 😁 ciekawa jestem ferrytyny - jak to z nią jest? Chyba pierwszy raz miałam zmierzoną. Jaka jest norma? Internety mówią że koło 60, norma laboratorium 4,63-204, a ja mam 32,20.
Nad ferrytyna musisz popracować troszkę niska, ale do ogarnięcia, żeby podnieść ferrytyne warto jeść sporo białka
Pusshka - już trochę odchodzi się od tego stosunku LH do FSH, aż tak nie ma co się tym przejmować; prolaktyna to bardzo czuły hormon więc tutaj też bym się nie przejmowała - bo chociażby szaleje od stresu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 19:19
Pusshka, bonassola lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Magda91 wrote:Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do wątku:) czy widzicie tu cień? Dziś 11 dpo. We wrześniu poroniłam w 7 tc, mam już dwójkę dzieci.
https://zapodaj.net/plik-Wk2UBttT8x -
Magda91 wrote:Cześć dziewczyny, chciałam dołączyć do wątku:) czy widzicie tu cień? Dziś 11 dpo. We wrześniu poroniłam w 7 tc, mam już dwójkę dzieci.
https://zapodaj.net/plik-Wk2UBttT8x
Coś chyba widzę, powtarzaj testy🤞 Czekamy na info, zapisałam Cię na testowanie na jutrzejszy termin w kalendarium 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 19:40
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Viii wrote:Ale piękny tort! Jak wkleiłaś fotkę?
Odnośnie wklejonego zdjęcia na pierwszej stronie jest instrukcja:
„ 📷Jak dodać całe zdjęcia?
Potrzebujesz do tego tej strony:
https://pl.imgbb.com/
po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”, skopiuj link, wklej na forum i gotowe!”
Trzeba wybrać BBcode full i automatycznie zdjęcie dodaje się do postu, a nie sam link 😊.
Pusshka, dziękuję ślicznie 🥰.Viii lubi tę wiadomość
-
Magda91 wrote:Dziękuję za kciuki, będę powtarzac test w poniedziałek bo wszystkie już wysikalam jakie miałam 🤣 a jutro nigdzie nie kupie 🤣 wczoraj cień pojawił się po godzinie od zrobienia testu, dziś już w terminowym czasie 👍Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Ja widzę taki cień cienia03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
O też coś tam widzę! Trzymam kciuki! 😘 -
Marzycielka wrote:Dziewczyny boję się jutro testować 🤦♀️
Strach mnie taki obleciał teraz, że szok.
Jestem wrażliwa na zapachy, ale z kolei chodzę taka nerwowa, wręcz wściekła jak przed @
Trzymam kciuki 🤞🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
Hej dziewczyny, ja od polowy tamtego miesiaca a dokladniej od przyjscia 🐒 zrobilam sobie przerwe od badan, owulakow, monitorowania owulacji i aktywnego uczestnictwa w forum (tylko podczytuje was czasem i za wszystkie mocno trzymam kciuki 🤞🏼). Powiem wam ze bardzo pomoglo mi to na glowe, bo jednak wczesniej mega sie nakrecalam, a teraz odzyskalam taki spokoj wewnetrzny. Zobaczymy czy przyniesie to efekt takze @Pusshka mozesz mnie wpisac jako wolnego strzelca i gdyby sie udalo to dam znac i wtedy chetnie zostane na tym watku (mam nadzieje, ze z wami wszystkimi!)
Pusshka wrote:Ja już mam prawie wszystkie wyniki hormonalne z dziś (za to lubię Diagnostykę!). Czekam jedynie na prolaktynę i estradiol. Oprócz tego robiłam magnez: 2,28 mg/dl.
Wyniki wydają się w porządku - ale byłabym wdzięczna za rzucenie okiem 😊 Jedynie stosunek LH/FSH powinien być bliżej 1, a u mnie 1,38
https://ibb.co/FXvfZXK
Edit. Mam już wyniki estradiolu (z tego co wiem chyba bardziej miarodajne jest badanie 7 dpo?) oraz prolaktyny - lekko podwyższona, ale nawet jak miałam prawie 30 to dwóch ginów mówiło że nieznacznie
https://ibb.co/yswsdRL
@Pusshka co do twoich badan, bo widze ze nikt jeszcze o tym nie napisal, to masz bardzo niski poziom estrogenow 😔 poczytaj sobie o tym, ale taki niski poziom jest typowym stanem dla kobiet w wieku menopauzalnym i przez to wlasnie moga byc u ciebie problemy z zajsciem w ciaze. Podrzucam Ci linka gdzie jest troche o tym napisane: https://www.instagram.com/p/CuYqMuNoaFL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Co do prolaktyny to ja bym powtorzyla po przespanej nocy i bez wiekszych aktywnosci fizycznych poprzedniego dnia, bez przytulanek 2 dni przed badaniem.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Hej dziewczyny, ja od polowy tamtego miesiaca a dokladniej od przyjscia 🐒 zrobilam sobie przerwe od badan, owulakow, monitorowania owulacji i aktywnego uczestnictwa w forum (tylko podczytuje was czasem i za wszystkie mocno trzymam kciuki 🤞🏼). Powiem wam ze bardzo pomoglo mi to na glowe, bo jednak wczesniej mega sie nakrecalam, a teraz odzyskalam taki spokoj wewnetrzny. Zobaczymy czy przyniesie to efekt takze @Pusshka mozesz mnie wpisac jako wolnego strzelca i gdyby sie udalo to dam znac i wtedy chetnie zostane na tym watku (mam nadzieje, ze z wami wszystkimi!)
@Pusshka co do twoich badan, bo widze ze nikt jeszcze o tym nie napisal, to masz bardzo niski poziom estrogenow 😔 poczytaj sobie o tym, ale taki niski poziom jest typowym stanem dla kobiet w wieku menopauzalnym i przez to wlasnie moga byc u ciebie problemy z zajsciem w ciaze. Podrzucam Ci linka gdzie jest troche o tym napisane: https://www.instagram.com/p/CuYqMuNoaFL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Co do prolaktyny to ja bym powtorzyla po przespanej nocy i bez wiekszych aktywnosci fizycznych poprzedniego dnia, bez przytulanek 2 dni przed badaniem.
Prolaktynę badałam właśnie z tymi wszystkimi zaleceniami, pół roku temu miałam na poziomie prawie 30 i gin mówił, że jest nieznacznie podwyższone.
A co do estrogenów to chyba musiałabym zbadać ich poziom 7 dpo, bo słyszałam że to bardziej miarodajne 🤔 Ale zagłębie się w temat, dziękuję!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:Hej, wpisuję 😊
Prolaktynę badałam właśnie z tymi wszystkimi zaleceniami, pół roku temu miałam na poziomie prawie 30 i gin mówił, że jest nieznacznie podwyższone.
A co do estrogenów to chyba musiałabym zbadać ich poziom 7 dpo, bo słyszałam że to bardziej miarodajne 🤔 Ale zagłębie się w temat, dziękuję!
Bada sie w 3-5 dc wlasnie, zeby sprawdzic jak sie maja estrogeny jesli chodzi o to co napisalam, a 7dpo bada sie z progesteronem zeby sprawdzic czy nie ma przewagi estrogenowej. Takze ten wynik co masz tez jest miarodajny, sa po prostu inne widelki dla fazy folikularnej i lutealnej. Na tym profilu co ci podeslalam jest tez wiecej postow na ten temat takze polecam zerknac11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Pusshka wrote:Hej, wpisuję 😊
A co do estrogenów to chyba musiałabym zbadać ich poziom 7 dpo, bo słyszałam że to bardziej miarodajne 🤔 Ale zagłębie się w temat, dziękuję!
Hej, jeśli zrobiłaś wynik po letrozolu to jest on prawidłowy bo letrozol obniża estrogeny miałam podobną sytuację i konsultowałam z lekarzem -
Cześć dziewczyny, podglądam was od październikowego wątku i w końcu odważyłam się dołączyć. Krótko o mnie mam 27 lat, z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 3 lat.. Od lutego jesteśmy pod opieką kliniki niepłodności. Mam niedowagę i nieregularne cykle które od pół roku stymulowane są letrozolem. Aktualnie jestem w 4 DC i w piątek zaczynam pierwszy monitoring.
Adirella, Pusshka, bonassola, ultramaryna_, Wenka, Nietypowa30, Chmurka21, Sarka94, Bulbasek, Bulbasek lubią tę wiadomość
-
Effiii wrote:Testuj, bo brzmi to wszystko obiecująco, mocno trzymam kciuki.
Pusshka co do wyników to znawcą nie jestem, wygląda dobrze.
Co do magnezu to słyszałam żeby za bardzo się nie sugerować wynikiem, bo w krwi jest go nie wiele (mogę się mylić ale kumuluje się w komórkach).
Oblicz sobie konwersje ft3/ft4 ten wynik więcej powie. Ciut wyższa prolaktyna może wynikać nawet że stresu, ale to pewnie wiesz.
@Anka32 sernik wygląda obłędnie, a Ty pisałaś że nie masz talentu 🤤🤤🤤
@banassola mówi się żeby ferrytyna wynosiła minimum 50, ale teraz trochę zgłębiałam temat i najlepiej zeby poziom był równy twojej wagi.
@goska000 ile kapsułek dziennie ferr C + dało Ci taki ładny przyrost
Jedna piję też zakwas z buraków, Mama mi robi, ale nie wiem czy pomaga09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Ja widzę, trzymam kciuki 🤞34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Karola3196 wrote:Hej, jeśli zrobiłaś wynik po letrozolu to jest on prawidłowy bo letrozol obniża estrogeny miałam podobną sytuację i konsultowałam z lekarzem
Witaj na forum! 😊 Zapisać Cię na konkretny dzień na testowanie?Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Dziewczyny, jaki optymalny estradiol powinien być w 3 dc?09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
No u mnie chyba @, objawy typowe (czuję się jakbym miała kaca, a jestem abstynentką...). Nic no, skończy się to próbujemy dalej, ale testować chyba nie będzie sensu.
Gdzieś tam liczę w głębi serca na to, że to nadal krwawienie implantacyjne, ale trochę go za dużo. Ten drugi pasek z odłożonego na kilka godzin testu to raczej nie to.
Ale kto wie! Będę monitorować. Mąż mi na pocieszenie kupił KFC i spędzam wieczór dbając o siebie.27.11.2023 - cień ⏸️ -
Pusshka wrote:Pięknie Ci dziękuję! Właśnie jak napisałam ostatni post to zaczęłam myśleć czy to nie czasem Letrozol będzie tu winowajcą.
Witaj na forum! 😊 Zapisać Cię na konkretny dzień na testowanie?Pusshka lubi tę wiadomość