gdzie szukac pomocy w anglii???
-
WIADOMOŚĆ
-
Brava wrote:Tutejsi lekarze maja tendencje do bagatelizowania problemu!! trzeba byc natarczywym, a nawet bezczelnym no i zawsze trzeba wyolbrzymiac!
a jakie badania krwi mialas robione migotka? i gdzie ci je robiono? u GP w przychodni? -
migotka wrote:brava badania krwi mialam robione w GP bo powiedzielam, ze staramy sie bardziej lub mniej intensywnie od 3,5-4 lat bo taka jest prawda (ogolna morfologie i jakies hormony ale z racji na to, ze wyszly ok nie chcieli mi ich dac do wgladu)
a z tym badaniem nasienia to racja bo kazali mi meza przyprowadzic najlepiej z jego nasieniem w sloiczku jakims....
tak przy okazji mozecie spojrzec na moj wykres bo to moj pierwszy cykl na OVU i nie wiem kiedy powinnam zaczac robic testy owulacyjne (cykle 33-35 dni)
-
Migotka tutaj w anglii musisz klamac wymyslac wyolbrzymiac objawy bo inaczej nie dostaniesz skierowania na badanie, ja tez musze zaczac tak robic bo te wizyty co 3 4 miesiace sa do niczego. ja czasami mam wrazenie ze zachodze w ciaze, poniewaz niektore moje miesiaczki spoznione byly raczej poronieniem samoistnym(mialam tak tez w polsce-ciaza zaraz po operacji,a tutaj w Anglii robilam testy ciazowe ale ciazy nie wykazaly- wiec lekarz stwierdzil ze wymyslam-jak tu wymyslac jak nie dostajesz miesiaczki do dnia 43 przy 28dc i bola cie cycki? a potem duzy krwotok duzo skrzepow, przez 4 dni nie moglam wyjsc z domu bo zaraz wracalam po 5min bo mi przelecialo). nie sluchaja niczego z przeszlosci. Biore tylko clomid i nie wiem po co...
tez zdecydowalam ze na jesien jade do Polski -
Hej dziewczyny podpinam sie do watku ... ja mieszkam tez na wyspach tylko ze w Irlandii ... tutaj jest to samo co w Anglii lekarze bagatelizuja wszystko !! na wszystko maja paracetamol i nurofen!!! Dlatego ja pomimo tego ze mam Medical Card lecze sie prywatnie u polskiego ginekologa ! Powiem tak o dzidzie staram sie dosc dlugo w sumie to przez 9 lat !!! Jestem 3 miesiace po laparoscopii ( endomrtriza, usuniecie polipa i udroznienie jajowodow ) lekarze powiedzeli za do 6 miesiecy powinnam zajsc w ciaze ... ale jakos cienko to widze !!! Juz nie mam sily na to wszystko , zycie jest niesprawiedliwe ;(
-
weronika86 wrote:Majka ja tez nie wiem czy sie nie zdecyduje pojechac do Polski, ale nie mam tam juz nikogo gdzie moglabym zostac. Umowie sie gdzies w najlepszej klinice i pezspie w hotelu...tylko trzeba bedzie kasiore nazbierac.
ja będę w klinice w Warszawie w sierpniu, pierwszy raz, sama nie mam pojęcia co ile będzie mnie kosztować - jak wrócę z urlopu to napiszę - nie mogę się doczekać - to jedyne światełko w tunelu które teraz widzę!!!
Dziewczyny trzeba wierzyć w rozwój medycyny i tyle!!!
Zobaczycie, uda nam się!!!!jadzia -