X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne gdzie szukac pomocy w anglii???
Odpowiedz

gdzie szukac pomocy w anglii???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava wrote:
    Tutejsi lekarze maja tendencje do bagatelizowania problemu!! trzeba byc natarczywym, a nawet bezczelnym no i zawsze trzeba wyolbrzymiac!
    a jakie badania krwi mialas robione migotka? i gdzie ci je robiono? u GP w przychodni?
    Brava ma racje- trzeba byc bezczelnym! i natarczywym...ja chodzilam od grudnia bo dodatkowo bardzo zle sie czulam i nie mialam miesiaczek...i chodzilam tak do marca!!!!!!!!!!!!!!w jednej klinice masz kilku gp, popros o zmiane gp w tej samej klinice. Ja sie rozplakalam,, sklamalam ze od 2 lat sie staramy...przynioslam wykresy i wszystkie witminy ze soba i dopiero wyslalal mnie do gina, gdzie i tak 2 tygodnie czekalam na list zlecajacy i umowilam wizyte online. Wizyta mogla sie odbyc najwczesniej 6 tygodnie pozniej!!!!!!!!!!!!! Mieszkam kolo Leeds. dopiero na 31 maja dostalam appointment z ginekologiem. Zlecili mi badania, juz zrobilam wszystkie- czekam az sie odezwa...tragedia.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka wrote:
    brava badania krwi mialam robione w GP bo powiedzielam, ze staramy sie bardziej lub mniej intensywnie od 3,5-4 lat bo taka jest prawda (ogolna morfologie i jakies hormony ale z racji na to, ze wyszly ok nie chcieli mi ich dac do wgladu)
    a z tym badaniem nasienia to racja bo kazali mi meza przyprowadzic najlepiej z jego nasieniem w sloiczku jakims....
    tak przy okazji mozecie spojrzec na moj wykres bo to moj pierwszy cykl na OVU i nie wiem kiedy powinnam zaczac robic testy owulacyjne (cykle 33-35 dni)
    Musza dac do wgladu!!!!!!!taka jest polisa nhs! mi tez nie chcieli ale jak wrocilam z wydrukowanym prawem w uk to pokazali!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • migotka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niby tu mialo byc lepiej niz w Polsce...

• majka. Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka tutaj w anglii musisz klamac wymyslac wyolbrzymiac objawy bo inaczej nie dostaniesz skierowania na badanie, ja tez musze zaczac tak robic bo te wizyty co 3 4 miesiace sa do niczego. ja czasami mam wrazenie ze zachodze w ciaze, poniewaz niektore moje miesiaczki spoznione byly raczej poronieniem samoistnym(mialam tak tez w polsce-ciaza zaraz po operacji,a tutaj w Anglii robilam testy ciazowe ale ciazy nie wykazaly- wiec lekarz stwierdzil ze wymyslam-jak tu wymyslac jak nie dostajesz miesiaczki do dnia 43 przy 28dc i bola cie cycki? a potem duzy krwotok duzo skrzepow, przez 4 dni nie moglam wyjsc z domu bo zaraz wracalam po 5min bo mi przelecialo). nie sluchaja niczego z przeszlosci. Biore tylko clomid i nie wiem po co...
    tez zdecydowalam ze na jesien jade do Polski :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka ja tez nie wiem czy sie nie zdecyduje pojechac do Polski, ale nie mam tam juz nikogo gdzie moglabym zostac. Umowie sie gdzies w najlepszej klinice i pezspie w hotelu...tylko trzeba bedzie kasiore nazbierac.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • migotka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam GAMETE to bardzo dobra klinika

• ewa32 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podpinam sie do watku ... ja mieszkam tez na wyspach tylko ze w Irlandii ... tutaj jest to samo co w Anglii lekarze bagatelizuja wszystko !! na wszystko maja paracetamol i nurofen!!! Dlatego ja pomimo tego ze mam Medical Card lecze sie prywatnie u polskiego ginekologa ! Powiem tak o dzidzie staram sie dosc dlugo w sumie to przez 9 lat !!! Jestem 3 miesiace po laparoscopii ( endomrtriza, usuniecie polipa i udroznienie jajowodow ) lekarze powiedzeli za do 6 miesiecy powinnam zajsc w ciaze ... ale jakos cienko to widze !!! Juz nie mam sily na to wszystko , zycie jest niesprawiedliwe ;(

• jadzia Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Majka ja tez nie wiem czy sie nie zdecyduje pojechac do Polski, ale nie mam tam juz nikogo gdzie moglabym zostac. Umowie sie gdzies w najlepszej klinice i pezspie w hotelu...tylko trzeba bedzie kasiore nazbierac.

ja będę w klinice w Warszawie w sierpniu, pierwszy raz, sama nie mam pojęcia co ile będzie mnie kosztować - jak wrócę z urlopu to napiszę - nie mogę się doczekać - to jedyne światełko w tunelu które teraz widzę!!!
    Dziewczyny trzeba wierzyć w rozwój medycyny i tyle!!!
    Zobaczycie, uda nam się!!!!

jadzia
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ