X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Wczoraj było sporo, dzisiaj mniej na razie. Poczekam na te paski testowe i sobie sprawdzę. A jeśli okaże się, że to wody, to przyspieszę wizytę u gina. Do szpitala boję się jechać, bo domyślam się, że zanim mnie ktoś dotknie, to kilka godzin spędzę na izbie.
    Edyciak tylko JEŚLI to by były wody to na twoim etapie ciąży nie ma co czekać. Ja miałam i nadal mam dużo wydzieliny, ale jest to ewidentnie wydzielina, a nie woda. Może lepiej pojechać i sprawdzić, nawet jakbyś miała posiedzieć i poczekać na izbie?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, właśnie wjazd na autostradę mamy praktycznie obok naszego osiedla więc jakieś 35 min i powinniśmy być w Rzeszowie 👍
    Też śpię bez majtek i z tyłkiem na wierzchu i mąż cały czas mnie straszy, że pewnego dnia coś mnie tam ugryzie i pożałuję 🤣

Inaa, pokazałabym tylko zapodaj nie działa 😑

Edyciak, ale gdyby to były wody to chyba jednak lepiej poczekać kilka godzin na IP, niż kilka dni na wizytę, w takiej sytuacji to chyba czas się liczy...

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, no to masz super! A4 bez opłat u Was, więc zero korków na bramkach, super. :) Nie dziwię Ci się, że będziesz rodzić w Rzeszowie w takim układzie. :) Hahah, mój mąż się ze mnie nie śmieje bo sam też zawsze śpi nago, ja jakąś koszulkę często mam, a w zimie piżamkę czasami, a on ZAWSZE jak go Bozia stworzyła. :D

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Wczoraj było sporo, dzisiaj mniej na razie. Poczekam na te paski testowe i sobie sprawdzę. A jeśli okaże się, że to wody, to przyspieszę wizytę u gina. Do szpitala boję się jechać, bo domyślam się, że zanim mnie ktoś dotknie, to kilka godzin spędzę na izbie.
    Edyciak jesli to rzeczywiście wody (choc lepiej zeby nie) to wiez mi jest to dość duże zagrożenie dla dziecka i nie obraz sie ale byłoby to z twojej strony wg nie odpowiedzialne gdybys zamiast odrazu jechac na IP czekała na wizyte u gina. W takim przypadku trzeba reagować odrazu. I nie sądzę zebys miala czekac kilka godzin. Ja ostatnio dwa razy bylam na izbie i za każdym razem przyjmowali mnie odrazu.

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Biedna. Ale cieszę się, że nie jestem z tym sama 😎Moja szarańcza chwilowo się uspokoiła, ale jak zaczną, to aż mi żółć podchodzi...
    Udało Ci się na trochę zasnąć?
    O dokładnie to samo. Ale Twój brzuch jest tak samo zapełniony dziećmi jak mój. Marta już pewnie dobija do 3,8kg.

Zasnęłam i tak dobrze mi się spało aż mnie obudzili, że teściowa wyjeżdża, a młody nie chce jechać jej odwieźć na pociąg.

Kic, ale odpoczniesz. Szykuj picolo do świętowania ;)

Noe chcę Was straszyć, ale mnie się wydaje, że teraz to właśnie wszystkie szpitale zaczną znowu wprowadzać ograniczenia żeby się zabezpieczyć i ograniczyć ryzyko zarażenia.

Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Edyciak tylko JEŚLI to by były wody to na twoim etapie ciąży nie ma co czekać. Ja miałam i nadal mam dużo wydzieliny, ale jest to ewidentnie wydzielina, a nie woda. Może lepiej pojechać i sprawdzić, nawet jakbyś miała posiedzieć i poczekać na izbie?
    Ale mały dziś się ruszał. A jeśli to nie wody, no bo nie wiem co to.. może to jakieś upławy, to wyjdę na idiotkę...
    Bo Wczoraj w pierwszym momencie myślałam, że po prostu się spociłam, no bo przecież w okolicach pachwin czy krocza skóra też się poci. Ale pod wieczór było to samo, a tylko siedziałam w domu...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Może zapytaj swojej położnej środowiskowej? Masz już wybraną?

Lalia, profamilia ma bardzo dobre opinie. No i ładnie tam jest. Za to nie jechałabym do Chopina bo podobno tragedia, źle traktują dziewczyny. Z resztą kiedyś byłam tam z zapaleniem spojówki u syna bo nas odesłali na dyżur i jakiś koszmar. Ludzie czekali po 2h bo się lekarzom zejść nie chciało. Do nas zeszli po 30 min bo kazałam dzwonić mężowi na oddział co 10 min bo biedne dziecko wyło z bólu. Moja kumpela tam pracuje a rodziła gdzie indziej więc to już świadczy jaki świetny szpital tam jest :/

Lalia lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ale mały dziś się ruszał. A jeśli to nie wody, no bo nie wiem co to.. może to jakieś upławy, to wyjdę na idiotkę...
    Bo Wczoraj w pierwszym momencie myślałam, że po prostu się spociłam, no bo przecież w okolicach pachwin czy krocza skóra też się poci. Ale pod wieczór było to samo, a tylko siedziałam w domu...

Niekoniecznie będziesz siedzieć kilka godzin, w niedziele nie ma planowych przyjęć (zazwyczaj) wiec nie ma dużo ludzi na izbie przyjęć. Ja jak trafiłam w 12tc do szpitala to akurat była niedziele i tylko jedna dziewczyna też czekała na przyjęcie. I tak jak dziewczyny piszą, jeżeli to wody to na prawdę nie ma co czekać. Serio lepiej pojechać o raz za dużo niż o raz za mało...

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie wyjdziesz na idiotke. Lekarze są nauczeni, że ciężarne panikują. Patrz na mnie. Pojechałam do szpitala na IP. Nie wzięłam torby bo myślałam że właśnie pewnie wyjdę na idiotke. Od razu lekarzowi powiedziałam, że wiem że pewnie panikuję ale wolałam jeden raz za dużo sprawdzić niż 1 raz za mało i co? Leżałam 5 dni na oddziale. Przyjęli mnie od razu, nie czekałam. Napisz do swojego lekarza co masz zrobić. Ja tak zrobiłam i on mi powiedział że mam jechać prosto na IP ginekologiczną do jego szpitala. I w szpitalu też mówiłam od razu że Pan dr N. kazał mi przyjechać.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 08:27

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Może zapytaj swojej położnej środowiskowej? Masz już wybraną?

Lalia, profamilia ma bardzo dobre opinie. No i ładnie tam jest. Za to nie jechałabym do Chopina bo podobno tragedia, źle traktują dziewczyny. Z resztą kiedyś byłam tam z zapaleniem spojówki u syna bo nas odesłali na dyżur i jakiś koszmar. Ludzie czekali po 2h bo się lekarzom zejść nie chciało. Do nas zeszli po 30 min bo kazałam dzwonić mężowi na oddział co 10 min bo biedne dziecko wyło z bólu. Moja kumpela tam pracuje a rodziła gdzie indziej więc to już świadczy jaki świetny szpital tam jest :/

Profamilia ponoć jest w rankingach druga na Podkarpaciu, planuję tam rozpocząć szkołę rodzenia i tam rodzić, mój gin tam pracuje, dwie znajome rodziły 👍
    Gdyby jakimś cudem zamknęli oddział, to pojadę do szpitala miejskiego, na ul. Rycerskiej, ponoć wyremontowali tam odział, jest dobra opieka noworodkowa i w tamtym szpitalu pracuje gin, który robi mi prenatalne i mój gin tam przez lata pracował 🤔 trzecia opcja szpital wojewódzki na ul. Lwowskiej, też ma dość dobre opinie, Wojewódzki na ul. Chopina to ostateczność 🤣

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 08:27

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O dokładnie to samo. Ale Twój brzuch jest tak samo zapełniony dziećmi jak mój. Marta już pewnie dobija do 3,8kg.

Zasnęłam i tak dobrze mi się spało aż mnie obudzili, że teściowa wyjeżdża, a młody nie chce jechać jej odwieźć na pociąg.

Kic, ale odpoczniesz. Szykuj picolo do świętowania ;)

Noe chcę Was straszyć, ale mnie się wydaje, że teraz to właśnie wszystkie szpitale zaczną znowu wprowadzać ograniczenia żeby się zabezpieczyć i ograniczyć ryzyko zarażenia.
    Ounai mi to już obojętnie czy z mężem czy bez, byle w Opolu. 😂

Edyciak, to ja Ci opowiem moja historię o wychodzeniu na idiotkę i panikarę z ciąża pozamaciczna. Test dodatni, beta dodatnia, ładny przyrost więc sobie spokojnie czekałam na wizytę gdzieś tam w 8 tygodniu. W piątek popołudniu skąpe brunatne plamienie, trochę się zdenerowałam, ale przecież się zdarza prawda? Mąż też mnie uspokajał. Sobota rano to samo, mówię, trudno jedziemy na Izbę najwyżej wezmą mnie za idiotkę i panikarę, ale przynajmniej się uspokoję. Siedziałam 6 godzin na izbie w sumie (przyjęcie położnej, przyjęcie przez lekarza, pobranie badań, czekanie na badania, zmiana dyżuru, ponowne badanie). Ciąża pozamaciczna nawet przez myśl mi nie przeszła. Ale to że byłam 'panikarą' uratowało mnie od operacji. Uratowało mi jajowód. Jedź jeśli coś cię niepokoi.

Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Profamilia ponoć jest w rankingach druga na Podkarpaciu, planuję tam rozpocząć szkołę rodzenia i tam rodzić, mój gin tam pracuje, dwie znajome rodziły 👍
    Gdyby jakimś cudem zamknęli oddział, to pojadę do szpitala miejskiego, na ul. Rycerskiej, ponoć wyremontowali tam odział, jest dobra opieka noworodkowa i w tamtym szpitalu pracuje gin, który robi mi prenatalne i mój gin tam przez lata pracował 🤔 trzecia opcja szpital wojewódzki na ul. Lwowskiej, też ma dość dobre opinie, Wojewódzki na ul. Chopina to ostateczność 🤣
    Na Lwowskiej byłam zmęczona synkiem właśnie. Na dyżur że bardzo mili lekarze byli. Ale więcej Ci nie powiem. Bo w Chopina zbadali mu oczy, dali krople i z pozostałymi objawami odesłali na Lwowską co mi się w głowie nie mieści. Czułam się jak wygląda jakimś filmie, że szpital mówi Ci ze zbadają tylko oczy. A na Rycerska jak podjechaliśmy to powiedzieli że nie mają nocnego dyżuru i musimy mieć skierowanie z Lwowskiej żeby nas mogli przyjąć. Samo ratownicy się śmiali ze to jakiś absurd 😂

Annia, widzę, że wchodzisz w mój etap ;) ja jestem krok dalej. Jest mi obojętne czy z mężem czy bez i w którym szpitalu tylko niech sie to dziecko zlituje i zacznie wychodzić 😂😂😂

Annia, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai skoro teściowa pojechała i macie wolną chatę to może jakiś bzyk na dojrzewanie szyjki? 😜

Ounai, kic83, Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai skoro teściowa pojechała i macie wolną chatę to może jakiś bzyk na dojrzewanie szyjki? 😜
    Teraz młodzież na chodzie, więc nic z tego, ale kto wie, może wieczorem...

kic83, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Teraz młodzież na chodzie, więc nic z tego, ale kto wie, może wieczorem...

Jak pomyślę, że od jutra będę sama bez córy w domu to mi też ochota na bzyk się robi 😂

Sylwucha, Ounai, Gagatka, Annia, Lalia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Julik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 16:17

Lalia lubi tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai mi to już obojętnie czy z mężem czy bez, byle w Opolu. 😂

Edyciak, to ja Ci opowiem moja historię o wychodzeniu na idiotkę i panikarę z ciąża pozamaciczna. Test dodatni, beta dodatnia, ładny przyrost więc sobie spokojnie czekałam na wizytę gdzieś tam w 8 tygodniu. W piątek popołudniu skąpe brunatne plamienie, trochę się zdenerowałam, ale przecież się zdarza prawda? Mąż też mnie uspokajał. Sobota rano to samo, mówię, trudno jedziemy na Izbę najwyżej wezmą mnie za idiotkę i panikarę, ale przynajmniej się uspokoję. Siedziałam 6 godzin na izbie w sumie (przyjęcie położnej, przyjęcie przez lekarza, pobranie badań, czekanie na badania, zmiana dyżuru, ponowne badanie). Ciąża pozamaciczna nawet przez myśl mi nie przeszła. Ale to że byłam 'panikarą' uratowało mnie od operacji. Uratowało mi jajowód. Jedź jeśli coś cię niepokoi.
    Czekałaś 6h na ginekologii? Czy byłaś na SORze? Strasznie długo 🙄🙄🙄

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Ounai ja Ci bardzo współczuję tej końcówki w taką pogodę, mi jest ciężko a co dopiero na końcówce.
    Ja po obiadku u teściowej 🙃 położyłam się, mam w planie poczytać harrego, w sumie to można powiedzieć że pierwsza książka ktorą czytam synowi. Pytam ostatnio męża jakie imię dla syna, a mi odpowiada że Harry. 😁jestem taka śpiąca dziś, możliwe że zaraz zasnę. 😉
    Mamy klimę. Tylko mój mąż wpada na takie mądre pomysły, że np wyłącza ją na noc, bo będzie oszczędzać. Więc wczoraj musiałam iść włączyć bo myślałam że się uduszę.

Dziewczyny, jest masakra. Musiałam wołać męża bo jestem taka wielka że nie mogłam wyjść z wanny 😂😂😂 od dzisiaj już chyba tylko prysznic żeby się nie pogrążać bardziej 😂😂😂

Stokrotka027, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ