Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Dziewczyny jakie macie/kupujecie wanienki?
Taka z ikei czy tega ?
Ta z ikei chyba jest mała ale pewnie wystarczy.
Tylko nie widzę do niej stelaża02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:O fuj ale obrzydlistwo 😟 najgorzej, że on gdzies tu jest i ma się dobrze 😱 kuzwa na wsi tyle bylismy i nic nie wlazło a w krk wlazło 🤦♀️
-
Edyciak wrote:I ta wydzielina jest taka wodnista i bezbarwna?
Wodnista, rzadka ale ma kolorek, taka kremowa, na bieliźnie zwłaszcza to widać, bo się odznacza, że "brudno". Nie jest to śluz jaki znam czyli gęsty, potrafi ciurkiem się ze mnie wylać, najczęściej po wyjściu z toalety a nie w toalecie 🙄💙
💗 -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Wodnista, rzadka ale ma kolorek, taka kremowa, na bieliźnie zwłaszcza to widać, bo się odznacza, że "brudno". Nie jest to śluz jaki znam czyli gęsty, potrafi ciurkiem się ze mnie wylać, najczęściej po wyjściu z toalety a nie w toalecie 🙄
-
Edyciak wrote:Mhm.. u mnie to jest tak jakby woda po prostu.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
To chyba wszystkie źle spalysmy 😑 Mi dochodzą już bóle takie dziwne i drętwienie rąk zmora z 1 ciąży. Te upały naprawdę daja w kość.
Zulugula ja bym nie zasnęła dopuki bym skubanca nie odnalazła 🤬
Też mam więcej śluzu ale nie wygląda jak typowa woda.
Ja mam po córce zwykła wanienke duża bez stelaża ale po 1 ciąży i bólach kręgosłupa nagłych nie wyobrażam sobie wstawiania z podłogi z noworodkiem, trochę strach ze mnie rwa kulszowa złapie czy coś. I mam zamiar kupić mała wannienke że stelażem i znalazłam jakieś zwykłe, bo taka mi starczy na ebay ale niewiem czy wierzyć w stabilność takiego stelaża z neta.. 🤔 trochę się boję że się zapadnie czy coś.
To ja wam opowiem co ja przeżyłam, byłam u męża na wakacjach i w noc śpię ładnie i sni mi się coś że kapie mi woda kropelka po kropelce z sufitu na buzię
I nagle się ocknelam a na buzi siedziala mi żaba !!! I ręka ja zawaliłam, ta skończyła ja w panikę męża z łóżka wywalilam żeby złapał ja i wywalił. Jakie szczęście że mi do buzi nie weszła 😭😱😱😱fuu nigdy tego nie zapomnę. Mąż siedział na balkonie w nocy i weszła chyba na niego i przyniósł ja na ciuchach do sypialni naszej od tamtej pory codzień przeglądałam jego ciuchy i każdy kąt w pokoju. Ogółem tam dużo robaków o rozmiarach xxl jaszczurki, żółwie w ogródku samowolnie chodzą, pająki takie wielkie. Ale okna mają zabezpieczone siatkamii specjalnie więc w domu ich nie ma naszczescie 😐 chyba że je ktoś na sobie przyniesie 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 10:22
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Lalia wrote:Aniu, ogólnie jest 5 szpitali w Rzeszowie, ale ginekologiczny i położniczy jest chyba tylko w 4 🤔
Ja kupiłam wanienkę z Ikei bo te antypoślizgi mi się podobały. Najwyżej mąż będzie ją nosił do pokoju dziecka i stawiał na komodzie.
Kicku dzięki za radę wzięłam Bella Mama XL i rzeczywiście może mniejsze byłyby ciut niewygodne koło ud. Na razie te najbardziej mi pasują z mojej uroczej kolekcji panatlonów poporodowych. Czy trzeba je uprać przed użyciem?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Widzę, że na forum same nocne marki! 😁
Ja za to wyszłam z fazy niespania i wchodzę w fazę spania po 12h, jestem stałe zmęczona.
Ale remont idzie pięknie, już pokój Małej jest gotowy ❤️ czuję, że początkiem września zaczynamy się przeprowadzać ❤️
12h? Kiedy Ty tyle śpisz??
Pokazuj pokój MałejCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja zamówiłam wanienke tega baby z odpływem i na stelażu. Na stelażu stoi bardzo stabilnie 👍
Koleżanka mówiła, że na początku miała z Ikei bo jest mniejsza i jej się jakoś "wydawało" bezpieczniej, ale to chyba nie ma dużego znaczenia, bo i tak trzeba trzymać dziecko. Druga znajoma mi poleciła, żeby na dno wanienki kłaść pieluszkę i dopiero nalewać wody, wtedy bobas się nie ślizga 😅
Edyciak, mi też się czasem tak leje, że majty mokre, ale zazwyczaj jest tam ciut śluzu 🤔 jak się niepokoisz to zapoluj na te paski lub podjedź na IP 😘
Ania, w Rzeszowie są 2 szpitale wojewódzkie, 1 miejski, jeden "wojskowy" MSWiA i jeden głównie znany z oddziału gin-poł. Profamilia 🤔 i właśnie z tego co kojarzę to tylko ten "wojskowy" MSWiA nie ma porodówki. I teraz z ciekawości sprawdziłam, że wszystkie 4 mają 3 stopień referencyjności.
A w mieście gdzie mieszkam (40 km od Rzeszowa) jest 1 szpital i to 1 st. referencyjności 😑 więc tak czy siak będę rodzić w Rzeszowie 😁
Dmg, jak już skończycie to koniecznie pochwal się pokojem Julci 😍 my wczoraj odmalowaliśmy pokój Aleksa i przedpokój, a dodatkowo z mężem skręciliśmy regał-domek i mój tata z bratem robili zabudowę kaloryfera dla bobasa 🤩 nie wytrzymałam i musiałam już rozłożyć kilka książek i pluszaków 🙈
Ja nie mogłam zasnąć, bo było mi ciepło, ale w nocy nawet spałam 👍 dzisiaj jedziemy do moich rodziców na wieś na obiad, więc luzik 🌅dmg111 lubi tę wiadomość
-
Lalia, zazdroszczę pola manewru z porodówkami w Rzeszowie. A ty masz blisko gdzieś A4, żeby dojechać szybciutko do Rzeszowa?
U nas jest Uniwersytecki Kliniczny, Wojewódzki, Wojskowy (wszystkie bez ginekologii czy położnictwa), MSWiA (z ginekologią ale bez porodówki) i osobny Kliniczny Ginekologiczno-Położniczy.
Iryska dobrze, że ten robal nigdzie nie wlazł! Ja śpię bez majtek byłabym przerażona czy mnie gdzieś tam nie pogryzł koło Bożeny.Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Ja zamówiłam wanienke tega baby z odpływem i na stelażu. Na stelażu stoi bardzo stabilnie 👍
Koleżanka mówiła, że na początku miała z Ikei bo jest mniejsza i jej się jakoś "wydawało" bezpieczniej, ale to chyba nie ma dużego znaczenia, bo i tak trzeba trzymać dziecko. Druga znajoma mi poleciła, żeby na dno wanienki kłaść pieluszkę i dopiero nalewać wody, wtedy bobas się nie ślizga 😅
Edyciak, mi też się czasem tak leje, że majty mokre, ale zazwyczaj jest tam ciut śluzu 🤔 jak się niepokoisz to zapoluj na te paski lub podjedź na IP 😘
Ania, w Rzeszowie są 2 szpitale wojewódzkie, 1 miejski, jeden "wojskowy" MSWiA i jeden głównie znany z oddziału gin-poł. Profamilia 🤔 i właśnie z tego co kojarzę to tylko ten "wojskowy" MSWiA nie ma porodówki. I teraz z ciekawości sprawdziłam, że wszystkie 4 mają 3 stopień referencyjności.
A w mieście gdzie mieszkam (40 km od Rzeszowa) jest 1 szpital i to 1 st. referencyjności 😑 więc tak czy siak będę rodzić w Rzeszowie 😁
Dmg, jak już skończycie to koniecznie pochwal się pokojem Julci 😍 my wczoraj odmalowaliśmy pokój Aleksa i przedpokój, a dodatkowo z mężem skręciliśmy regał-domek i mój tata z bratem robili zabudowę kaloryfera dla bobasa 🤩 nie wytrzymałam i musiałam już rozłożyć kilka książek i pluszaków 🙈
Ja nie mogłam zasnąć, bo było mi ciepło, ale w nocy nawet spałam 👍 dzisiaj jedziemy do moich rodziców na wieś na obiad, więc luzik 🌅
Dmg również czekamy na zdjęcia pokoju ksiezniczki 🥰02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dużo tego Ci pociekło? Raz się zdarzylo czy wiecej? Pewnie to tez tylko jakas wydzielina ale lepiej sprawdzić