Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Tez wspolczuje. Ja pakuję ubranka dla małej, koszule do porodu i na później, kosmetyki dla siebie, dokumenty i to wszystko 🤪 3-4h po porodzie do domu.
Podkłady, majtki, pieluchy dla dziecka, wszystko jest w szpitalu.
No tak ale Wy za granicą płacicie duuuże pieniądze i to co miesiąc na ubezpieczenie to i nie dziwne, że lepsze jest wszystko. U nas jest wprost proporcjonalnie do naszych składek 😅 a i tak nie wszędzie jest źle , u mnie w szpitalu dla maluszka jest wszystko, tylko mama sobie musi wziąć dla siebie, a i zdarzają się szpitale gdzie prawie wszystko tez zapewniająAnnia, Iryska lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Iryska wrote:Mnie też to przeraża, pewnie torba lekka nie będzie... W polskich szpitalach czasem nawet brak mydła i papieru toaletowego, to o podkładach to można sobie pomarzyć.
Jeśli mój szpital zapewnia ubranka dla dziecka to brać w ogóle coś dla niego? Chyba na wyjście?
U mnie w jednym szpitalu zapewniają ubranka, ale co drugie dostaje po nich uczulenia, więc osoby które tam rodziły, polecają i tak swoje.
Ja nie mam takie problemu bo w szpitalu w którym chce rodzic wszystko trzeba mieć swoje od papieru toaletowego i ręcznika papierowego, kupka po ubranka dla dziecka, podkłady itpO ❤️
Z ❤️ -
Stokrotka027 wrote:No to dobrze tak patrzę akurat taki jak powinien być 😁 boję się że bd duży A raczej porodu z takim dużym malenstwem 😅
A podobno na męża się nie patrzy bo tu raz piszą dziewczyny że nie a nie które że po mężu może.
Jak na ojca się nie patrzy to cudownie, maly mógł by się rodzic taki jak ja 😂 54 cm i 3100g byłby w sam raz xDdmg111, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Jak na ojca się nie patrzy to cudownie, maly mógł by się rodzic taki jak ja 😂 54 cm i 3100g byłby w sam raz xD
Kamien by spadl mi z serducha. Ja bylam malutka 49cm i 2850. Za to maz 59cm i 4,5kg 🙄🔸28 lat
Zulugula wrote:No tak ale Wy za granicą płacicie duuuże pieniądze i to co miesiąc na ubezpieczenie to i nie dziwne, że lepsze jest wszystko. U nas jest wprost proporcjonalnie do naszych składek 😅 a i tak nie wszędzie jest źle , u mnie w szpitalu dla maluszka jest wszystko, tylko mama sobie musi wziąć dla siebie, a i zdarzają się szpitale gdzie prawie wszystko tez zapewniająSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Iryska wrote:Heh, u mnie też sztućce są. I ulubiona muzyka na nośniku😋😋 nie wiem czy w czasie porodu ktoś ma ochotę słuchać muzyki 😎
Ha ha,ja miałam zgraną, miał być poród w wannie, bo w każdej sali mają i z niczego nie korzystałam, skupiałam się bardziej na tym żeby umrzeć z bólu i w darciu się o znieczulenie 🙈😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ha ha,ja miałam zgraną, miał być poród w wannie, bo w każdej sali mają i z niczego nie korzystałam, skupiałam się bardziej na tym żeby umrzeć z bólu i w darciu się o znieczulenie 🙈😂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai wrote:No zależy ile zarabiasz. Ja tam wcale mało składek nie płacę...
Dziewczyny wód płodowych nie da się pomylić ze śluzem? One są jak woda? Nie są kremowe i lekko zagęszczone?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyJa płacę co miesiąc 110euro ale w pierwszej ciąży płaciłam 145euro.
Niestety za 110euro mam pakiet podstawowy i tak naprawdę za wiele rzeczy muszę płacić. Za porod tez zapłacę tzw własne ryzyko które wynosi 385euro. No chyba że jakoś inaczej to policzą.
Ogólnie tutaj za wszystko się płaci 🤪 żeby nie płacić za wiele to trzeba by wziąć wysoki pakiet plus dodatkowe pakiety np na dentystę, ortodontę etx -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Edyciak jeśli jeszcze coś moge Ci doradzic , to jak będziesz lezala to co jakiś czas podloz sobie coś pod tylek zeby był wyżej, tez tak zalecają przy problemach z szyjka. Wiesz szyjka jesli bedziesz lezec moze sie tez wydłużyć spowrotem bo znam takie przypadki 😉
-
Julik wrote:Ja noszę ogolnie ubrania s, czasami też xs. Ale no widziałyscie moj tyłek, nie znoszę jak mi się coś pod ubraniem odciska. Więc często majtki kupuje m. Mysle ze te poporodowe to m moga byc za małe i raczej chyba powinnam celowac w L.
Kup sobie na początek jedna paczkę M... Te majty wielorazowe (a na pewno te z babyono bo ja akurat je mam) naprawdę się mega rozciągają i są delikatne jednocześnie. Ja tez nie lubię jak mnie coś uciska. A ubrania noszę nornalnie L/XL (częściej to drugie xD) i majty bralam XL i jest ideolo.
Ja uznasz ze wolisz luźniejsze to dokupisz L. One są wszędzie dostępne do kupienia więc nie trzeba brać od razu w ciemno kilku paczek.Julik lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Jak na ojca się nie patrzy to cudownie, maly mógł by się rodzic taki jak ja 😂 54 cm i 3100g byłby w sam raz xD
To mój gin tak mówił, że na ojca się nie patrzy. A czy tak faktyczne jest 🤷♀️ No ja mialam 2900 i chyba mniej niz 55cm także mi tez w to graj 😀 chociaz na razie się nie zapowiada 🙈💙
💗 -
casteam wrote:Ja płacę co miesiąc 110euro ale w pierwszej ciąży płaciłam 145euro.
Niestety za 110euro mam pakiet podstawowy i tak naprawdę za wiele rzeczy muszę płacić. Za porod tez zapłacę tzw własne ryzyko które wynosi 385euro. No chyba że jakoś inaczej to policzą.
Ogólnie tutaj za wszystko się płaci 🤪 żeby nie płacić za wiele to trzeba by wziąć wysoki pakiet plus dodatkowe pakiety np na dentystę, ortodontę etx
A to sama gdzies doplacasz czy też z wyplaty biorą? Bo tak jak u nas, że z wyplaty, to chyba mniej boli, bo tego się nie widzi, jedynie jak spojrzy się na pasek 😅💙
💗 -
Edyciak wrote:Tak, robię tak + co kilka godzin pozycja kolankowo-łokciowa. I generalnie siedzenia też trzeba unikać... 😕
Edyciak lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Ale chyba składka zdrowotna z tego to i tak są niewielkie pieniądze w skali tego wszystkiego co nam zabierają. Poza tym z naszych składek opłacamy ubezpieczenie zdrowotne wszystkim bezrobotnym, KRUS (składka zdrowotna jakaś śmieszna na całą rodzinę) i wszystkim innym uprzywilejowanym grupom...
Dziewczyny wód płodowych nie da się pomylić ze śluzem? One są jak woda? Nie są kremowe i lekko zagęszczone?
Dziewczyny, mam powera dziś do roboty. Myślicie że jest szansa na jakiś poród w związku z tym?Annia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Annia wrote:Ale chyba składka zdrowotna z tego to i tak są niewielkie pieniądze w skali tego wszystkiego co nam zabierają. Poza tym z naszych składek opłacamy ubezpieczenie zdrowotne wszystkim bezrobotnym, KRUS (składka zdrowotna jakaś śmieszna na całą rodzinę) i wszystkim innym uprzywilejowanym grupom...
Z bezrobotnymi to już zupełnie inna historia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 14:07
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Dziewczyny wód płodowych nie da się pomylić ze śluzem? One są jak woda? Nie są kremowe i lekko zagęszczone?
Wczoraj mojej koleżance odeszly wody. Mówiła, że jak skończyła sikać, to nagle z niej chlusnęło. Wody były lekko różowe. -
Julik wrote:Moze i skladki w KRUSie sa śmieszne nie wiem ile dokladnie wychodzi za 1 osobę, to chyba wyliczaja na podstawie ilosci hektarów posiadanych. Ale mysle ze każdy normalby rolnik, na prawde wolalby płacić więcej i pozniej miec normalną emeryturę, bo ta tez jest smieszna. Do tego za zwolnienie chorobowe placa uwaga... 10zl za dzień. Przecież to nawet na jedzenie nie wystarczy. Urlop macierzyński, a raczej zasiłek. Wynosi 1000 zł. więc ja uważam ze na prawdę nie ma czego zazdrościć. 😁 to nie jest tak ze rolnik płaci grosze, a pozniej ciągnie kasę z tych co płacą więcej.
Z bezrobotnymi to już zupełnie inna historia.
Ale! Od 30 lat żadna władza w tym kraju nie wymyśliła, jakby to zrobić, żeby było lepiej.
Ounai, myślę, że to jeszcze nie czop, tylko taki mleczny śluz szyjkowy? Ale wiem, że nawet jakby czop się pojawił to jeszcze nic nie znaczy. Koleżance czop odszedł i urodziła po 2 tygodniach.
Edit: Sylwia myślę, że ze mnie śluz poleciał, bo takie gęsty mleczno-kremowe coś, (ale nie w kształcie czopa?) jak zaczęłam kucać do torby to porodu i coś tam w niej gmerać. Sorry za opis.Teraz nic więcej nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 14:18
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023