Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:A jak na Ciebie działała oxy? Zaczęli od oxy? Możesz mi coś doradzić? Na co się zgadzać, na co nie, żeby szybko poszło?
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Edyciak widzę, że Ty jak ja już na chodzie po szpitalnych pobudkach. Jak się dzisiaj czujesz?
Ounai masz rację, że pewnie chciałabym urodzić trochę później niż Ty, ale jeśli Mikołaj nadal nie będzie rósł po 37+0, to chyba wolałabym go urodzić, no ale wiadomo o tym dalej będą decydować lekarze a nie ja.Oni tu liczą trochę inaczej dni ciąży, bo odejmują mi 2 dni (a mój prowadzący dodawał, bo wiedział kiedy była owulacja), ale myślę że to nie ma znaczenia.
Dziękuję dziewczyny na spokojnie mąż dokupi po wielopaku 50. Ewentualnie zamówię online i odbierze i będzie prał.
Kic - a twojej córeczce też przestał rosnąć brzuszek? Czy cała przestała rosnąć?
Sylwia - udało się zasnąć?
Ounai - jutro do szpitala?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inaa, dziękuję
dajecie nadzieję. Mogło być też 8h dlatego, że to pierwszy poród
Mam nadzieję że u mnie też tak pójdzie.
Chyba zaczyna mi działać adrenalina. Mąż się zbiera do pracy, obudziłam się i nie mogę zasnąć mimo że przecież spałam dopiero 4h -
Annia, tak, od jutra dołączam do grona tych w szpitalu. Trochę liczę na to, że strzelę sobie jakieś drzemki między badaniami skoro nie będę mieć nic do roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 07:49
dmg111, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
-
Widzę Ounai, że już pobudka. Ja jakoś o 2:00 zrobiłam kolejne podejście do spania i udało się do 6:00. Walczyłam jeszcze, ale to bez sensu. W nocy wstawalam chyba z 8 razy na siku (jeszcze tak nie było). Anniu, to raczej nie bo spanie, a czuwanie jak zająć na miedzy. Malutkie teraz spokojnie, więc przynajmniej można poleżeć.
Annia, Edyta jak samopoczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 07:34
-
Sylwia dzisiaj w nocy byłam tak zmęczona, że spałam nawet. Ale jak Junior po siku nocnym nie zaczął od razu się ruszać to leżałam i czekałam aż zacznie zanim zasnęłam znowu, po tej wczorajszej akcji. A ty kochana jak się czujesz? Nie ma szansy odespać tej zarwanej nocki w dzień? Może teraz zaśniesz?
Ounai niedługo tu nam Oddział szpitalny się zrobi na forum zamiast gorących mamusiek. 😂
Edit: DMG odpocznij sobie trochę przed porodem od pracy, wiem, że pisałaś że masz fajnego szefa, ale trzeba też zebrać siły na to co będzie po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 07:46
dmg111 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyTak, od 6 jestem na nogach. Budziłam się w nocy chyba setki razy, ale jakoś pospałam. Nie mogę się doczekać wizyty lekarskiej, bo może czegoś więcej się dowiem. Nad ranem znowu złapał mnie ból tuż nad spojeniem łonowym, ale rano też dostałam Nospe. I mam jakieś wodniste upławy od kilku dni.. ale chyba wcześniej mowilyscie, że w okolicy połowy ciąży to normalne. Może to od zwiększonej dawki Luteiny.. 🤔 bo wcześniej ta wydzielina była gęsta i biała.
W każdym razie dzidziuś rozrabia i to mnie poniekąd uspokaja. 😄
Ania, u ciebie też mierzą gorączkę dwa razy dziennie? -
Edyciak wrote:Tak, od 6 jestem na nogach. Budziłam się w nocy chyba setki razy, ale jakoś pospałam. Nie mogę się doczekać wizyty lekarskiej, bo może czegoś więcej się dowiem. Nad ranem znowu złapał mnie ból tuż nad spojeniem łonowym, ale rano też dostałam Nospe. I mam jakieś wodniste upławy od kilku dni.. ale chyba wcześniej mowilyscie, że w okolicy połowy ciąży to normalne. Może to od zwiększonej dawki Luteiny.. 🤔 bo wcześniej ta wydzielina była gęsta i biała.
W każdym razie dzidziuś rozrabia i to mnie poniekąd uspokaja. 😄
Ania, u ciebie też mierzą gorączkę dwa razy dziennie?A dostajesz magnez w kroplówce?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak u mnie nie mierzyli. Ok 6 przychodziła pielęgniarka, mierzyła mi na półśpiocha temp i ciśnienie i sobie szła. Później, po śniadaniu przychodziły zapisać sobie wyniki pomiaru cukru.
Sylwia, biedna jesteś, wiem co czujesz.
Dzisiaj cukry to będę mieć w kosmos coś tak czuję. Próbuję zasnąć ale nie mogę, masakra co ta adrenalin robi z człowiekiem. Pewnie po porodzie będę mieć to samo img znowu zamiast odpocząć będę rozsyłać zdjęcia Bobo.
Evelle, wstałaś? Czekamy na teściora! Dawaj tu te swoje cienie! -
Ja też źle śpię w nocy, nogi mnie ciągną i śnią się jakieś głupoty... Kiedy wasze dzieciaczki zaczęły was kopać tak mocno, że to potrafiło zaboleć? Moja córeczka jest coraz większa, mój brzuch też, ja + 5kg.
Annia i Edyciak ciągle podczytuję co piszecie i jestem z Wami słoneczka 🤗
Ounai, jutro będzie gorący dzień 😀 Pewnie dziś w nocy ta adrenalina utrudni Ci sen ale masz rację, w szpitalu porobisz sobie drzemki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 07:57
-
Ounai wrote:Przynajmniej jak Ci dają dziecko do kangurowania to nie musisz siedzieć z podciągnięta koszula aż nad cycki. Dam znać w piątek
To ja się wstrzymuje z zakupem do piątku😀
Ounai kiedy Ci się Marta obróciła do porodu?
Ja zaczynam mieć stracha, że mi się Mały nie obróci. Wiem, ze jeszcze wcześnie no ale.. jeszcze 2tyg temu byl obrocony (tak mi się wydaje) a teraz plażuje albo w poprzek albo głowa nad pepkiem 🤨 jak na usg 3trym nie będzie obrocony to się już naprawde zestresuje. Ja panicznie boję się cięcia!💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Inaa, dziękuję
dajecie nadzieję. Mogło być też 8h dlatego, że to pierwszy poród
Mam nadzieję że u mnie też tak pójdzie.
Chyba zaczyna mi działać adrenalina. Mąż się zbiera do pracy, obudziłam się i nie mogę zasnąć mimo że przecież spałam dopiero 4h
Moja siostra miała podaną oxy, tylko jej dzień wcześniej najpierw założyli balonik a na kolejny podali oxy. I w sumie jakoś rano miała podane a około 13 urodziła, więc całkiem szybko jej poszło
-
nick nieaktualnyTak, wczoraj dostałam kroplówkę z magnezem i po niej tak najlepiej się czułam. Długo leciała, może ponad dwie godziny, bo jakby było za szybko, to kołatania serca mogłyby się pojawić.
A warunki mogą być, u nas oddziały są wyremontowane, ładnie odmalowane, łóżka nowoczesne. Choć jak czasami wejdzie się do toalety, to aż wstyd, że tu przecież korzystają same kobiety... Sprzątaczki nie nadążają sprzątać. A rano kibelek był albo obrzygany, albo ktoś jakąś zupę wylewał, że narozlewal dookoła.
Jest do dyspozycji pokój odpoczynku z aneksem kuchennym, ale jeszcze tam nie chodziłam. -
nick nieaktualnyMartwię się
Moj synek ma spuchnięte powieki już od tygodnia. Idę do lekarza z nim ale nasz lekarz to taka pierdół ale mam nadzieję że tym razem zleci jakieś badania. W końcu place to ubezpieczenie to mógłby coś zlecic.
Synek ma spuchnięta w lewym oku dolna powiekę a w prawym oku górna.
Za dużo się naczytałam w internetach -
Anniu, mam możliwość, próbuje jeszcze zasnąć, ale mimo zmęczenia nie umiem. W dzień zmęczenie narasta, ale staram się nie spać, bo w nocy nie ma szansy na sen. Szarańcza chyba wyczuła, że się obudziłam, bo zaczynają...
Ciekawa jestem jakie będą dziś decyzje u Ciebie.
Dmg, tak sobie wmawiam, że jak się urodzą, to będą dwa aniołki 😇😇
Jak byłam niemowlakiem, to mama ze mną poszła do lekarza, bo ciągle tylko spałam i jadłam 😉 zero płaczu 😎
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:To ja się wstrzymuje z zakupem do piątku😀
Ounai kiedy Ci się Marta obróciła do porodu?
Ja zaczynam mieć stracha, że mi się Mały nie obróci. Wiem, ze jeszcze wcześnie no ale.. jeszcze 2tyg temu byl obrocony (tak mi się wydaje) a teraz plażuje albo w poprzek albo głowa nad pepkiem 🤨 jak na usg 3trym nie będzie obrocony to się już naprawde zestresuje. Ja panicznie boję się cięcia!
Rozumiem Cię, bo też mam paniczny strach przed cięciem i też się bałam że już się nie obróci, bo lekarka na badaniach prenatalnych 3 trym powiedziała że jest głowa w dół i tak już zostanie bo nie ma miejsca a ona mi fiknęła odwrotnie. Ale potem znowu fiknęła. Tak, że ja naprawdę powoli zaczynałam układać sobie jednak cesarke w głowie.Sylwucha lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Martwię się
Moj synek ma spuchnięte powieki już od tygodnia. Idę do lekarza z nim ale nasz lekarz to taka pierdół ale mam nadzieję że tym razem zleci jakieś badania. W końcu place to ubezpieczenie to mógłby coś zlecic.
Synek ma spuchnięta w lewym oku dolna powiekę a w prawym oku górna.
Za dużo się naczytałam w internetach
Nie mam pojęcia co to ale lekarz pewnie coś poradzi, spokojnie:) i nie czytaj internetu. Daj znać po wizycie💙 11.2020
💗 11.2023