Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:My go już 'zastaliśmy', nie wiem jak montaż. Łatwo się czyści, wystarczy umyć szybę, kafle i podłogę, nie ma zakamarków, które się zakamieniają, odpływ czyścimy co jakiś czas, bo jak się tego nie wyczyści to powoli schodzi woda. Jest też dużo miejsca na prysznic we dwoje i można sporo umyć pod natryskiem np. duże kwiaty, wiadra po remoncie. ALE: w czasie kąpieli para idzie od razu na całą łazienkę, my mamy małą łazienkę i od razu jest wilgoć. Zimą w zamkniętej kabinie robi się przyjemne ciepłko, tutaj tego brakuje. Wygląda to dobrze i optycznie powiększa naszą małą łazienkę, ale jakbym sama robiła łazienkę, to bym się na niego nie zdecydowała. No i nasz maluch nawet nie potapla się w brodziku. Mieszkanie było dość nowe i nie chciałam od razu robić remontu łazienki, ale za parę lat na pewno go zmienimy. Ty mając dom pewnie będziesz miała dwie łazienki, albo jedną dużą, więc możesz poszaleć i z prysznicem i z wanną.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kic83 wrote:Zulu
do tej wanienki pasuje stół do przewijania Ikei, więc można dwutorowo do tego podejść, przewijać tam i myć na na nim.
Dobrze wiedziec:) choc u nas juz raczej nie wejdzie przewijak do sypialni. A mam tez obawy o przewijak na łóżeczko, nie wiem jak to ugryzc.
Czasem znow się zastanawiam nad przewijakiem w pokoiku, który jest za ścianą 1m od naszych drzwi, ale pamietam Twoja wypowiedź o nocnych kilometrach.
Kurde ciasną mamy te sypialnie, nie wiem tez jak ja mam karmic , chyba tylko w łóżku mi pozostaje.
No nic, wyjdzie w praniu pewnie i bedziemy na bieżąco rozwiązywać problemy i ulepszać sobie rozwiązania💙
💗 -
kic83 wrote:Ounai
przede wszystkim witaj w domu!
Myślałam, że napiszesz że noc przy drugim super, żebym się nie przeraziła zbytnio 😱
Ja w domu będę miała zazdrosną 5-latke, ona nawet jak mąż się przytula to mówi "moja mamusia" 🙈
Nie idź na spacer, albo niech mąż idzie, wg mnie to za wcześnie po pęknięciu, ja poszłam kilka dni po porodzie i potem moje krocze umierałouważaj proszę na siebie!
Mąż na 2tyg ojcowskim, wziął tydzień opiekuńczego?
Popieram i uważaj na cycki żeby ci nie zawiało . Nie chcesz mieć zapalenia
Pytam starego jak mam od tych jutrzejszych ziemniaków się wymigać a on że mi stołeczek weźmie i ze stołeczka będę po mału sobie to robić a wiadra on bedzie nosił . Jest to jakieś wyjście? Czy dać sobie spokój?kic83 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dobrze wiedziec:) choc u nas juz raczej nie wejdzie przewijak do sypialni. A mam tez obawy o przewijak na łóżeczko, nie wiem jak to ugryzc.
Czasem znow się zastanawiam nad przewijakiem w pokoiku, który jest za ścianą 1m od naszych drzwi, ale pamietam Twoja wypowiedź o nocnych kilometrach.
Kurde ciasną mamy te sypialnie, nie wiem tez jak ja mam karmic , chyba tylko w łóżku mi pozostaje.
No nic, wyjdzie w praniu pewnie i bedziemy na bieżąco rozwiązywać problemy i ulepszać sobie rozwiązania12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Popieram i uważaj na cycki żeby ci nie zawiało . Nie chcesz mieć zapalenia
Pytam starego jak mam od tych jutrzejszych ziemniaków się wymigać a on że mi stołeczek weźmie i ze stołeczka będę po mału sobie to robić a wiadra on bedzie nosił . Jest to jakieś wyjście? Czy dać sobie spokój?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Popieram i uważaj na cycki żeby ci nie zawiało . Nie chcesz mieć zapalenia
Pytam starego jak mam od tych jutrzejszych ziemniaków się wymigać a on że mi stołeczek weźmie i ze stołeczka będę po mału sobie to robić a wiadra on bedzie nosił . Jest to jakieś wyjście? Czy dać sobie spokój?
A jakbyś powiedziała, że żołądek Cię boli i że masz rozwolnienie? Bo rozumiem, że nie chcesz mówić jeszcze?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Ja bym sobie dała spokój, zbieranie ziemniaków to ciężka fizyczna praca. Powiedz ,że masz ostry atak rwy kulszowej 😜
W nojgorszym wypadku powiem że mi się nie chce i niech matka się drze.
Najchętniej bym się do ciąży nie przyznawała aż do 12 tygodnia ale wiem że się nie da. Poczekam przynajmniej na serduszko czyli jeszcze ze dwa trzy tygodnie.
Moja teściowa pod konic września ma imininy bedzie dobra okazja żeby się pochwalić -
Też bym sobie w wymigala z tych ziemniaków...nie ma co ryzykować
My dzisiaj idziemy na ślub i wesele, jestem ciekawa czy dotrwam tortu, bo Młody ostatnio nie współpracuje ze mną 😅
Przed chwilą był kurier z paczką z MimiNu. Przyszedł rożek, ochraniacz do łóżeczka, okrycie kąpielowe, poduszka motylek worek na zabawki i wypełnienie a najlepsze, że zapomniałam o pościeli 🙈 no nic trzeba będzie złożyć kolejne zamówienie...
kic83, Jednorożec89, Zulugula, doomi03, Enigvaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Jednorożec89 wrote:W nojgorszym wypadku powiem że mi się nie chce i niech matka się drze.
Najchętniej bym się do ciąży nie przyznawała aż do 12 tygodnia ale wiem że się nie da. Poczekam przynajmniej na serduszko czyli jeszcze ze dwa trzy tygodnie.
Moja teściowa pod konic września ma imininy bedzie dobra okazja żeby się pochwalić12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:A czemu nie chcesz dać przewijaka na łóżeczko? Nie jest tak najwygodniej?
Wiem, że to irracjonalne ale boję się, że mi się zapadnie ten przewijak razem z dzieckiem i wylądują w łóżeczku 🙈 naprawdę mam takie myśli 🤦♀️ no ale musimy tak zrobić.
A Ty Irysko jak planujesz przewijak?
Taki przewijak cały czas jest na tym łóżeczku, czy go zakłada się tylko na przewijanie?
Bo moja druga myśl jest taka, że to też ograniczenie przeplywu powietrza w łóżeczku💙
💗 -
Inna
ja miałam córkę na przedniej ścianie, prawie w ogóle jej nie czułam przez całą ciążę.
A synka mimo że mam teraz na tylnej to coś tam czuję, ale bez przesady.
Chyba taki mój urok ze mam takie spokojne te ciążę i że dzieci nie kąpią mnie bardzo.Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie o mieķki biustonosz ciązowy/do karmienia - moze ktoraś już jest w temacie?
polecacie? Jak z rozmiarem?
Motylku - co do statystyk, moj dzidziutek chyba nie ma zaznaczone - 💙 synuś 💙
Ja mam na ten moment kupiony z HM (dwupak) i sprawdza mi się dobrze. Ale ja mierzylam bez tego w ciemno takiego codziennego bym chyba nie wziela bo to i miseczki sie zmieniają i obwody w ciąży. W ciemno kupilam sobie tylko tak na teraz z canpol najtanszy ale potrzebowałam tylko na noc zeby mieć, bo mnie już nie jedmokrotnie w nocy siara zalewala.
Po porodzie i tak trzeba będzie znow zmieniać na nowe bo to zaś ponoc piersi potrafia urosnąć nawet o kilka rozmiarów jak się rozbudzi laktacja, a z kolei np obwod może wrocic do normy sprzed ciąży.
Jak potrzebujesz cos na teraz to najlepiej idz gdzies gdzie przymierzysz, bo tak w ciemno to loteria wg mnie.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:W nojgorszym wypadku powiem że mi się nie chce i niech matka się drze.
Moja teściowa pod konic września ma imininy bedzie dobra okazja żeby się pochwalić
Wymigaj się jelitowka/ biegunka jak Anetka proponowala xD przecież nikt Ci tego nie podważy 😛Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
My w weekend sprzedajemy auto, byl klient ogladal i sie zdecydowal, przyjezdza sfinalizować zakup. Nie sądziliśmy ze uda nam się tak szybko sprzedać, i nie wyobrazam sobie byc bez auta teraz 😐 bedzie trzeba szukać na szybko. A jak wiecie potrzebujemy dosc duzego auta 🤭 teraz bylo 7os no ale za chwile juz dla nas za male 😜
Wik89 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Wiem, że to irracjonalne ale boję się, że mi się zapadnie ten przewijak razem z dzieckiem i wylądują w łóżeczku 🙈 naprawdę mam takie myśli 🤦♀️ no ale musimy tak zrobić.
A Ty Irysko jak planujesz przewijak?
Taki przewijak cały czas jest na tym łóżeczku, czy go zakłada się tylko na przewijanie?
Bo moja druga myśl jest taka, że to też ograniczenie przeplywu powietrza w łóżeczku12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dzięki genialne jesteście.
Ja wam powiem że byłam inna dziecko kąpałam na stoliku kawowym a przewijałam na łózku na takim zwykłym przewijaku z pianki za 20 zlotych -
Ounai wrote:Próba uśpienia nr milion pieńcet dwa dziewięćset: pierdzielę, nie przenoszę jej do dostawki, to zbyt duże ryzyko. Może dzisiaj spać ze mną.
Tak samo było z naszą małą jak się urodziła. Smoczka nie chciała do 4miesiaca. Ale za to cyca traktowała jak smoczek. Jak tylko ja odłożyłam to odrazu był płacz. Spałam z nią na fotelu bo na naszym łóżku (wtedy wersalce) nie było miejsca, a po drugie byłam zmuszona karmić nakładka i jak tylko lekko puściła to w łóżku była powódź 🙈
Niestety fotel był mało wygodny na dłuższe posiedzenie co kończyło się dużym zmęczeniem po takiej nocy. Teraz już się wymieniłam na inny z moją mamą bo ona ma taki z możliwością nachylenia i jest duży większy komfort odpoczynku na nim 😃
Trzymaj się✊🏻
Życzę dużo sił i cierpliwości 💚🍀 -
Zulugula wrote:Oo Ounai, będę z kim miala pogadac w nocy😄 kompletnie dziś nie mogę spać, glow 2trymestru minął 😀 czuję uciski w brzuchu i chyba jednak Mały nie obrócił się glowkowo jak sądziłam kilka dni temu. Mąż wyjechal z kolegami na weekend to chociaz całe łóżko mam dla siebie i mojego brzuchola 🐳
Ounai ja to bym się bała spać obok takiego maleństwa 🙈
Jak tam, boli rana, cycki, macica?
Ja tez chcę kupić wanienke z ikei, zwyczajnie mi się podoba i właśnie jest taka zgrabna, tylko szkoda, że nie mają tez stelaża , trzeba osobno szukac takiego, który spasuje , jakbyscie znalazly to dajcie znać
Co do bezsennych nocy. Już się tego boje. W pierwszej ciąży od 30tc nie mogłam spać a to z biegiem czasu było coraz gorzej zaraz coraz lepiej. Potrafiłam całe noce siedzieć na telefonie 🙈 strasznie wspominam ta końcowe. I to jak każdy mówił korzystaj póki możesz, idź spać. Oby teraz bylo chociaz trochę lepiej 🙈
A co do wanienki coś mi się kojarzy że znajomi mieli właśnie ta wanienkę z Ikei i nam też polecali a oni uważali tego stelaża do wanienki ze smyka "uniwersalny" my jednak się nie zdecydowaliśmy i wybraliśmy klasyczna wanienkę ta mniejsza i stojak ☺️Wik89 lubi tę wiadomość