Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, historie na medal 🤣 i o córci i o mężu 🤭🤣
Inaa, az przeczytałam mężowi na głos żeby wiedział czego się spodziewać 🤣🤣🤣
Wik, ja się nakręciłam na ten Tutis, ale zobaczę jak na żywo wygląda, składa się i prowadzi, bo w internecie to wszystko ładnie wygląda 😁
Napaliłam się też na fotelik Avionaut Pixel z bazą 🤦♀️ mam nadzieję że da rady dopasować go do naszych samochodów, bo "marzy" mi się żeby można było zamontować bazę do naszej Kii Ceed, a w naszym staruszku Oplu Agila w kryzysowych sytuacjach można go było zamontować na pasy ✊Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia mimo, że masz upatrzony wózek "przez Internet " to radzę porównać sobie go z innym, pod względem jazdy i takiego po prostu odczucia pod siebie, bo te cechy, które wypisalas to i tak ma 95% wózków.
Ja bylam napalona na jeden wózek, plus mialam tez w myśli drugi i okazało się , że niebo a ziemia w prowadzeniu i właśnie takiego komfortu relacji ja-wózek , i ten pierwszy ku zaskoczeniu przegral. Opisywałam Wam to
Poza tym powodzenia, oby Wam szybciej to poszlo niz nam 😀 my chcieliśmy dzis kupic i dupka, po godzinie w sklepie okazuje się, że jest tylko wystawowy 🤦♀️ totalny nieogar babka się trafilaLalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Iryska wrote:Na czczo mam od paru dni 95, 94, 99, 100, 105. Mam rozpoznaną cukrzyce ciążową, ale bez obciążenia, bo wtedy było szaleństwo wirusowe i ciężko było do laboratorium się dostać . sama sobie wprowadziłam dietę i jak poszłam do diabetologa to stwierdziła że nie ma sensu robić krzywej na diecie, rozpoznała mi cukrzycę tylko na podstawie glukozy na czczo😉
Na nowym miałam 85 na czczo a na starym 120.wiec pewnie gdyby nie rozkalibrowany glucometr to krzywą zrobiłabym dopiero w 24 tyg7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
SolAngelica wrote:Ja miałam accu check performa. I na początku sama mierzylam cukry co jakiś czas. Ina czczo były w normie a potem nagle zaczęły na czczo być 100 po posiłkach 150 i wogole więc zrobiłam wcześniej krzywą. Poczym jak szłam na krzywą to na glukometrze miałam 100 a z krwi 84. Faktycznie wyszła mi cukrzyca ale jak dostałam nowy glukometr to różnica była nawet do 40 jednostek.
Na nowym miałam 85 na czczo a na starym 120.wiec pewnie gdyby nie rozkalibrowany glucometr to krzywą zrobiłabym dopiero w 24 tyg -
Ounai wrote:Nie, właśnie dziś spoko. Właśnie odciągam pokarm, żeby mąż miał jak będę u fizjoterapeuty w środę. Jedynie sutki bolą gdy mała zasysa.
Tzn inaczej. Są ciężkie i gorące ale nie jest to jakiś dramat.
Czyli ile czasu u Ciebie trwał taki dyskomfort mocniejszy?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Zulugula wrote:Lalia mimo, że masz upatrzony wózek "przez Internet " to radzę porównać sobie go z innym, pod względem jazdy i takiego po prostu odczucia pod siebie, bo te cechy, które wypisalas to i tak ma 95% wózków.
Ja bylam napalona na jeden wózek, plus mialam tez w myśli drugi i okazało się , że niebo a ziemia w prowadzeniu i właśnie takiego komfortu relacji ja-wózek , i ten pierwszy ku zaskoczeniu przegral. Opisywałam Wam to
Poza tym powodzenia, oby Wam szybciej to poszlo niz nam 😀 my chcieliśmy dzis kupic i dupka, po godzinie w sklepie okazuje się, że jest tylko wystawowy 🤦♀️ totalny nieogar babka się trafila
Zgadzam się ja też miałam upatrzony wózek w internecie poszłam do sklepu okazał się ciężki i źle się prowadził i ostatecznie wyszłam z zupełnie innym -
Zulu, dlatego napisałam, że się napaliłam, ale nie wykluczam że jednak zdecydujemy się na inny, bo oczekiwania a rzeczywistość mogą być różne 😉
A co do tego że 95 % wózków ma takie parametry, to nie do końca się zgodzę, bo mi bardzo zależy na lekkości wózka, a te lekkie najczęściej mają bardzo małe gondole, ok. 75 cm. Dla niektórych wózek czy 12 czy 15 kg nie robi różnicy a mi bardzo, bo mieszkam na 1 piętrze bez windy. Kolejna sprawa, niestety nie wszystkie spacerówki rozkładają się na płasko, a to akurat też dla mnie ważne. A no i te wszystkie dodatki są wliczone w cenę, a przy niektórych wózkach trzeba dopłacać za moskitierę, folie itd 🤔 dlatego też ten tutis mi się spodobał bo łączy wszystkie cechy na których mi zależy, ale wiem że na żywo może być "przereklamowany" dlatego nie zamawiam go w ciemno tylko jedziemy obejrzeć 😘
Dmg, wczoraj właśnie z teściami o tym mówiliśmy, że moja teściowa gdyby kupowała wózek to patrzyłaby na kolor, design, unikatowość, nietypowość modelu, a ja patrzę na dane techniczne, tak bardziej "po męsku" 🤣 teść mówi że nie po męsku, tylko praktycznie, bo moja teściowa kupuje "oczami" 🤣dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Zulu, dlatego napisałam, że się napaliłam, ale nie wykluczam że jednak zdecydujemy się na inny, bo oczekiwania a rzeczywistość mogą być różne 😉
A co do tego że 95 % wózków ma takie parametry, to nie do końca się zgodzę, bo mi bardzo zależy na lekkości wózka, a te lekkie najczęściej mają bardzo małe gondole, ok. 75 cm. Dla niektórych wózek czy 12 czy 15 kg nie robi różnicy a mi bardzo, bo mieszkam na 1 piętrze bez windy. Kolejna sprawa, niestety nie wszystkie spacerówki rozkładają się na płasko, a to akurat też dla mnie ważne. A no i te wszystkie dodatki są wliczone w cenę, a przy niektórych wózkach trzeba dopłacać za moskitierę, folie itd 🤔 dlatego też ten tutis mi się spodobał bo łączy wszystkie cechy na których mi zależy, ale wiem że na żywo może być "przereklamowany" dlatego nie zamawiam go w ciemno tylko jedziemy obejrzeć 😘
Dmg, wczoraj właśnie z teściami o tym mówiliśmy, że moja teściowa gdyby kupowała wózek to patrzyłaby na kolor, design, unikatowość, nietypowość modelu, a ja patrzę na dane techniczne, tak bardziej "po męsku" 🤣 teść mówi że nie po męsku, tylko praktycznie, bo moja teściowa kupuje "oczami" 🤣
Przede wszystkim patrz na siebie bo Ty będziesz jego głównym użytkownikiem. U mnie mąż napalił się na jeden wózek bo mu się podobał. Ok ale podczas prób w sklepie okazało się że tylko on jest w stanie go złożyć i podnieść ale dalej się upierał że on chce ten i koniec. Dopiero ekspedientka go uświadomiła że głównym użytkownikiem będę ja nie onLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai
przeczytałam i o kupie i o siusiaku Twojego męża mojemu 😂🙈
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ewa88 wrote:Zulu, Lalia jaki koszt Waszych upatrzonych fotelików z bazami? Macie upatrzone gdzieś najniższe ceny tych modeli?
Avionaut Pixel z bazą niestety wszędzie ok. 1350, ale Ounai mówiła żeby w sklepach stacjonarnych upominać się o rabat, a u nas ten sklep gdzie jest wózek jest też połączony ze sklepem x fotelikami więc trochę liczymy na to że jeśli kupimy u nich i wózek i fotelik to dostaniemy rabat 😉 jeśli nie, to przymierzymy i obejrzymy tylko na żywo, a kupować będziemy online 😉 -
dmg111 wrote:Dokładnie, haha, i zauważyłam, że Ty masz tak przy każdej jednej rzeczy 😍 Ja mam już tyle screenów z poleceniami i analizami Twoimi, muszę w końcu zacząć kupować 😁 Jutro zamawiam koszule do karmienia, za niedługo muszę walizkę pakować 🙈
No jestem upierdliwa jeśli o to chodzi 🙈🙈🙈 sprawdzam milion opcji, możliwości itd 🙈
Ale może dlatego że mój mąż jest totalnym przeciwieństwem i on np. był w szoku jak mu powiedziałam że dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy 🤦♀️ nie mówiąc że nie wiedział co to isofix 🤣
Ale jak już mu wyjaśniłam co i jak, to wiem że jutro zamęczy tych facetów w sklepie bo tak się będzie dopytywał 😁 a ja już lubię jechać "przygotowana" 😅dmg111 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Avionaut Pixel z bazą niestety wszędzie ok. 1350, ale Ounai mówiła żeby w sklepach stacjonarnych upominać się o rabat, a u nas ten sklep gdzie jest wózek jest też połączony ze sklepem x fotelikami więc trochę liczymy na to że jeśli kupimy u nich i wózek i fotelik to dostaniemy rabat 😉 jeśli nie, to przymierzymy i obejrzymy tylko na żywo, a kupować będziemy online 😉
Avionaut jest super, taki leciutki , że szok! ale do naszego auta niestety nie pasuje😭
W sklepach to nawet sami mówią od razu o rabacie, nie trzeba pytać 😀Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
kic83 wrote:Ounai
przeczytałam i o kupie i o siusiaku Twojego męża mojemu 😂🙈
W ogóle mąż poszedł na msze. Pyta młodego: idziesz ze mną, czy idziesz spać? A młody od razu, że spać 😂 nigdy tak bezproblemowo nie kładł się do łóżka 😂😂😂 a młodsza jazda na całego, jeden cycek, drugi cycek, kupa, rzyg, przebieranie, znowu jeden cycek, drugi i słyszę jak ciśnie. Oczywiście kiedy zasnęła? Jak ojciec wrócił!Lalia, Martt95, kic83, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc