X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dobre masz dzisiaj pióro z tymi opowiastkami 😂😂

Sylwucha lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo o ostatnio o "radach" innych kobiet co do dzieci i mi się przypomniały filmiki takiej kobitki na instagramie, wstawiam link do dwóch ale polecam wszystkie 😂 tylko czekam jak teściowa cos powie, a ja wstawie któryś z tych filmików 🙈😀

Tu o czapeczce:
    https://www.instagram.com/p/CBdQYCLJhQv/?igshid=8ejhfven6eja

A tu o "diecie" matki karmiącej:
    https://www.instagram.com/tv/CB-EOTTJJpY/?igshid=15eyii4n8tt1t

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Bylo o ostatnio o "radach" innych kobiet co do dzieci i mi się przypomniały filmiki takiej kobitki na instagramie, wstawiam link do dwóch ale polecam wszystkie 😂 tylko czekam jak teściowa cos powie, a ja wstawie któryś z tych filmików 🙈😀

Tu o czapeczce:

Anna Zając, logopeda 😁 obserwuję i uwielbiam te jej filmy, w których parodiuje stereotypy 🤣 petarda 👌😁

Zulugula lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    I rozmiar kupowalas wg tabeli rozmiarow?:)
    Nawet nie patrzyłam, po prostu wzięłam L 😂 generalnie cały czas miałam podwiniętą. Jak wypchnęłam małą to podwinęli mi koszulę i położyli ją na brzuchu. Jak pierwszy szok minął rozpielam ja sobie do samego dołu i tak sobie leżałyśmy cały czas. U mnie to też inaczej było trochę bo ja przez oksy byłam cały czas pod ktg

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Czyli ile czasu u Ciebie trwał taki dyskomfort mocniejszy?
    Ja to chyba przed takim konkretnym dyskomfortem jeszcze jestem.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Tu o czapeczce:

O jaaaa hahaha.gif
    G E N I A L N E 😂
    No płacze ze smiechu, jakbym tesciowa i moja mamę słyszała🤦🏻‍♀️ haha.gif

No to idę spać z bananem na twarzy, dziękuję ci 😂banan.gif

Edit. Ostatnio UWAGA! Wysłałam mojej mamie zdjęcie córeczki no i biegała boso. A to do mnie... Załóż jej skarpetki bo reumatyzm dostanie na tych ziemnych płytkach 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 22:17

Sylwucha, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam taki glupi problem.. odkad jestem w ciazy to maz mi tak niesamowicie smierdzi ze nie jestem w stanie nawet myslec o 🐝 z nim. A jeszcze jak wypije piwko to najchetniej bym go wygonila spac do innego pomieszczenia. Ktoras z Was tak miala i sobie z tym jakos poradzila?

🔸28 lat

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Motylku, właśnie jak tam Wasze rodzinne relacje z rodzicami?
    Szczerze? Nijak. I powiem więcej, od ślubu lżej mi się żyje.

Dzwoniła dokładnie 3 razy. Porozmawiać z dziećmi. Nie zawożę ich do nich, ona też się nie kwapi tu po nich przyjechać. Więc spoko, jej nie zależy mi też. Oczywiście pyta mojego syna, kiedy przyjedzie, ale teraz to w ogóle ciężko bo zaczynamy przedszkole, żłobek, a weekendy są u taty. Także o.

Ze mną nie rozmawiają wcale, ani ja z nimi.
    Raz ich spotkałam 2 dni po ślubie na plaży, jakby nie zawołała mojej małej, to przeszłabym obok i z ręką na sercu bym nie zauważyła. Ale tylko przywitała się z mamą. Ja do nich ani dzień dobry, ani nic.

Także w sumie, dzwoni od czasu do czasu do dzieci i tyle. A i napisała mi, że kupiła ubrania dla nich, więc mam podjechać po drodze, ale dziwnie nie po drodze mi do niej, więc sobie tam poleżą 😂

Jedyne co, to z babciami rozmawiałam. Ale tak normalnie. Jedna jest za granicą, druga na miejscu. Druga się przyznała tylko, że matka moja na buntowała wszystkich że mają nie iść. Ale przeprosiła mnie babcia. A z d ruga zero tematu rodziców. Chociaż i tak jestem pewna, że obrabiają mi tylek.

Szczerze mówiąc, wali mnie to już. Wcześniej się przejmowałam, a teraz naprawdę jest mi lżej. Nie muszę się wkurzać co ona mi powie czy coś. Mam swoją rodzinę, mam męża, mam teściów fajnych, mam rodzeństwo P... Nie jesteśmy tu sami. I naprawdę spływa na mnie taki wewnętrzny spokój... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Witam w tą brzydką niedzielę.

Zaczynam mieć problemy ze spaniem, więc czuje za pasem 3 trymestr :D w nocy śpie jak kura, wszystko mnie budzi, masakra, a moje koty dały dziś taki popiś że pobudkę miałam chyba z 15 razy.

Kilka z Was kupiło używany laktator, też się nad tym zastanawiam, myślicie że jest to w pełni higieniczne ?

Dziewczyny, wyskoczyłam dziś z butów i wyleciałam w kosmos z nerwów!!! 🚀
    Wyobraźcie sobie że zawieźliśmy rzeczy z mieszkania do mojego taty, tzn mój mądry mąż zawiozł, mówiłam mu ze 3 razy że narożnik z którego zdjęłam pokrowce ma iść do pokoju, a ten mądry człowiek zaniosl go do stodoły bo tak mu wskazał mój tato, a jeszcze mądrzejszy mój tato obiecał że go zabezpieczy folią.
    Przyjeżdzam dziś do taty, a narożnik przykryty jakimiś starymi foliami oraz workiem po ziemniakach!!!! Oczywiście tylko od góry. Dodatkowo cały brudny bo koty sobie urządziły na nim sypialnie, oraz OBSIKANY PRZEZ TE KOCIE DZIADY!!!!!!
    Serio, myślałam że dostane zawału. Narożnik jest całkiem nowy bo ma 4 lata a chyba nadaje się tylko do wyrzucenia, przecież nawet jak go wyczyszcze to moje koty peenie to wyczują i zaczną jak tamte znakować teren. No i nie wyobrażam sobie kłaść na nim małe dziecko.... Jestem.taka wściekła bo wyszlo nam już tyle dodatkowych kosztów remontu, i narożnik naprawde nie był w tych planach....
    Naprawdę wyć mi się chce.
    Oooo oj też bym się wkurzyła! Zwłaszcza,że tak jak napisałaś, kot jak poczuje sik, to zawsze będzie szczał :(

A co do spania - pfzybijam piątkę. Robi się coraz ciężej, a mnie jeszcze stresuje fakt, że śpię tak pół na boku, pół na brzuchu i zaraz mam czarne myśli, że Gniotę ta mała myszkę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Duzy i nie duzy. 190m2 ale z garazem. Dom ok.150 i 50 garaz :) teraz juz klada elektryke,hydraulike i dziaiaj montowali fotowoltaike. Wiec juz fajnie widac te pomieszczenia :)
    Pochwal się czasem fotka, lubię patrzeć na takie budowy 😍

Moim marzeniem jest taki domek właśnie... Może kiedyś :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Kobietki mam taki glupi problem.. odkad jestem w ciazy to maz mi tak niesamowicie smierdzi ze nie jestem w stanie nawet myslec o 🐝 z nim. A jeszcze jak wypije piwko to najchetniej bym go wygonila spac do innego pomieszczenia. Ktoras z Was tak miala i sobie z tym jakos poradzila?
    Tak, ja mówię mojemu wprost "idź się wykąp" on zwykle pyta "a co? Śmierdzę?" więc mu odpowiadam że tak :P A jak coś mruczał to mu mówiłam że nic nie poradzę na hormony ciążowe i lepszy węch :P

Enigvaa, doomi03 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Skad ja to znam 😁 pamietam jak przewijałam mojego synka, mial wtedy niecale 2 tyg. Położyłam go na lozku, wymylam dupke itp, a on jak strzelił kupę to doslownie jak z armaty jakiejs 🤣🤣 nie dosc ze cala ja obsrana to do tego maz który stał obok i pół ściany za mną 😅🤣 do dziś zastanawiam się jak on to zrobił 😁
    Mój syn - zmieniam mu pampka w szpitalu. Robiłam to chyba za wolno, on jak zaczął sikac, to nie dość że mi na twarz, to sobie do ucha!! Nasikal 😂😂😂

Wik89, Ounai, Inaa89, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Jak dzisiaj wyszedł mi test pozytywny jutro dopiero ide na bete to już od jutra moge kwas foliowy przyjmować i coś jeszcze ?
    Kup sobie od razu zestaw witamin - dziewczyny polecają tu symvital mama lub pregna plus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Iryska no to w sumie jesteśmy na podobnych cukrach. U mnie dzisiaj na czczo 103 a to dopiero początek ciąży 🤦🏻‍♀️

8 lipca ostatnio robiłam krzywe i trochę słabo wyszło🙄 I właśnie się zastanawiam czy będzie sens powtarzać i co powie na to diabetolog 🙈
    Przed wizytą u diabetologa zrób glukoze na czczo z łokcia. Jak będzie powyżej 90, to wpisuje Ci od razu cukrzycę, bez krzywej. U mnie tak mówili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Dokładnie, haha, i zauważyłam, że Ty masz tak przy każdej jednej rzeczy 😍 Ja mam już tyle screenów z poleceniami i analizami Twoimi, muszę w końcu zacząć kupować 😁 Jutro zamawiam koszule do karmienia, za niedługo muszę walizkę pakować 🙈
    Za 5 tygodni Jula donoszona 😍

Ounai, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano pędzę z małą do okulisty - trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok.

Muszę też odebrać nowy dowód z Urzędu.

Na 15.10 mamy godzinę adaptacji w żłobku... 🤪

A na 17.30 mam klientkę, więc cały dzień mi zleci! :)

Ale powiem Wam, że od paru dni czuję się mega ciężka. Jak krowa jakaś. Aż się dziś popłakałam. Ze jak taki kwadrat się czuję, nie wiem jak to wytłumaczyć 😂

kic83 lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Przed wizytą u diabetologa zrób glukoze na czczo z łokcia. Jak będzie powyżej 90, to wpisuje Ci od razu cukrzycę, bez krzywej. U mnie tak mówili.

No to mam jak w banku. Ostatnio razem z beta (w środę) robiłam glukozę na czczo i wtedy była równe 100 🤦🏻‍♀️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja to chyba przed takim konkretnym dyskomfortem jeszcze jestem.

Ja myślę że już za Tobą jest największy dyskomfort!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    No to mam jak w banku. Ostatnio razem z beta (w środę) robiłam glukozę na czczo i wtedy była równe 100 🤦🏻‍♀️
    No to myślę, że wpisze Ci bez gadania cukrzycę. Pewnie na początek JAK Zyzi poradzi dietę, a jeśli to nie poprawi cukrów to insulina :( ale dasz radę!

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Pochwal się czasem fotka, lubię patrzeć na takie budowy 😍

Moim marzeniem jest taki domek właśnie... Może kiedyś :)

356eb6057c4a.jpg

To z dzisiaj. Ja juz sie nie moge doczekac przeprowadzki 😍

Iryska, SzalonaOna, Edyciak, Inaa89, KarolinaMaria, Lalia, kic83, Marti29, Ewa88 , dmg111, doomi03, Nikaa92 lubią tę wiadomość

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ