Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Musisz kliknąć w zdjęcie.
No to u ciebie widać, że się trochę polepszyły wyniki. Ciekawe, co wyjdzie w posiewie.
Ale mówiłaś, że mogłaś się podrażnić przy depilacji. Ja się tak podraznilam tydzień temu 😬😬 krew mi leciała i trochę zeschizowałam zanim zlokalizowałam, skąd ta krew się wydobywa. Co ciekawe, do miejsc intymnych nie używam maszynki, tylko kremu do depilacji..."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
No Edyta podziwiam ale wzór jest super mega ładny efekt wart zachodu
Edyciak lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:
Ooooj tak, na pewno będzie pięknie 😁 koniecznie mi potem pokaż efekt.kic83 lubi tę wiadomość
-
Poprosiłam mojego o szydelko i welnę ma mi dowieść ale chyba jednak rzeczywiście zacznę robić ten granny square zobaczę co się urodzi. Mam niebieską włóczka będzie dla Frania jak coś zrobię trochę wiekszy bo on już dwa lata ma
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Tak kochana, ale mnie piecze środek i przy sikaniu... Może ten multiuri pomoże... Zobaczymy. Wynik się torche poprawił, w chyba był to za słaby antybiotyk, bo kiedyś przed ciąża jeszcze po antybiotyku miałam wyniki super
Ja nie miałam pieczenia ani nic, w sumie gdyby nie wynik moczu nie wiedziałabym że coś jest nie tak i dostałam 2 saszetki tego antybiotyku. Później kontrolny posiew i już ok było. A Ty mówisz że czujesz dyskomfort przy siku czyli może więcej niż jedna dawka Ci potrzebnaO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja nie miałam pieczenia ani nic, w sumie gdyby nie wynik moczu nie wiedziałabym że coś jest nie tak i dostałam 2 saszetki tego antybiotyku. Później kontrolny posiew i już ok było. A Ty mówisz że czujesz dyskomfort przy siku czyli może więcej niż jedna dawka Ci potrzebna"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Lalia wrote:Meggi, to też niezłe rozwiązanie 😁
Dziewczyny, a ja znowu problemy życiowe 🤣
No bo tak się zastanawiam, jak wychodzę z domu na spacer z takim niemowlakiem, np. po osiedlu pół godziny- godzinę, to mam coś brać ze sobą?? W sensie pampersa czy ewentualnie coś na zmianę? 😅 Czy wtedy w razie wpadki zasuwa do domu? 😁
No i tak patrzę na ten mój Muuvo quick 2.0 i wydaje mi się, że on ma dość małą torbę tą przy wózku, że tam oprócz tych gadżetów co są w komplecie nie bardzo zmieści się coś więcej, a np jak pojedziemy do lekarza czy nawet na parę godzin do moich rodziców to już obowiązkowo muszę wziąć ubranko na zmianę (znając mnie 2 komplety), kilka pampersów, jakąś pieluszkę żeby podłożyć, chusteczki nawilżane, ewentualnie smoczek, a gdybym chciała np zostawić na chwilkę u rodziców to butelkę i odciągnięte mleko, no i kurcze to trzeba gdzieś schować.
I tak przeglądnęłam sobie i mnóstwo dziewczyn poleca ten plecak/torbę :
https://allegro.pl/oferta/torba-organizer-do-wozka-plecak-dla-mamy-pieluchy-9380377668?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Dziewczyny piszą, że super im się sprawdza czy takim maluszku, jak i przy większym dziecku nawet jak gdzieś wychodzą na plac zabaw itd. No i można go zarzucić na plecy, ale też przypiąć do wózka.
Co myślicie mamuśki moje nieocenione? 😘
To wszystko zależy od pogody. Zimą nic bym nie brała, bo przecież nie będziesz maluszka przewijac na dworzu. A latem na spacer pampers, pieluchy tetrowe można braćLalia lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Też muszę kupić lektaror, wolę go mieć już przy sobie w szpitalu
Natisz lubi tę wiadomość
-
Marti29 wrote:To wszystko zależy od pogody. Zimą nic bym nie brała, bo przecież nie będziesz maluszka przewijac na dworzu. A latem na spacer pampers, pieluchy tetrowe można brać
Ja na początku świrowałam na każdy spacer pół domu brałam z czasem nawet z torby zrezygnowałam . Wrzucałam do kosza pod wózek pamper chusteczki i coś cieplejszego w razie wdmg111 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😘
Ounai, ta torba/plecak co wstawiłam jest dostępna na Ali 😁 przynajmniej tak na grupie inne mamy pisały 😉 tylko pisały, że na Ali kosztuje w granicach 70-85 zł a przesyłka idzie 2 miesiące, a na allegro kosztuje 85-100 zl ale smartem idzie 2 dni 🤣 -
kic83 wrote:Ja wspięłam się dziś na wyżyny...
Dziś nie zrobiłam nic oprócz leżenia na kanapie 🛌
😂
My ogarneliśmy kafle do kuchni a wieczorem może pojedziemy na siłownie, mąż poćwiczy a ja pojeżdzę na rowerkukic83 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:bardzo fajna ta coala, ja myslałam kupić tę co miała Ounai, mam ją już w koszyku od dawna, ale przy moim wzroście 160 to byłaby mi do pół łydki, więc wezmę tę coalę
Edyciak jak przyjdzie to też daj znać jak jakość, długość i jaki rozmiar
-
Edyciak wrote:Ounai, w ekstra szybkim tempie wracasz do formy. Jeszcze tydzień i będziesz płaska jak deska. 😉
A mogę zapytać, dlaczego nie mogłaś karmić syna? Nie było laktacji?
Teraz już na starcie było inaczej. Powiedziała sobie, że uda się i już. Przygotowałam się z każdej strony - staniki do karmienia, nastawienie na zmęczenie, na to że mała będzie wisieć godzinami, że sutki będą boleć, kupiłam laktator, zero mleka modyfikowanego (stwierdziłam że w razie czego wyślę męża do apteki nocnej) i jakoś poszło. Miałam kryzys jednego dnia, bo wydawało mi się że nie mam wystarczająco dużo pokarmu. Na szczęście tylko mi się wydawało.Jednorożec89, Edyciak lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Ounai wrote:Miałam obojętne podejście. Generalnie moja mama nas nie karmiła i jakoś tak zawsze w głowie miałam że to trochę obojętne czy będę karmić czy nie. Macierzyństwo przerosło mnie w pierwszych dniach. On ciągle płakał, ja nie wiedziałam o co mu chodzi, był ciągle głodny bo jednak 4,64kg zobowiązuje. W szpitalu zaczęłam mu podawać butelkę bo chciałam się wyspać cokolwiek. Pielgrzymki rodziny sprawiały że zamiast skorzystać i położyć się spać siedziałam z nimi padnięta. W domu jeszcze górze bo nie było kogo zapytać o radę i odpuściłam sobie po prostu.
Teraz już na starcie było inaczej. Powiedziała sobie, że uda się i już. Przygotowałam się z każdej strony - staniki do karmienia, nastawienie na zmęczenie, na to że mała będzie wisieć godzinami, że sutki będą boleć, kupiłam laktator, zero mleka modyfikowanego (stwierdziłam że w razie czego wyślę męża do apteki nocnej) i jakoś poszło. Miałam kryzys jednego dnia, bo wydawało mi się że nie mam wystarczająco dużo pokarmu. Na szczęście tylko mi się wydawało.
Jesteś bardzo silną i cudowną matką. Podziwiam Cię. Jesteś wspaniała:)Ounai lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ounai a te canpola podkłady jakie masz?
- Chlonne
- Wysokochlonne
- Czy ultrachlonne
A bella nie majta się po majtach? Bo one nie mają przylepca, co wiadomo jest lepsze ale czy taka podpacha nie urządza sobie spacerow przez to? 🤔
Canpol mam jakieś na noc i chyba ultrachlonne.
Lalia, dzięki, muszę obczaić. Jakoś przeżyję te 10zl więcejSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Ounai wrote:Miałam obojętne podejście. Generalnie moja mama nas nie karmiła i jakoś tak zawsze w głowie miałam że to trochę obojętne czy będę karmić czy nie. Macierzyństwo przerosło mnie w pierwszych dniach. On ciągle płakał, ja nie wiedziałam o co mu chodzi, był ciągle głodny bo jednak 4,64kg zobowiązuje. W szpitalu zaczęłam mu podawać butelkę bo chciałam się wyspać cokolwiek. Pielgrzymki rodziny sprawiały że zamiast skorzystać i położyć się spać siedziałam z nimi padnięta. W domu jeszcze górze bo nie było kogo zapytać o radę i odpuściłam sobie po prostu.
Teraz już na starcie było inaczej. Powiedziała sobie, że uda się i już. Przygotowałam się z każdej strony - staniki do karmienia, nastawienie na zmęczenie, na to że mała będzie wisieć godzinami, że sutki będą boleć, kupiłam laktator, zero mleka modyfikowanego (stwierdziłam że w razie czego wyślę męża do apteki nocnej) i jakoś poszło. Miałam kryzys jednego dnia, bo wydawało mi się że nie mam wystarczająco dużo pokarmu. Na szczęście tylko mi się wydawało."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Edyciak czy lekarz może Ci mówił coś na temat haparyny, że do końca połogu też trzeba będzie ja brać?