WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    A No i przy okazji jesli ktoras nie wie - w hm na kod: DZIALKA15 jest -15% znizki :) jesli ktoras ma konto w banku ING to w aplikacji macie kody rabatowe do hm na -20% :) ( ciiiiii kody łączą się ze sobą ;)) mnie mąż chyba z domu wygoni 😂🙈

Dzieki, wlasnie czailam sie na jakas znizke bo koszyk czekał ❤ u mnie zadziałaly obydwa :)

Lelek lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Dzieki, wlasnie czailam sie na jakas znizke bo koszyk czekał ❤ u mnie zadziałaly obydwa :)

Na zdrowie ❤️😂

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, bo Ty masz rozłożone to Chicco Next (ja mam poki co schowane) i nie mam jak zerknac. Czy pojdzie jakos do tego krótszego boku doczepić jakiś organizer nie duzy ? Zeby miec pod ręką kilka sztuk pieluch i chusteczki?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja już mówiłam mężowi, że przy 3 dziecku ma być bugaboo. Ale musi mnie krocze przestać boleć żebym miała na to trzecie ochotę 😂😂😂
    Miałam było w sumie łatwiej wybrać bo ja mam po synku zajebistą spacerówkę. Więc jak mi się nie sprawdzi to sprzedam i już ;)
    Annia Bugaboo ogólnie ciężko gdzieś dotrwać. Ja jechałam do Krakowa oglądać. Mój mąż to w ogóle zakochał się w Ocarro, ale ma gondolę 70cm a my mieliśmy mieć przecież dziecko 4kg więc odpuściliśmy.
    Jak czytam o tym bolu krocza to aż się boję 🙊 no to jak masz spacerówkę fajną to super 🙂

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie zabiegany dzień 😘

Zostawiłam dzisiaj męża w studio tatuażu 🙈 miał być tatuaż na bark i biceps, a będzie prawie półrękaw 🤭 ale po pierwsze zapytał mnie czy w ogóle może zrobić tatuaż, potem razem szukaliśmy wzoru a dzisiaj mnie zabrał ze sobą na omówienie projektu więc mega doceniam 😘 zwłaszcza że poza mną nikomu o tym tatuażu nie powiedział 😅 teściowa nas chyba udusi 🤦‍♀️ może nie zachwycam się że robi ten tatuaż ale bardzo się cieszę że robi to w pełnym uzgodnieniu ze mną a dzisiaj sam mi się przyznał ze bardzo się cieszy że go wspieram w tym 😉

Co do wózków, to powiem szczerze, że moim zdaniem żaden wybór nie jest idealny 🤣 po prostu każdy musi postawić na to, co jest dla niego priorytetem 👍 dla mnie najważniejsze było żeby wózek był lekki, bo mieszkamy na pierwszym piętrze bez windy a ja mam problemy z kręgosłupem, drugi warunek obowiązkowy to spacerówka rozkładana na płasko, po trzecie dobra amortyzacja i żelowe koła bo my mieszkamy w mieście, ale moi rodzice na wsi, no i zwracałam uwagę na raczej większą gondole 👌
    I mimo że Tutisy są dużo ładniejsze, Anexy większy wybór kolorów to stanęło ostateczne na Muuvo quick 2.0 ze względu na jego praktyczne cechy oraz świetny mechanizm składania 😉

Teraz wróciłam z cukierni z, dwoma gałkami lodów 🤣😍 zbieram siły i będę prasować rzeczy Juniora 💪 a wieczorem możliwe że pojadę po męża jeśli nie będzie czuł się na siłach żeby samemu wrócić 😘

Edyciak, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Ja sama nie mam tej aplikacji, ale zapytam i dam znac :) wydaje mi sie, ze czytalam cos o jakiejs zakładce - MOJE RABATY

Już mam ale dzięki 😁 rabaty się łącza 😉

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Spróbuj nospę, mi Doktorek mówił żeby nie doprowadzać do twardnien i jak czuję to mam wziąć nospę max/forte, że mam z nią nie przesadzać, ale w tym wypadku wziąć. Na szczęście od pobytu na IP jak większość dnia leżę i lukam dużo magnezu i potasu nie miałam twardnienia.
    Dziękuję za radę 😘 Napisałam do mojego i też to zalecił.
    Zrobiłam sobie dziś dłuugi spacer do naszego mieszkania 10 km wyszło , i po sms od doktorka abym brała nospe i wypoczywała wróciłam do domu taxówką :D
    A teraz mi smutno bo mam wrażenie, że w tym mieszkaniu wszystko idzie na maxa wolno... dziś pracownik ma wolne, tydzień temu też miał. Dodatkowo wkurzył mnie bo kazał nam dwa tyg.temu na szybko kupić gres na podłogi bo miał już robić łazienke, gres dalej leży, łazienka nie ruszona, a teraz jest na niego promocja i zaoszczędzilibyśmy ponad 400 zl. Co innego gdyby faktycznie już go kładł to bym się nie denerowała, ale on leży cały czas, a tak nas pospieszał.
    Ehhh... kiedy my tam wrócimy 😭

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam świetne zdjęcie! A dzidzia jaka kruszynka! 💓💓💓💓

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMG
    czy dziś masz sprawdzane serduszko Julci?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała w Senlove rożek? Widzę że nie mają w ofercie, ale może ślepa jestem 😑

O ❤️
    Z ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dobrych wieści to to że zadzwonił dzisiaj architekt będzie projektował nasz dom w końcu po pół roku czekania przez covid.
    Jak wyjdę z tej klatki to mamy do niego jechać i omówić nasze oczekiwania bo niestety gotowego projekty kupić nie mogę ze wzgledu na umiejcowienie. Dom będzie stał w miejscu obecnego garażu i budynku gospodarczego jednocześnie i cała inwestycja bedzie szła jako przebudowa już istniejącego

Edyciak, Sylwucha, SzalonaOna, doomi03, Marti29 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Maggie, mam nadzieję, że wybaczycie mi mały poślizg. 😬 Zdjęcie w koszulce wstawię jutro, bo dziś mi nie po drodze do paczkomatu. Jest 10 km ode mnie, więc nie chce mi się tylko po to jechać, a jutro i tak tam będę.

A możesz mi Lalia wytłumaczyć, na czym polega funkcja rozkładania spacerówki na płasko? W czym to pomaga? Kiedy się tego używa?

Z takich szokujących fizjologicznych dla mnie rzeczy jest to, o czym się dziś dowiedziałam.. mianowicie.. że gdy karmi się jedną piersią, to z drugiej też cieknie mleko. 😱 Nie miałam o tym pojęcia.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziękuję za radę 😘 Napisałam do mojego i też to zalecił.
    Zrobiłam sobie dziś dłuugi spacer do naszego mieszkania 10 km wyszło , i po sms od doktorka abym brała nospe i wypoczywała wróciłam do domu taxówką :D
    A teraz mi smutno bo mam wrażenie, że w tym mieszkaniu wszystko idzie na maxa wolno... dziś pracownik ma wolne, tydzień temu też miał. Dodatkowo wkurzył mnie bo kazał nam dwa tyg.temu na szybko kupić gres na podłogi bo miał już robić łazienke, gres dalej leży, łazienka nie ruszona, a teraz jest na niego promocja i zaoszczędzilibyśmy ponad 400 zl. Co innego gdyby faktycznie już go kładł to bym się nie denerowała, ale on leży cały czas, a tak nas pospieszał.
    Ehhh... kiedy my tam wrócimy 😭

Też do niego pisałam w poniedziałek bo trochę bolał mnie brzuch i miałam te ukłucia na dole 😬 kazał wracać do łóżka i wziąć nospe 😅 ogólnie od kilku dni czuje się średnio, ale mam nadzieje że wszystko jest okej 🤷🏻‍♀️

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Na zdrowie ❤️😂

Ale ten z ing tylko od zakupów od 150zl, prawda?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zulu, Maggie, mam nadzieję, że wybaczycie mi mały poślizg. 😬 Zdjęcie w koszulce wstawię jutro, bo dziś mi nie po drodze do paczkomatu. Jest 10 km ode mnie, więc nie chce mi się tylko po to jechać, a jutro i tak tam będę.

A możesz mi Lalia wytłumaczyć, na czym polega funkcja rozkładania spacerówki na płasko? W czym to pomaga? Kiedy się tego używa?

Z takich szokujących fizjologicznych dla mnie rzeczy jest to, o czym się dziś dowiedziałam.. mianowicie.. że gdy karmi się jedną piersią, to z drugiej też cieknie mleko. 😱 Nie miałam o tym pojęcia.

Co do tego karmienia i cieknięcia, to moze ale nie musi :)
    To tak samo jak pomyślisz o dziecku to sika Ci z piersi nagle, albo pod prysznicem ciepło działa tak na piersi że mleko z nich wystrzeliwuje, wszystko kwestia indywidualna, i wszystko doświadczyłam :)

Edyciak lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czy któraś z Was kupowała w Senlove rożek? Widzę że nie mają w ofercie, ale może ślepa jestem 😑
    Poduszki/pościele/narzuty na 4 stronie ostatnia pozycja :)

Meggi110818 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ounai, bo Ty masz rozłożone to Chicco Next (ja mam poki co schowane) i nie mam jak zerknac. Czy pojdzie jakos do tego krótszego boku doczepić jakiś organizer nie duzy ? Zeby miec pod ręką kilka sztuk pieluch i chusteczki?
    Przywiązać się na pewno nie da, ewentualnie na jakimś klipsie. Nie wiem czy nie dałoby się nałożyć tych plastikowych organizerów z Ikea.

Edyciak, zgadza się, choć ja mam tak, że jak karmie lewa to z prawej cieknie a jak prawą to z lewej nie 🤷‍♀️
    Funkcja rozkładania na płasko jest używana jak dziecko śpi. Takie roczne dziecko bardzo często zasypia na spacerach i wygodniej dla jego kręgosłupa jeśli może spać na płasko.

Natisz, pamiętaj, że moja córka miała głowę 37cm. To jest wielka głowa i trudno żeby przeszła ot tak bez uszkodzenia mnie. Ale warto było. Patrzę na nią i myślę "Boże, jaka ona jest piękna!" Hormony we mnie buzuja i jestem taaaaaaaka zakochana w mojej rodzinie 😍

Edyciak, Natisz, Wik89, kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Też do niego pisałam w poniedziałek bo trochę bolał mnie brzuch i miałam te ukłucia na dole 😬 kazał wracać do łóżka i wziąć nospe 😅 ogólnie od kilku dni czuje się średnio, ale mam nadzieje że wszystko jest okej 🤷🏻‍♀️
    Chyba 3 trymestr nas goni i dogania powoli :D
    Mi też kazał odpoczywać a ja już taaaka zmęczona wracałam, że uznałam iż Uber jest rozsądnym rozwiązaniem :D
    Gdyby dalej tak się robiło to kazał przyjść na wizytę. Przyznam, że częstotliwość tych skurczy mnie lekko przestraszyła.
    Pomogła Ci ta Nospa i odpoczynek? Dziś już masz lepsze samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 16:34

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Co do tego karmienia i cieknięcia, to moze ale nie musi :)
    To tak samo jak pomyślisz o dziecku to sika Ci z piersi nagle, albo pod prysznicem ciepło działa tak na piersi że mleko z nich wystrzeliwuje, wszystko kwestia indywidualna, i wszystko doświadczyłam :)
    Bardzo lubię takie nowinki od mam, bo nie ma tego w żadnych podręcznikach, a to jest fizjologia, której zwyczajnie nie znam. 😉
    Także jeśli pamiętasz jeszcze coś równie nieoczekiwanego, to chętnie poznam. 😉

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tak boli nerka, że nie mogę wstać 🙄😭😭

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ