Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Witam się w 29 tc🤭 mój synek jest dynią piżmową 🎃😁 a ja od dwóch tygodni nic nie przytyłam, ani grama więc aktualnie mam na plusie 8,2 kg 👌
Powodzenia na wizytach, czekamy na same dobre wieści ✊
Gratuluję kolejnych, nowych tygodni 😘
Zdróweczka i spokoju dla naszych Mamusiek z donoszoną ciążą 😍
Motylku, ja z Sinsay mam dużo body kopertowych i są rewelacyjne, gruba mięciutka bawełna 👍 ale mam też dwa pajace i one są mega cienkie i uciągliwe, tak jak pisała Ounai 😉
Anniu, Ounai to niesamowite, że Wasze maluszki tak ładnie śpią w nocy 🤗 mam nadzieję, że w dzień też będą dla Was wyrozumiałe ☺️
Doomi, zacny gifcik na miły początek dnia🔥🔥🔥
Sylwia, jak po nocy, odsypiasz? 😔
Kic, Irysko, Dmg jak się czujecie? 💪
Dzisiaj mam w planach wymianę garderoby wiosenno-letniej na jesienno-zimową, w tym też butów 😳
A u Was jakie plany kochane? 😚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 07:44
dmg111, Annia, kic83, kar_oliv, Gagatka, Iryska, Ounai, Sylwucha, Maniaaa., SzalonaOna, Wik89, doomi03, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Annia ja nie budziałam dziecko na jedzenie a spał nawet 7-8 godzin w nocy. Położna mówiła że w żadnym wypadku nie budzić dziecko samo wie kiedy jeść
Annia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Witam się w 27 tc. Siedzę w luxmedzie i czekam na krzywą. Mają dziś jakaś obsuwę. Pół nocy nie spałam, budziły mnie sny, że cukier na czczo wyszedł 110 😂 albo, że zapomniałam do przychodni glukozy smakowej. Liczę, że popołudniu odeśpię.
Wczoraj mieliśmy intensywny dzień, byliśmy u babci L, przy okazji pospacerowaliśmy wokół zamku Książ. Było super, ale podróż dała mi trochę w kość, mimo postojów po powrocie do domu miałam nogi jak z ołowiu 🙄dmg111, Lalia, Annia, Gagatka, kar_oliv lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
dmg111 wrote:Karo, powodzenia! Nie martw się, nas jest tu parę wariatek, którym glukoza całkiem nieźle smakowała, haha, więc nie takie straszne badanie 😘
Dzięki, samej glukozy się nie boję, raczej mi przykro, że śniadanko w domu musi na mnie poczekać 😂 nie lubię być rano na czczoLalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Dmg, myślę, że Julcia wytrzyma i zdążycie ze wszystkim 😍✊
Karolina, kciuki za krzywą! Da się wytrzymać 😉😁KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Moti, Zyzia, Biedronka, Ounai dzięki. Najdłużej przerwę od początku karmienia miał 5.5 godziny. Spróbuję trochę wydłużać, jeśli będzie spał, ale cycki dają mi wtedy popalić... Zyziu ja odrobinę dokarmiam MM, bo tego pokarmu za dużo na początku nie miałam i tak mi kazali.
Ounai Mikołajowi zaczynają robic się delikatne pućki i drugi podbródek. Wszystko przed nim! On też długonogi i dlugostopy.
Doomi ja poproszę od tego pana coś na śniadanko! 😁
Maniaa gratuluję nowego tygodnia!Lalia, Maniaaa., SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Było takie zamieszkanie w punkcie pobrań, że nie zdążyłam podać swojej cytrynowej glukozy i rozpuścili mi zwykłą 😂😂 nie zostanę jej fanką, w połowie kubka zaczęło mi się cofać, ale teraz jest ok. Siedzę z 'Pierwszą pomocą w nauce macierzyństwa' i się edukuję. Też mam wrażenie, że nic nie wiem o dzieciach 😑
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Hejka, kciuki za wszystkie wizytujące Mamuśki
Ja miałam "dość" spokojny weekend, mąż dalej kładł listwy, już nie jestem w stanie mu pomagać dociskać nawet, wywaliliśmy też z połowy szafy w małym pokoiku rzeczy męża i mam tam do dyspozycji 5 szuflad i 3 głębokie półki (szafa 60 cm) + 3 szuflady w komodzie - myślę, że powinno starczyć
Wczoraj odwaliłam jak zwykle, bo na balkonie mam moskitierę, która uderza gdy jest wiatr o szybę i tak mnie to wkur..., że poszłam i ją zdjęłam, a że była na rzepy to z tej złości ciągnęłam na siłę i pod biustem jakiś mięsień nadwyrężyłam lub spięłam za mocno i do teraz mnie pobolewa. Potem sobie przypomniałam, że w ciąży nie powinno się wysoko unosić rąk (wieszanie firanek ect.) bo się skracają więzadła? (poprawcie mnie jeśli się mylę). Mam nadzieję, że nic nie nabroiłam za mocno
Domawiałam też ostatnio jeszcze jakieś pierdoły typu gaziki, kremiki, woreczki na pokarm, sól fizjo i inne pierdoły. Ostatnio na allegro był purelan ta większa tubka za 29 zł to też się skusiłam, ale wzięłam też małe opakowanie lansinoh do szpitala, bo położna mówiła, że wszystkie kosmetyki otwierane są do wyrzucenia po powrocie bo dostaje się powietrze szpitalne. Pomyślałam sobie też, że dobrze jest mieć takie pojemniki podróżne na kosmetyki i sobie przelać jakąś ilość kosmetyków itp. -
Dzień dobry ☀️
witam się w nowym tygodniu!
Mam +14kg.
Synek pewnie dobił do 3kg, za godzinę mam USG.
Jest podobno arbuzem 🍉 a ja wielorybem 🐋
Kciuki za wszystkie wizytujące i za nowe tygodnie Manii,Laili i Sylwii 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:22
Iryska, kar_oliv, Sylwucha, Ounai, Maniaaa., SzalonaOna, Wik89, Annia, Gagatka, Lalia, calanthe, doomi03, Inaa89, dmg111, Marti29 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Cześć mamusie w poniedziałek
! Ja już w pracy do 16
widzę ze dzisiaj dużo z Was wizytuje, trzymam kciuki! Sylwia czyżby to już?!!! Powodzeni na wizycie! dmg miłej przeprowadzki! Zazdroszczę Ci! Wszystko nowe, możesz sobie porozkładał, porozplanowac
Karolinawspółczuje glukozy, chociaż ja niedawno piłam cytrynowa i mi smakowała! Nie wiem jak ta zwykła. Ale to było przed ciąża...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:20
Sylwucha, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Iryska - jak u Ciebie? Coś się rozkręca czy cisza?
Dzisiaj czekam na telefon od diabetologa , bo mam teleporadę.
Powodzenia na wizytach wszystkim. Jestem ciekawa czy Sylwia już dzisiaj pojedzie do szpitala... Ale pewnie to już był ostatni weekend bez dziewczynek🙂🙂
Lalia, nie przejmuj się teściami, jeśli rzadko tam się stołujecie to olej to, bo z tego co piszesz, to raczej nie przemowisz im do rozumu😉Sylwucha, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
SzalonaOna wrote:Dobra, nie ma co. Za godzinę i tak wstaje, to idę chociaż kawkę sobie zrobić
Dzisiaj mam ambitny plan posprzątać mieszkanie, umyć podłogi i jeśli zdążę, to chciałabym też zacząć myć oknaciekawe ile z tego uda mi się zrealizować 😂
Sylwia, o której masz wizytę? Myślisz, że już dzis N. Odeślę Cię do szpitala? Czyżby to była ostatnia Twoja noc w domu bez dziewczynek? 😍
Ounai - co będziesz robić z ciuszkami po małej???SzalonaOna, Annia, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka wszystkim!
Ja juz mam dosc tej ciąży. Serio.
Mam takie hemoroidy, ze tylko lezec moge. Chodzic czy usiasc to jest jakas masakra. Boję się chodzic do wc bo tak boli.
Bolą mnie kosci pod piersiami. Do tego stopnia, ze nie moge swobodnie zmieniac pozycji czy lezec
Plecy tez bolą. No normalnie się rozsypuję