Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Julik, dużo zdrowia dla babci! Myślę że prawdopodobieństwo że się zaraziłaś jest niewielkie, chociaż nie dziwię się wcale że się denerwujesz. Na pewno jeśli (odpukać) teraz byś miała 👑 to przy porodzie już nie będziesz mieć problemów.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Nikaa92 wrote:Moj sie ze mnie śmiał jakieś 2 miesiące temu ze wygladam jakbym się nawpierdzielala a nie była w ciazy xD stokrotko sa duże i duże duze,Twoj jest śliczny a są takie duże duże których balabym się mieć ale to wszystko nie ważne. Nie ważne jak brzuch wygląda i ile się przytyło ważne ze gdyby nie ten brzuch to by nie było takich małych cudow jak nasze dzieci i ważne żeby były zdrowe. A wszystkie zlosliwe komentarze dotyczące ciężarnych niepowinny być wypowiadane głośno. Moj maz tez ma kasliwe żarty i nazywa mnie betoniarka xD
Mój mówi do mnie Kabanosiku, Salcesoniku, Kiełbasko, niezależnie czy ważyłam 55 kg czy teraz 70 kg 😂🙈 jeśli to jest tyło droczenie się, to najważniejsze dobrze się odgryźć 😁 -
suzi1994 wrote:Ale jestem dziś wściekła na mojego syna .. ciagle tylko klnę i normalnie aż nie mogę wytrzymać jestem tak wkur*** jest cały dzień tak niegrzeczny.. teraz tez już 22 a ten dalej nie spi .. nawet nie zamierza , nawet nie da się go położyć zaśnie o 24 albo i później a do przedszkola nie wstanie albo wstanie z rykiem bo będzie chciał spać no po prostu zaraz mnie chu* wrrrrrrrrrr
Edit najczęściej to ja mam cierpliwość i raczej nigdy nie krzyczę na niego ale dziś to mam ochotę siąść i płakać z wkur***ienia
Chyba kazda matka ma takie dni.. ja naleze do tych mniej cierpliwych niestety 😔 Wczoraj tak nakrzyczalam na córke ze się biedna poplakala i poleciala do wujka naskarżyć jaka to mama zła.. a ja sie porostu o nia boje.. jak chodze w gosci to ten maly skrzat dostaje fioła i lata i sie wygłupia ze trzeba nad nia stać bo tu szawka tu stolik i ostre kąty tu kaktusy wyciaga z doniczek u babci, wiec Wczoraj zaprosiłam gosci do siebie ,mowie super mała jest u siebie ma zabawki to nie bedzie nerwow a ta jak zobaczyla gosci to dostala jobla i tak wariowala i zaczela po kanapie w salonie skakac latac babcia mowi do mnie zostaw niech się bawi mama moja mowi zebym ja zdjęła bo ta wlasnie je i chce w spokoju skończyć inni sie śmieja bo dziecko broi no jak sie nie wydarlam w sekunde zeszła. Bylam taka wściekła ze myślałam ze zwymiotuje z nerwa 😉 Oczywiscie uprzednio milion razy prosiłam ja zeby zeszła albo usiadla i tłumaczyłam ze to niebezpieczne tak latac po kanapie ale reakcji brak bylo . Oczywiście każdy skomentował jaka zła matka jestem ale K. spadla juz tyle razy z Tamtam raz wbila zeby gorne w warge na dole cala w krwi raz na glowe spadła fikolkiem to myślałam ze sobie kark skręciła 2 x mi tak trzepnęła w ścianę ze uspokojic jej nie mogłam.. a tego nikt nie rozumie ze ja to dla jej dobra i zdrowia..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Julik wrote:Nie wiem jak to rzeczywiscie jest w tych testach, bo różnie mówią, że to na przeciwciala i wychodzą pozytywne nawet jeśli już nie ma. Tak logicznie myśląc to tak powinno być, że jak teraz bym zachorowala to pozniej juz powinnam byc bezpieczna, ale te zasady ich nie zawsze sa logiczne.
U mnie jakieś twardnienia się pojawiły po tym badaniu szyjki, nie wiem czy zgłaszać to komuś... Ale powiem wam że super warunki tu sa, wyremontowany oddział, czysty, super łazienki, czuje się jak w prywatnej klinice😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 22:35
Lalia, Julik, kic83, kar_oliv, Annia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Stokrotka027 wrote:Chyba kazda matka ma takie dni.. ja naleze do tych mniej cierpliwych niestety 😔 Wczoraj tak nakrzyczalam na córke ze się biedna poplakala i poleciala do wujka naskarżyć jaka to mama zła.. a ja sie porostu o nia boje.. jak chodze w gosci to ten maly skrzat dostaje fioła i lata i sie wygłupia ze trzeba nad nia stać bo tu szawka tu stolik i ostre kąty tu kaktusy wyciaga z doniczek u babci, wiec Wczoraj zaprosiłam gosci do siebie ,mowie super mała jest u siebie ma zabawki to nie bedzie nerwow a ta jak zobaczyla gosci to dostala jobla i tak wariowala i zaczela po kanapie w salonie skakac latac babcia mowi do mnie zostaw niech się bawi mama moja mowi zebym ja zdjęła bo ta wlasnie je i chce w spokoju skończyć inni sie śmieja bo dziecko broi no jak sie nie wydarlam w sekunde zeszła. Bylam taka wściekła ze myślałam ze zwymiotuje z nerwa 😉 Oczywiscie uprzednio milion razy prosiłam ja zeby zeszła albo usiadla i tłumaczyłam ze to niebezpieczne tak latac po kanapie ale reakcji brak bylo . Oczywiście każdy skomentował jaka zła matka jestem ale K. spadla juz tyle razy z Tamtam raz wbila zeby gorne w warge na dole cala w krwi raz na glowe spadła fikolkiem to myślałam ze sobie kark skręciła 2 x mi tak trzepnęła w ścianę ze uspokojic jej nie mogłam.. a tego nikt nie rozumie ze ja to dla jej dobra i zdrowia..
No właśnie .. ja dziś cały dzień wszystko tłumacze po kur** 1000 razy i już nie mam sił.. teraz tez zabawa w najlepsze spania nie ma 2 godziny go głaskałam żeby zasnął myślałam ze mi ręce odpadną a ten kur** wstał bo nie chce spać i zabawa .. oszaleje dziś , jestem tak wściekłaDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Nikaa92 wrote:Moj sie ze mnie śmiał jakieś 2 miesiące temu ze wygladam jakbym się nawpierdzielala a nie była w ciazy xD stokrotko sa duże i duże duze,Twoj jest śliczny a są takie duże duże których balabym się mieć ale to wszystko nie ważne. Nie ważne jak brzuch wygląda i ile się przytyło ważne ze gdyby nie ten brzuch to by nie było takich małych cudow jak nasze dzieci i ważne żeby były zdrowe. A wszystkie zlosliwe komentarze dotyczące ciężarnych niepowinny być wypowiadane głośno. Moj maz tez ma kasliwe żarty i nazywa mnie betoniarka xD
Hahah ja w pierwszej ciąży bylam foczka ,ciagle dostawałam od męża zdjęcia i memy fok obijajacych leniwie się gdzieś w nabrzeżach wód i nawet breloczek do kluczy dostalam w postaci malej foki 😃🤣 a teraz jestem cielaczkiem 🙄 ale tylko w słowach naszczescie nie ma fotek itp.
Tak widzialam te brzuchy i naprawdę moj przy nich to zgrabniutki 😉 Ale fakt co by nie było dziecko najważniejsze !!Nikaa92, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
nick nieaktualnyIryska wrote:Chyba zależy jaki test. Przeciwciała długo mogą się utrzymywać i nie świadczą o zakażeniu aktywnym. Nie martw się 🙂
U mnie jakieś twardnienia się pojawiły po tym badaniu szyjki, nie wiem czy zgłaszać to komuś... Ale powiem wam że super warunki tu sa, wyremontowany oddział, czysty, super łazienki, czuje się jak w prywatnej klinice😁 -
suzi1994 wrote:No właśnie .. ja dziś cały dzień wszystko tłumacze po kur** 1000 razy i już nie mam sił.. teraz tez zabawa w najlepsze spania nie ma 2 godziny go głaskałam żeby zasnął myślałam ze mi ręce odpadną a ten kur** wstał bo nie chce spać i zabawa .. oszaleje dziś , jestem tak wściekła
Jak zasnie to spojrz na niego jak słodko spi i jaki jest niewinny i jak go bardzo kochasz to Ci przejdzie nerw i relaksujacy prysznic te pomaga🥰😜
Dzieci takie sa moja zaczyna pyskowac juz po swojemu a nawet jeszcze nie mówi ale odkad idą pierwsze słowa to ciagle slysze sprzeciwy 🙄 Tez mam czasem dni ze mała niechce spac i 4 h z nia leze bo placze ,a ta nic i mi smoczek rzuca po lozko co chwila czy miska a ja się z tym brzuchem ledwo schylam, bo jak nie dam jej to ryk, ale co tam.. Na pocieszenie Ci powiem ze zaraz bd miały kolejne urwisy 😁
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Nika, Stokrotka
śliczne macie brzuszki! 😚Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyTo moja mała odkąd chodzi do żłobka, to max 21 śpi. Ale, asypia przy mnie, przenosimy ją do jej łóżka, a ona i tak do. Nas w nocy przychodzi 🤦♀️ale z zasypianiem nie ma problemu.
A starsi to o 20 już w łóżkach i max 20.30 śpią...w tygodniu jak jest szkoła, przedszkole itd. Oczywiscie
.
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
Kic wszystkie nasze ciążowe brzuszki sa piękne!!!
Motylek mi corka o 22 zasypia ost staram się ja juz o 20 klasc i siedzi w tym łóżeczku swoim to się bawi to oglada palce u nóg czasem placze ale no musze coa z tym zrobić, bo nawet wieczorami nie mam czasu dla siebie,a chiala bym usiac spokojnie włączyć serial a odkad mala skończyła rok nie pamiętam jak to jest ,wiec zazdroszczę Tobie mam nadzieje ze niedługo moja K się nauczy.Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Zulugula wrote:Julik trzymam kciuki, żeby Ciebie ominęła korona i żeby babcia szybko z tego wyszla ✊
Ale jakby Cię teraz dopadło to podczas porodu byłabys na pewno ujemna.
U nas każdej rodzącej robią test, ale co potem z tym fantem to nie wiem..
Iryska powodzenia jutro! Matko zaraz Wasze dzieciątko będzie na świecie! 👶 czekamy na wieści
Kic, bardzo ładne cięcie 👍
Ale mi Młody dłubie na dole 🧐
Mam nadzieję że jednak nie zlapię, bo zaraz mam wizytę i usg 3 trym. Chciałabym sprawdzić czy wszystko dobrze, a nie siedzieć na kwarantannie. W "moim" szpitalu w innych nprzypadkach na pewno też wszystkim robią test, jak tata trafił tam po zawale też miał robiony. Nie wiem jak to jest w przypadku ciężarnych.
Dziś czułam chyba czkawkę bardzo nisko, więc chyba mały siedzi główka w dół. Czuję też kopniaki ostatnio pod zebrami i tak nisko przy pachwinie, tam myślę moze miec rączki.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Stokrotka027 wrote:Hahah ja w pierwszej ciąży bylam foczka ,ciagle dostawałam od męża zdjęcia i memy fok obijajacych leniwie się gdzieś w nabrzeżach wód i nawet breloczek do kluczy dostalam w postaci malej foki 😃🤣 a teraz jestem cielaczkiem 🙄 ale tylko w słowach naszczescie nie ma fotek itp.
Tak widzialam te brzuchy i naprawdę moj przy nich to zgrabniutki 😉 Ale fakt co by nie było dziecko najważniejsze !!
Mistrz! Breloczek małej foczki 😂Stokrotka027 lubi tę wiadomość
[/url]
Iryska wrote:Chyba zależy jaki test. Przeciwciała długo mogą się utrzymywać i nie świadczą o zakażeniu aktywnym. Nie martw się 🙂
U mnie jakieś twardnienia się pojawiły po tym badaniu szyjki, nie wiem czy zgłaszać to komuś... Ale powiem wam że super warunki tu sa, wyremontowany oddział, czysty, super łazienki, czuje się jak w prywatnej klinice😁
Irsyko
super że takie warunki!
Myślę, że to normalna reakcja przy gmeraniu szyjki, a jak brzuch albo skurcze, czujesz coś?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Stokrotka027 wrote:Kic wszystkie nasze ciążowe brzuszki sa piękne!!!
Motylek mi corka o 22 zasypia ost staram się ja juz o 20 klasc i siedzi w tym łóżeczku swoim to się bawi to oglada palce u nóg czasem placze ale no musze coa z tym zrobić, bo nawet wieczorami nie mam czasu dla siebie,a chiala bym usiac spokojnie włączyć serial a odkad mala skończyła rok nie pamiętam jak to jest ,wiec zazdroszczę Tobie mam nadzieje ze niedługo moja K się nauczy.
Nauczy!
Moja spi od zawsze od 20:30/21:00 ale za to wstaje między 5 a 7.
Ostatnio jest dla nas łaskawa i wstaje o 7, ale w 90% jej życia była to 5 rano 🤷🤦Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Iryska wrote:Chyba zależy jaki test. Przeciwciała długo mogą się utrzymywać i nie świadczą o zakażeniu aktywnym. Nie martw się 🙂
U mnie jakieś twardnienia się pojawiły po tym badaniu szyjki, nie wiem czy zgłaszać to komuś... Ale powiem wam że super warunki tu sa, wyremontowany oddział, czysty, super łazienki, czuje się jak w prywatnej klinice😁
W razie gdyby się nie rozkręciło nastaw się, że mogą wywoływać dopiero we wtorek. W szpitalach często w poniedziałki nic nie robią bo dopiero ustalają plan całego tygodnia, patrzą co się dzieje zmieniło przez weekend i obchód często jest bardzo późno, a indukcje chyba wolą zaczynać od rana w razie gdyby coś się działo, bo jednak wiadomo że lepiej robić cesarkę w razie czego w dzień. Tak czy siak trzymam kciuki. Zrób nam ostatnie zdjęcie w dwupakuBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny pomóżcie! Annia, może Ty znasz sposób.
U mnie laktacji nadal brak. Więc mm.
W szpiralu dziewczynki piły bebilon profutura 1 (wersja plynna). Do domu kupiliśmy to samo, ale w proszku. I tu się zaczęło. Malutkue, strasznie płaczą po jedzeniu. Prężą się, męczą 😢ja płacze razem z nimi. Ktoś miał taka sytuację? Brakuje mi sił...kic83 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny pomóżcie! Annia, może Ty znasz sposób.
U mnie laktacji nadal brak. Więc mm.
W szpiralu dziewczynki piły bebilon profutura 1 (wersja plynna). Do domu kupiliśmy to samo, ale w proszku. I tu się zaczęło. Malutkue, strasznie płaczą po jedzeniu. Prężą się, męczą 😢ja płacze razem z nimi. Ktoś miał taka sytuację? Brakuje mi sił...
Polubiłam że jesteś, niż że płaczą...
Widocznie im nie pasuje jednak to mleczko, albo ich brzuszki bolą po nim
Może to wina butelki, musi być smoczek z dobrym przepływem.
Może go być też kwestia poprostu niedojrzałego układu.
Odbiliście je, masowaliście brzuszek?Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność