Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Absolutnie nie czuję się urażona. 😄 Jak chcesz mogę na priv napisać o co chodzi. Bo moje "racje" nie są zgodne z medycyną opartą na faktach (EBM).
Edytka, to jak to nie kłopot to napisz mi w wolnej chwili, bo jestem bardzo ciekawa 😁 zawsze to nowy punkt widzenia 😉Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłuchajcie, jeśli chodzi o gazy i wzdęcia, można sobie zrobić taką autoterapie powieziowa. Oczywiście, dopóki nie ma brzuszka. Łapiemy fałd skóry z tkanką podskórną - może lekko piec, swędzieć lub lekko boleć, można czuć bąbelki pod palcami. Trzymamy tak kilkadziesiąt sekund. Potem ten sam fałd przesuwamy w jedną stronę, trzymamy, potem w drugą stronę. Ułożenia palców nie zmieniamy. I tak wyłapujemy kilka punktów na brzuchu, najlepiej tam gdzie czuć zgrubienia. Można też złapać środek brzucha w obie ręce, tworząc taki koszyczek i wykonujemy ruch jakbyśmy chciały oderwać skórę brzucha od kręgosłupa. Najlepiej robić to w leżeniu na plecach z nogami zgiętymi. To są elementy terapii wisceralnej. W początkowych tygodniach jeszcze da się pracować.
-
Lalia, dmg111, Annia, Iryska, Edyciak, doomi03, Koteczka82, Evelle28, Ounai, Ewa88 , SzalonaOna, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Masz rację, w każdym mieście nawet najładniejszym są też gorsze dzielnice 🙂 te miasta na Śląsku typu Bytom, Zabrze mogłyby być pięknymi miastami, z tymi zabytkowymi kamienicami, gdyby ktoś o to dbał i trzymał porządek. Mam wrażenie, że ludzie na Śląsku są przyzwyczajeni do takiej bylejakości:-\
W Bytomiu bylam raz i jak dla mnie jest okropny! Te kamiennice zniszczone, bez okien, ten czarny dym z kominów. Dla mnie masakra! Oczywiscie mozna by miasto odnowic bo tak jak mowisz jest zaniedbane. Kiedys (dzis takze)ludzie tu glownie za praca przyjezdzali, nikt pewnie nie myslal, zeby bylo pieknie, tylko zeby tutaj pracować. Ja jestem z Rybnika a od kilku lat mieszkam w KatowicachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 19:21
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
dmg111 wrote:Przez Was zaszalałam w 5 10 15 🙈 Co będzie dalej jak ja już prawie wszystkie ciuszki mam 😂
Zostały mi do kupienia 56, ale to kupię unisexy i parę sztuk, by na parę dzieci było. Ja miałam 60 cm jak się urodziłam, to przeczuwam, że ten rozmiar może być za mały 😁Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Przwd chwilą rozmawiałam z doktor na obchodzie, była doktor z tego oddziału na który miałam trafić czyli z rozrodczości. Pytałam czy jeszcze coś więcej mogą mi podać żeby te plamienia i krwiak sobie poszły, no i niestety nic więcej na tym etapie ciąży nie mogą. Mogę leżeć i być dobrej myśli bo krwiak może się wchłaniać i opróżniać nawet do miesiąca 🙄 ciekawe ile z tego będę w szpitalu 😕
Przy bólach jelit mogę brać Espumisan, no i mogę wrócić do wszystkich moich suplementów które brałam a które pakując się w pośpiechu zostawiłam w domu.Iryska, Annia, Sarita35, Edyciak, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Iryska wrote:Dziewczyny z cukrzycą, czy Wam też mąka gryczana podnosi cukier? Czy nie jadlyscie nigdy? Ja na kolację dzisiaj chciałam wypróbować placuszki z tej mąki no i cukier 156🙁 już sama nie wiem co jeść na kolacje 🙄
Ja już też mam dość monotonii tej diety. Właściwie mam wrażenie, że ciągle jem to samo. A jak robisz placki? Z czym?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Jogurt naturalny, jajko, mąka owsiana i trochę płatków owsianych i pół jabłka w kostkę i smażę na patelni. Dzisiaj dałam mąkę gryczaną.
Właśnie ostatnio jadłam na obiad naleśniki z mąki pszennej i cukier 112 😀 Nie da się zrozumieć tej cukrzycy😀
Ha, ja jadłam ostatnio takie pyzy z mięsem z Lidla (one raczej idealne w cukrzycy nie są) i raz był cukier 120, a za kilka dni ta sama ilość klusek i 155... 😑
Koteczko musisz być dobrej myśli! Jesteś na pewno pod dobrą opieką a teraz potrzeba tylko czasu na wchłonięcie krwiaka. Jesteś sama na sali? Masz jakieś warunki przyzwoite do odpoczynku?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:Dziewczyny z cukrzycą, czy Wam też mąka gryczana podnosi cukier? Czy nie jadlyscie nigdy? Ja na kolację dzisiaj chciałam wypróbować placuszki z tej mąki no i cukier 156🙁 już sama nie wiem co jeść na kolacje 🙄
Koteczko, myślę, że jeśli możesz sobie pozwolić na leżenie w domu nikt na siłę nie będzie Cię trzymaćKoteczka82 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Kiedyś jadłam placuszki z kasza gryczaną (cukinia, czosnek, jajko, trochę fety i podsypałam trochę chyba zwykłą mąka i były cukry okej.
Ha, ja jadłam ostatnio takie pyzy z mięsem z Lidla (one raczej idealne w cukrzycy nie są) i raz był cukier 120, a za kilka dni ta sama ilość klusek i 155... 😑
Koteczko musisz być dobrej myśli! Jesteś na pewno pod dobrą opieką a teraz potrzeba tylko czasu na wchłonięcie krwiaka. Jesteś sama na sali? Masz jakieś warunki przyzwoite do odpoczynku?
Na sali jestem z jedną starszą bardzo miłą i spokojną panią. Warunki są całkiem ok, oddział jest po remoncie, panie pielęgniarki i salowe bardzo miłe i cierpliwe. Teraz przed weekendem to jest tylko kilka pacjentek w całym oddziale więc cisza i spokój.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Dokor wczoraj powiedział, że wyjdę jak "będzie bezpiecznie" no ale na własną prośbę mogę się zawsze wypisać, czego oczywiście nie zamierzam robić.
Edyciak ja mogę leżeć nawet do końca ciąży jeśli to pomoże mi ją donosić.
Lalia, Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczko
tyle czekałaś na drugi Skarb, na pewno tym razem będzie wszystko dobrze.
Szybko zareagowałaś, jesteś pod dobrą opieką.
Jak mąż, wspiera Cię? Boi się o bobo?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Dziś siedzieliśmy gadaliśmy o tym zawale taty, no i tak podczas gadki zdałam sobie sprawę, bo juz wczesniej wiedzialam o tych przypadkach... więc tak, u meza w rodzinie: brat matki ma chore serce, jego syn żył 9 miesięcy miał wadę serca. Tesciowa tez pod opieka kardiologa, dokladnie nie wiem co jej dolega. Rok temu siostrzenica tesciowej urodzila syna rowniez mial wade serca wykryta juz w ciazy i operacje tuz po porodzie. Chyba zaczynam sie martwic czy u naszego dzieciatka bedzie wszystko w pozadku.
Nie myśl takimi kategoriami, na pewno będzie dobrze.
Pomyśl że nigdy tak naprawdę nie dą się przewidzieć czy i co będzie naszym dzieciom.
Zawsze możesz na USG poprosić lekarza żeby zwrócił szczególną uwagę na serduszko maluszka, jest to już do określenia na USG 12tyg, a na późniejszym etapie lekarz Ci powie jak zastawki i komory.
Będzie dobrze!Julik lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność