Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Piąteczka za hemo-dziady🤦♀️mój na szczęście jest mały i nie boli, ale wkurza, że jest 😬mi to się wydaje że to przez te problemy z dwójką 🤦♀️ tęsknię za moimi codziennymi porannymi kupkami 😂
Iryska, dzięki za wskazówki co robić z siusiskiem podczas przewijania 🤓
Motylku, możliwe że ja wpisałam wcześniejszą datę porodu, nie 40 tc tylko 38, a te pampersy można odbierać od 34 tc, to by się zgadzało z moim klamstewkiem bo wtedy byłabym dzisiaj 33+3😅
Śmiałam się do rodziców, że mój synek jak jakiś infuencer będzie testował pampersy 😂 bo mam po małej paczce Pampers Premium, Pampers Pure, Pampers Activ i Dada Extra 🤣SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Lalia, moj juz zdazyl przetestowac 2 rodzaje Dada, Bambiboo, pampers premium care 0, pampers premium care 1 i bella happy 1
😅
Bambiboo sa takie sztywniejsze, tak poza tym to nie widze roznicy za bardzo, uzywy glownie premium care
Zulu, chcialam napisac, ze kosz mojzesza na płozach super sie sprawdza u nas jako miejsce drzemek w ciagu dnia! Takze dobry zakup zrobilasoczywiscie o ile Twojemu bobasowi podpasuje
Kicku, i jak tam?
Ja juz po zdjeciu szwow i moj syn na szczescie przespal cala te akcje, choc jeszcze 10 minut zanim bede w domu, wiec wiele sie jeszcze moze wydarzyc
Dzieki, ze napisalas o tych wnioskach o wyprawke i 500 plus, bo calkiem bym zapomniala!
Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi co do tych kolejnosci i rytmow dobowych, naprawde duzo mi to rozjasnilo:) przede wszystkim, ze moga byc rozne podejscia i zeby jednak w tym wczesnym okresie jak najbardziej podazac za dzieckiem
Zulugula, kic83, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Kic
Przeszedł Ci ten ból cycyszkow z nawalu? 😚
To 60ml to w ile odciagnelas? 😲 ja myslalam, że malutko idzie odciągnąć na początku
Oj tak przeszedł, na całe szczęście, u mnie nawał trwał trzy doby, masakra, poranione sutki, teraz na jednym mam strupek, zaciskałam zęby przy każdym karmieniu, cycki jak balony, bolały cały czas, skóra napięta 😢
Identycznie miałam z córką, więc zaskoczenia dla mnie nie było, teraz jeszcze doszedł ten ból od cc więc płakałam z bólu 😔
U mnie nigdy nie było problemu z odciąganiem, z prawego cyca karmiłam, a z lewego odciągnelam w 10 minut 60 ml.
Uratowała mnie ta maść Medeli Purelan 100!Zulugula, Wik89, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:Podaj linka😉
Nowa Staraczka ja co prawda miałam nieplanowane CC, ale do operacji dostajesz taka koszule szpitalna z rozcięciem na plecach. I majtki lepiej mieć wysokie, żeby gumką nie tarła o ranę po CC. Ona jest tak nisko że nie da się mieć gumki pod rana.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nowastaraczka wrote:Podczas operacji się jest nago czy w jakiejś jednorazowie? I jak wyciagna maluszka to się go dostaje na piers czy dopiero pozniej? I potem jak jest blizna, lepiej miec te niskie czy wyzsze majty (nie tylko w szpitalu ale pozniej jak juz sie goi rana). Nastawilam sie w glowie na sn i teraz musze tez ogarnac to cc krok po kroku zeby nie panikować 🙄
Ja byłam naga i dostałam ich koszule, nie bierz żadnej biżuterii.
Miej naładowany telefon i dlugi kabelek do ładowania 2m najlepiej bo gniazdka są zazwyczaj bardzo wysoko i daleko.
Synka dostałam jak tylko mnie zaszyli i przewieźli na salę pooperacyjną, trwało to z kilkanaście minut po operacji.
Majty mówią żeby były te wysokie siateczkowe.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
[/url]
Wik89 wrote:Ounai, Wlasnie do wczoraj nie wiedzialam za bardzo jak liczyc te odstepy miedzy karmieniami, teraz bede liczyc od poczatku karmienia do poczatku następnego, dziękuję!
Pocieszajace jest to, co piszesz, ze nie wszystko od razuAha, zasnal nie przy piersi tak okolo 6, teraz powoli sie wybudza, ale w sumie to do przewidzenia, bo ostatnie karmienie zaczal o 5
Czy dajecie smoczki? My wczoraj dalismy po raz pierwszy ze dwa razy, planowalismy nie dawac przez pierwszy miesiac, no ale jak czasem on mocno placze i wiem ze nie z glodu tylko np stresuje sie przewijaniem albo meczy go brzusZek, to mysle ze nie zaszkodzi..🤔BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wik
ja już po!
Nie bolało zdjęcie szwów, niecałą godzinę mi to zajęło.
Moje dziecko śpi trzecią godzinę 😂Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Oj tak przeszedł, na całe szczęście, u mnie nawał trwał trzy doby, masakra, poranione sutki, teraz na jednym mam strupek, zaciskałam zęby przy każdym karmieniu, cycki jak balony, bolały cały czas, skóra napięta 😢
Identycznie miałam z córką, więc zaskoczenia dla mnie nie było, teraz jeszcze doszedł ten ból od cc więc płakałam z bólu 😔
U mnie nigdy nie było problemu z odciąganiem, z prawego cyca karmiłam, a z lewego odciągnelam w 10 minut 60 ml.
Uratowała mnie ta maść Medeli Purelan 100!
Wow Kic to chyba jesteś jakas mleczna bogini 🍼😀
W końcu jak to jest z tym nawalem? Przystawiac jak najczesciej dziecko lub odciągąć ale tylko do uczucia ulgi?
Zapisalam się tez na ten webinar hafiji o cyckowaniu, może mi tez cos rozjasni💙
💗 -
doomi03 wrote:Tego się trochę obawiam... A wtedy jak bd np po szyciu krocza jakby peklo lub trzeba bylp naciąć to już w ogole boje się ze nijak nie bd jak siedzieć bo i pipa i dupa beda bolec jednocześnie xD
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Ja nie dawałam i teraz Marta żadnego nie chce. W ogóle zapytałam na grupie o KP jak nauczyć dziecko pić z butelki i ssać smoczek (w nazwie grupy tolerancja i pomoc) i tak hejt mnie spotkał. Może 2 normalne odpowiedzi a reszta w stylu "mądre dziecko, że nie chce sylikonu", "a po co chcesz smoczek skoro po pół roku i tak trzeba odstawić" itd. Masakra
Iryska, Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:Tak jest
one są spod lady xD... Wiesz towar przemytowy 😅
I ta naklejeczka na nich "nie do sprzedaży"
Z gemini zamowilam mleczko poczatkowe i na nim jest napisane ze sprzedawac tylko w opakowaniach zbiorczych po 24szt w kartonie 😂 nie kupilam tyle 😂doomi03 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Myslalam o 10-15 minutach wokol bloku i tyle
No i mam podobne przygody z laktacja, nawal od 3 doby, bol jak dziecko przysysa sie do piersi i strupek na jednej brodawce. Ale pokarm jest, sutki smaruję lanomaścią Ziaji, licze ze bedzie mniej bolalo z czasem
Aha, na nawal u mnie podzialaly gorace prysznice, a pare razy oklady z kapusty po karmieniu
Zulu, co do odciagania, to dzis odciagnelam 60 ml w okolo 15 minut
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:49
kic83, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Wow Kic to chyba jesteś jakas mleczna bogini 🍼😀
W końcu jak to jest z tym nawalem? Przystawiac jak najczesciej dziecko lub odciągąć ale tylko do uczucia ulgi?
Zapisalam się tez na ten webinar hafiji o cyckowaniu, może mi tez cos rozjasni
Robiłam tak
- zimne okłady po karmieniu
- ciepłe okłady przed karmieniem
- maścią Medela cały czas smarowalam brodawki
- smarowalam brodawki mlekiem swoim
- dwa dni kładłam kapustę, liście na cycki
- przy nawale odciągnelam tylko 5 ml, wyłam z bólu na programie pośrednim natural
- przystawialam Młodego jak najczęściejZulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
[/url]
Wik89 wrote:Kicku, to u mnie podobnie, spi od 10, juz wrocilam i jest tak piekna pogoda, ze zastanawiam sie nad pierwszym spacerem krotkim z okazji ukonczenia tygodnia 😀
Jak sadzicie, nie za wczesnie?
No i mam podobne przygody z laktacja, nawal od 3 doby, bol jak dziecko przysysa sie do piersi i strupek na jednej brodawce. Ale pokarm jest, sutki smaruję lanomaścią Ziaji, licze ze bedzie mniej bolalo z czasem
Aha, na nawal u mnie podzialaly gorace prysznice, a pare razy oklady z kapusty po karmieniu
Zulu, co do odciagania, to dzis odciagnelam 60 ml w okolo 15 minutWik89 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wik89 wrote:Kicku, to u mnie podobnie, spi od 10, juz wrocilam i jest tak piekna pogoda, ze zastanawiam sie nad pierwszym spacerem krotkim z okazji ukonczenia tygodnia 😀
Jak sadzicie, nie za wczesnie?
Zulu, co do odciagania, to dzis odciagnelam 60 ml w okolo 15 minut
Wik
Jak tylko masz siły to jasne, spróbuj! Ale nie forsuj się 😘
Widzę że mamy identycznie z początkiem przygody mlecznej 😂Wik89 lubi tę wiadomość
[/url]
Ounai wrote:Ja nie dawałam i teraz Marta żadnego nie chce. W ogóle zapytałam na grupie o KP jak nauczyć dziecko pić z butelki i ssać smoczek (w nazwie grupy tolerancja i pomoc) i tak hejt mnie spotkał. Może 2 normalne odpowiedzi a reszta w stylu "mądre dziecko, że nie chce sylikonu", "a po co chcesz smoczek skoro po pół roku i tak trzeba odstawić" itd. Masakra
Masakra takie grupy 😱
Mnie by zlinczowały, dziecko ma tydzień a już próbowalo smoczka, cyckać się przez silikonowe nakładki a dziś butelka na zdjęcie szwow 😂
Wszędzie silikon ha haWik89, doomi03, Ounai lubią tę wiadomość
[/url]
Hej dziewczyny 😉 totalnie nie ogarniam ostatnio forum 🙈 gratulacje dla nowych mamuś❤ my jeszcze w dwupaku😉
Lalia, Stokrotka027, Suszarka, Wik89, doomi03, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Dziewczyny, zaczęłam pakować torbę do szpitala tak już na poważnie i masakra ile ja tego naładowałam 😂 ale w sumie to zostało mi schować leki, ładowarkę, dokumenty wode i jedzenie 😂
A teraz mam pytania :
1. Położna nie kazała brać laktatora do szpitala, bo kładą nacisk na KP, a w razie czego można wypożyczyć lub mąż może dowieźć.
Czy mam przed porodem wysterylizować laktator, butelki, smoczki żeby w razie czego były gotowe i czekały w domu ??
Jeśli tak to kiedy to zrobić, teraz czy bliżej porodu??
2. Jakby na froncie walizki (w przednich kieszeniach) przygotowałam szlafrok, koszulę do porodu, skarpetki, klapki, 1 parę majtek siateczkowych, pomadkę, gumkę do włosów, maseczki i pierwsze ubranko dla synka. Dołożę jeszcze smoczki i nakładki na brodawki (położna kazała mieć już gotowe nakładki i jedną parę majtow, podkłady poporodowe mają).
Czy potrzebuję coś jeszcze od momentu wejścia od szpitala do urodzenia się dziecka??
(oczywiście jeszcze dokumenty, glukometr, podkłady higieniczne mam w walizce ale chyba nie wymagają)
3. Ubranko na wyjście. Moja walizka nie dzieli się w środku na dwie równe połowy, tylko jest ta duża część i w pokrywie jakby taka odizolowana cienka. Schowałam tam już ubrania na wyjście swoje i synka.
Dla synka przygotowałam: body długi rękaw +spodenki +grube skarpetki +cienka czapeczka oraz w zależności od temperatury gruby sweterek dziergany z kapturem lub taki misiowy cienki pajac. Myślicie, że w porządku??
Przypominam, że ja mam mega gruby śpiworek z wełną do fotelika 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 13:35