X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie przez cały weekend a tu tyle wiesci 😯
    No ale mamy tak uzgodnione z mezem, że weekend spędzamy wspólnie rodzinnie z dziećmi i nie korzystamy z telefonów, chyba ze trzeba gdzies zadzwonic.

Motylku gratuluje ślicznej córeczki 😘
    Napewno jest bardzo silna dziewczynka i pokona to chorobę szybciutko 😘 nie obwiniaj siebie, to napewno nie twoja wina.
    Ja mialam zakażenie wewnątrz maciczne i stąd porod tak wcześnie, z tym ze moj synek nie mial podawanego tlenu. Zreszta Edyta wkleiła moja wiadomość do niej odnosnie mojej sytuacji takze wiesz jak to u mnie wyglądało.
    Ale wieze ze U Cb rowniez bedzie wszystko dobrze. Musi być i nie ma innej opcji ✊😘
    A maz bedzie mogl przyjsc odwiedzić mala?

Gagatka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pol godziny po wypiciu tego ulepka najgorsze. Mdli i kreci sie w glowie, co chwila sie odbija. Teraz jest lepiej. Mimo wszystko dobrze ze mam kierowce zeby nie prowadzic, mogloby byc ciezko, czuje sie rozkojarzona :)

🔸28 lat

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym, 38 tc 😁 oficjalnie ciąża donoszona ❤️ matka tylko 6 kg na plusie 😁
    Miałam mieć dzisiaj wizytę u gina, ale okazało się że jest chory więc wizyty odwołane, ale z racji tego że to już 37+0 i nie będę miała już usg to nie ma potrzeby pilnej wizyty 😁
    Tak że trzymajcie kciuki żeby nic złego się nie wydarzyło i żeby mała szybko była z nami 😁❤️

Inga28, Gagatka, Lalia, Inaa89, kar_oliv, kic83, Ounai, Suszarka, Nikaa92, Ania81, Annia, SzalonaOna, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Najgorsze, że ten nasz majster to mąż mojej przyjaciółki :P
    Generalnie chłopina zrobił robotę nie ma co mówić, ale jest niemyślący. Biorąc specjalistę jednak oczekuje, że on pomyśli troche za nas, ogarnie jak coś zrobić taniej, mądrzej. A on leciał najwyższymi kosztami wiedząc, że my chcemy tam mieszkać przez najbliższe 3-4 lata a później mieszkanie pójdzie na wynajem dla.studentów. koszta materiałów zapowiadał na 5-6k a wyszło 12... no to jest jednak różnica spora.
    Gazownika bierzemy tego za 1700 zl, średnio mamy wyjście a facet jest polecany ze spółdzielni więc bardziej mu ufam, szczególnie że to gaz. Kto inny za 1400 zl mógł przyjść to zobaczyć dopiero w czwartek, więc bez sensu a nas naprawde już nagli czas.
    Najgorsze jest to, że.nie mieliśmy w ogole.planu robić tego gazu, nie było.konieczne ściaganie instalacji, ale po prostu nasz pracownik nam to doradził bo tak mu było łatwiej robić - dlatego mam do niego żal, szczególnie że to jest znajoma nam osoba.
    Trudno, już to wszystko przełkneliśmy, oby tylko teraz zostało to wszyztko zrobione, a szef pracownika zostanie poinformowany o naszych uwagach i tyle.

W kwestii tej baby ja wiele razy słyszałam na siebie gadanie i totalnie to olewałam, ale tym razem przegięła po całości, wiedząc jeszcze o mojej ciąży i stanie taty. Liczę jedynie, że tato przejrzy na oczy i odsunie je od siebie - a tak naprawde.to ona straciła najwięcej bo nie ma źródla zarobku - kilka dni temu namawiałam tatę aby poprosił ją aby mu odpłatnie gotowała a teraz wole sama to robić niż zaplacić takiemu komuś.
    Mówie Wam dziewczyny, nie mieści mi się to.wszystko w głowie, myślałam że takie rzeczy tylko w filmach się dzieją 🤣

Nowastaraczka- masz rację, podejdę do załatwienia tych spraw zadaniowo, zresztą jak dzisiaj uda mi się.załatwić gazownika to będzie ogromny krok do przodu :P oby to był dobry dzień !
    Pamiętam właśnie ze to maz koleżanki. I to chyba najgorsze, bo stawia Cię w kiepskim położeniu. Normalnie poszłabyś zrobić awanturę cool 2 dzień a tu człowiek owi mimo wszystko głupio. Wiem jak jest, bo narzeczony mojej przyjaciółki robił remont url mojej mamy. Co do chwilę nie przychodził, zrobił byle jak, nabrał tyle zaliczek, że na koniec dostał wypłaty chyba 200zl, bo całą resztę wziął wcześniej. dramat.
    Dobrze, że już macie to prawie z głowy.

Kar_oliv piękny brzuszek :D

Lalia ale czas zasuwa, Jeszcze miesiąc i donoszona, wow 😱

kar_oliv lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Pewska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku pomodlę się dziś za Was. Bądź dobrej myśli, ważne że już możesz chodzić do małej.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:12

Julik lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super, że już masz wynik i możesz chodzić do córeczki❤️ Trzymamy kciuki i modlimy się za Was🙏🏼

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic słodziak z twojego synka 😍
    A ten paluszek juz pokazuje charakterek 😅

kic83 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:12

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Inga, Karolina, Enigva, Gagatka witajcie w nowym tygodniu 💪

Mania, to już ciąża donoszona! 🤭

Enigva, ja też się najgorzej czułam w pierwszej godzinie po wypiciu, dobrze że nie wracasz sama 👍

Kic, super, że mąż będzie z Wami 👌 jak się czujesz??

Anetka, kciuki żeby już nie było żadnych problemów remontowych ✊

Motylku, Matylda to wojowniczka, poradzi sobie 😘♥️

Ja wróciłam z laboratorium, udało mi się dodatkowo zaszczepić na krztusiec 😁 akurat jak pytałam pielęgniarkę o szczepionkę to była obok pediatra i powiedziała że super decyzja i że najlepiej szczepić się 33-36, a że mój lekarz rodzinny też był od rana więc zrobił mi kwalifikację 😉

Ounai, Annia, Kłot, Iryska, Dmg, Kic, Calanthe, Wik, Casteam a jak tam Wasze maluszki?

Maniaaa., Enigvaa, Gagatka, Nowastaraczka, KarolinaMaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic tą fotka małego z wyrażeniem swojego zdania mnie rozwaliła 😁 Ale się zassał!!

Motylku, świetnie, że możesz chodzić do swojej kruszynki. Na pewno z dnia na dzień będzie coraz lepiej, wierzę w to i Ty też w to uwierz. Dacie obie radę, jesteście silnymi kobietami!! 😘 Tulę Was.

Mam wyniki tej krwi potwierdzone, ale tam jakieś dziwne rzeczy są popisane, muszę potem poczytać...

kic83, SzalonaOna lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja walcze z hemoroidami. Mam takie 2giganty, ze na dupie siedziec nie moge. Myslalam ze to szwy mnie bola a normalnie mi wystaja za posladki 🥴😳

Do tego krwawią mi sutki. Moja Pani z opieki poporodowej chyba nie bardzo umie mi pomóc i pokazać jak prawidłowo przystawiac małą. W ogole dzisiaj chyba sciagne laktatorem bo sie dziecko nie najada. Wisi przy cycu, zasypia a później i tak placz jest.
    Fajnie, ze chce ssac i nie chce tego zmarnowac ale czy ja wytrzymam ten ból.
    Dzisiaj mamy pierwszą kąpiel 🤪
    Pozniej wstawie jakies foto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 09:19

Zulugula, Ounai, Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

• edyciak. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:46

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Motylku, myślę, że teraz już będzie tylko lepiej. Musi być 💪💪 a jeśli mała załapała zapalenie płuc, będąc jeszcze w brzuszku, to znaczy, że ta decyzja o CC była słuszna? Kurczę, nie wiedziałam, że tak może być, że w brzuszku dziecko zachoruje..

Anetka, no dramat... Współczuję.. ale aby wytrwać jeszcze te kilka dni do przeprowadzki.. mój mąż bardzo nie lubi robić remontów po znajomych i rodzinie, bo mówi, że na tym się nie zarobi i zawsze jakieś kwiatki wychodzą i jest to niekomfortowe dla obu stron..

Ja przeplakalam pół nocy, przejęłam się trochę Matyldą. I zaczęłam sobie wkręcać, że mogę dostać krwotoku przy porodzie. A najgorsze jest to, że jak moja podświadomość coś załapie, to potem tak się dzieje. Z tego wszystkiego nad ranem zaczął mnie napier**** brzuch i dopiero teraz się budzę... muszę zająć myśli czymś innym.

Edyciak dlaczego masz dostać krwotoku?

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Kolejny pracowity czas za mną, ale nadrabiam Was na bieżąco, choć niewiele się odzywam.

Motylku, Twoja córeczka jest śliczna i na pewno bardzo silna. Rozumiem co czujesz, bardzo mi przykro że nie możesz przytulić Matyldy, mam nadzieję że niedługo będziecie razem.

My jednak nie wyrobiliśmy się z przeprowadzka w miniony weekend, bo nie wyrobiła się firma od montażu kuchni - startują dopiero dzisiaj. Jeszcze max tydzień i będziemy u siebie 😊

Ounai, chodził za mną od roku i właśnie kupiłam lidlomixa, rozpakowałam ale nie miałam kiedy jeszcze uruchomić. Mówisz, że fajny sprzęt i warto go zostawić? Pierwsza moja myśl jak wyjęłam z pudełka to że jest po prostu duży. Trzymasz go cały czas na blacie?
    Lidlomix mam nadzieje blacie a mim schowany, jak wspomniałam mam małą kuchnie. Dla mnie to gadżet, tyle, że na miejscu się poszczęściło bo kupiliśmy go rok temu w promocji za 1300zl. Ale rozważam wymianę na thermomix. Jest świetny dotyczą blendowania, do gotowania zup kremów. Gotujemy w nim budyń, świetnie zagniata ciasto (w 3 min) kruche, na chleb czy bułki. Gulasz robiłam 3 razy i nigdy mi nie wyszedł a na kuchence wychodzi idealny. Brakuje minęło fajnych wbudowanych przepisów, najlepsze są jednak na cookido. Super pancakes się w nim robi, naleśniki, sosy, podobno też surówki ludzie lubią. Ale pianę z białek mąż robił 3 razy i za każdym razem przebił. Dla mnie to bardzo fajne uzupełnienie w kuchni ale nie robię w nim wszystkiego jak niektórzy ;)

Motylku, cieszę się że mogłaś ją zobaczyć. Będzie już coraz lepiej. Walcz dla małej. Myślę że w razie czego zawsze możesz pogadać z LaBellePerle, będzie na pewno wsparciem. Matylda da sobie radę, jestem pewna :)

Stokrotka, Twoja córa ma urodziny dzień przed moim synem 🙈

Kic, zazdroszczę home office męża. Tak, mąż zmierzył temp, spadła mu przez noc i poszedł do pracy. Może to jednak wirus. W ogóle wczoraj cały dzień z pracy do niego wydzwaniali. Nawet tego nie skomentuję. Już mu powiedziałam, że Ci ludzie są skrajnie nieodpowiedzialni i niepoważni i nie interesuje mnie jak bardzo będzie się waliło, ale to był jego ostatni weekend w pracy, bo mamy dwójkę małych dzieci i ja nie będę z nimi wiecznie sama siedzieć. Za to młody znowu bunt. Rano oświadczył, że on nie idzie do przeszkola. Chciałbym zostać w domu żeby się bawić tymi figurkami które zrobiliśmy. Mąż mu obiecał dokupić mega zestaw modeliny jak ładnie będzie chodził 😂

Anetka, dziękuję za takie mile słowa. Póki co mój mąż jest przekonany że jego powinnam nosić 😂 chociaż wczoraj jak szamał ciepłą szarlotkę, zrobilam mu herbaty i nasmarowałam nogi kamfora to stwierdził że ja jednak dobra żona jestem 😂

Lalia, Nowastaraczka, Nikaa92, Stokrotka027, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super że już możesz chodzić do Malutkiej. Wierze że wszystko raz dwa dojdzie do normy i szybko malutka wyzdrowieje 💓 trzymam kciuki i modle się o was ❤️

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, jeśli chcesz, to pisz do mnie. Możemy nawet przejść gdzie indzej, żeby mieć stały kontakt, ja na pewno pomogę jak tylko umiem, już dla mnie codzienność oddziałowa jest moją codziennością.
    A co do laktacji, u mnie też kicha. Dziś chcę zadzwonić do doradcy laktacyjnego, bo już wysiadam i jestem bliska poddania się. Niedługo będę całą dobę zbierała mleko na jeden posiłek córki. No ale my mamy trudną sytuację, bez dziecka trudno jest oszukać organizm, nie ma co sie ludzić, że laktator ssie tak samo. W dodatku dochodzi aspekt psychiczny.
    Mnie może nie winili za tę sytuację, ale wciąż powtarzali, zebym w następnej ciąży przyszła po skierowanie na szew profilaktyczny, bo znów poronię lub urodzę za wcześnie. Tyle że ja przecież chodziłam do poradni patologii ciąży w tym samym szpitalu w którym się tak mądrzyli. To jest niedopilnowanie lekarzy, nie moje. Ty również nie miej sobie nic do zarzucenia, ja świeżo po porodzie miałam rożne myśli... wiesz, że nawet dzwoniłam do swojego faceta i przepraszałam go za tę sytuację, że nie donosiłam naszej córki? Bałam się wracać do domu i spojrzeć mu w oczy, choć on zapewniał mnie, że nie ma w tym mojej winy. To są trudne emocje, ale uwierz, będzie lżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 09:31

SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    ściskam 😚 Mała szybko wyzdrowieje i będziecie cieszyć się sobą w domku

Mania
    nie masz juz usg ? Ani ktg? Ja jutro mam kontrolnie ktg+przepływy.
    Ciekawa jestem jak będą się pisać na ktg te skurcze BH🤔 z drugiej strony się boję czy np tętno maluszka już na nich będzie spadać, jakos tak boję się tego

Casteam o matko miałam pytać jak tam sytuacja dupna po porodzie 🙈 co do cyca to może jakis doradca?
    Domi, u mnie po tym glyvenolu jakby trochę lepiej, ten mały chyba się wchłonie ale ten duży nie ma szans. No ale jeszcze tygodnia nie ma odkąd używam

Kic mój mąż też do wiosny zdalna , mega się cieszę 🤭

Kar, ostatnie badania, robi się poważnie 😁 brzusio super🤗

kar_oliv, kic83, SzalonaOna, doomi03, Maniaaa. lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Super! Już sam czas na dojazdy zaoszczędzony, a wiadomo że zawsze coś pomoże 😊 Mój mąż cały czas pracuje zdalnie, więc dla mnie duży plus, bo raz że teraz nie siedzę całe dnie sama, to po porodzie cały czas będziemy razem i będę mogła liczyć na jego pomoc :)

My mamy podobnie. Mąż od marca na zdalnym i przez najbliższy rok nie wróci do biura, nawet rozważa, żeby w ogóle nie wracać, ewentualnie jeden dzień w tygodniu. Kupiłam mu ładne biurko i kosztem mojej toaletki wstawiliśmy do sypialni, więc niech korzysta. Mi raźniej jest, od marca też na zdalnym byłam, później od czerwca L4 leżące to i herbatę zrobi, kanapki poda, jak ma luźniejszy dzień to i film obejrzy że mną 🤭. Rodzeństwa nie mam, rodzice daleko, mało kto odwiedza, więc sama bym zwariowała 😬

kic83 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko
    Ty pijesz herbatę z pokrzywy na podpuchniecia? Pomaga Ci to coś?

💙
    💗
‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ