X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was nadrobiłam 😂

Domi kciuki za ciśnięte ✊❤️czekamy na wieści i oczywiście POWODZENIA!! ❤️

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kar nie denerwuj się, szkoda nerwów. Każdy facet tak ma, a przynajmniej zdecydowana większość. Ja też sama kompletowalam wyprawke, wesele i wykończenie mieszkania tez bylo na mojej głowie takiej "organizacyjnej". W przeciwnym razie wszystko trwałoby kilka lat dłużej 😂
    Mój miał ogarnąć opony, od wakacji chodził i mówił o nich jak o misji na marsa, że max w październiku musi to zrobić. A tu wszedl listopad, w kazdej chwili mozna jechać na porodowke i nie dość, że opony letnie to jeszcze pusty bak i świece do wymiany 😂 ale dziś juz załatwione, bo mu przygryzalam typu "you had one job!" 🤦‍♀️
    Hahaha, ja ogarnęłam wyprawkę, przycisnęłam go ze trzeba kupić wcześniej przynajmniej fotelik (nie wiem czy pamiętacie, ale mój mąż chciał przymierzać fotelik do dziecka i kupować go po porodzie a do tego czasu wozić dziecko w antymandacie). Też dostał jedno zadanie. Miał kupić wyprawkę do przedszkola (dokładnie kredki, blok, plastelinę, klej, bo reszta rzeczy została z zeszłego roku). Pod koniec września zamówiłam to sama na allegro bo mój mąż twierdził, że przecież jeszcze mamy czas 😂 i musiałam Panią przepraszać, bowiem mi tak wstyd było. Teraz też go nie interesuje czy dzieci mają ubrania, syn był dwa razy na basenie w za małych butach bo też mąż się zbierał żeby zamówić, raz na hokeju był w za małych łyżwach bo to też było zadanie męża (w końcu sama znalazła na olx i kazałam mu tylko jechać odebrać). A dzisiaj hit. Mowie musi że małą niech chce zasnąć a ja jestem padnięta, czy mógłby ja wziąć żebym mogła iść pod prysznic. A mąż stwierdził że jest chory i jutro sobie mogę iść. Tak więc dostał dziecko na ręce, powiedziałam mu ze to też jego dziecko i guzik mnie interesujesz jego wymówka, że się jej boi bo nie wie o co ona płacze. Ja idę się kąpać. A jeszcze hit. Mówi, że poczułby się lepiej gdyby zjadł Brownie i że je upiecze. Mówię mu spoko, ale od razu po pieczeniu masz posprzątać kuchnie, bo ja nie będę jutro po Tobie sprzątać. Stwierdził że dojdzie do zdrowia bez Brownie jednak 😂

kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, własne doczytalam. Trzyma kciuki!!!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai hahaha te chłopy to przy życiu normalnie trzymają. Czasami gorzej niż małe dzieci. To i tak cię podziwiam że próbujesz mu zlecać takie rzeczy. Ja zajmuje się tym sama bo jak on by coś dziecku kupił to w papierowej torbie i po ciemku bym go nie ubrała. Mój na szczęście pobawi się z dzieckiem coś powymyśla w tym jest pomocny.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mówiłam Wam, że u męża na 4 osoby w biurze 3 chłopaków miałoby żony w ciąży. Ja i tak żona jednego kolegi już rozpakowane a żona drugiego jest wiele ciąży z terminem na grudzień. Nowy i mąż mówi, że ten kolega opowiadanie mu historię. "robili remont i malowali wszystkie pokoje. Jeden pokój wymalowali na brązowo. Ten kolega stwierdził, że zrobi to super porządnie. Poodkrecal nawet kaloryfery. Skończył malować i wyszedł kolor taki średni, ale nie chciało mu się mało wacik drugi raz, więc zamontował te kaloryfery. Dwa dni później Jego żona mówi mu, że trzeba przemalować boki kolorach jest brzydki. Ten kolega mówi jej, że drugi raz odkręcać kaloryferów nie będzie i kolor zostaje. Też stwierdził że jest brzydko ale naprawdę mu się nie chciało i wyszedł z pokoju. Za pół godziny wraca a żona ryczy jak wół i okleja taśmą listwy przypodłogowe i mówi mu ze skoro on tego nie zrobi to ona sama to sobie pomaluje". Cóż, hormony ciążowe żony wygrały, chłop musiał odkręcać kaloryfery ponownie 😂
    Zapytałam tylko męża czy poklepali go ze zrozumieniem po plecach 😂😂😂

Dogadałam się dziś z jedną Panią, odkupuje od niej śpiworek do fotelika za 120zl+kw. Cena nowego to 250zl. Strasznie mi się podobają otulacze, ale nie podoba mi mi sie, ze tak odstają wokół szyi. Podobał mi się jeszcze śpiworek za rollersow bo za 200zl jest z dwoma kołdrami - zimowa i letnią, ale stwierdziłam że wezmę go sobie potem do spacerówki. Nowy interfejs jeszcze tuliponczo od Patulove rozważałam, ale jednak cena powala.
    c259bb455972.jpg
    Ten kaptur zapina się na zatrzaski, a dół na magnesy, więc nie budzi się śpiącego niemowlaczka :)

Iryska, Twoja córcia jest do schrupania, taka śliczna 😍😍😍😍 Kto Wam robił sesję? Ile płaciłaś?

Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai hahaha te chłopy to przy życiu normalnie trzymają. Czasami gorzej niż małe dzieci. To i tak cię podziwiam że próbujesz mu zlecać takie rzeczy. Ja zajmuje się tym sama bo jak on by coś dziecku kupił to w papierowej torbie i po ciemku bym go nie ubrała. Mój na szczęście pobawi się z dzieckiem coś powymyśla w tym jest pomocny.
    Wiesz co, teraz się ogarnął. Rok temu na przykład wysłał syna w piżamie do przedszkola. Panie się śmiały że i tak spoko że nie zrobiłam mężowi awantury bo większość mam robi. Powiedziałam Pani że mi się nie kalkuluje bo wtedy się obrazi i nie będzie dziecka odprowadzać do przedszkola. A teraz jak ubiera syna to koszulka dobrana do spodni i do skarpetek, no szok. Gdzie w pierwszych dniach po porodzie potrafił ubrać mu czarna koszulkę do czarnych spodni, albo każdą rzecz w innym kolorze, albo spodnie z dziurą 🙈
    Zakupy spożywcze robi od dawna sam i naprawdę mamy pełną lodówkę bez robienia mu listy. Pieczenie ciasta ich gotuje obiady. Nosi w chuscie mała. Wcześniej zabierałem jeszcze syna na basen co 2-3 dni. Jedynie bałaganiarz i pracoholik straszny, ale poza tym naprawdę dobry chłop ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Kurcze nie nadrobię tych dwóch ostatnich stron.

Ja dziewczyny powoli zbieram się i jadę na IP... Chyba się zaczyna coś. Od popołudnia meczyly mnie różne skurcze.
    Teraz już są krzyżowe opasające i mega spinające. No spa i kąpiel nie pomogły, nasilają się. Takze postaram się dać znać co się okaże na ip. W razie co to trzymajcie kciuki ;)

Jak czytałam tego posta to miałam deja vu. No autentycznie 🤭
    Doomi, powodzonka!! :-) 😍 💪

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:48

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny długi dzień, ale meble w kuchni już stoją. Jeszcze trochę na surowo, brakuje kilku szczegółów ale pochwalę się, a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 06:50

Annia, Suszarka, madziulix3, dmg111, kic83, doomi03, Wik89, Zulugula, Ounai, Nikaa92, kar_oliv, SzalonaOna, Ladyo, Inaa89, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Stokrotka027, Karenira, Enigvaa, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje na noc na porodówce. Beda mnie obserwować jakby skurcze wracały ale teraz się wyciszylo, tylko krzyż mnie boli . .. Przy przyjęciu tylko 1,5cm rozwarcia... Nie ma miejsca na salach przedporodowych więc leżę sobie na sali porodowej. Położna poleciła mi spróbować się przespać chociaż może być ciekawie bo przed chwilą któraś rodzila, własnie bobas obok płacze ... A i obok za ścianka może wpasc w nocy jakiś poród, więc może być ciężka noc. Ciekawa jestem czy Kacper się namysli i jednak zdecyduje coś współpracować, czy jednak zrobi odwrót. 🤷🏼... Ciężka noc przede mna ale spróbuję sie zdrzemnąć jak sie uda.

Annia, Suszarka, dmg111, kic83, Sylwucha, Wik89, Nikaa92, kar_oliv, SzalonaOna, Ladyo, Inaa89, KarolinaMaria, Stokrotka027, Karenira, Enigvaa, Lalia, Sania, kkasia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria piękna kuchnia!

Domi trzymam kciuki, żeby synek się namyślił. 😘

DMG piękna sesja i piękna córeczka.

dmg111, Fragaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy nie czuje już 🤷🏼 maly jak zwykle odprawia swoje tance przed snem... Jak jakims cudem nie powiększy sie rozwarcie ani skurcze nie wrócą, to cos mi się zdaje ze moze wypiszą mnie rano do domu 🤔 jakby nie mialo nic sie zmieniać to wolę czekać na akcje w domu. Może to byl fałszywy alarm, coś mi się zdaje ze Kacper sobie psikusa zrobił 🤦🏼 ehh ciężko bd tu zasnąć.

kic83, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak coś to pisz do mnie bo jestem na nocce 😃😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 01:26

dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 16:12

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria
    piękna kuchnia, mam taką samą kolorystykę u siebie 😀

Domi
    trzymam kciuki, żeby akcja się zaczęła i żeby Kacper zaczął się rodzić! Śpisz coś??

DMG
    Julka na taką spokojna wygląda na tej sesji! Bardzo miło że strony Twojej siostry 🌞

dmg111, Fragaria lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Domi jak coś to pisz do mnie bo jestem na nocce 😃😡

Czy Ty mi pisałaś już czym się zajmujesz? 😚

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która karmi? 🍼

Sylwucha, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Czy Ty mi pisałaś już czym się zajmujesz? 😚
    Priv 😬💋

kic83 lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annia, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość

‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ