Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo,
Kupowaliśmy fotelik i wózek w Bee Shop i Kary Kot na ul. Osmeckiego 😉 to jest jakby jeden sklep 👍
Casteam, niestety te porodzie naturalnym te hemoroidy to częsty problem 😑 mam nadzieję, że szybko Ci znikną!Ladyo lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:A widzę, że ruszyłyście dyskusję na temat podawania witaminy K2.
Mówiąc szczerze, jeszcze nie wiem, co zrobię, mam dylemat.
Z takich popularnych procedur medycznych to zamierzam się nie zgodzić na zabieg Credego, bo w wielu krajach został już wycofany ze względu na późniejsze powikłania u noworodka.
A jeśli chodzi o szczepienia, to będę szczepić (mój mąż z racji, że miał ogarnąć temat szczepień, mówi, że szczepimy na wszystko, na co się da), ale jeszcze nie wiem, jakimi szczepionkami. Do niedawna myślałam, że tymi refundowanymi, ale jak poczytałam, to już sama nie wiem, które lepsze..
W ogóle to ja myślałam, że te szczepienia, witaminy, pobieranie krwi u noworodka to się wykonuje w pierwszych minutach jego życia, ale chyba nie??
Ja chyba będę szla tymi 5w1, te 6w1 wydają mi się dużym kombo, ale ten temat wiem że do obgadania jest na pierwszej wizycie u pediatry.
zabieg Credego?kurde nie słyszałam nawet. Położna wymieniała na co zgody będą podpisywane, ale o tym nie mówiła.O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Wik
właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱i czy gdzies sie to sprawdza ?
-
właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱
U mnie w mieście tak samo jest, że masz pesel i od razu zapisujesz do państwowego na listę chętnych i nie oznacza to że się dziecko dostanie xDO ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:.
Ustaliliśmy, że chrzcimy 16.01. Może otworzą knajpy a jak nie to kupimy stół do tego czasu i też wszyscy łącznie z gośćmi będą już po nowych, styczniowych wypłatach, najwyżej będziemy negocjować z restauracja, żeby nam przysłali kelnera razem z cateringiem
Branża gastro ma teraz kryzys i na pewno będą chętni do negocjacji. Spokojnie znajdziesz catering z obsługą. Wigilie firmowe i studniówki raczej się nie odbędą, więc czeka ich chuda zima. Swoją drogą mega mi żal tych wszystkich przedsiębiorców 🙄😔🦄 2021 r. -
Ounai wrote:Sania, no co Ty opowiadasz, przecież we wcześniejszym poście wyjaśniałam Ci sytuację rodzinną i dopiero po tym pisałaś, żeby pokombinował coś jeszcze. Dlatego odpisałam, że nie ma co kombinować, bo prawa pracy nie da się zmienić a wątpię, żeby pracodawca dał mu wolne które mu się nie należy.
Kochana nie widzę sensu kontynuowania tej dyskusji. Aż się musiałam cofnąć w postach żeby zobaczyć jak bardzo wyjaśniłaś sytuacje i na prawdę nie sądziłam ze życie jest takie proste żeby takim jednym zdaniem objaśnić sytuacje 🤦🏻♀️
Poza tym to nie jest nasza sytuacja rodzinna wiec tym bardziej kończę dyskusje bo ktoś może sobie nie życzyć rozmawiania na jego temat -
Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱
A do prywatnego trzeba tez jakość szczególnie szybciej zapisać czy wystarczy np miesiąc wcześniej? -
Sania wrote:
LaBelle z tego co odczytałam to miałaś szew założony wiec nie rozumiem gadania ze następnym razem masz do nich przyjść na założenie
Ja miałam szew ratunkowy, kiedy był już monokl, czyli pęcherz płodowy w pochwie. Opóźniło to poród o tydzień. A lekarze mówili o szwie profilaktycznym, który zakłada się na początku II trymestru a który ma dużo większą skuteczność.
-
Ounai na luzie sobie zorganjzujecie kelnera. W zeszłą sobotę jak byliśmy na chrzcinach w domu to były dwie panie które wszystko podgrzewały, przynosiły, zmywały naczynia, ładowały zmywarkę, wymieniały naczynia na czyste. Sztos rozwiązanie na obecne czasy 👍
O neosine czytałam że to trochę placebo, sama nigdy nie brałam 🤷 https://pantabletka.pl/neosine-groprinosin-eloprine-opinia/Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
LaBellePerle wrote:Ja miałam szew ratunkowy, kiedy był już monokl, czyli pęcherz płodowy w pochwie. Opóźniło to poród o tydzień. A lekarze mówili o szwie profilaktycznym, który zakłada się na początku II trymestru a który ma dużo większą skuteczność.
Aa rozumiem. A jak u Twojej córeczki ☺️? -
edyciak. wrote:O matko 😂😂😱😱
No ale w Wawie jest z tym ciężko. Fakt.
Koleżanka pracuje w prywatnym przedszkolu integracyjnym gdzieś w Warszawie i mówi, że czesne u nich wynosi 2tys zł. 😱😱 Masakra...
Wiem, płaciliśmy 1600 za prywatny żłobek córki 🙈Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sania wrote:A do prywatnego trzeba tez jakość szczególnie szybciej zapisać czy wystarczy np miesiąc wcześniej?
Do prywatnego zapisywałam w marcu (ostatnie wolne miejsce 😱), a posłałam we wrześniu, mowa o prywatnym.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria wrote:Branża gastro ma teraz kryzys i na pewno będą chętni do negocjacji. Spokojnie znajdziesz catering z obsługą. Wigilie firmowe i studniówki raczej się nie odbędą, więc czeka ich chuda zima. Swoją drogą mega mi żal tych wszystkich przedsiębiorców 🙄😔SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai, my planujemy chrzcić jak będzie cieplej i jak Covid zwolni. Najszybciej chcemy temat ogarnąć na wiosnę.
kic83, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Ounai, my planujemy chrzcić jak będzie cieplej i jak Covid zwolni. Najszybciej chcemy temat ogarnąć na wiosnę.
My podobnie, jak nie latem 2021Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziś odebraliśmy z Rosmana pieluchy 2x Pampers Premium
Iryska, Lalia, kkasia, KarolinaMaria, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Suszarka wrote:Ounai na luzie sobie zorganjzujecie kelnera. W zeszłą sobotę jak byliśmy na chrzcinach w domu to były dwie panie które wszystko podgrzewały, przynosiły, zmywały naczynia, ładowały zmywarkę, wymieniały naczynia na czyste. Sztos rozwiązanie na obecne czasy 👍
O neosine czytałam że to trochę placebo, sama nigdy nie brałam 🤷 https://pantabletka.pl/neosine-groprinosin-eloprine-opinia/
Kic masakra, ja 1600-2000 placilam niani.
Cisnę temat mieszkania, bo chcę mieć już porobione na chrzciny. Jutro przychodzi firma wycenić nam rolety, w czwartek będzie druga. Może na Święta będziemy mieć. Zostaną lampy nad lustra, stół, krzesła, firana do salonu, panel prysznicowy i Komoda do sypialniSuszarka lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔