Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kkasia wrote:Wujaszek google
Jak się mierzy rozwarcie szyjki macicy?
rozwarcie na szerokość 1 palca – szyjka macicy jest otwarta na 2 cm;
rozwarcie na szerokość 2 palców – szyjka macicy jest otwarta na 4 cm;
rozwarcie na szerokość 5 palców – pełne rozwarcie szyjki macicy - 10 cm.
Tak właśnie mi się wydawało ze właśnie taką rozpiskę czytałam zaledwie kilka dni temu 😛kkasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:casteam ale super zwyczaj, mega mi się podoba Wasza tablica 😍 Maleńka cudowna! Jak Ty się czujesz?
Dziękuję
Ja sie dobrze czuje. Pomijajac te hemoroidy giganty
Lila je i śpi. Laktacja mi się rozkręcila. Mam wiecej pokarmu i karmimy się cycem
Niestety tez bola mnie bardzo sutki ale smaruje, wietrze i uzywam kapturkow dopóki sie nie zagoja.
Waga spada 🤣nawet szybciej niz po pierwszej ciąży 🔥Suszarka, Ounai, Lalia, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, to może faktycznie na spokojnie odłóżcie chrzciny na styczeń 👌
My pewnie będziemy musieli czekać do wiosny, bo u nas w mieszkaniu nie ma totalnie miejsca, jak zapraszamy teściów i rodziców to już jest ciasno 🤷♀️
Casteam, super zwyczaj 😍 pięknie to przygotowaliście ♥️ Lili cudna 😘 jak się czujesz? -
Właśnie Lalia ciekawa jestem jak to będzie. My w razie wu zamówimy catering do domu i zaprosimy tylko rodziców, teściów i rodzeństwo. Ale wolałabym jednak to zrobić w restauracji, chcielibyśmy mieć więcej gości...a poza tym mnie trochę przeraża sprzątanie po takiej imprezie 😱 mimo że mamy zmywarkę i mogę też liczyć na pomoc mamy. Styczeń i luty to jest czas studniówek, ciekawe czy się będą normalnie odbywać 🤔
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Ounai, to może faktycznie na spokojnie odłóżcie chrzciny na styczeń 👌
My pewnie będziemy musieli czekać do wiosny, bo u nas w mieszkaniu nie ma totalnie miejsca, jak zapraszamy teściów i rodziców to już jest ciasno 🤷♀️
Casteam, super zwyczaj 😍 pięknie to przygotowaliście ♥️ Lili cudna 😘 jak się czujesz?
Dziękuję.
Wiesz co ja sie ciesze ze juz po porodzie.
Dobrze sie czuje. Szwy nie ciagna ale dupa boli od hemoroidow 🤣
Laktacja sie kreci, sutki bolą.Lalia lubi tę wiadomość
-
Casteam ale super zwyczaj! Szkoda ze u nas takiego nie ma
piękna tablica! A Lilianka przesłodka!!!! Lalia mnie pewnie tez czeka kupowanie większości online, teraz strach po sklepach chodzić. A wozek gdzie kupowaliście? Motylku bardzo się cieszę, ze z malutka jest lepiej! Na pewno szybko z tego wyjdzie i niedługo wrócicie do domu!
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Sania wrote:Nie rozumiem o jakie kombinowanie Ci chodzi
Myśle ze zrozumiałe napisałam, ze nie wiem jaka jest u nich sytuacja, kto jakie ma prawa do dzieci i nie jest to moja sprawa. Osoba która zajmuje się wychowywaniem ma prawo wziąć zwolnienie na te dzieci. Ja tylko probuje pomoc i przedstawić opcje.
Szkoda mi słówBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Motylku
tak się cieszę że laktacja Ci ruszyła z kopyta! i że mogłaś Malutką zobaczyć 😚
Mam nadzieję że szybciej niż później będziecie całą rodzinka w domu! 🏘️SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wik
właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
edyciak. wrote:Tak, to miało być USG 3 trymestru.
Z posiewem wyszły jaja. Lekarz w szpitalu pobrał wymaz z pochwy (mówił mi, że pobiera, zresztą, widziałam, jak to robi), ale zapomniał wpisać w zlecenie i gdy poszłam odebrać wynik, to się okazało, że takiego badania nie miałam. 🙄 Sekretarka mówiła, że rzadko, ale to się u nich zdarza. Ale Infekcji raczej nie mam, bo pH mam w normie.
A chciałam cię zapytać, co robisz z witaminą K2 u dziecka? W sensie zgadzasz się na podanie czy nie? (W kontekście mutacji PAI)
Tak najpewniej tak. Przejdę się do pediatry jeszcze, ale nie wiem czy będzie to ogarniał, a genetyka nie będę szukać. Ale to podobnie jest jak z tą drugą mutacją, praktycznie każdy kto robi to ma ją, ja mam tą słabsza wersję więc nie wiem czy zaprzątać sobie głowę.
Dziwnie z tym wymazem. Ale pewnie jakbyś miała infekcję to by lekarz przy badaniu na fotelu zobaczył.
A na jaki kolor przy infekcji powinien mieć papierek? Jakiś czas temu kupiłam żeby sprawdzać wody, a w trakcie wyszła mi infekcja, ale zwracałam uwagę na kolor jaki jest przy wodach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 15:02
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Wik
właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱
Ooo tak, od razu jak pesel nadadzą 😀. I trzeba raz w miesiącu dzwonić, że się jest ciągle zainteresowanym. Wiem, bo koleżanka w pracy to wszystko przerabiala. Oczywiście nie zmieściła się w rok na posłanie do państwowego, więc dała do prywatnego, a potem jak wskoczyla na listę to juz nie chciala dziecku krecic i zmieniać żłobka.💙
💗 -
Lalia wrote:Ounai, to może faktycznie na spokojnie odłóżcie chrzciny na styczeń 👌
Casteam, super zwyczaj 😍 pięknie to przygotowaliście ♥️ Lili cudna 😘 jak się czujesz?modlę się, żeby mnie nie rozłożyło razem z nim. Myślicie, że można brać jakieś neosine zapobiegawczo? Synowiec chyba też coś dowale bo umrę jeśli mi się zarazi i zostanie w domu.
Ustaliliśmy, że chrzcimy 16.01. Może otworzą knajpy a jak nie to kupimy stół do tego czasu i też wszyscy łącznie z gośćmi będą już po nowych, styczniowych wypłatach, najwyżej będziemy negocjować z restauracja, żeby nam przysłali kelnera razem z cateringiemLalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔