X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Wujaszek google :)

Jak się mierzy rozwarcie szyjki macicy?
    rozwarcie na szerokość 1 palca – szyjka macicy jest otwarta na 2 cm;
    rozwarcie na szerokość 2 palców – szyjka macicy jest otwarta na 4 cm;
    rozwarcie na szerokość 5 palców – pełne rozwarcie szyjki macicy - 10 cm.

Tak właśnie mi się wydawało ze właśnie taką rozpiskę czytałam zaledwie kilka dni temu 😛

kkasia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam ale super zwyczaj, mega mi się podoba Wasza tablica 😍 Maleńka cudowna! Jak Ty się czujesz?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 09:31

Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Iryska, Inaa89, kic83, kar_oliv, Enigvaa, kkasia, doomi03, Julik, Fragaria lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu a Ty byś już chciała urodzić czy jeszcze Ci dobrze w dwupaku? 🤰 Super, że wszystko dobrze 🍀

Zulugula lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    casteam ale super zwyczaj, mega mi się podoba Wasza tablica 😍 Maleńka cudowna! Jak Ty się czujesz?

Dziękuję :)

Ja sie dobrze czuje. Pomijajac te hemoroidy giganty :)
    Lila je i śpi. Laktacja mi się rozkręcila. Mam wiecej pokarmu i karmimy się cycem :)
    Niestety tez bola mnie bardzo sutki ale smaruje, wietrze i uzywam kapturkow dopóki sie nie zagoja.
    Waga spada 🤣nawet szybciej niz po pierwszej ciąży 🔥

Suszarka, Ounai, Lalia, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to może faktycznie na spokojnie odłóżcie chrzciny na styczeń 👌
    My pewnie będziemy musieli czekać do wiosny, bo u nas w mieszkaniu nie ma totalnie miejsca, jak zapraszamy teściów i rodziców to już jest ciasno 🤷‍♀️

Casteam, super zwyczaj 😍 pięknie to przygotowaliście ♥️ Lili cudna 😘 jak się czujesz?

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Lalia ciekawa jestem jak to będzie. My w razie wu zamówimy catering do domu i zaprosimy tylko rodziców, teściów i rodzeństwo. Ale wolałabym jednak to zrobić w restauracji, chcielibyśmy mieć więcej gości...a poza tym mnie trochę przeraża sprzątanie po takiej imprezie 😱 mimo że mamy zmywarkę i mogę też liczyć na pomoc mamy. Styczeń i luty to jest czas studniówek, ciekawe czy się będą normalnie odbywać 🤔

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    My pewnie będziemy musieli czekać do wiosny, bo u nas w mieszkaniu nie ma totalnie miejsca, jak zapraszamy teściów i rodziców to już jest ciasno 🤷‍♀️

Casteam, super zwyczaj 😍 pięknie to przygotowaliście ♥️ Lili cudna 😘 jak się czujesz?

Dziękuję.

Wiesz co ja sie ciesze ze juz po porodzie.
    Dobrze sie czuje. Szwy nie ciagna ale dupa boli od hemoroidow 🤣
    Laktacja sie kreci, sutki bolą.

Lalia lubi tę wiadomość

• edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:48

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam ale super zwyczaj! Szkoda ze u nas takiego nie ma :) piękna tablica! A Lilianka przesłodka!!!! Lalia mnie pewnie tez czeka kupowanie większości online, teraz strach po sklepach chodzić. A wozek gdzie kupowaliście? Motylku bardzo się cieszę, ze z malutka jest lepiej! Na pewno szybko z tego wyjdzie i niedługo wrócicie do domu!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:49

doomi03, Julik lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania wrote:
    Nie rozumiem o jakie kombinowanie Ci chodzi ;)
    Myśle ze zrozumiałe napisałam, ze nie wiem jaka jest u nich sytuacja, kto jakie ma prawa do dzieci i nie jest to moja sprawa. Osoba która zajmuje się wychowywaniem ma prawo wziąć zwolnienie na te dzieci. Ja tylko probuje pomoc i przedstawić opcje.

Szkoda mi słów :)
    Sania, no co Ty opowiadasz, przecież we wcześniejszym poście wyjaśniałam Ci sytuację rodzinną i dopiero po tym pisałaś, żeby pokombinował coś jeszcze. Dlatego odpisałam, że nie ma co kombinować, bo prawa pracy nie da się zmienić a wątpię, żeby pracodawca dał mu wolne które mu się nie należy.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    tak się cieszę że laktacja Ci ruszyła z kopyta! i że mogłaś Malutką zobaczyć 😚
    Mam nadzieję że szybciej niż później będziecie całą rodzinka w domu! 🏘️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 09:31

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik
    właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
    Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Tak, to miało być USG 3 trymestru.
    Z posiewem wyszły jaja. Lekarz w szpitalu pobrał wymaz z pochwy (mówił mi, że pobiera, zresztą, widziałam, jak to robi), ale zapomniał wpisać w zlecenie i gdy poszłam odebrać wynik, to się okazało, że takiego badania nie miałam. 🙄 Sekretarka mówiła, że rzadko, ale to się u nich zdarza. Ale Infekcji raczej nie mam, bo pH mam w normie.
    A chciałam cię zapytać, co robisz z witaminą K2 u dziecka? W sensie zgadzasz się na podanie czy nie? (W kontekście mutacji PAI)

Tak najpewniej tak. Przejdę się do pediatry jeszcze, ale nie wiem czy będzie to ogarniał, a genetyka nie będę szukać. Ale to podobnie jest jak z tą drugą mutacją, praktycznie każdy kto robi to ma ją, ja mam tą słabsza wersję więc nie wiem czy zaprzątać sobie głowę.

Dziwnie z tym wymazem. Ale pewnie jakbyś miała infekcję to by lekarz przy badaniu na fotelu zobaczył.
    A na jaki kolor przy infekcji powinien mieć papierek? Jakiś czas temu kupiłam żeby sprawdzać wody, a w trakcie wyszła mi infekcja, ale zwracałam uwagę na kolor jaki jest przy wodach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 15:02

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Wik
    właśnie się dowiedziałam, że jeśli za rok chce się posłać dziecko do żłobka państwowego to już trzeba je zarejestrować 🙈 Wiedziałaś?
    Córkę posłaliśmy do prywatnego więc dziś mnie koleżanka oświeciła 😱

Ooo tak, od razu jak pesel nadadzą 😀. I trzeba raz w miesiącu dzwonić, że się jest ciągle zainteresowanym. Wiem, bo koleżanka w pracy to wszystko przerabiala. Oczywiście nie zmieściła się w rok na posłanie do państwowego, więc dała do prywatnego, a potem jak wskoczyla na listę to juz nie chciala dziecku krecic i zmieniać żłobka.

💙
    💗
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Właśnie mąż wrócił z pracy i jutro ma home office. Mówi że fatalnie się czuje. Powiedziałam mu, żeby poszedł się położyć. Węchu i smaku jeszcze nie stracił ;) modlę się, żeby mnie nie rozłożyło razem z nim. Myślicie, że można brać jakieś neosine zapobiegawczo? Synowiec chyba też coś dowale bo umrę jeśli mi się zarazi i zostanie w domu.

Ustaliliśmy, że chrzcimy 16.01. Może otworzą knajpy a jak nie to kupimy stół do tego czasu i też wszyscy łącznie z gośćmi będą już po nowych, styczniowych wypłatach, najwyżej będziemy negocjować z restauracja, żeby nam przysłali kelnera razem z cateringiem ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ