Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Detektor tętna to Doppler tylko bez obrazu ultrasonograficznego
Dziecko jak śpi to nie sika. Sika jak się przebudzi. Ale... Może być takowe, że zaczyna się kręcić, nie płacze ale już wybudzilo siec delikatnie, puści bąka, wysika się i spi dalej. Więc dla Ciebie prześpi 5h ale pieluchę zasika.
Kic, mega ta wyprawka! U nas nic nie ma. A jak było to tylko dla tych które urodziły u nas w mieście. A u nas jest fatalna porodówka. Poważnie dostaliście voucher na Legię czy to żart?
Czyli jednak nie pisalam tak błędnie xD
Na ktg dalej zero skurczów oczywiście 😛 za to młody wariuje xDedyciak. lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Usunięte
Właśnie też chcę kupić od producenta dedykowany, używane nadal bardzo wysoko na stoją, np. 10zl taniej niż nowy, więc chyba już na nowy się zdecyduje.Tak, że aeromoov na razie poszedł do szafy, wróci na wiosnę
Domi, tak jak Anetka pisze, smyraj sutki ich jeśli są skurcze to pod prysznic, jeśli to poród to się nasila.
Inaa89, taka trochę nieogarnięta życiowo ta Twoja siostra. No ale faceta sama sobie wybrała i nic nie robi żeby go zmienić. Jeszcze wiadomo, że jak u niej będą święta to ten leń jej nic nie pomoże. A może u Waszych rodziców i Ty rozdzielisz zadania, co kto ma przygotować? -
Meggi110818 wrote:Oczywiście możesz się nie zgodzić, tym bardziej że co roku jest u Ciebie. Jakąś rotacja też musi być. A jak się uprą że u Ciebie to każda osoba niech coś przyniesie do jedzenia, u mojej koleżanki tak jest. Zawsze przed świtami rozdzielają kto co robi, tak że osoba która gości mam na głowie posprzątanie po tylko.
Dokladnie. Albo bym przyznała wprost, że boisz się ze nie będziesz już na siłach zeby przygotować święta u siebie i może fajnie bylo by spędzić je teraz u kogo innego. Moze w ogole fajnie by bylo zaproponować żebyście organizowały święta na przemiennie co roku zeby bylo bardziej urozmaicone.
Lub tak jak pisze Meggi jeśli już koniecznie u Ciebie to robicie listę kto co gotuje i przynosi. My od dwóch lat zaczęliśmy spędzać święta rodzinnie u dziadków (kiedyś kiedy byliśmy jeszcze dziecmu, to zawsze milo wspominaliśmy takie święta w tym miejscu i w gronie całej rodziny więc po latach spróbowaliśmy wrócić do tej tradycji i wyszlo super... Ale właśnie na 20 osób które są angażowany jest każdy. Każdy deklaruje jakie danie zrobi , ktos kupuje napoje, ktos przynosi obrusy na stol (zeby zaoszczędzić dziadkom sprzątania i prania stawiamy na obrusy jednorazowe i na to jakiś bieżnik ladny papierowy i stroiki i też wyglada super odświętnie, a nie trzeba sie martwic ze tu cos spadnie, tu coś chlapnie, zwłaszcza barszcz. Dzień wcześniej ze wszystkimi kuzynkami i mezami wpadamy odkurzamy pokoj imprezy, czyścimy sztuczce ustawiamy stoły i zostawiany stan gotowy, tylko do nakrycia... I suma sumarum dziadkowie odciążeni na maksa, każdy czul ze sie zaangażował, a jednocześnie nikt nie robi wszystkie za wszystkim i ponad swoje siły i wszyscy zadowoleniMeggi110818, Inaa89, Ounai, Lalia, Karenira lubią tę wiadomość
-
Ounai gdybym wiedziała ze tak to się skonczy to bym jej nagadała jak zle sie czuje a nie pokazywala jak jest zajebiscie xD no cóż mam za swoje a polozna za dużo chyba na siebie wzięła, prowadzi szkole rodzenia plus patronaze. Dobrze tylko ze wizyta raz na tydzień lub jak teraz za 2 tyg.
-
edyciak. wrote:Mój ginekolog też jest do wszystkiego sceptyczny. Wczoraj na teleporadzie pytał, czy nic złego się nie dzieje. Więc mu powiedziałam o tych bólach miesiączkowych w zeszłym tygodniu. A on na to "a nie, to tak nie będzie, żeby nic nie bolało".. 🙄
A potem się żalił, że nie ma Netflixa i z nudów na kwarantannie ogląda jakieś konferencje i wykłady online. 🙄🙄 Dziwny gość.
Lalia, dzięki za wytłumaczenie. 👍 Muszę to z mężem obgadać..
Ounai, ale te twoje dzieciaki szybko rosną. 😱 Mojej koleżanki dzieci rozmiar 62 nosiły do 4 miesiąca... I ja u siebie też mam taką nadzieję. Ale faktycznie, nie ma co porównywać, bo każde dziecko to odrębna jednostka. 😉
PS. Te wkładki niemowlęce z reguły są w komplecie z fotelikami? Czy trzeba dokupić?edyciak. lubi tę wiadomość
-
Ja jestem tak zestresowana tym co Mati wymyśli że mnie aż w żołądku ściska 😶 po cholerę robią jakieś ograniczenia jak zaraz miliony ludzi wychodzą na ulice.
I co, tam się niby nie zarażają? Mam nadzieję że handlu nie zamkną, strasznie się obawiam o pracę mężai tak już nikt niczego nie kontroluje i te wszystkie działania to próba reanimacji trupa...niech wyłączą ludzi starszych z życia społecznego, niech zamkną kościoły a działalność gospodarcza niech się toczy bo z czego wszyscy będziemy żyli?
KarolinaMaria, edyciak. lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nikaa92 wrote:Ounai gdybym wiedziała ze tak to się skonczy to bym jej nagadała jak zle sie czuje a nie pokazywala jak jest zajebiscie xD no cóż mam za swoje a polozna za dużo chyba na siebie wzięła, prowadzi szkole rodzenia plus patronaze. Dobrze tylko ze wizyta raz na tydzień lub jak teraz za 2 tyg.
Nika, podziwiam Twoją cierpliwość. Ona bierze od NFZtu pieniądze za to, że do Ciebie PRZYJEDZIE. Taka jest idea spotkań z położną po porodzie. Ma zobaczyć mamę i dziecko w naturalnym, domowym środowisku. Przyjmując Twoje zgłoszenie chyba wiedziała ile ma mniej więcej babeczek i powinna części uczciwie powiedzieć, że nie da rady i mają szukać sobie kogoś innego. Nie wyobrażam sobie, że wieczorem w pośpiechu wychodzę gdzieś z noworodkiem i to w taką pogodę, bo położna nie ma czasu. Co innego jak idziesz do lekarza, wtedy musisz, ale tutaj chyba pisałaś się na coś innego 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 12:42
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Nadrobię jak wrócę do domu, teraz tylko napiszę na szybko, synek waży 2800, jesli dobrze usłyszałam jest ok 55 centyla, jeśli będzie tak dalej rósł to waga przy porodzie 3750. Przez to że byli też studenci dowiedziałam się przy okazji kilku innych ciekawostek 😛 powiedział że waga dziecka może też malec, powiedział że max z jakim się spotkał to 150 g na tydzień, a max przyrost 900 g na tydzień, no i ten przypadek to matka z cukrzyca, za czasów gdy nie było jeszcze takiej insuliny jak dziś, że dziecko przybrało w miesiąc 3600 😳😳😳 i w 35 tygodniu ciążę rozwiązał, z waga ponad 7 kg 😳. Zdjęcia oczywiście nie mam, bo stwierdził że mąż nie lekarz to bez sensu i tak nic nie zobaczy. 🤦
KarolinaMaria, kar_oliv, Zulugula, Inaa89, kic83, Lalia, Sania, Suszarka, Nikaa92, Wik89, Stokrotka027, dmg111, Annia, Lulu83 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
doomi03 wrote:Czyli jednak nie pisalam tak błędnie xD
Na ktg dalej zero skurczów oczywiście 😛 za to młody wariuje xDedyciak., doomi03 lubią tę wiadomość
-
Doomi
ja rano będąc na KTG nie miałam żadnych zapisów skurczy, pochodziłam w tą i wewtą czekając na to łóżko na patologię,
Nagle zaczął odpadać czop i odeszły wody.
Także go girl! 💪edyciak., Wik89, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Ja wrzuciłam pytanie na grupie sprzedażowej cybex o zakup i dziewczyna wysłała mi ten właśnie za 120zl a nowy kosztuje 250zl. W ogóle nie widać że był używany, więc po zimie bez problemu sprzedam go jeszcze
Tak, że aeromoov na razie poszedł do szafy, wróci na wiosnę
Domi, tak jak Anetka pisze, smyraj sutki ich jeśli są skurcze to pod prysznic, jeśli to poród to się nasila.
Inaa89, taka trochę nieogarnięta życiowo ta Twoja siostra. No ale faceta sama sobie wybrała i nic nie robi żeby go zmienić. Jeszcze wiadomo, że jak u niej będą święta to ten leń jej nic nie pomoże. A może u Waszych rodziców i Ty rozdzielisz zadania, co kto ma przygotować?
U moich rodziców po 1 nie bardzo jest miejsce. A po 2 mama jest dość bardzo schorowana wiec nie miałabym sumienia zwalać jej sie na głowę.
Brat znow mieszka z żoną i synkiem w Szwecji. Tutaj jak przylatują to siedza po rodzinie naprzemian. Wirc oni to zawsze na gotowe juz przyjeżdżają wszędzie.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Aaa dziś Młody ma 2 tygodnie , a ja na wadze z przodu zobaczyłam 5
Inaa89, KarolinaMaria, Enigvaa, Suszarka, Nikaa92, Wik89, Julik, SzalonaOna, edyciak., Stokrotka027, Fragaria, dmg111, Iryska, Annia, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka wrote:Ja jestem tak zestresowana tym co Mati wymyśli że mnie aż w żołądku ściska 😶 po cholerę robią jakieś ograniczenia jak zaraz miliony ludzi wychodzą na ulice.
I co, tam się niby nie zarażają? Mam nadzieję że handlu nie zamkną, strasznie się obawiam o pracę mężai tak już nikt niczego nie kontroluje i te wszystkie działania to próba reanimacji trupa...niech wyłączą ludzi starszych z życia społecznego, niech zamkną kościoły a działalność gospodarcza niech się toczy bo z czego wszyscy będziemy żyli?
Powiem Ci, ze nie zdziwiłabym się jakby zakazali wychodzenia z domu (jak już były słuchy ze maja wprowadzić stan wyjątkowy) i to tylko po to żeby strajki uspokoić, no ale pod pretekstem covidu -
Nikaa92 wrote:Ounai gdybym wiedziała ze tak to się skonczy to bym jej nagadała jak zle sie czuje a nie pokazywala jak jest zajebiscie xD no cóż mam za swoje a polozna za dużo chyba na siebie wzięła, prowadzi szkole rodzenia plus patronaze. Dobrze tylko ze wizyta raz na tydzień lub jak teraz za 2 tyg.
Dziewczyny, mówię Wam, wybierajcie mądrze położna, pytajcie u siebie w miastach o opinie na grupach matkowych bo ja widzę różnicę. Poprzednia położna nic mi przy synku nie doradziłabym, nie pomogła z karmieniem, zero. A teraz mam kobietę Anioła. Nie muszę się dobijać do pediatry jak coś mnie martwi, najpierw pytam jej. Uwierzcie mi, ten spokój psychiczny naprawdę dużo daje.doomi03 lubi tę wiadomość