X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    dzięki. mi właśnie dziś mówił, że mała waży ok 70o, ale błąd to ok 100-150g.

poza tym na wizycie ok, tylko mała jest ułożona poprzecznie...dziwne ;)

Mój jeszcze tydzień temu był głową w dół, ale od kilku dni cały czas mam wrażenie, że leży sobie w poprzek, z głową z lewej strony i nogami z prawej, bo jak się wyciąga, to brzuch mi się spłaszcza a po bokach wychodzą takie górki 😅 ja nie wiem, co ten mój wariatuńcio kombinuje 🤦‍♀️

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Ja dziś 34+5 i synek 2800g, a jak wasze dzieciaczki w tym czasie?

Mój 2850g 😊

edyciak., Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    0

Ja nospy czy jakich kolwiek lekow przeciwbolowych w ciazy nie biore. Magnez nie pomogl😔. Zaraz ide pod cieply prysznic I oby przeszlo,bo dla mojego malucha zdecydowanie jest za szybko

Jak zdarzają Ci się skurcze to magnez codziennie koniecznie.

Ania81 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Dziś wypróbuję poduchę, chociaż próbowałam się w niej ułożyć i to nie takie proste 😛

Z czasem się przyzwyczaić i noc bez węża 🐍 to będzie słaba noc xD

Lalia, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 09:33

Lalia, Julik, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Hej, ja juz w szpitalu na ginekologii, ze wzgledow na cukrzycę cesarka bedzie w piatek lub sobotę, także zapraszam do pary

O żesz to zaraz! ✊✊

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ania
    weź magnez i paracetamol na ten ból.
    Mam nadzieję że noc będziesz miała spokojną 😚

Dziekuje kochana, oby noc przezyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jak zdarzają Ci się skurcze to magnez codziennie koniecznie.

Ja magnez mam, problem w tym ze nie pomaga.
    To moja 5 ciaza, 4 dziecko. Wiem, ze bedzie bolec. Ale te skurcze mnie martwia, martwi mnie ze magnez nie pomaga

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    To moja 5 ciaza, 4 dziecko. Wiem, ze bedzie bolec. Ale te skurcze mnie martwia, martwi mnie ze magnez nie pomaga
    A nospa też nie pomaga?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Może jednak przełam się i weź no spe? Jak to coś poważnego to no spa nie pomoże a przeciwnie to wyciszy

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Z czasem się przyzwyczaić i noc bez węża 🐍 to będzie słaba noc xD

Doomi, mój mąż też mówi na tą poduszkę ciążową "wąż" 😂😂😂 i cały czas powtarza, że to będzie pierwsza rzecz jaką schowa mi po porodzie, bo jego miejsce zajął wąż i nie może się do mnie normalnie przytulać 😅 a ja teraz w ciąży nie zasnę bez tej poduszki 🤭

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:

A ile teraz go bierzesz? Może trzeba zwiększyć dawkę.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania weź nospę, przecież jak pojedziesz do szpitala to i tak dostaniesz nospę tylko pewnie w kroplówce. A im dłużej zwlekasz tym gorzej będzie to wyciszyć.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Doomi, mój mąż też mówi na tą poduszkę ciążową "wąż" 😂😂😂 i cały czas powtarza, że to będzie pierwsza rzecz jaką schowa mi po porodzie, bo jego miejsce zajął wąż i nie może się do mnie normalnie przytulać 😅 a ja teraz w ciąży nie zasnę bez tej poduszki 🤭

Ja ostarnio sobie rozłożyłam kanape do spania zeby sobie przetestować jak mi się na niej samej śpi, a moj S na antresoli spal... To tylko mu tam z dolu krzyczala "e zrzuć mi tu mojego węża, bez niego nie zasne" xD

Kij tam facet xD grunt ze jest wąż xD smutno mi tu bez mega węża xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 21:47

Lalia, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Bo za wzrost odpowiada kilka genów od każdego z rodziców, tzw. geny kumulatywne. Dlatego to nie jest takie proste, że mama niska, tata niski to i dziecko takie i na odwrót. Poza tym tempo wzrostu w okresie niemowlęcym może się mieć nijak do wzrostu w dorosłym życiu. Sporo jest dzieciaków, które już w podstawówce przeganiają rodziców ;)
    Czyli ogólnie mówiąc nie wiadomo czy dziecko będzie rosło szybko czy wolno, nie da się tego przewidzieć i nie ma co się nastawiać ;)

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam w szpitalu lek troche silniejszy od nospy czy paracetamol. Tez nie pomogl. Jutro, jesli noc bedzie paskudna, jade na oddzial. Maz wlasnie przygotowal mi kapiel i karze tylek moczyc az mi przejdzie.
    Ja mieszkam w UK, takze opieka tez inna niz w polsce. Moja polozna srodowiskowa znowu nie oddzwonila jak do niej dzwonilam o porade🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore sama na wlasna reke. Najmniesza dawke. Kuzynka pisala, ze moge zwiekszyc ten co biore do 2 tablet 3 razy dziennie. Tak tez zrobie.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Magnez biore sama na wlasna reke. Najmniesza dawke. Kuzynka pisala, ze moge zwiekszyc ten co biore do 2 tablet 3 razy dziennie. Tak tez zrobie.

To zdecydowanie. Dziewczyny tutaj brały więcej z zalecen lekarzy jak zdarzały im sie skurcze brzucha albo klucia w szyjce, więc na pewno bezpieczniej większą dawkę niż pozwolić na skurcze tak wcześnie.
    Tu ma patologii ciąży to dziewczyny dostają magnez w kroplówce zeby wyciszyć przedwczesne skurcze.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Onuai , ja też kazalalam się skupić na dzieciach koleżance skoro za duzo czasu ma na glupoty 😅 Tez sie o Włoszech nasłuchałam od niej historii ze niby koleżanka kolezanki jakies nagranie głosowe wysalala ze ich tam zywcem zabijają 😅 a nawet moje ciotki miały te nagrania gdzie się nie znają kobiety no cóż ktos musi bzdety gadać 🤪🤪 ale ile mozna tego słuchać .

Inga , mnie się tez wydaje ze jeszcze wysoko masz ten brzuszek, ja tez swoj obserwuję codzinnie nawet zdjęcia zaczelam sobie cykać częściej moze tam zauważe kiedy będzie się obniżać . Podobno w pierwszej ciąży na 2 -3 tyg przed sie obniża a w kolejnych moze na pare dni przed ale jak to jest naprawdę chyba już od kobiety zależy 🤷‍♀️
    Ja mu powiedziałam, że jak mu tak źle to niech wyjdzie na ulice i prostestuje, nie zarazi się czymś czego nie ma. Ja nie pochwalam rządu ale nie ryzykuję życia mojej rodziny. Zaczął jakieś teorie snuć, że respiratory zabijają to też mu powiedziałam, że ciekawa jestem czy jak jego syn przestanie oddychać to powie lekarzom "proszę go nie podpinać do respiratora, bo respirator zabija". Ale jak to mówią "to głupie ludzie są". Więc ostatecznie powiedziała mu, że życzę jemu i jego rodzinie zdrowia, oby nic mi nie było i każdy z nas ma prawo wyboru, jeśli chce to niech wierzy w to co chce, ale też niech pozwoli mi wierzyć w to co ja chcę. Aaaa, on w sprawie szczepień mówił że nam chipy będą wszczepiać. Powiedziałam mu tylko że jakby chcieli to by wszczepiali noworodkom w szpitalu i za parędziesiąt lat, jak starzy umrą mieliby zqchipowane całe społeczeństwo i nie trzeba do tego specjalnego wirusa.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    To zdecydowanie. Dziewczyny tutaj brały więcej z zalecen lekarzy jak zdarzały im sie skurcze brzucha albo klucia w szyjce, więc na pewno bezpieczniej większą dawkę niż pozwolić na skurcze tak wcześnie.
    Tu ma patologii ciąży to dziewczyny dostają magnez w kroplówce zeby wyciszyć przedwczesne skurcze.

Ja brałam tyle z zalecenia lekarza i jeszcze do tego no spe trzy razy dziennie aż do dziewiątego miesiąca

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ