X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dzień dobry ciocie ❤️ jestem jeszcze maleńka, ale otwieram oczka i uśmiecham się kiedy mama do mnie mówi ❤️

72d0df2157e2.jpg

67cc3d03c44a.jpg

Łezka mi się zakręciła. Coś pięknego :) i ten spokoj na buzi Matyldzi kiedy czuje Twój dotyk. Śliczną masz córcię ❤️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku. Malutka jest boooska. Przepiękna a co najważniejsze widać że dochodzi do zdrowia. Jest coraz silniejsza. Cudownie.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku! Piękna Matyldzia! I wcale nie widać, ze jest wcześniakiem, silna dziewczynka!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ale ma błogi stan na buziulce gdy trzymasz swoją dłoń :) Magia, super, że z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, ze z dnia na dzień będzie już tylko lepiej 💪 musi rosnąć dziewczynka, wszyscy czekają na nas w domku ❤️

doomi03, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    bardzo ładny ten brzuszek masz, cudny!

Zulugula lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny wszystkie macie takie piękne brzuszki, te wcześniejsze i te bardziej zaawansowane. 💖 Aż tęsknię za moim! 🙂

Motylku Matylda jest prześliczna, rośnie w oczach. ☺️

Irysko a ty czujesz, że coś nie tak jest w okolicy blizny? Czujesz jakieś ciągnięcie?

Anetka, co postanowiłaś z tym szpitalem?

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dzięki dziewczyny😚 jest juz naprawdę duży ale uwielbiam go🥰

Motylek mi też pierwsze co się rzuciło w oczy to totalny spokój na buźce Matyldy i to jak już wygląda na duża dziewczynkę 🤩

💙
    💗
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku Matylda wcale nie wygląda na wczesniaka ✊😉 do mnie dalej nie dochodzi że mój bobasek w brzuchu też już wygląda podobnie bo waży 2.5kg ❤️

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Drogie mamuśki,

Zwracam się do Was z pytaniem, mam nadzieję że pomożecie bazując na swoim doświadczeniu🙏🙏🙏

Robiłam betę i 2 razy sprawdzalam przyrost.

Wygląda to tak:

14dpo beta 154,5, prog 25,14
    16 dpo beta 371,4, prog 25,6
    20 dpo beta 1996,4, prog 20,70

Jestem po 1 poronieniu, lekarz nie widzi jednak wskazań do tego żebym profilaktycznie brała luteinę lub dupka... Nie dał mi takiego zalecenia.

Po 3 badaniu zauważylam, że progesteron spadł.. Wiem, że wydziela się on pulsacyjnie, ale mimo wszystko się boję.

Mam w domu listek dupka i prawie całą paczkę luteiny. Myślicie, że mogę sobie to włączyć profilaktycznie do czasu wizyty? Jeśli tak, w jakich dawkach najlepiej?

Bardzo się martwię, nie chcę żeby sytuacja się powtórzyła :(

Jeśli możecie, doradźcie proszę. Będę bardzo wdzięczna 🥰
    Po kolei:
    -progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, ten ostatni wynik mógł być po prostu z dołka, nie zmienia to faktu że wciąż jest na poziomie powyżej 20, co super rokuje. Osobiście progesteron badałam raz, poziom był ok. 22. Dwóch lekarzy nie widziało powodu żebym brała sztuczny prog,
    -przyrosty bety masz naprawdę świetne ❤️
    -poronienie które przeszłaś na 99% NIE nastąpiło z powodu za niskiego poziomu progesteronu, tylko z innych przyczyn - najczęstsze to ciężkie wady genetyczne zarodka,
    -wskazania do stosowania luteiny albo dupahstonu są różne, między innymi plamienia, skracająca się szyjka, niski poziom proga naturalnego. Jeśli nie masz tych wskazań to moim zdaniem lekarz rozsądnie postępuje nie zalecając ich na wyrost, bo po co masz się truć,
    -duphaston i luteina nie bez powodu są lekami na receptę, to nie są cukierki, maja wiele skutków ubocznych. Duphaston może powodować między innymi spodziectwo u płodów płci męskiej. Wiadomo że te leki to błogosławieństwo współczesnej medycyny ale nie każdy musi je brać,
    -wiem że po poronieniu się chce zrobić wszystko żeby było dobrze, ale z lekami w ciąży NIE WOLNO kombinować na własną rękę, bo można zrobić krzywdę i sobie i dziecku,
    -na koniec...jeśli po opinii lekarza czujesz potrzebę konsultowania się z internetem to znaczy że mu nie za bardzo ufasz. I w takiej sytuacji ja bym radziła Ci poszukać innego prowadzącego ciążę. Bo to dopiero początek, i naprawdę będzie jeszcze mnóstwo sytuacji nowych, stresujących, problematycznych. I w nich właśnie trzeba się dać prowadzić ginekologowi za rękę, ufać że on wie co robi i że chce dla nas jak najlepiej. Prawdopodobnie Twój lekarz wyznaje podobne podejście jak mój, czyli nie chce przeszkadzać fizjologii ciąży jeśli nie jest to konieczne.

Ounai, KarolinaMaria, Annia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku Matylda wcale nie wygląda na wczesniaka ✊😉 do mnie dalej nie dochodzi że mój bobasek w brzuchu też już wygląda podobnie bo waży 2.5kg ❤️
    Ewcia, nawet jak ja wyciągnęli, do tej pory jak patrzę, to nie mogę sobie wyobrazić tego, jak ona w tym brzuszku leżała 🤦‍♀️ to jest CUD ❤️

Ewa88 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie prześliczne brzuszki ❤️ a pomyśleć ile słodkości tam mieszka 😍

Domi jak masz jutro lekarza to on Ci pewnie da skierowanie na wywołanie. I określi kiedy się masz zgłosić w razie wu, pewnie tydzień po terminie. Ale ja myślę że się Kacperek ewakuuje w tym tygodniu 😘

Motylciu cudna Matylda 😘🎈 i faktycznie duża z niej dziewuszka ❤️

Ewa, ja nie mam zamiaru prac ani pokrycia z materaca ani z gondoli. I tak dziecko leży na prześcieradle, a wszystkie te rzeczy stoją w domu jakiś czas zanim wyląduje tam bobasek :D

SzalonaOna, doomi03, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai ja Cię podziwiam z tym prasowaniem! Ja jak zrobię pranie, wyschnie, wkładam do szafy i prasuje dopiero przed założeniem. Tak to nie miałabym innych zajęć tylko non stop prasowanie, bo u mnie tyle ludzi, że pralka chodzi codziennie. Masakra!
    Jak nie mam czasu to nie prasuję. Ale ja lubię wyprasowane ubrania, od razu tak lepiej wyglądają. A widziałaś jak maż je powiesił. One nie nadają się, żeby w nich wyjść bez wyprasowania 😂 Nowy i lubię prasować, choć z Martą w chuscie to jednak wyzwanie. Poza tym jeśli mam je przed ubraniem prasować to na jedno wychodzi, tylko teraz jadę jednym rzutem.

Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki. Ale ja póki co za swoim nie tęsknię. Tęsknię jedynie za tym, że nie wyglądałam z brzuchem tak grubo jak teraz.

Motylku, Matylda wygląda jakkolwiek normalne, donoszone dziecko. I jest bardzo do Ciebie podobna :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Po kolei:
    -progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, ten ostatni wynik mógł być po prostu z dołka, nie zmienia to faktu że wciąż jest na poziomie powyżej 20, co super rokuje. Osobiście progesteron badałam raz, poziom był ok. 22. Dwóch lekarzy nie widziało powodu żebym brała sztuczny prog,
    -poronienie które przeszłaś na 99% NIE nastąpiło z powodu za niskiego poziomu progesteronu, tylko z innych przyczyn - najczęstsze to ciężkie wady genetyczne zarodka,
    -wskazania do stosowania luteiny albo dupahstonu są różne, między innymi plamienia, skracająca się szyjka, niski poziom proga naturalnego. Jeśli nie masz tych wskazań to moim zdaniem lekarz rozsądnie postępuje nie zalecając ich na wyrost, bo po co masz się truć,
    -duphaston i luteina nie bez powodu są lekami na receptę, to nie są cukierki, maja wiele skutków ubocznych. Duphaston może powodować między innymi spodziectwo u płodów płci męskiej. Wiadomo że te leki to błogosławieństwo współczesnej medycyny ale nie każdy musi je brać,
    -wiem że po poronieniu się chce zrobić wszystko żeby było dobrze, ale z lekami w ciąży NIE WOLNO kombinować na własną rękę, bo można zrobić krzywdę i sobie i dziecku,
    -na koniec...jeśli po opinii lekarza czujesz potrzebę konsultowania się z internetem to znaczy że mu nie za bardzo ufasz. I w takiej sytuacji ja bym radziła Ci poszukać innego prowadzącego ciążę. Bo to dopiero początek, i naprawdę będzie jeszcze mnóstwo sytuacji nowych, stresujących, problematycznych. I w nich właśnie trzeba się dać prowadzić ginekologowi za rękę, ufać że on wie co robi i że chce dla nas jak najlepiej. Prawdopodobnie Twój lekarz wyznaje podobne podejście jak mój, czyli nie chce przeszkadzać fizjologii ciąży jeśli nie jest to konieczne.

Suszarka, masz rację :)

Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Ufam temu lekarzowi, to jedyny który wziął na poważnie mutacje i przepisał mi heparynę. Zostanę przy nim :)
    Chciałam po prostu poznać Waszą opinię, bo tak jak mówisz, człowiek wariuje żeby tym razem ciążę utrzymać...ale muszę wierzyć, że będzie dobrze :)
    Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę Ci wszystkiego dobrego 🥰

Suszarka lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Po kolei:

Dodam jeszcze że nie da się do pozażywać tydzień tak sobie i potem odstawić z dnia na dzień.
    Brałam dupka ze względu na podejrzenie cp pod ścisłą kontrolą lekarza i odtawiałam go stopniowo. Nagłe odstawianie może mieć też różny skutek.

Nie wolno z tym eksperymentować na własną rękę.

Suszarka lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, dla Ciebie mam porównanie mojego bebzola 🤣

13+0, wtedy już było widać brzuszek tzn. tak mi się wydawało 😂😂
    03d8e2619e65.jpg

30+0:

2ceb0bb08f66.jpg

Edit: kurde jak sobie pomyślę że przed ciążą miałam do siebie wiecznie jakieś ale to się zastanawiam gdzie miałam łeb. Jak porównuję te zdjęcia to widzę że miałam naprawdę spoko figurę ✊ teraz wyglądam jak gniot z opuchniętymi nogami 😂 no ale, urodzę to będę walczyć 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:18

Natka95, Jednorożec89, dmg111, doomi03, SzalonaOna, Wik89, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Suszarka, masz rację :)

Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Ufam temu lekarzowi, to jedyny który wziął na poważnie mutacje i przepisał mi heparynę. Zostanę przy nim :)
    Chciałam po prostu poznać Waszą opinię, bo tak jak mówisz, człowiek wariuje żeby tym razem ciążę utrzymać...ale muszę wierzyć, że będzie dobrze :)
    Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę Ci wszystkiego dobrego 🥰
    Wzajemnie! I koniecznie się pochwal po wizycie pięknym zdjęciem z USG 😘

Natka95 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze brzuszki, takie okrąglutkie, zgrabniutkie :-) same sexi Mamuśki na tym forum!

Ja robię właśnie pranie :/ tak, dopiero... Trochę ogarnia mnie panika ostatniej chwili 😱😱

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Matylda jest po prostu śliczna ♥️😍

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai ja Cię podziwiam z tym prasowaniem! Ja jak zrobię pranie, wyschnie, wkładam do szafy i prasuje dopiero przed założeniem. Tak to nie miałabym innych zajęć tylko non stop prasowanie, bo u mnie tyle ludzi, że pralka chodzi codziennie. Masakra!

Ja też podziwiam, ja z tych niepracujących 😂

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ