Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie i wszystko dobrze ✊🏽 Gustaw wazy już 3300g także kawał mężczyzny, brak rozwarcia, główka wysoko; więc objawów porodu brak 😜
Ale sprawa wyglada tak, że lekarz zmierzył mi miednice i jego zdaniem jest zbyt wąska do porodu naturalnego patrząc już na główkę dziecka. Dał skierowanie na cc, ale jechać dopiero jak pojawią się skurcze 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 18:49
Zulugula, kic83, Suszarka, doomi03, dmg111, SzalonaOna, patrycja92, KarolinaMaria, Lalia, Inaa89, Ounai, edyciak., LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Inga, jak po wizycie?
Aniu, w którym Ty TC trafiłaś do szpitala z podejrzeniem hipotrofii? Ile Cie trzymali i w którym tygodniu urodził się Mikolaj?
Przykro mi, z powodu Waszych problemów kupkowych, mam nadzieje że dieta którą stosujesz pomoże Mikołajkowi. Pamietaj tylko o witaminach.
U nas po obchodzie porannym dostałam info że doktor nie ma nic do człowieka (Poli) tylko że człowiek jest mały. Ma odnotowanie, że.mogą to być czynniki genetyczne (z męża strony) i z uwagi na to że wszystko inne jest ok to najprawdpodobniej to.
Na pytanie czy wyjdę przed porodem powiedzial, że muszą ocenić przyrost aby cokolwiek wiedzieć.
Wczoraj miałam USG to pewnie kolejne zrobią w poniedziałek.
Leże i jem na przemian aby dzidziuś rósł choć troszkę. Czytałam, że ilość białka w diecie ma również wpływ na przyrost wagi dziecka więc zamówiłam sobie białko w proszku i będę je pićZulugula, kic83, Suszarka, dmg111, Lalia, Inaa89, Ania81, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Maniaa a to Ci uparciuszek w brzuszku robi psikusy ☺️ Zulu, a jak u Ciebie? Rozkręca się?
Ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje. Robimy zakłady? 😉
Fra ja myślę, że Ty wyprzedzisz mnie i Manie 😛 ale najpierw będzie Domi. A ja z Mania po Was, w ten sam dzień 😄doomi03, Maniaaa., Ania81, Fragaria lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Inga faktycznie juz duzy chłopak 😊 wszystko szczelnie, więc na spokojnie jeszcze:) ciekawe czy mój gin ma ten przyrząd.. Jak dotrwam do wtorkowej wizyty to się spytam ale pewnie by mnie juz zmierzyl jakby mial.
Annia przykro mi to slyszec, mam tylko nadzieję, że przyczyną trafnie zdiagnozowana i się wkrótce polepszy 😚Annia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
doomi03 wrote:Eh... Czy któraś z Was wymiotowała jakiś czas przed porodem? 😩🤢
Czytalam wczoraj o takim oczyszczaniu przed porodema moja kolezanka wymiotowala duuzo podczas pierwszej fazy, bo wtedy na szybko jej się zaczęła skracac szyjka i robić rozwarcie
doomi03 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anet.kaa wrote:Inga, oddaj chociaż kilka gram Gustawa dla Poli
Ty chyba miałaś początkowo w planach CC także to nie jest jakaś zła wiadomość dla Ciebie?
Z chęcią trochę oddamy! 😊
Wiesz mi ogólnie było bez różnicy, ale trochę się boje, że w szpitalu i tak każą mi rodzic naturalnie i mam wizje że popękam itp. Zaraz czarne myśli 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 19:07
-
Anet.kaa wrote:Domi, znowu?
Może to jakieś oczyszczanie się organizmu...
No znowuod popołudnia czulam ze cos mnie muli no i znowu poszło, a teraz to już na pewno nie wina za ciężkiej pizzki, bo jadlam zwykla lekka zupe
... W ogole się dziś czuje taka do dupy i wypruta z życia, ale to może przez tą ciężką nockę.
-
Anet.kaa wrote:Inga, jak po wizycie?
Aniu, w którym Ty TC trafiłaś do szpitala z podejrzeniem hipotrofii? Ile Cie trzymali i w którym tygodniu urodził się Mikolaj?
Przykro mi, z powodu Waszych problemów kupkowych, mam nadzieje że dieta którą stosujesz pomoże Mikołajkowi. Pamietaj tylko o witaminach.
U nas po obchodzie porannym dostałam info że doktor nie ma nic do człowieka (Poli) tylko że człowiek jest mały. Ma odnotowanie, że.mogą to być czynniki genetyczne (z męża strony) i z uwagi na to że wszystko inne jest ok to najprawdpodobniej to.
Na pytanie czy wyjdę przed porodem powiedzial, że muszą ocenić przyrost aby cokolwiek wiedzieć.
Wczoraj miałam USG to pewnie kolejne zrobią w poniedziałek.
Leże i jem na przemian aby dzidziuś rósł choć troszkę. Czytałam, że ilość białka w diecie ma również wpływ na przyrost wagi dziecka więc zamówiłam sobie białko w proszku i będę je pićMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wik89 wrote:Ounai, dzieki! U nas jeszcze trudno mowic o jakiejs regularnosci czy porach dnia, powoli powoli bede dazyc do tego, zeby w nocy byly troche dluzsze te okresy snu a w dzien krotsze
Dzis byla u nas CDL, sporo rozjasnila i doradzila
Edyciak, a mi jedna przyjaciolka poradzila, jak jeszcze bylam w ciazy, zeby za duzo nie czytac i nie rozkminiac na zapas, ze karmienie piersia to pozytywne nastawienie, hormony, spokoj. I ze lepiej na poczatku wiedziec mniej niz wiecej, wlasnie po to, aby miec wolna glowe
Tak staralam sie do tego podejsc. Przeczytalam tylko co nieco o karmieniu piersia (polecam ksiazke Pierwsza pomoc w nauce macierzynstwa, ale na pewno wystarcza tez jakies blogi), nie hartowalam sutkow, nie analizowalam za duzo. Pod sam koniec ciazy troche sie zaczelam stresowac wielkoscia brodawek, piersi. Jak sie okazalo niepotrzebnie.
A i tak chyba najwieciej sie dowiesz po porodzie jak polozna spojrzy na Was jak sie karmicie, a gdy bedziesz miala jakies wstpliwosci to wtedy faktycznie porada CDL to super rozwiazanie (one tez maja porady np przez skype), oceni jaki masz wyplyw mleka, dobierze pozycje odpowiednie dla Ciebie i dziecka. Ja z dzisiejszej wizyty jestem bardzo zadowolona -
Inga28 wrote:My po wizycie i wszystko dobrze ✊🏽 Gustaw wazy już 3300g także kawał mężczyzny, brak rozwarcia, główka wysoko; więc objawów porodu brak 😜
Ale sprawa wyglada tak, że lekarz zmierzył mi miednice i jego zdaniem jest zbyt wąska do porodu naturalnego patrząc już na główkę dziecka. Dał skierowanie na cc, ale jechać dopiero jak pojawią się skurcze 🤷🏻♀️
Kawał kawał 🙈🙈 No szczuplutka jesteś wiec może dlatego, hmmm nic mi lekarka nie mówiła o mierzeniu miednicy sama ja zapytam w poniedziałek 🙈🙈
Dziewczyny ratujcie co na bolące plecy? 😔😔starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Kawał kawał 🙈🙈 No szczuplutka jesteś wiec może dlatego, hmmm nic mi lekarka nie mówiła o mierzeniu miednicy sama ja zapytam w poniedziałek 🙈🙈
Dziewczyny ratujcie co na bolące plecy? 😔😔
To chyba waga moja nie ma nic wspólnegoNiby w szpitalu przy przyjęciu do porodu powinni każdej kobiecie mierzyć.