X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Jestem jestem. Podczytuje :)

Ja niestety nie robiłam henny proszkowej tylko pudrową. To jest zupełnie cos innego.
    Ale jeśli nie masz zadnej alergii, to mozesz robic :)

Odciagnelas mleko dla Lili na noc?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Czyli podobnie jak u nas, tyle że ja jestem na początku 37. Czytając Twoją historię pociesza mnie to, że z Polką bedzie wszystko dobrze, i też będzie po prostu szczuplutka, a mi uda się jeszcze wyjść do domu przed porodem. Choc naprawdę w szpitalu nie jest źle a wręcz jest miło to bardzo chciałabym przeżyć tą lońcówke ciąży z mężem w domu.

Polcia w 35+4 u Andrzeja miala 2031g, a na IP w 36+0 2200g.
    Po prostu musisz trochę przeleżakować w szpitalu pod kontrolą. :) Myślę, że jeśli Pola urośnie i przepływy będą ok to nikt Cię nie będzie trzymał w szpitalu. Przynajmniej tak było u mnie.
    Ja też się strachu najadłam co niemiara, a po prostu mam drobniejsze dziecko i tyle. Które za to jest bardzo długie! Trzymam kciuki, żeby u Polci było tak samo. A jak warunki w szpitalu?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Po prostu musisz trochę przeleżakować w szpitalu pod kontrolą. :) Myślę, że jeśli Pola urośnie i przepływy będą ok to nikt Cię nie będzie trzymał w szpitalu. Przynajmniej tak było u mnie.
    Ja też się strachu najadłam co niemiara, a po prostu mam drobniejsze dziecko i tyle. Które za to jest bardzo długie! Trzymam kciuki, żeby u Polci było tak samo. A jak warunki w szpitalu?
    Aniu warunki super, nie mam co prawda porównania ale jest naprawde wporządku. Jedzenie dobre, czysto, dbają o nas, dziewczyny na sali fajne. Wreszcie odpoczywam, więc nawet jeśli zdecydują o tym że mam tu zostać to nie będzie dramatu.
    Dodoatkowo jakoś do mnie nie docierało, że poród zbliża sie wielkimi krokami a.teraz nie mogę się już doczekać. Najważniejsze by Pola była zdrowa, ja wszystko dla niej zniosę.

KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    U nas gorsze dni. Mikołaj ma brzydkie kupy, nie wiadomo w sumie czy alergia czy nie... Mam przez 6 tygodni dietę bez białka mleka krowiego, jaj i paru innych... Tylko mleko jest dosłownie wszędzie, więc jem głównie warzywa, ryż, makarony, jakieś mięsko jak zrobię sama... Bo wędliny tez maja mleko dodawane. Kilogramy lecą w dół jak szalone, a każda zmiana pieluchy po kupie to stres czy znowu będzie brzydka... ☹️
    Maż na dodatek ma masakrę w pracy, nawet jak wraca do domu to ślęczy coś nad laptopem... Wiem, że to nie jego wina, ale nie zmienia to tego,że czuje się kijowo.

Nie nadrobię... Widzę, że chyba nikt więcej nie urodził? Doomi nadal w dwupaku?
    Kupuję wędliny paczkowane, niektóre są bez laktozy, mój syn miał nietolerancję więc wiem. Chleb ciężko znaleźć ale w niektórych piekarniach mają taki bez mleka ale proś zawsze o notkę ze składem bo mi kilka razy panie mówiły że absolutnie nie ma mleka w tym chlebie a okazywało się że jak przeczytałam skład to jednak było. Parówki nawet można znaleźć bezpośredni mleka. Współczuję diety a zazdroszczę kilogramów.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam całego długiego posta i mi skasowało. 😡😡😡

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Będzie żalipost.
    Czuję się jak wyrodna matka w stosunku do mojego syna. Zacznijmy od tego że on jest na etapie mamusiu baw się ze mną. Pięć minut sam się sobą nie zajmnie nawet jak mu coś podsunę. Uwielbiam się z nim bawić i spędzać z nim czas i to nie o to chodzi ale mam dni ostatnio coraz częściej że ogarnę się rano ugotuję posprzatam a po południu czuję się jakbym przebiegła maraton i najchętniej bym poszła do łóżka albo na kanapę a tu z małym trzeba się bawić wymyślać mu różne rzeczy i ogólnie się nim zajmować i wtedy czasem mu się dostaje nakrzyczę na niego że zawraca głowę a potem mam wyrzuty sumienia i go przepraszam albo bawię się z nim ale czuję się jakby to było za karę i odliczam minuty do przyjscia męża z pracy żeby to on przejął młodego, mam przez to straszne wyrzuty sumienia czuję się jakbym go zaniedbywała a czasem fizycznie nie daję rady. Źle mi z tym
    Kobieto, to co ja mam powiedzieć? Ja nie znoszę tych zabaw dziecięcych i zawsze się czuję jakbym to za karę robiła, więc gdybym się tak katowała jak Ty to znaczyłoby że w ogóle się nie nadaję na matkę.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś u nowej urofizjo. Rozejscie na 2 palce w badaniu palpitacyjnym co jej zdaniem na luźnych mięśniach da 4cm, czyli tyle co wyszło w usg. Mam ćwiczenia, na razie zaczynamy od mięśni dna miednicy. Mogę spacerować powoli, szybko i chodzić na baseny jeśli otworzą. Ewentualnie tańczyć tańce latynoskie, np salsę. I to póki co wszystko co mogę. Jeśli się zepnę w sobie to powinnam zamknąć rozstęp za 4 miesiące.

Wik89, kic83, Suszarka, Lalia, patrycja92, dmg111, Inaa89, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu moja mama jest pielegniarka i ma koleżanki na oddziale dziecięcym, one jej powiedzialy ze sa testy z kupki dziecka na alergie, zwłaszcza jeśli chodzi o mleko krowie. To jest napewno szybsze rozwiązanie niż znow dręczenie się dieta gdzie musisz mieć siły, dopytaj się pediatry/położnej.

Ounai dziekuje bardzo za wszystkie wskazówki, 3/4 z nich stosuje bo maly odkąd wróciliśmy do domu i dostal wieksza dawkę mm to zaczął mieć problemy z kolkami, nie są one dla mnie jakieś bardzo straszne ale chcialabym mu poprostu ulżyć w cierpieniu. Do tej pory stosowałam biogai i espumisan ale nie widzę efektów ich działania. A ostatnio doszedl jeszcze problem z brakiem kupy....Ale jak dzis dostal czopek to poszło prawie pod pachy xD

Widze ze Dominiki nie maja łatwych porodow, domi współczuję Ci tych wymiotow i oby przeszły nim zacznie się porod bys mogła odpocząć.

Annia lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Kic, wiem wiem że w pieczywie jest... Dlatego jem wafelki ryżowe, kukurydziane i tortille tylko zamiast pieczywa. :/ O suplementach oczywiście pamiętam. :) No mówią, że na poprawę trzeba czasem czekać 6 tygodni... A za mną niecałe 2 tygodnie. Nawet w pasztecie łososiowym jest! 🙄🙄🙄 To wszystko plus cała sytuacja z koroną wpływa na to że mam jakiegoś przewlekłego doła. :( Boję się, że jeśli nie poprawi mu się na diecie to pediatrzy będą chcieli żebym go odstawiła od piersi i dała Nutramigen czy Bebilon Pepti. :/

Anetko, ja też w szpitalu nie czułam się jakoś źle. Bardziej byłam zadowolona, że jestem pod opieką bo byłam nieźle spanikowana że dziecko mi nie rośnie. I jedzenie było dobre na dietę cukrzycowa, 6 posiłków i nie musiałam nic gotować. 😂

kic83 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai masz jakieś sprawdzone wędliny paczkowane bez mleka? Dałabym się pokroić za szyneczke...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    Kawał kawał 🙈🙈 No szczuplutka jesteś wiec może dlatego, hmmm nic mi lekarka nie mówiła o mierzeniu miednicy sama ja zapytam w poniedziałek 🙈🙈
    Dziewczyny ratujcie co na bolące plecy? 😔😔
    Fizjoterapeuta uroginekologiczny. To niestety wina Twojej zmienionej postawy ciała

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, u nas tez kolki od ponad tygodnia, takze lcze sie w bolu.! Ounai dzieki za spisanie wszystkich sposobow 😊 wiekszosc stosujemy, ale czasem niekonsekwentnie, np dzisiaj nie bylo masazu, zapomnielismy
    Espumisan dajemy dopiero od wczoraj, 3x8 kropli, czyli 25 krople na dobe, to taka minimalna dawka. Ale moze powinnismy zaczac dawac wiecej faktycznie...

Annia, wspolczuje diety, jednoczesnie mam nadzieje, ze wkrotce sie u Was poprawi

Doomi, to juz tuz tuz!!!🤗✊

Anetka, leż spokojnie i zbieraj siły!

Kicku, a od kiedy i jak dlugo bylas na tej diecie? Gutek ma ciagle te krostki na buzi, czasem wiecej czasem mniej, zastanawiam sie czy to moze skaza bialkowa

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Aniu moja mama jest pielegniarka i ma koleżanki na oddziale dziecięcym, one jej powiedzialy ze sa testy z kupki dziecka na alergie, zwłaszcza jeśli chodzi o mleko krowie. To jest napewno szybsze rozwiązanie niż znow dręczenie się dieta gdzie musisz mieć siły, dopytaj się pediatry/położnej.

Ounai dziekuje bardzo za wszystkie wskazówki, 3/4 z nich stosuje bo maly odkąd wróciliśmy do domu i dostal wieksza dawkę mm to zaczął mieć problemy z kolkami, nie są one dla mnie jakieś bardzo straszne ale chcialabym mu poprostu ulżyć w cierpieniu. Do tej pory stosowałam biogai i espumisan ale nie widzę efektów ich działania. A ostatnio doszedl jeszcze problem z brakiem kupy....Ale jak dzis dostal czopek to poszło prawie pod pachy xD

Widze ze Dominiki nie maja łatwych porodow, domi współczuję Ci tych wymiotow i oby przeszły nim zacznie się porod bys mogła odpocząć.
    Serio? Robiliśmy badania kupy na bakterie i wiursa , nie wiedziałam że są badania na alergię. U takiego maluszka już wyjdą?

Nikaa jak Mikołaj miał kolki właśnie w wieku twojego synka to też miał wrażenie że nic nie pomaga, tylko leżenie na brzuszku na chwilę go uspokajało. Delicol, Espumisan, termofor, masaże a i tak przychodziła godzina krzyku.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, Kic, wiem wiem że w pieczywie jest... Dlatego jem wafelki ryżowe, kukurydziane i tortille tylko zamiast pieczywa. :/ O suplementach oczywiście pamiętam. :) No mówią, że na poprawę trzeba czasem czekać 6 tygodni... A za mną niecałe 2 tygodnie. Nawet w pasztecie łososiowym jest! 🙄🙄🙄 To wszystko plus cała sytuacja z koroną wpływa na to że mam jakiegoś przewlekłego doła. :( Boję się, że jeśli nie poprawi mu się na diecie to pediatrzy będą chcieli żebym go odstawiła od piersi i dała Nutramigen czy Bebilon Pepti. :/

Anetko, ja też w szpitalu nie czułam się jakoś źle. Bardziej byłam zadowolona, że jestem pod opieką bo byłam nieźle spanikowana że dziecko mi nie rośnie. I jedzenie było dobre na dietę cukrzycowa, 6 posiłków i nie musiałam nic gotować. 😂
    Annia, na dziale "w oczekiwaniu na testowanie" na wątku ex testerki jest dziewczyna która miała identyczne problemy z córeczką, w sensie nie wiem co dokładnie jest u Was ale u nich była krew w kupce. I pamiętam że też zarzynala się dietą eliminacyjną wiele tygodni, alergen ostatecznie się okazał bardzo nieoczywisty, ale zmierzam do tego że może ona mogłaby jakoś Ci w tej sytuacji doradzić? Jej nick to Izape_91. Ja się na tym wątku udzielam i wiem że na pewno nie zostaniesz pozostawiona bez pomocy, jak chcesz to najwyżej mogę też tam uprzedzić że się odezwiesz w tej sprawie, żeby nie było Ci jakoś głupio wbijać na obcy wątek.

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:

Mi na brak kupy położna kazała robić równo co 3 dni wlewke miodową. Zrobiliśmy Marcie 4 wlewki i wczoraj już po 3 dniach zrobiła kupę sama, bez tej wlewki. Czopki niestety nie działały w ogóle. Prawa jest taka, że na kolkę nic nie pomoże jeśli to faktycznie kolka. Ale plus jest taki, że ona przechodzi sama po tych 4 miesiącach. Jeśli ktoś mówi, że jego dziecko ma kolkę, ale przechodzi mu po kropelkach to znaczy, że tak naprawdę jego dziecko wcale nie ma kolki. Bo kolka nie dość, że sprawia że dziecko płacze już od rana, wieczorem mocniej, to wszystko ewentualnie sprawia, że brzuszek boli troszkę mniej, ale nadal boli. U mojego syna duża poprawa była jak zmieniliśmy mleko na Bebilon Pepti DHA. Najpierw podawałam delicol żeby sprawdzić czy coś pomaga i wtedy poprosiłam pediatre o receptę.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Annia, na dziale "w oczekiwaniu na testowanie" na wątku ex testerki jest dziewczyna która miała identyczne problemy z córeczką, w sensie nie wiem co dokładnie jest u Was ale u nich była krew w kupce. I pamiętam że też zarzynala się dietą eliminacyjną wiele tygodni, alergen ostatecznie się okazał bardzo nieoczywisty, ale zmierzam do tego że może ona mogłaby jakoś Ci w tej sytuacji doradzić? Jej nick to Izape_91. Ja się na tym wątku udzielam i wiem że na pewno nie zostaniesz pozostawiona bez pomocy, jak chcesz to najwyżej mogę też tam uprzedzić że się odezwiesz w tej sprawie, żeby nie było Ci jakoś głupio wbijać na obcy wątek.
    No właśnie u nas też raz na kilka dni malutkie ilość krwi :(... Jakbyś mogła mnie jakoś zaanonsować to byłabym bardzo wdzięczna. :) Właśnie wiem, że w sumie WSZYSTKO może uczulać... Bmk jest po prostu najczęstsze...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No właśnie u nas też raz na kilka dni malutkie ilość krwi :(... Jakbyś mogła mnie jakoś zaanonsować to byłabym bardzo wdzięczna. :) Właśnie wiem, że w sumie WSZYSTKO może uczulać... Bmk jest po prostu najczęstsze...
    Kochana napisałam już post, mniej więcej nakreśliłam o co chodzi. Jestem pewna że dziewczyny Cię nie zostawią bez pomocy :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kochana napisałam już post, mniej więcej nakreśliłam o co chodzi. Jestem pewna że dziewczyny Cię nie zostawią bez pomocy :)
    Dziekuje. 😘😘😘

Suszarka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Ania, jest mnóstwo chlebów bez mleka. Wędliny też, pasztety, nawet ser bez laktozy można kupić. Wszystko można znaleźć bezmleczne, więc nie katuj się tak. Mój syn 3 lata miał nietolerancję taka silną, że zjedzenie jogurtu kończyło się biegunką i nie dałoby się tak, żeby nie jadł mi chleba czy wędliny. A po niewiele dzieci uwielbiająca jeść od rodziców to wszyscy w domu byliśmy na diecie bezlaktozowej. Najgorzej jest na samym początku. A potem już wiesz którą szynkę masz brać, jaki chleb, itd
    Nie pamiętam niestety teraz bo młody już wyrósł. Nawet jogurty normalne je 👍 ale na początku było strasznie, bo biegunka pojawiała się nawet jeśli zjadł szynkę z laktoza. Kupy od urodzenia zielone robił a jak był chory to żółte ot tak na przekór 😂 ale my w marketach kupowalismy. Weź męża wyślij i niech czyta etykiety. Trochę mu zejdzie ale w końcu znajdzie. Wiem że to z tych droższych były, z lepszym składem. Chleb kupowałam w takiej małej piekarni, najczęściej te na zakwasie prawdziwe nie mają dodatku mleka. Chyba w Lidlu też jakiś był, bo pamiętam że czytałam tam ulotki z chleba.

https://www.auchandirect.pl/auchan-warszawa/pl/produkty-swieze/bez-laktozy/wedliny-bez-laktozy/c-940

Wik, espumisan musisz dawać do każdego karmienia i zobaczysz jak po kilku dniach będzie lepiej jak te zalegające gazy dziecku zejdą.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kobieto, to co ja mam powiedzieć? Ja nie znoszę tych zabaw dziecięcych i zawsze się czuję jakbym to za karę robiła, więc gdybym się tak katowała jak Ty to znaczyłoby że w ogóle się nie nadaję na matkę.

Oh super ze nie jestem z tym sama 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Siedzę w domu z synem zamknięci już z 10 dni , on wariuje poziom milion..rzygam zabawami klockami , samochodami , budowaniem garaży , play doh i czytaniem bajek.. wymiękam .. kiedy chce żeby bawił się sam albo podkładam mu bajki na tablecie których on nie chce oglądać .. on chce się bawić ale tylko z mamu .. kocham go całym sercem ale ciężko czasami jak dziecko tak się nudzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 23:03

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ