X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Oh super ze nie jestem z tym sama 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Siedzę w domu z synem zamknięci już z 10 dni , on wariuje poziom milion..rzygam zabawami klockami , samochodami , budowaniem garaży , play doh i czytaniem bajek.. wymiękam .. kiedy chce żeby bawił się sam albo podkładam mu bajki na tablecie których on nie chce oglądać .. on chce się bawić ale tylko z mamu .. kocham go całym sercem ale ciężko czasami jak dziecko tak się nudzi
    Nie, nie jesteś sama. W sumie jeśli z instrukcji jedziemy to ja nawet lubię budować z klocków. Ale on nie chce z instrukcji. A najgorsze są zabawy w scenki,np Psim Patrolem. Matko, jak ja tego niespodzianka znoszę. Ale poświęcam się dla wyższego dobra. Mojemu też się bajki znudziły. Teraz chce żeby się z nim bawić na dywanie u niego w pokoju. Albo lepić z plasteliny (to jeszcze jakoś ujdzie). Cóż, mogłam się szybciej decydować na drugie to bawiliby się razem a tak to będę za 3 lata przechodzić scenki od nowa, tylko lalkami ;)

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie, nie jesteś sama. W sumie jeśli z instrukcji jedziemy to ja nawet lubię budować z klocków. Ale on nie chce z instrukcji. A najgorsze są zabawy w scenki,np Psim Patrolem. Matko, jak ja tego niespodzianka znoszę. Ale poświęcam się dla wyższego dobra. Mojemu też się bajki znudziły. Teraz chce żeby się z nim bawić na dywanie u niego w pokoju. Albo lepić z plasteliny (to jeszcze jakoś ujdzie). Cóż, mogłam się szybciej decydować na drugie to bawiliby się razem a tak to będę za 3 lata przechodzić scenki od nowa, tylko lalkami ;)

A dziś powiedziałam na głos taki tekst ze chyba już bym wolała się bawić lalkami xD xD

Ja chciałam mniejsza różnice wieku ale dość długo nie mogłam zajść w ciąże .. różnica będzie w zasadzie prawie równo 3 lata

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Rozejscie na 2palce i 4 miesiace zamykania??
    Matko.. ja mialam na 4palce ponad miesiąc temu, a co dopiero.. 😧 ciekawe czy w ogóle mi się zejdzie w takim razie ehh

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Serio? Robiliśmy badania kupy na bakterie i wiursa , nie wiedziałam że są badania na alergię. U takiego maluszka już wyjdą?

Nikaa jak Mikołaj miał kolki właśnie w wieku twojego synka to też miał wrażenie że nic nie pomaga, tylko leżenie na brzuszku na chwilę go uspokajało. Delicol, Espumisan, termofor, masaże a i tak przychodziła godzina krzyku.

Takie dostalam informacje od mamy bo sie zastanawiam czy młody nie jest jakoś na mleko uczulony ale kupki ma książkowe, prócz tego ze rzadziej niż bez mm. Nie wiem tylko jaki jest zakres badanych alergenów czy tylko mleko krowie czy coś więcej.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mi na brak kupy położna kazała robić równo co 3 dni wlewke miodową. Zrobiliśmy Marcie 4 wlewki i wczoraj już po 3 dniach zrobiła kupę sama, bez tej wlewki. Czopki niestety nie działały w ogóle. Prawa jest taka, że na kolkę nic nie pomoże jeśli to faktycznie kolka. Ale plus jest taki, że ona przechodzi sama po tych 4 miesiącach. Jeśli ktoś mówi, że jego dziecko ma kolkę, ale przechodzi mu po kropelkach to znaczy, że tak naprawdę jego dziecko wcale nie ma kolki. Bo kolka nie dość, że sprawia że dziecko płacze już od rana, wieczorem mocniej, to wszystko ewentualnie sprawia, że brzuszek boli troszkę mniej, ale nadal boli. U mojego syna duża poprawa była jak zmieniliśmy mleko na Bebilon Pepti DHA. Najpierw podawałam delicol żeby sprawdzić czy coś pomaga i wtedy poprosiłam pediatre o receptę.

Widzialam wlasnie te wlewki na stronie gemini. Nam polozna poleciła pol czopka by podać jak widzę że synek probuje zrobic kupę a nie idzie i to tak z 3 dni i dzis byl dzien 3 bez kupy ale czopek dal rade. Czy Twój syn na mm tez robil rzadziej kupy?

tb73i09k51c5kem9.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Mania, Zulu, Fragaria, Domi - dobra żona rodzi w weekend :D więc do boju dziewczyny 💪

Nooo to ja wpisze sobie w grafik na następny weekend 😉 nie mam na razie żadnych symptomów żeby przypuszczać ze to u mnie już niedługo, choć kto wie 🤷‍♀️ może być rzeczywiście szybka akcja.

Pierwsza będzie Domi i to coś czuję, że niedługo ☺️ Strzelam 🎯 że Mania mnie wyprzedzi, a ja będę przed Zulu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 23:58

Maniaaa., Suszarka lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Fizjoterapeuta uroginekologiczny. To niestety wina Twojej zmienionej postawy ciała[/QUOTE

Spróbuje po weekendzie gdzieś się zapisać.. być może złe siedzę albo ciężar z przodu odmawia mojemu kręgosłupowi 😔
    Boli tylko jak coś długo robię w pozycji stojącej albo jak siedzę na sofie w pozycji półleżącej. Obiady teraz to chyba na siedząco będę robić jak się nie polepszy.. 🤦‍♀️

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myślicie ze podróż autem w 3 trymestrze 400 km jest bezpieczna ? Mam wizytę u lekarza ( niezwiązana z ciąża ) ale zdecydowanie dobrze jakbym ja teraz odbyła .. i nie wiem .. wizyta na koniec listopada

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny czy myślicie ze podróż autem w 3 trymestrze 400 km jest bezpieczna ? Mam wizytę u lekarza ( niezwiązana z ciąża ) ale zdecydowanie dobrze jakbym ja teraz odbyła .. i nie wiem .. wizyta na koniec listopada

Suzi, chyba najlepiej zapytać swojego lekarza co o tym myśli ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Odciagnelas mleko dla Lili na noc?

Właśnie odciagam. Ogólnie mialam tego nie robic ale Liliana ma katar. Pol dnia spedzila na rekach. Co usnela to placz za chwilę. Teraz tez plakala. Przy cycu byl spokoj ale nie ssala a to pora karmienia. Moj stary ja utulil do snu a ja sciagam. Dostanie to co z butli i najwyżej doje cycem.

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:

Ja w 34tc jechalam 1100km do Polski i z powrotem 🤪

suzi1994 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dziękuję za namiary na tę wędliny! Jutro mąż będzie miał zadanie. 😁😁😁 Jeśli uda mu się kupić to chyba pochłone całe opakowanie na raz.

Kic, Ounai a długo byłyście ma tej diecie przy waszych starszakach?

U mnie za ścianą impreza... 🙄 Mikołajowi nie przeszkadza i zaraz próbuje go odkładać do łóżeczka, ale ja w tych śmiechach nie zasnę...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai dziękuję za namiary na tę wędliny! Jutro mąż będzie miał zadanie. 😁😁😁 Jeśli uda mu się kupić to chyba pochłone całe opakowanie na raz.

Kic, Ounai a długo byłyście ma tej diecie przy waszych starszakach?

U mnie za ścianą impreza... 🙄 Mikołajowi nie przeszkadza i zaraz próbuje go odkładać do łóżeczka, ale ja w tych śmiechach nie zasnę...

A często się imprezy za ścianą zdarzają? Jak tak to ja bym uwagę zwróciła.
    U mnie to trwało ok 1/1,5 mca, mam nadzieję że i u Was szybko pójdzie.
    Co do wędlin to znalazłam info że bez mleka są polędwica Platka, szynka z góralskiej beczki i szynka "jak za Gierka" - te dwie, ostatnie firmy Stół Polski.

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai
    Rozejscie na 2palce i 4 miesiace zamykania??
    Matko.. ja mialam na 4palce ponad miesiąc temu, a co dopiero.. 😧 ciekawe czy w ogóle mi się zejdzie w takim razie ehh
    Ale Ty jeszcze w ciąży jesteś. Częściowo jak nie całkiem zamknie się samoistnie po porodzie. Ja niestety wiedziałam że u mnie się samoistnie nie zamknie, bo po pierwszej ciąży już było niedomknięte. Niestety zawalilam z ćwiczeniami wtedy i teraz mam dużo gorzej bo zamykam rozejscie starego img nowe jednocześnie. To nawet dwa palce to jest na spiętych mięśniach, pracujących. Na luźnych jest na 4 palce.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Widzialam wlasnie te wlewki na stronie gemini. Nam polozna poleciła pol czopka by podać jak widzę że synek probuje zrobic kupę a nie idzie i to tak z 3 dni i dzis byl dzien 3 bez kupy ale czopek dal rade. Czy Twój syn na mm tez robil rzadziej kupy?
    Nie, na mm kupy były co karmienie. Generalnie w połowę butli zawsze szła kupa, trzeba było przerwać karmienie, zmienić pieluchę internetową dokończyć. I chyba tak powinno być, że przy mm kupy powinny być częściej niż przy samym kp bo mm jest bardziej ciężkostrawne i więc ej substancji zostaje nie wchłonietych, czyli częściej kupa.

Ania, i małych dzieci można też zbadać alergeny z krwi. Z resztą u dorosłych też.
    Ja przy synu nie byłam nastrój diecie bo on był na mm i miałam Bebilon Pepti. A produkty bez laktozy kupowalismy przez ok 2 lata. Zaczęliśmy jak wyszedł ze słoików i zaczął podjada od nas i po prostu zaczęliśmy kupować mleko bez laktozy, ser bez laktozy, Serki wiejskie bez laktozy, i zwracać uwagę na skład produktów czy nie zawierają bmk.

Mam nadzieję, że zasnęłaś :)

My się karmimy i idziemy spać dalej. Ostatnio nawet jak długo śpię czuję się jak wrak. Nie wiem co się ze mną dzieje :/

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A dziś powiedziałam na głos taki tekst ze chyba już bym wolała się bawić lalkami xD xD

Ja chciałam mniejsza różnice wieku ale dość długo nie mogłam zajść w ciąże .. różnica będzie w zasadzie prawie równo 3 lata
    Ja też chciałam ale sytuacja zawodowa mieć nie pozwoliła. A mimo miłości do mojego syna nie byłabym w stanie poświęcić całkowicie swojej kariery zawodowej i zostać "mamą na pełny etat", więc musiałam się ogarnąć zawodowo zanim siec zdecydowałam. Na szczęście los był łaskawy i udało się szybko zajść boli byłaby jeszcze większość różnica wieku. 3 lata to tak optymalnie. Jeszcze pobawią się razem. Moi już niestety nie bardzo.

age.png

age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam USG wieczorem. Z dzidziusiem na szczęście wszystko w porządku. 😉 Faktycznie, ma dużą główkę, ale lekarz nic niepokojącego tam nie widział. Mówił, że być może będzie większy po prostu. I nerka prawa do sprawdzenia, bo ma w niej delikatny zastój moczu. Ale podobno u chłopców to się zdarza w życiu płodowym.

kic83, Fragaria, kar_oliv, Ounai, Zulugula, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Nooo to ja wpisze sobie w grafik na następny weekend 😉 nie mam na razie żadnych symptomów żeby przypuszczać ze to u mnie już niedługo, choć kto wie 🤷‍♀️ może być rzeczywiście szybka akcja.

Pierwsza będzie Domi i to coś czuję, że niedługo ☺️ Strzelam 🎯 że Mania mnie wyprzedzi, a ja będę przed Zulu.

Fajnie by było jak by mnie coś ruszyło, ale to moje dziecię w kulki ze mną leci i tylko straszy 😅
    Ale powiem wam że miałam 2 takie mega skórcze, całkowicie inne niż na okres i aż mnie z łóżka na równe nogi wywaliło 🙈 ale wszystko znowu się wyciszyło, więc czekamy dalej.
    Pewnie w przyszłym tygodniu coś się ruszy bo stary do pracy od poniedziałku wraca 🤷‍♀️🙈

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    Jak tam?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Miałam USG wieczorem. Z dzidziusiem na szczęście wszystko w porządku. 😉 Faktycznie, ma dużą główkę, ale lekarz nic niepokojącego tam nie widział. Mówił, że być może będzie większy po prostu. I nerka prawa do sprawdzenia, bo ma w niej delikatny zastój moczu. Ale podobno u chłopców to się zdarza w życiu płodowym.

Przynajmniej spokojna będziesz teraz.
    A jaka waga?
    Ja dzisiaj mam wizytę, ciekawe ile moja Kluska waży ☺️

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ