Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie1985 wrote:Cieszę się że się nie powtarza. Tfu, tfu ... Oby tak było do końca. Ciężko stwierdzic czy objawy podobne. U mnie to tak gwałtowny skurcz jakby ze środka jelit szedł i tak wybuchał pod żebrami, ale wiadomo każdy odczuwa trochę inaczej. Mi chodzenie pomaga. Może to kolka jelitowa od zaparć i wzdeć😕. W środę wizyta to powiem o tym.
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. 😘
Tez na poczatku myslalam ze to od zaparc czy cos. Pierwszy atak mialam w sierpniu i on byl lzejszy duzo niz te ostatnie. Przed wizyta u nojego lekarza mialam 5 razy w ciagu 7dni. Mam nadzieje ze u Ciebie to jednak nie to, nie zycze tego bolu nikomu. Zwlaszcza w ciazy, gdy nie wiesz jak sobie mozesz pomoc i czy to nie wplywa na dzidziusia.🔸28 lat
Annia, no właśnie mało Ci tutaj. Mam nadzieję, że to po prostu Twój wybór, a nie, że Miki daje w kość.
Zulu, Domi, Mania - która się wybiera na porodówkę?
Mialam nadzieję, że coś się zacznie dziać, ale moje dziecię ewidentnie robi mnie w konia, cały dzień miałam bóle jak na okres, więc wysprzatalam całą chatę jak na święta 😂 okna pomylam, firanki zmieniłam, podłogę wyszorowałam na kolanach, a bóle zamiast się nasilić to minęły 😂Zulugula, KarolinaMaria, Lalia, Ania81, Suszarka, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Jednorożec też pochłaniam książki nałogowo. Kilka lat temu zrobiłam dokładnie tak jak Ladyo. Kupiłam czytnik ebooków. Od tamtej pory w wersji papierowej kupuję tylko książki kucharskie, bo je uwielbiam, a całą resztę w wersji elektronicznej. Abonament na Legimi to świetna sprawa. Co miesiąc schodzi mi z karty i mam nieograniczony dostęp do książek. Sprawdza się szczególnie podczas urlopu. Nie wyobrażam sobie, żebym wiozła ze sobą np.10 książek, a jak mam czas to spokojnie jestem w stanie przeczytać tyle w ciągu tygodnia. Też długo nie mogłam się przekonać do wersji elektronicznych, ale pomogło jak mąż mi zagroził podczas ostatniej przeprowadzki, że następnym razem nie będzie nosił moich książek...
Jednorożec89, Ania81, Ladyo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Kusicie tym czytnikiem. Może napiszę list do Mikołaja?
Przeżucam się na szare mydło do mycia tam. Mam problemy skórne bez przerwy podrażnienia i wrastające włoski to norma nawet teraz jedna cholera wrasta. Swedzi jak cholera do tego te infekcje. Może to pomożeManiaaa. lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Kusicie tym czytnikiem. Może napiszę list do Mikołaja?
Przeżucam się na szare mydło do mycia tam. Mam problemy skórne bez przerwy podrażnienia i wrastające włoski to norma nawet teraz jedna cholera wrasta. Swedzi jak cholera do tego te infekcje. Może to pomoże
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
KarolinaMaria wrote:Enigvaa, polubiłam za to, że dieta pomaga.
Inga, daj znać co u Gucia
Annia, no właśnie mało Ci tutaj. Mam nadzieję, że to po prostu Twój wybór, a nie, że Miki daje w kość.
Zulu, Domi, Mania - która się wybiera na porodówkę?
Kurde może ja 😂 poboluje mnie, a Mały tak ze 3razy się boleśnie ruszył jakby wwiercał się tam gdzies niżej😱KarolinaMaria, Lalia, Ania81, Ladyo, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Maniaaa. wrote:Też miałam straszny problem z nawracającymi infekcjami, nawet po białym jeleniu myślałam że się zadrapie 🙈 zmieniłam na ziaje i jak ręką odjął
Dasz link do niej?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Maniaaa. wrote:Też miałam straszny problem z nawracającymi infekcjami, nawet po białym jeleniu myślałam że się zadrapie 🙈 zmieniłam na ziaje i jak ręką odjął
Ja tez mialam horror z tym. Myje się tylko wodą tam i zmienilam vizir na lovela rok temu i minęło. U mnie wyglądało to właśnie na podraznienia/uczulenia na chemie💙 11.2020
💗 11.2023 -
Nikaa92 wrote:Kochane doswiadczone mamy czy macie jakiś sprawdzony preparat na kolki?
Espumisan
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Enigvaa wrote:Tez na poczatku myslalam ze to od zaparc czy cos. Pierwszy atak mialam w sierpniu i on byl lzejszy duzo niz te ostatnie. Przed wizyta u nojego lekarza mialam 5 razy w ciagu 7dni. Mam nadzieje ze u Ciebie to jednak nie to, nie zycze tego bolu nikomu. Zwlaszcza w ciazy, gdy nie wiesz jak sobie mozesz pomoc i czy to nie wplywa na dzidziusia.
-
Będzie żalipost.
Czuję się jak wyrodna matka w stosunku do mojego syna. Zacznijmy od tego że on jest na etapie mamusiu baw się ze mną. Pięć minut sam się sobą nie zajmnie nawet jak mu coś podsunę. Uwielbiam się z nim bawić i spędzać z nim czas i to nie o to chodzi ale mam dni ostatnio coraz częściej że ogarnę się rano ugotuję posprzatam a po południu czuję się jakbym przebiegła maraton i najchętniej bym poszła do łóżka albo na kanapę a tu z małym trzeba się bawić wymyślać mu różne rzeczy i ogólnie się nim zajmować i wtedy czasem mu się dostaje nakrzyczę na niego że zawraca głowę a potem mam wyrzuty sumienia i go przepraszam albo bawię się z nim ale czuję się jakby to było za karę i odliczam minuty do przyjscia męża z pracy żeby to on przejął młodego, mam przez to straszne wyrzuty sumienia czuję się jakbym go zaniedbywała a czasem fizycznie nie daję rady. Źle mi z tymDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Angie1985 wrote:Po prostu poproszę lekarza prywatnie żeby zerknął na mój woreczek żółciowy. Może coś się będzie znał. W poniedziałek idę na usg to poproszę. A jak się nie zgodzi to będę walczyć z internistą 😓.
No oglonie jesli sa kamienie to chyba nie da sie ich nie rozpoznac. Nawet ja je widziaam od razu a na usg sie nia znam 😁
🔸28 lat
Jednorożec nie obwiniaj się i nie martw ja mam tak samo. Ciąża to trudny czas dla większości. Jak słyszę ze ciąża to nie choroba to mam ochotę skoczyć temu komuś do gardła. Bo ja tak źle czułam się nigdy. Nie mam na nic siły i moje zabawy z synkiem mogą być tylko takie że ja leżę lub siedzę i staram się z nim iść na spacer czy na plac zabaw, przytulamy się. A te wszytkie zabawy ruchowe to mój mąż z nim wydziwia. Nie zamartwiaj się tym.
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Dasz link do niej?
https://ziaja.com/p/5901887018681/kremowy-pyn-do-higieny-intymnej-z-kwasem-mlekowym-105
Proszę Cię bardzo, to dokładnie ten z kwasem mlekowym, są jeszcze dwa z tego, ale też mnie uczulały, tylko ten mi pomógł
13 CS o rodzeństwo
28.10 ⏸️
1.10 cm kijanki z ❤️
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
U nas gorsze dni. Mikołaj ma brzydkie kupy, nie wiadomo w sumie czy alergia czy nie... Mam przez 6 tygodni dietę bez białka mleka krowiego, jaj i paru innych... Tylko mleko jest dosłownie wszędzie, więc jem głównie warzywa, ryż, makarony, jakieś mięsko jak zrobię sama... Bo wędliny tez maja mleko dodawane. Kilogramy lecą w dół jak szalone, a każda zmiana pieluchy po kupie to stres czy znowu będzie brzydka... ☹️
Maż na dodatek ma masakrę w pracy, nawet jak wraca do domu to ślęczy coś nad laptopem... Wiem, że to nie jego wina, ale nie zmienia to tego,że czuje się kijowo.
Nie nadrobię... Widzę, że chyba nikt więcej nie urodził? Doomi nadal w dwupaku?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Enigvaa wrote:
Ja w sumie mam skłonność do kamieni bo miałam kilka razy w śliniankach i moja mama też ma usunięty woreczek. 🤷♀️ Okaże się. -
Maniaa a to Ci uparciuszek w brzuszku robi psikusy ☺️ Zulu, a jak u Ciebie? Rozkręca się?
Ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje. Robimy zakłady? 😉Maniaaa. lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Jednorożec89 wrote:Kusicie tym czytnikiem. Może napiszę list do Mikołaja?
Przeżucam się na szare mydło do mycia tam. Mam problemy skórne bez przerwy podrażnienia i wrastające włoski to norma nawet teraz jedna cholera wrasta. Swedzi jak cholera do tego te infekcje. Może to pomożeIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mania, Zulu, Fragaria, Domi - dobra żona rodzi w weekend
więc do boju dziewczyny 💪
Annia przykro mi że macie ciężki czasodnośnie diety eliminacyjnej to uważaj na siebie Kochana, żebyś nie straciła całkiem sił
pytałaś kiedyś o stojak do wanienki z Ikei, jest fajny i stabilny 👍
Annia, Zulugula, doomi03 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Mania, Zulu, Fragaria, Domi - dobra żona rodzi w weekend
więc do boju dziewczyny 💪
Annia przykro mi że macie ciężki czasodnośnie diety eliminacyjnej to uważaj na siebie Kochana, żebyś nie straciła całkiem sił
pytałaś kiedyś o stojak do wanienki z Ikei, jest fajny i stabilny 👍
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023