Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Zulu! Te stopery do uszu to złoto! Spałam jak zabita!
Szwagierka mnie uratowała przynosząc mi je wczoraj, choć już jedna Pani pielęgniarka była chętna iść mi do apteki.
Był obchód, info od lekarza "u Pani przepływy dobre, KTG dobre, tutaj z Panią nic nie musimy robić tylko czekać"
Dajcie mi już czwarteeeek! I pomódlcie się aby Polcia przybrała na masie 🙏🙏🙏🙏
Była wczoraj u mnie moja położna i mówiła, że ciężko sterdzić co ze mną zrobią ponieważ tutaj na każdy przypadek patrzą inaczej i z każdym postępują inaczej, więc żaden schemat nie wchodzi w gre.
Anetka
Tak się cieszę że się udało wyspać!
Pola na bank przytyła, a w czwartek Was wypuszczą do domku, żebyście mogły w domku na spokojnie czekać na poród 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetko nie wiem czy gdzieś wcześniej pisałaś w jakim jesteś teraz szpitalu, możliwe że mi umknęło. Czy to Borowska? Co prawda u mnie do porodu jeszcze mnóstwo czasu, ale zastanawiam się mocno czy wybierać Oleśnicę, a rezerwowo Borowską, czy może odwrotnie. W Oleśnicy mogłabym wykupić opiekę położnej i to do mnie przemawia, bo jakoś nie sądzę, żeby mój mąż był chętny mi towarzyszyć. Zresztą, co tu dużo mówić, za rękę może i by potrzymał, ale przez poród nie przeprowadzi36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Zulugula wrote:Zaczynamy 40 tydzień 💣
Fajnie by było, jakby już ostatni.. ale i do mnie dotarł strach😅
Ćmi mnie brzuch jak na okres i to tyle🤷♀️ Wieczorem wizyta z ktg, przepływy.
Dziewczyny kciuki za Wasze wizyty! Mania weźże zacznij to może i nas ruszy😄Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej! Mam pytanie czy któraś z was jest z Kalisza (wielkopolska) i czy rodziła może w Pleszewie lub Ostrowie Wielkopolskim? Jestem bardzo ciekawa waszych doświadczeń z tymi szpitalami 😘22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
SzalonaOna wrote:No właśnie śpi z nimi w łóżku cały czas, więc może rzeczywiście to po prostu tęsknota 🤔
Ja dziś trochę poogarniam, bo jutro przyjeżdża moja babcia po raz pierwszy zobaczyć prawnuczkę. Nie może się już doczekać, bo to jej pierwsza prawnuczka, a ogólnie 3 prawnuk. Dla porównania, moi śp dziadkowie z drugiej strony mają obecnie 15 prawnucząt i jeszcze 2 w drodzeSzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Anetka, bedzie dobrze, wypoczywaj teraz w spokoju! Ze stoperami hehehe 😀
Inga, rozumiem niepokoj, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze! Pozdrawiamy Was z Gutkiem 😀
Moj syn wazy juz 4040 😅 i ciagle chce jesc... Bylismy dzis u pediatry (w sprawie krostek i plamek na twarzy i przy szyi, ale przy okazji osluchala brzuch), powiedziala, ze jak czesto i duzo je to nie dziwne, ze go mecza kolki, a jak go mecza i go boli, to chce do piersi, bo to go uspokaja, no i niestety jest to takie bledne kolo... bede dazyc jakos do tego, zeby przerwy moedzy karmieniami nie byly krotsze niz 2 h, ale czy to wyjdzie to sie okaże. Nie jest latwo odwrocic jego uwage, jak chce jesc...
Casteam, ja karmie najczesciej z jednej piersi. Ale rozwazam, czy nie proponowac czesciej obu, moze wtedy zjadalby wieksza porcje a rzadziej i to byloby
Z korzyscia dla jego jelit...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:38
Inga28, Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Inga28 wrote:Myśle, że nie potrzebnie czytałam internet 🤦🏻♀️ Właśnie zazwyczaj to główka jest większa od brzuszka a u mnie jest odwrotnie i to brzuszek jest bardzo duży... Nie pozostało nic innego jak wierzyc, że na prawdę jest wszystko dobrze
I ja właśnie takie historie czytalam, mało tego ta różnica była dużo większa niż u Was i wszystko okazało się dobrze, bądź dobrej myśli:)Inga28 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Hahaha widać krakusa z daleka - "weźże"
Tak myślałam, że to wyczaisz😅 szczerze, pierwszy raz chyba tego użyłam, ale najlepsze jest to, że ja to POCZUŁAM, że to tu pasuje, staję się totalnym krakusem🤣 bo ja jestem krakus-ptak dopiero 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:44
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Wik89 wrote:Anetka, bedzie dobrze, wypoczywaj teraz w spokoju! Ze stoperami hehehe 😀
Inga, rozumiem niepokoj, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze! Pozdrawiamy Was z Gutkiem 😀
Moj syn wazy juz 4040 😅 i ciagle chce jesc... Bylismy dzis u pediatry (w sprawie krostek i plamek na twarzy i przy szyi, ale przy okazji osluchala brzuch), powiedziala, ze jak czesto i duzo je to nie dziwne, ze go mecza kolki, a jak go mecza i go boli, to chce do piersi, bo to go uspokaja, no i niestety jest to takie bledne kolo... bede dazyc jakos do tego, zeby przerwy moedzy karmieniami nie byly krotsze niz 2 h, ale czy to wyjdzie to sie okaże. Nie jest latwo odwrocic jego uwage, jak chce jesc...
Casteam, ja karmie najczesciej z jednej piersi. Ale rozwazam, czy nie proponowac czesciej obu, moze wtedy zjadalby wieksza porcje a rzadziej i to byloby
Z korzyscia dla jego jelit...Wik89 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Anetka
Tak się cieszę że się udało wyspać!
Pola na bank przytyła, a w czwartek Was wypuszczą do domku, żebyście mogły w domku na spokojnie czekać na poród 😚Wik89, kic83, Zulugula, Fragaria, Ounai, doomi03, Ewa88 , Lalia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Anetka a sprawdza się u Was zawsze ta rozpiska posiłków ze stanem faktycznym? Bo na Brochowie nie zawsze 😂 raz dziewczyny narobiły smaka ze ns obiad wpisali jakas zupe krem z soczewicy, a przyszła zwykla taka szpitalna ryżowka 😂 na kolację mial byc ogórek i gdzieś sie zapodział i byla pasta twarogowo jajeczna 😂. Ale ogólnie posilki tez syte i całkiem nie najgorsze, tylko właśnie ta sól 😂
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Karenira wrote:Anetko nie wiem czy gdzieś wcześniej pisałaś w jakim jesteś teraz szpitalu, możliwe że mi umknęło. Czy to Borowska? Co prawda u mnie do porodu jeszcze mnóstwo czasu, ale zastanawiam się mocno czy wybierać Oleśnicę, a rezerwowo Borowską, czy może odwrotnie. W Oleśnicy mogłabym wykupić opiekę położnej i to do mnie przemawia, bo jakoś nie sądzę, żeby mój mąż był chętny mi towarzyszyć. Zresztą, co tu dużo mówić, za rękę może i by potrzymał, ale przez poród nie przeprowadzi
Inna znajoma rodziła ostatnio w Oleśnicy bez położnej wykupionej i też bardzo sobie chwali także ciężko mi Tobie coś doradzić.
Ja jeśli dostanę dobrą diagnozę aby czekać do akcji i mnie wypisza pomyślę o Oleśnicy bo bardzo chciałabym przeżyć to z mężem, jeśli wypisza mnie ale każą sie zgłosić w jakiś konkretny dzień to zgłosze się tutaj, a jeśli zostanę to zostanę i też będę zadowolona.Ounai, Karenira lubią tę wiadomość
-
Też miałam nie przespaną noc, ale tak mnie brzuch bolał że nie miałam siły wchodzić na forum. Wydaje mi się że to od jelit. Boję się że nie dość że złapią mnie bóle porodowe to jeszcze te jelita. Muszę coś z tym zrobić, trochę je oczyścić. Poradzcie coś. Pamiętam że wspominalyscie żeby pić kisiel z lnu. Co jeszcze. Jak dokładnie działają te czopki. Zastanawiałam się czy w razie jak by się zaczęło, to w domu mogę jeszcze skorzystać z tych czopków czy raczej od razu jechać do lekarza? U mnie to wygląda tak że często czuje 💩 a pójdę i nic albo na raty muszę chodzić. Wczoraj oprócz badań byłam jeszcze na zakupach, kupiłam klapki pod prysznic, co nie tak łatwo dostać gdy większość sklepów zamknięte. Przez co nie chodziłam kilka razy do łazienki. Pewnie przez to ten ból brzucha w nocy. ☹️30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Jest tak. Szyjka twarda długa zamknięta brzuch miękki . Dzidziuś waży 150 g i jego wymiary są w normie. Wszytko z nim ok . Prawdopodobnie urodzę CHŁOPCA
SzalonaOna, Inaa89, Zulugula, Ounai, Ladyo, Julik, Enigvaa, doomi03, Ania81, kic83, Nikaa92, Fragaria, Suszarka, casteam, Ewa88 , Belie, LaBellePerle, Angie1985, kar_oliv, dmg111, Karenira, Lalia, Nowastaraczka, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wik89 wrote:Anetka, bedzie dobrze, wypoczywaj teraz w spokoju! Ze stoperami hehehe 😀
Z korzyscia dla jego jelit...
Jednorożec gratulacje. Synek się ucieszy z brata!
Zulu, ja jestem krojcok tu na Śląsku (dla niewtajemniczonych krojcok to ktoś, kto ma jednego rodzica który jest rodowitym Ślązakiem a drugiego który jest gorolem. Gorol to osoba spoza Śląska) i też zaczynam zaciągać po Śląsku i łapać niektóre teksty. Np tu nie mówi się "chowasz się" tylko "chowiesz się" 😂 a dopiero 2 lata tu mieszkam + 3 lata w Jaworznie, ale Jaworzno dopiero od 50 lat jest Śląskie więc nie liczy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 11:37
-
LaBellePerle, Motylku, dzisiaj światowy dzień wczesniaka. Wszystkiego najlepszego dla Waszych małych Wojowniczek!
madziulix3, SzalonaOna, doomi03, Inaa89, Ania81, Fragaria, Suszarka, Ewa88 , LaBellePerle, kar_oliv, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Od wczoraj przestałam widzieć swoją cipkę więc liczę, że to dobry znak we wzroście dziecia
Kochana Ty od wczoraj dopiero?... Ja swojej już od wielu miesięcy nie widziałam xD ostatnio jak wzięłam lustro zeby sprawdzić czy się dobrze ogoliłam i czy aby się nie poharatalam ze mnie tak szczypało (oczywiście ze się poharatalam xD), to miałam ochote rzec do niej "hej, czy my się znamy?! “ 😅🤣 ewentualnie " kopę lat Bożenka " xDZulugula, Inga28, Nikaa92, Belie, Anet.kaa, Ania81, kar_oliv, dmg111, Lalia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jednorozec gratulacje!
Julik,
ja wcześniej bralam czopki eva/q, musujące, efekt praktycznie od razu, trzeba wytrzymać tylko chyba te 5-10min czy iles (jest na ulotce), teraz przerzucilam się na czopki glicerynowe, bo znow dopadl mnie kryzys.. niby bylo juz ok a okazalo się, że jednak nie szlo wszystko i się nazbieralo.. tu na efekt czeka się 15-60min, raz dopiero gdzies po kilku godzinach mnie chyciło a raz już po 5min, zależy jak bardzo się tego "potrzebuje" 😉Julik lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023