WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zulu! Te stopery do uszu to złoto! Spałam jak zabita!
    Szwagierka mnie uratowała przynosząc mi je wczoraj, choć już jedna Pani pielęgniarka była chętna iść mi do apteki.

Był obchód, info od lekarza "u Pani przepływy dobre, KTG dobre, tutaj z Panią nic nie musimy robić tylko czekać"

Dajcie mi już czwarteeeek! I pomódlcie się aby Polcia przybrała na masie 🙏🙏🙏🙏

Była wczoraj u mnie moja położna i mówiła, że ciężko sterdzić co ze mną zrobią ponieważ tutaj na każdy przypadek patrzą inaczej i z każdym postępują inaczej, więc żaden schemat nie wchodzi w gre.

Anetka
    Tak się cieszę że się udało wyspać!
    Pola na bank przytyła, a w czwartek Was wypuszczą do domku, żebyście mogły w domku na spokojnie czekać na poród 😚

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko nie wiem czy gdzieś wcześniej pisałaś w jakim jesteś teraz szpitalu, możliwe że mi umknęło. Czy to Borowska? Co prawda u mnie do porodu jeszcze mnóstwo czasu, ale zastanawiam się mocno czy wybierać Oleśnicę, a rezerwowo Borowską, czy może odwrotnie. W Oleśnicy mogłabym wykupić opiekę położnej i to do mnie przemawia, bo jakoś nie sądzę, żeby mój mąż był chętny mi towarzyszyć. Zresztą, co tu dużo mówić, za rękę może i by potrzymał, ale przez poród nie przeprowadzi :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zaczynamy 40 tydzień 💣
    Fajnie by było, jakby już ostatni.. ale i do mnie dotarł strach😅
    Ćmi mnie brzuch jak na okres i to tyle🤷‍♀️ Wieczorem wizyta z ktg, przepływy.

Dziewczyny kciuki za Wasze wizyty! Mania weźże zacznij to może i nas ruszy😄
    Hahaha widać krakusa z daleka - "weźże" :D

Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie czy któraś z was jest z Kalisza (wielkopolska) i czy rodziła może w Pleszewie lub Ostrowie Wielkopolskim? Jestem bardzo ciekawa waszych doświadczeń z tymi szpitalami 😘

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No właśnie śpi z nimi w łóżku cały czas, więc może rzeczywiście to po prostu tęsknota 🤔
    No to wiesz, pewnie pierwszy raz tak długo Cię nie ma więc nie ma się co dziwić. To mały chłopiec jeszcze. Pamiętaj, żeby go nie pomijać jak wrócisz.

Ja dziś trochę poogarniam, bo jutro przyjeżdża moja babcia po raz pierwszy zobaczyć prawnuczkę. Nie może się już doczekać, bo to jej pierwsza prawnuczka, a ogólnie 3 prawnuk. Dla porównania, moi śp dziadkowie z drugiej strony mają obecnie 15 prawnucząt i jeszcze 2 w drodze

SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, bedzie dobrze, wypoczywaj teraz w spokoju! Ze stoperami hehehe 😀

Inga, rozumiem niepokoj, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze! Pozdrawiamy Was z Gutkiem 😀

Moj syn wazy juz 4040 😅 i ciagle chce jesc... Bylismy dzis u pediatry (w sprawie krostek i plamek na twarzy i przy szyi, ale przy okazji osluchala brzuch), powiedziala, ze jak czesto i duzo je to nie dziwne, ze go mecza kolki, a jak go mecza i go boli, to chce do piersi, bo to go uspokaja, no i niestety jest to takie bledne kolo... bede dazyc jakos do tego, zeby przerwy moedzy karmieniami nie byly krotsze niz 2 h, ale czy to wyjdzie to sie okaże. Nie jest latwo odwrocic jego uwage, jak chce jesc...

Casteam, ja karmie najczesciej z jednej piersi. Ale rozwazam, czy nie proponowac czesciej obu, moze wtedy zjadalby wieksza porcje a rzadziej i to byloby
    Z korzyscia dla jego jelit...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:38

Inga28, Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Myśle, że nie potrzebnie czytałam internet 🤦🏻‍♀️ Właśnie zazwyczaj to główka jest większa od brzuszka a u mnie jest odwrotnie i to brzuszek jest bardzo duży... Nie pozostało nic innego jak wierzyc, że na prawdę jest wszystko dobrze

I ja właśnie takie historie czytalam, mało tego ta różnica była dużo większa niż u Was i wszystko okazało się dobrze, bądź dobrej myśli:)

Inga28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hahaha widać krakusa z daleka - "weźże" :D

Tak myślałam, że to wyczaisz😅 szczerze, pierwszy raz chyba tego użyłam, ale najlepsze jest to, że ja to POCZUŁAM, że to tu pasuje, staję się totalnym krakusem🤣 bo ja jestem krakus-ptak dopiero 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:44

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Inga, rozumiem niepokoj, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze! Pozdrawiamy Was z Gutkiem 😀

Moj syn wazy juz 4040 😅 i ciagle chce jesc... Bylismy dzis u pediatry (w sprawie krostek i plamek na twarzy i przy szyi, ale przy okazji osluchala brzuch), powiedziala, ze jak czesto i duzo je to nie dziwne, ze go mecza kolki, a jak go mecza i go boli, to chce do piersi, bo to go uspokaja, no i niestety jest to takie bledne kolo... bede dazyc jakos do tego, zeby przerwy moedzy karmieniami nie byly krotsze niz 2 h, ale czy to wyjdzie to sie okaże. Nie jest latwo odwrocic jego uwage, jak chce jesc...

Casteam, ja karmie najczesciej z jednej piersi. Ale rozwazam, czy nie proponowac czesciej obu, moze wtedy zjadalby wieksza porcje a rzadziej i to byloby
    Wik jak się więcej opije mleka to na pewno nie będzie mu lepiej bo albo uleje mu się nadmiar albo dostanie kolki wzdęcia albo innego badziewia. 🙁

Wik89 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Anetka
    Tak się cieszę że się udało wyspać!
    Pola na bank przytyła, a w czwartek Was wypuszczą do domku, żebyście mogły w domku na spokojnie czekać na poród 😚
    Od wczoraj przestałam widzieć swoją cipkę więc liczę, że to dobry znak we wzroście dziecia :D

Wik89, kic83, Zulugula, Fragaria, Ounai, doomi03, Ewa88 , Lalia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Anetka a sprawdza się u Was zawsze ta rozpiska posiłków ze stanem faktycznym? Bo na Brochowie nie zawsze 😂 raz dziewczyny narobiły smaka ze ns obiad wpisali jakas zupe krem z soczewicy, a przyszła zwykla taka szpitalna ryżowka 😂 na kolację mial byc ogórek i gdzieś sie zapodział i byla pasta twarogowo jajeczna 😂. Ale ogólnie posilki tez syte i całkiem nie najgorsze, tylko właśnie ta sól 😂
    Sprawdzają na szczęście :D

doomi03 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Anetko nie wiem czy gdzieś wcześniej pisałaś w jakim jesteś teraz szpitalu, możliwe że mi umknęło. Czy to Borowska? Co prawda u mnie do porodu jeszcze mnóstwo czasu, ale zastanawiam się mocno czy wybierać Oleśnicę, a rezerwowo Borowską, czy może odwrotnie. W Oleśnicy mogłabym wykupić opiekę położnej i to do mnie przemawia, bo jakoś nie sądzę, żeby mój mąż był chętny mi towarzyszyć. Zresztą, co tu dużo mówić, za rękę może i by potrzymał, ale przez poród nie przeprowadzi :)
    Tak, jestem.na Borowskiej. Oceniam bardzo dobrze, dziewczyny które były na porodówce też są zadowolone z obsługi i opieki. Młoda/fajna kadra. Lekarze również bardzo dobrzy, nie wiem kto Cię prowadzi, ja bym teraz celowała w lekarza z Borowskiej i wtedy bym się tu kładła bez zastanowienia.
    Inna znajoma rodziła ostatnio w Oleśnicy bez położnej wykupionej i też bardzo sobie chwali także ciężko mi Tobie coś doradzić.
    Ja jeśli dostanę dobrą diagnozę aby czekać do akcji i mnie wypisza pomyślę o Oleśnicy bo bardzo chciałabym przeżyć to z mężem, jeśli wypisza mnie ale każą sie zgłosić w jakiś konkretny dzień to zgłosze się tutaj, a jeśli zostanę to zostanę i też będę zadowolona.

Ounai, Karenira lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam nie przespaną noc, ale tak mnie brzuch bolał że nie miałam siły wchodzić na forum. Wydaje mi się że to od jelit. Boję się że nie dość że złapią mnie bóle porodowe to jeszcze te jelita. Muszę coś z tym zrobić, trochę je oczyścić. Poradzcie coś. Pamiętam że wspominalyscie żeby pić kisiel z lnu. Co jeszcze. Jak dokładnie działają te czopki. Zastanawiałam się czy w razie jak by się zaczęło, to w domu mogę jeszcze skorzystać z tych czopków czy raczej od razu jechać do lekarza? U mnie to wygląda tak że często czuje 💩 a pójdę i nic albo na raty muszę chodzić. Wczoraj oprócz badań byłam jeszcze na zakupach, kupiłam klapki pod prysznic, co nie tak łatwo dostać gdy większość sklepów zamknięte. Przez co nie chodziłam kilka razy do łazienki. Pewnie przez to ten ból brzucha w nocy. ☹️

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak. Szyjka twarda długa zamknięta brzuch miękki . Dzidziuś waży 150 g i jego wymiary są w normie. Wszytko z nim ok . Prawdopodobnie urodzę CHŁOPCA :)

SzalonaOna, Inaa89, Zulugula, Ounai, Ladyo, Julik, Enigvaa, doomi03, Ania81, kic83, Nikaa92, Fragaria, Suszarka, casteam, Ewa88 , Belie, LaBellePerle, Angie1985, kar_oliv, dmg111, Karenira, Lalia, Nowastaraczka, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Ale przecież dla brzuszka lepiej jak są mniejsze porcje i często. Poza tym na piersi nie da się przekarmić dziecka, bo to ono decyduje ile potrzebuje. Ja bym nie kombinowała, zwłaszcza, że to dopiero pierwszy miesiąc. A pediatra Ci tak doradziła żeby ograniczać te karmienia? Daj mu czas, brzuszek ma prawo boleć. Weź pod uwagę, że jego układ pokarmowy trawi dopiero od 3 tygodni.

Jednorożec gratulacje. Synek się ucieszy z brata!

Zulu, ja jestem krojcok tu na Śląsku (dla niewtajemniczonych krojcok to ktoś, kto ma jednego rodzica który jest rodowitym Ślązakiem a drugiego który jest gorolem. Gorol to osoba spoza Śląska) i też zaczynam zaciągać po Śląsku i łapać niektóre teksty. Np tu nie mówi się "chowasz się" tylko "chowiesz się" 😂 a dopiero 2 lata tu mieszkam + 3 lata w Jaworznie, ale Jaworzno dopiero od 50 lat jest Śląskie więc nie liczy się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 11:37

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle, Motylku, dzisiaj światowy dzień wczesniaka. Wszystkiego najlepszego dla Waszych małych Wojowniczek!

madziulix3, SzalonaOna, doomi03, Inaa89, Ania81, Fragaria, Suszarka, Ewa88 , LaBellePerle, kar_oliv, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :P
    Wczoraj robiłam badania, moja prolaktyna wynosi 33,9 a po obciążeniu 192,8 🤦🏻‍♀️

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Od wczoraj przestałam widzieć swoją cipkę więc liczę, że to dobry znak we wzroście dziecia :D

Kochana Ty od wczoraj dopiero?... Ja swojej już od wielu miesięcy nie widziałam xD ostatnio jak wzięłam lustro zeby sprawdzić czy się dobrze ogoliłam i czy aby się nie poharatalam ze mnie tak szczypało (oczywiście ze się poharatalam xD), to miałam ochote rzec do niej "hej, czy my się znamy?! “ 😅🤣 ewentualnie " kopę lat Bożenka " xD

Zulugula, Inga28, Nikaa92, Belie, Anet.kaa, Ania81, kar_oliv, dmg111, Lalia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Cześć laski :P
    Wczoraj robiłam badania, moja prolaktyna wynosi 33,9 a po obciążeniu 192,8 🤦🏻‍♀️
    Zbijesz szybko lekami i raz dwa w ciąży będziesz. ❤️

madziulix3, doomi03, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec gratulacje!

Julik,
    ja wcześniej bralam czopki eva/q, musujące, efekt praktycznie od razu, trzeba wytrzymać tylko chyba te 5-10min czy iles (jest na ulotce), teraz przerzucilam się na czopki glicerynowe, bo znow dopadl mnie kryzys.. niby bylo juz ok a okazalo się, że jednak nie szlo wszystko i się nazbieralo.. tu na efekt czeka się 15-60min, raz dopiero gdzies po kilku godzinach mnie chyciło a raz już po 5min, zależy jak bardzo się tego "potrzebuje" 😉

Julik lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ