X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Co planujecie kupić z okazji Black Friday?

Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy :D
    Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.

Ja kupiłam mężowi płaszcz i taką torbę weekendową już na prezent na święta i w sumie kilka rzeczy w zarze dla Gucia 😊

Dla siebie botki i torebkę 😅 już na nic więcej nie wchodzę bo zbankrutuje

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 15:05

Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mamuśki tez tak żrecie przy kp? 🙊
    Ja jem kopce jak stary chłop, więcej niz mój mąż, az sam się dziwi ile jestem w stanie zjeść 😅
    Ja jem też dużo , i strasznie mam ochotę na słodkie, nie umiem się powstrzymać 😶 potrafię cała tabliczkę czekolady pochłonąć w jeden dzień🙊

Zulugula, Nikaa92, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ounai zazdrodzczę Ci tych spacerków z Martusią! Nie mogę się doczekać jak będę na tym etapie :)
    Już niedługo. Mi się marzyło jak jeszcze była ładniejsza pogoda, ale co mogłam zrobić jak Marta miała focha na wózek 🤷‍♀️ mam nadzieję, że uda mi się wzmocnić kondycję dzięki temu bo póki co nie istnieje. Po 2km spaceru mam dość 🙈 Ale nie poddaję się. Już 4 dni z rzędu byłyśmy na spacerze. Damy radę 💪 Natomiast weekendy są męża a ja mam czas dla syna wtedy.

A z dobrych wiadomości syn może zrobić urodziny w sali zabaw ale bez tortu. Ale jemu jest obojętne byle była sala zabaw. Ja też jestem za, lepsze to niż zgraja dzieciaków tydzień przed Świętami w domu 😂

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Faceci to stan umyslu. Moj poszedl do wc. I siedzi i siedzi. Ja juz ledwo dreptam bo mi sie chce siku, w koncu sie go pytam czy dlugo tam bedzie siedzial a ten z tekstem „ja nic nie robie tylko sobie siedze”. To po kij tam siedzisz i zajmujesz jak ja tu ledwo wstrzymuje 🤦‍♀️ No powalil mnie 😂
    Mój tak samo. Siedzi i patrzy w telefon 🤦‍♀️ jakby w salonie nie mógł 😂

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic dużo zdrowia dla całej rodziny. Oby szybko i bezobjawowo się skończyło.

La Belle wspaniale że Twoja malutka dziewczynka tak wspaniale sobie radzi. Już ostatnia prosta do domku.

Ja dzisiaj lepiłam całe popołudnie uszka. To połowa mojej pracy.
    https://naforum.zapodaj.net/d7902ea3ef5a.jpg.html

Ounai, Lalia, Suszarka, Zulugula, kic83, Julik, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja jem kopce jak stary chłop, więcej niz mój mąż, az sam się dziwi ile jestem w stanie zjeść 😅
    Teraz już nie, ale przez pierwsze 3 miesiące byłam jak odkurzacz. Wciągałam wszystko co przede mną postawili. Jak dobiłam do 77 kg i akurat były już prawie te 3 miesiące to dopiero zaczęłam zwracać uwagę na to co jem. Teraz zaczynam walkę o utratę kg

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dokładnie Motylku masz rację że 2200 to jednak raczej nie powalająca waga... dlatego wkurza mnie takie "pocieszanie" ze strony teściowej bo bez powodu tu nie jestem od 2 tygodni!
    Poczytała by trochę to by może skumała, z teściem nie mam kontaktu, dzwoni tylko do męża a bardzo się nami zainteresował, przeczytał chyba pół internetu i przynajmniej gada z mężem merytorycznie a nie pieprzy głupoty jak ona.
    Zresztą, jej matka a męża babcia jest jeszcze lepsza - wymyśliła sobie że ja to sama położyłam się do szpitala... 3 razy jej przez tel mówiłam że tak nie jest i o co chodzi a ona dalej swoje.
    A najgorsze jest to, że babcia aktualnie jest u cioci która zajmowała się noworodkami, wieloma hipotroficznymi i ciocia była dość mocno zdziwiona jak do niej napisałam w tej sprawie bo znała wersje babci :P
    I traktuj tych ludzi poważnie....

Mam ogromną nadzieję, że Polcia troche podrosła i dobije jeszcze kilka gram. Bardzo się o nią boję. Kopie aktualnie jak mały koń więc siły to chyba ma.
    Bo ogólnie ludzie tak mają... Jak do mnie ktoś dzwonił po porodzie, pytał o Matyldę i mówiłam, że tyle waży, że stan ciężki i że leży pod respiratorem i właściwie walczy o życie, to mnie pocieszali, że przecież ma powyżej 2kg to da radę, 🤦‍♀️ no jak widać nie do końca, bo płuca miała nie do końca rozwinięte. Także ludzie a ludzie...

Będą Ci jeszcze robić usg?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, śliczny wózek 😍

Anetka, ja wczoraj miałam jakąś schizę czy synek rośnie i z tej desperacji zmierzylam obwód brzucha i stwierdziłam, że nie urósł (kiedyś mierzyłam na prośbę Edyciak), ale jak wieczorem Oluś zaczął tak kopać, że napływały mi łzy do oczu, to do mnie dotarło, że skoro ma więcej siły to musiał urosnąć 😅

Ja na Black (Week) Friday kupiłam dla synka bluzę, wielopaki body, koszulki z długim rękawem i bluzę z bałwankiem 😅 dla siebie biały sweter, taki jakby ażurowy 😉 a i jeszcze kupiłam otulacz do fotelika z Miminu, bo się zestresowałam, że może w tym wełnianym śpiworku będzie mu za ciepło 🙈
    https://store.miminu.pl/pl/produkty/5307-otulak-kocyk-90x90-cm-ocieplany-tropical-light-velvet-pikowany-zielen-nepalska.html
    Tylko zamawiałam na stronie Smyka, a nie producenta, bo w Smyku wychodził taniej, a że zamawiałam też inne rzeczy i miałam też kupon rabatowy to już w ogóle fajna cena i darmowa przesyłka wyszły 👍

Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Taaaaak. Non stop jestem głodna 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria - dziś dotarła paczka od Ciebie! Dziękuję za karteczkę, czytałam i się poryczałam 😪❤️ jesteś kochana, dziękuję dziękuję dziękuję ❤️❤️❤️

• Julik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle przed wszystkim gratulacje dla Wikusi że jest taka dzielna. Już za chwilę będziecie razem w domu. 🙂
    A co do teściowej, moja zdziwiona mocno że ja wszystkie ubranka piorę, bo przecież po praniu to już nie to samo. Ona to trzymała żeby mieć takie nowe czy do lekarza czy gdzieś. Nie wiadomo że trzeba coś lepszego mieć, a nie np z plama która się odegrać nie da po kupie, ale jedno pranie nie zniszczy mi ubranek. Zaskoczenie wielkie że jak to kołderki nie będzie w łóżeczku. Jak się ma wychować to się wychowa. Dziś kolejny raz pytała o łóżeczko. Powiedziałam że na razie sam materac z prześcieradłem. Tak myślę że pewnie mi kupi ta kołderkę 😛 🤦
    Anetka ja tak obstawiam bo on sam raczej by tego tekstu nie wymyślił. Jeszcze go przycisnę żeby się przyznał. Też mu muszę powiedzieć o skutkach siedzenia w kibelku. No jakby nie można było sobie pograć na telefonie siedząc na kanapie. 🤷 Z resztą on wszystko robi z telefonem. Do wszystkiego włącza YouTube nawet żeby czy pod prysznic to musi być włączony. 🤦
    Wiecie co lepiej mi trochę że mój mąż i teściowa to nie wyjątki. 😁 Żeby nie było czasami coś tam mi pomoże, ale raz pomoże, a raz się nagada.
    Ja mam firany zwykle białe na fleksach na szynach, i zasłony zaciemniające.6fa4699e6281.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 19:25

KarolinaMaria, Ania81, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Co planujecie kupić z okazji Black Friday?

Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy :D
    Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.
    Ja co najwyżej nawilżacz powietrza. Black week niestety muszę odpuścić. U nas grudzień zawsze jest mega ciężki a teraz jeszcze musimy 3tys na rolety wyciągnąć. Syn urodziny, Święta, ubezpieczenie samochodu...

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Kic dużo zdrowia dla całej rodziny. Oby szybko i bezobjawowo się skończyło.

La Belle wspaniale że Twoja malutka dziewczynka tak wspaniale sobie radzi. Już ostatnia prosta do domku.

Ja dzisiaj lepiłam całe popołudnie uszka. To połowa mojej pracy.
    https://naforum.zapodaj.net/d7902ea3ef5a.jpg.html

Angie wow, ja nie lubię lepić uszek i zawsze lepie tylko tyle żeby było po kilka sztuk na osobę 🤭

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) dopiero zaczynam Was nadrabiać po całym dniu, jestem wykończona! Ale za to muszę się pochwalić ze po mojej ostatniej informacji w pracy ze jestem w ciazy dzisiaj przyszłam do pracy i czekała na mnie nowa umowa z podwyżka! Miło mi się zrobiło, poczułam się taka doceniona, ze nie dość ze mi umowę przedłużyli tak ze po macierzyńskim bez problemu wrócę to jeszcze podwyżkę mi dali :)! A teraz siadam do nadrabiania co i Was!

KarolinaMaria, Zulugula, Gagatka, Iryska, Enigvaa, Suszarka, Ounai, Nowastaraczka, Lalia, Julik, Nikaa92, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zapolować na kocyk na Colorstories, ale strona się nie ładuje ;/

Ubranek już nie kupuje, mam wystarczającą ilość na początek, a na później nie wiem co mi się przyda. Zostawiam sobie tę przyjemność na przyszły rok ;)
    Odebrałam dziś darmowe pampersy z Roska i to już kolejny Rossman, gdzie nie ma pozytywki hipcia ;( Iryska polecała kiedyś tę pozytywkę, Michaś ma małpkę, a ja chcę hipcia dla Matyldy ;P

Lalia, ja mam otulacz do fotelika w podobnym stylu i wydaję mi się, że on się spokojnie sprawdzi. W aucie jest ciepło, fotelik będziemy przenosić tylko z punktu A do punktu B. W razie strasznego zimna można opatulić malucha dodatkowym kocykiem i zapiąć na to otulacz. One na zdjęciach wyglądają na cienkie, a na żywo to takie jakby kołderki ;) Tu nam fotkę z przymiarki po odebraniu wózka i fotelika, nie jest włożony pod wkładkę, bo to było tak na szybko ;)
    b67b4e1373e1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 19:30

Iryska, Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Angie wow, ja nie lubię lepić uszek i zawsze lepie tylko tyle żeby było po kilka sztuk na osobę 🤭
    Ja kupuję 😂

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najlepszą teściową na świecie. Po drugiej stronie....

Wiem jestem potworem....

Ale kiedyś też mi dawała ostro w kość.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    KarolinaMaria - dziś dotarła paczka od Ciebie! Dziękuję za karteczkę, czytałam i się poryczałam 😪❤️ jesteś kochana, dziękuję dziękuję dziękuję ❤️❤️❤️
    Cooooo? Dopiero dziś? Wysłałam Ci to 2 listopada... albo 3.... masakra :/ i to był priorytet. Nie ma za co kochana, ubranka już pewnie za małe, bo Twoja Matyldzia to już dorodna dziewczynka. Oddasz komuś lub sprzedasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 19:30

SzalonaOna lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć mamusie :) dopiero zaczynam Was nadrabiać po całym dniu, jestem wykończona! Ale za to muszę się pochwalić ze po mojej ostatniej informacji w pracy ze jestem w ciazy dzisiaj przyszłam do pracy i czekała na mnie nowa umowa z podwyżka! Miło mi się zrobiło, poczułam się taka doceniona, ze nie dość ze mi umowę przedłużyli tak ze po macierzyńskim bez problemu wrócę to jeszcze podwyżkę mi dali :)! A teraz siadam do nadrabiania co i Was!

Wow super, gratulacje! Rzadko zdarza się taka sytuacja w pracy:)

Ladyo lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ