Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Anetko, doskonale rozumiem Twoje nerwy. U mnie było kilka rzeczy do ogarnięcia, a też szlag mnie trafiał.
A waga 2200... Cóż, z doświadczenia powiem, że owszem, nie jest to mało, rodzą się dużo mniejsze dzieci, ale jednak dzieci poniżej 2,5kg są pod specjalnym "parasolem"... Lepiej by było gdyby dobiła do 2,5kg. Ale pociesze Cię, że jesteś już w. Takim tygodniu, że Pola bezpiecznie przyjdzie na świat, jej waga prawdopodobnie będzie większa i doskonale da sobie radę poza brzuszkiem ❤️
Poczytała by trochę to by może skumała, z teściem nie mam kontaktu, dzwoni tylko do męża a bardzo się nami zainteresował, przeczytał chyba pół internetu i przynajmniej gada z mężem merytorycznie a nie pieprzy głupoty jak ona.
Zresztą, jej matka a męża babcia jest jeszcze lepsza - wymyśliła sobie że ja to sama położyłam się do szpitala... 3 razy jej przez tel mówiłam że tak nie jest i o co chodzi a ona dalej swoje.
A najgorsze jest to, że babcia aktualnie jest u cioci która zajmowała się noworodkami, wieloma hipotroficznymi i ciocia była dość mocno zdziwiona jak do niej napisałam w tej sprawie bo znała wersje babci
I traktuj tych ludzi poważnie....
Mam ogromną nadzieję, że Polcia troche podrosła i dobije jeszcze kilka gram. Bardzo się o nią boję. Kopie aktualnie jak mały koń więc siły to chyba ma.
Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale trafiają mi się gwiazdy w pokoju....
Wczoraj ukrainka, powiedziała może dwa słowa - ale kiepsko mówiła po Polsku więc rozumiem .
A dziś gwiazda, nawet "cześć" nie powiedziała i od rana nie odezwała się słowem, zasłoniła kotarą i leży. Dobrze, że jutro idzie na CC.
Przykro mi bardzo z powodu tej koleżanki z dzieciaczkiem z tak zaawansowaną hipotrofią. To bardzo wporządku dziewczyna, otworzyła się przede mną i zaczęła opowiadać o tym wszystkim. Mówi, że chce aby to się już skończylo, obojętnie z jakim skutkiem....
Dziś ordynator jej powiedział, że łozysko ma się coraz gorzej i niedługo CC. Tak bardzo trzymam kciuki za tego maluszka. Ale atmosfera też jest średnia, chwilami.nawet głupio mi wystawiać brzuch aby jej przykro nie było. -
Wik89 wrote:Hej!
Kic, u mnie tez kiepska noc 🙁 a w dzien Gutek stal sie nieodkladalny..
czas chyba zaczac chustowanie. Choc mysle tez o chustonosidle - miala ktoras z Was cos takiego?
Ounai Ty wiazesz Marte w chuscie na kangurka czy jeszcze jakos inaczej?
Motylku, mam nadzieje, ze sie nie zaraziliscie! Zdrówka!
Anetka, poryczałam się ze śmiechu jak usłyszałam o tym, że Ci teściowa pokaże jak parki wyglądają hahahaha Niezła jest 😂
Stokrotko, trochę opadł, ale jeszcze całkiem niziutko nie jest. Ale dalej śliczny okrągły. Nie dziwię się, że Ci ciężko, spory już jest, masz co dźwigać.
Lalia, dzięki. Muszę popatrzeć na czapkę zimową dla Tymka. Niby ma z zeszłego roku ale do kurtki bardziej by mu pasowała brązowa. Mam jeszcze kod z niebieskiego pudełka na 20% zniżki, ciekawe czy się łączy. Ale obiecałam sobie, że już nie dokupuję ciuchów bo w zasadzie Marta ma w czym chodzić. Co prawda sporo bodziakow po bracie, ale nie musi być codziennie wystrojona. Za to może bym jakiś fajny outfit dzieciom na Święta upolowałaW tym roku pierwszy raz u nas, chciałabym żeby były wyjątkowe, pod względem ciuchów też
Anet.kaa, Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Powiedz, że od takiego siedzenia bez powodu nadwyręża mięśnie i może mu przez to odbytnica wypaść
Na mojego podziałało
chociaż też lubi sobie posiedzieć, zamiast kanapki do pracy zrobić to on siedzi na WC, walczy i patrzy w telefon.
Gdyby on chociaz walczyl. A on po prostu poszedl siku ale nie chcialo mu sie stac to sobie usiadl i siedzial 😂 nie wiem co w tym przyjemnego, ja wole
siedziec na kanapie w salonie a nie w lazience 😂Anet.kaa, Julik lubią tę wiadomość
🔸28 lat
kic83 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Iryska wrote:Kic, dużo zdrówka dla Ciebie i dzieci, mam nadzieję, że nie rozchorują się na to dziadostwo:-*
Czyli głównie ta utrata węchu Cię skłoniła do testu?
Podobno ludzie nawet na miesiąc tracą węch i smak😖
Maniaa , to pewnie jutro będą działać już coś, skoro masz być na czczo 🙂 dawaj znać!
La Belle super wiadomość, pewnie lada chwila córeczka będzie w domu z tobą🥰Iryska, Stokrotka027, Annia lubią tę wiadomość
-
Kic, dobrze, że poszłaś na test. Szczerze to jak wczoraj napisałaś, że na nim byłaś, to nie spodziewałam się pozytywnego wyniku, bo sama często piszesz, że z nikim się nie spotykacie itp. Dużo zdrowia dla Was wszystkich!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:18
kic83 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Moja przyjaciółka już 1,5 miesiąca nie ma węchu. Mówi, że plus taki, że może od razu po swoim facecie do łazienki wchodzić, bo kupy nie czuć, a minus taki, że też nie czuje jak np się spoci i śmierdzi.
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anet.kaa wrote:Ale trafiają mi się gwiazdy w pokoju....
Wczoraj ukrainka, powiedziała może dwa słowa - ale kiepsko mówiła po Polsku więc rozumiem .
A dziś gwiazda, nawet "cześć" nie powiedziała i od rana nie odezwała się słowem, zasłoniła kotarą i leży. Dobrze, że jutro idzie na CC.
Przykro mi bardzo z powodu tej koleżanki z dzieciaczkiem z tak zaawansowaną hipotrofią. To bardzo wporządku dziewczyna, otworzyła się przede mną i zaczęła opowiadać o tym wszystkim. Mówi, że chce aby to się już skończylo, obojętnie z jakim skutkiem....
Dziś ordynator jej powiedział, że łozysko ma się coraz gorzej i niedługo CC. Tak bardzo trzymam kciuki za tego maluszka. Ale atmosfera też jest średnia, chwilami.nawet głupio mi wystawiać brzuch aby jej przykro nie było.a taką niemowę też miałam na patologii. Nawet moje gadulstwo nie było w stanie jej zmusić do mówienia. Na pytania odpowiadała "tak" i "nie" więc w końcu stwierdziłam, że będziemy spędzać czas w milczeniu, trudno. Chodziłam na korytarz pogadać z dziewczynami z sali obok.
Poszłam dziś na spacer, odebrałam syna z przedszkola i poszliśmy jeszcze do cukierni i żabki. Ostatecznie spacer zajął mi godzinęMarta tak padła, że już mija kolejna godzina jak śpi w domu. Dobrze, że ma taki kombinezon, że da się ją rozpiąć jak wracamy, jedynie stopy i rączki zostają w środku
Naprawdę tak mi się te spacery spodobały, że cały dzień czekam kiedy pójdziemy i zasuwam z obowiązkami żeby się wyrobić
Enigvaa ja też tak siedzę. Mój mąż też. Ale dla nas toaleta to oaza bez dzieci. Jedyne miejsce gdzie masz chwilę spokojuLalia lubi tę wiadomość
-
Onuai jest naprawdę duży i ciężki mam nadzieje ze kilogramy które przytyłam zejdą bo to jednak wielki brzuch ,wody itp, a nie obżarstwo 🤭😅
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotka027 wrote:Onuai jest naprawdę duży i ciężki mam nadzieje ze kilogramy które przytyłam zejdą bo to jednak wielki brzuch ,wody itp, a nie obżarstwo 🤭😅
-
Ounai wrote:Moja przyjaciółka już 1,5 miesiąca nie ma węchu. Mówi, że plus taki, że może od razu po swoim facecie do łazienki wchodzić, bo kupy nie czuć, a minus taki, że też nie czuje jak np się spoci i śmierdzi.
tylko gorzej jak puściłam bąka, wydawało mi się, że nic nie śmierdzi a pewności nie miałam
dalej mam lekkie obawy jak mi się coś wymsknie
Ounai, niemowy są najgorsze. Ja rozumiem, że nie każdy lubi rozmawiać, każdy jest z innym problemem ale nawet "cześć" nie powiedzieć to trochę słabe.
Lalia, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Co planujecie kupić z okazji Black Friday?
Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy
Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.
Karenira, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Co planujecie kupić z okazji Black Friday?
Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy
Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.Ounai lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ounai wrote:Trzymam kciuki żeby tak było, choć z synem miałam taki sam, dziecko 4,64kg a po porodzie zeszło ledwo 9kg
Nie strasz 🤣🙈
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙