X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Anetko, doskonale rozumiem Twoje nerwy. U mnie było kilka rzeczy do ogarnięcia, a też szlag mnie trafiał.

A waga 2200... Cóż, z doświadczenia powiem, że owszem, nie jest to mało, rodzą się dużo mniejsze dzieci, ale jednak dzieci poniżej 2,5kg są pod specjalnym "parasolem"... Lepiej by było gdyby dobiła do 2,5kg. Ale pociesze Cię, że jesteś już w. Takim tygodniu, że Pola bezpiecznie przyjdzie na świat, jej waga prawdopodobnie będzie większa i doskonale da sobie radę poza brzuszkiem ❤️
    Dokładnie Motylku masz rację że 2200 to jednak raczej nie powalająca waga... dlatego wkurza mnie takie "pocieszanie" ze strony teściowej bo bez powodu tu nie jestem od 2 tygodni!
    Poczytała by trochę to by może skumała, z teściem nie mam kontaktu, dzwoni tylko do męża a bardzo się nami zainteresował, przeczytał chyba pół internetu i przynajmniej gada z mężem merytorycznie a nie pieprzy głupoty jak ona.
    Zresztą, jej matka a męża babcia jest jeszcze lepsza - wymyśliła sobie że ja to sama położyłam się do szpitala... 3 razy jej przez tel mówiłam że tak nie jest i o co chodzi a ona dalej swoje.
    A najgorsze jest to, że babcia aktualnie jest u cioci która zajmowała się noworodkami, wieloma hipotroficznymi i ciocia była dość mocno zdziwiona jak do niej napisałam w tej sprawie bo znała wersje babci :P
    I traktuj tych ludzi poważnie....

Mam ogromną nadzieję, że Polcia troche podrosła i dobije jeszcze kilka gram. Bardzo się o nią boję. Kopie aktualnie jak mały koń więc siły to chyba ma.

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wozek dla maluszka przyjechac,
    https://zapodaj.net/ce5f9c0fc01e4.jpg.html

Zulugula, Ounai, Suszarka, Angie1985, Lalia, SzalonaOna, Julik, Inaa89, Nikaa92, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trafiają mi się gwiazdy w pokoju....
    Wczoraj ukrainka, powiedziała może dwa słowa - ale kiepsko mówiła po Polsku więc rozumiem .

A dziś gwiazda, nawet "cześć" nie powiedziała i od rana nie odezwała się słowem, zasłoniła kotarą i leży. Dobrze, że jutro idzie na CC.

Przykro mi bardzo z powodu tej koleżanki z dzieciaczkiem z tak zaawansowaną hipotrofią. To bardzo wporządku dziewczyna, otworzyła się przede mną i zaczęła opowiadać o tym wszystkim. Mówi, że chce aby to się już skończylo, obojętnie z jakim skutkiem....
    Dziś ordynator jej powiedział, że łozysko ma się coraz gorzej i niedługo CC. Tak bardzo trzymam kciuki za tego maluszka. Ale atmosfera też jest średnia, chwilami.nawet głupio mi wystawiać brzuch aby jej przykro nie było.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Hej!
    Kic, u mnie tez kiepska noc 🙁 a w dzien Gutek stal sie nieodkladalny..
    czas chyba zaczac chustowanie. Choc mysle tez o chustonosidle - miala ktoras z Was cos takiego?

Ounai Ty wiazesz Marte w chuscie na kangurka czy jeszcze jakos inaczej?

Motylku, mam nadzieje, ze sie nie zaraziliscie! Zdrówka!
    Tak, ja kangurka, bo kieszonka jest tylko do spacerów - nie można w niej rąk podnosić. Z resztą jakoś nie wychodzi mi ta kieszonka. Chustonosidlo jak każde nosidło jest niestety dla dzieci siedzacych. Ale powiem Ci, że ja jak zaczęłam Martę codziennie nosić to teraz zachustowanie jej zajmuje mi 3 minuty. Osobiście wolę chustę, bo ma więcej możliwości. Np jak syn miał 3 lata używałam prostego wiazania na bok jak wracalismy z jakiegoś spaceru i płakał że już nie da rady bo go bolą nogi.

Anetka, poryczałam się ze śmiechu jak usłyszałam o tym, że Ci teściowa pokaże jak parki wyglądają hahahaha Niezła jest 😂

Stokrotko, trochę opadł, ale jeszcze całkiem niziutko nie jest. Ale dalej śliczny okrągły. Nie dziwię się, że Ci ciężko, spory już jest, masz co dźwigać.

Lalia, dzięki. Muszę popatrzeć na czapkę zimową dla Tymka. Niby ma z zeszłego roku ale do kurtki bardziej by mu pasowała brązowa. Mam jeszcze kod z niebieskiego pudełka na 20% zniżki, ciekawe czy się łączy. Ale obiecałam sobie, że już nie dokupuję ciuchów bo w zasadzie Marta ma w czym chodzić. Co prawda sporo bodziakow po bracie, ale nie musi być codziennie wystrojona. Za to może bym jakiś fajny outfit dzieciom na Święta upolowała :D W tym roku pierwszy raz u nas, chciałabym żeby były wyjątkowe, pod względem ciuchów też :D

Anet.kaa, Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Powiedz, że od takiego siedzenia bez powodu nadwyręża mięśnie i może mu przez to odbytnica wypaść :P
    Na mojego podziałało :P
    chociaż też lubi sobie posiedzieć, zamiast kanapki do pracy zrobić to on siedzi na WC, walczy i patrzy w telefon.

Gdyby on chociaz walczyl. A on po prostu poszedl siku ale nie chcialo mu sie stac to sobie usiadl i siedzial 😂 nie wiem co w tym przyjemnego, ja wole
    siedziec na kanapie w salonie a nie w lazience 😂

Anet.kaa, Julik lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku
    Przykro mi, że test wyszedl pozytywny :( Mam nadzieję, że dzieci będą negatywne lub jeśli niestety nie to, że przejdą to zupełnie bezobjawowo i że Ty też szybciutko wrócisz do zdrowia, trzymajcie się 😘

kic83 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Kic, dużo zdrówka dla Ciebie i dzieci, mam nadzieję, że nie rozchorują się na to dziadostwo:-*
    Czyli głównie ta utrata węchu Cię skłoniła do testu?
    Podobno ludzie nawet na miesiąc tracą węch i smak😖
    Maniaa , to pewnie jutro będą działać już coś, skoro masz być na czczo 🙂 dawaj znać!
    La Belle super wiadomość, pewnie lada chwila córeczka będzie w domu z tobą🥰
    Moja przyjaciółka już 1,5 miesiąca nie ma węchu. Mówi, że plus taki, że może od razu po swoim facecie do łazienki wchodzić, bo kupy nie czuć, a minus taki, że też nie czuje jak np się spoci i śmierdzi.

Iryska, Stokrotka027, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, dobrze, że poszłaś na test. Szczerze to jak wczoraj napisałaś, że na nim byłaś, to nie spodziewałam się pozytywnego wyniku, bo sama często piszesz, że z nikim się nie spotykacie itp. Dużo zdrowia dla Was wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:18

kic83 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja przyjaciółka już 1,5 miesiąca nie ma węchu. Mówi, że plus taki, że może od razu po swoim facecie do łazienki wchodzić, bo kupy nie czuć, a minus taki, że też nie czuje jak np się spoci i śmierdzi.
    Heh , to jakieś plusy w tym widzi. I chyba lepiej stracić węch niż smak😜

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ale trafiają mi się gwiazdy w pokoju....
    Wczoraj ukrainka, powiedziała może dwa słowa - ale kiepsko mówiła po Polsku więc rozumiem .

A dziś gwiazda, nawet "cześć" nie powiedziała i od rana nie odezwała się słowem, zasłoniła kotarą i leży. Dobrze, że jutro idzie na CC.

Przykro mi bardzo z powodu tej koleżanki z dzieciaczkiem z tak zaawansowaną hipotrofią. To bardzo wporządku dziewczyna, otworzyła się przede mną i zaczęła opowiadać o tym wszystkim. Mówi, że chce aby to się już skończylo, obojętnie z jakim skutkiem....
    Dziś ordynator jej powiedział, że łozysko ma się coraz gorzej i niedługo CC. Tak bardzo trzymam kciuki za tego maluszka. Ale atmosfera też jest średnia, chwilami.nawet głupio mi wystawiać brzuch aby jej przykro nie było.
    Biedna tą dziewczyna :( a taką niemowę też miałam na patologii. Nawet moje gadulstwo nie było w stanie jej zmusić do mówienia. Na pytania odpowiadała "tak" i "nie" więc w końcu stwierdziłam, że będziemy spędzać czas w milczeniu, trudno. Chodziłam na korytarz pogadać z dziewczynami z sali obok.

Poszłam dziś na spacer, odebrałam syna z przedszkola i poszliśmy jeszcze do cukierni i żabki. Ostatecznie spacer zajął mi godzinę :D Marta tak padła, że już mija kolejna godzina jak śpi w domu. Dobrze, że ma taki kombinezon, że da się ją rozpiąć jak wracamy, jedynie stopy i rączki zostają w środku :D
    Naprawdę tak mi się te spacery spodobały, że cały dzień czekam kiedy pójdziemy i zasuwam z obowiązkami żeby się wyrobić

Enigvaa ja też tak siedzę. Mój mąż też. Ale dla nas toaleta to oaza bez dzieci. Jedyne miejsce gdzie masz chwilę spokoju ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Heh , to jakieś plusy w tym widzi. I chyba lepiej stracić węch niż smak😜
    Smaku też nie miała. Mówiła, że ma nadzieję, że schudnie bo i tak było jej obojętne co je

age.png

age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onuai jest naprawdę duży i ciężki mam nadzieje ze kilogramy które przytyłam zejdą bo to jednak wielki brzuch ,wody itp, a nie obżarstwo 🤭😅

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Onuai jest naprawdę duży i ciężki mam nadzieje ze kilogramy które przytyłam zejdą bo to jednak wielki brzuch ,wody itp, a nie obżarstwo 🤭😅
    Trzymam kciuki żeby tak było, choć z synem miałam taki sam, dziecko 4,64kg a po porodzie zeszło ledwo 9kg

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Miałam to samo! :D tylko gorzej jak puściłam bąka, wydawało mi się, że nic nie śmierdzi a pewności nie miałam :D dalej mam lekkie obawy jak mi się coś wymsknie :P

Ounai, niemowy są najgorsze. Ja rozumiem, że nie każdy lubi rozmawiać, każdy jest z innym problemem ale nawet "cześć" nie powiedzieć to trochę słabe.

Lalia, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai zazdrodzczę Ci tych spacerków z Martusią! Nie mogę się doczekać jak będę na tym etapie :)

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożcu bardzo wspolczuje Ci tej sytuacji z tatą.
    Nie macie gdzieś dostępu do kogokolwiek kto mógłby zainterweniować?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny wozek dla maluszka przyjechac,
    https://zapodaj.net/ce5f9c0fc01e4.jpg.html
    Ale śliczny!

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co planujecie kupić z okazji Black Friday?

Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy :D
    Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.

Karenira, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Co planujecie kupić z okazji Black Friday?

Ja na razie kupiłam sobie dwie koszulki do karmienia i dresy :D
    Wszystkie mam strasznie dojechane więc uznałam że nawet nowy dres powinien mi poprawić humor, bo będę się w nim zwyczajnie lepiej czuła.
    Ja to czaję się na jakieś rzeczy dla malucha. Dzisiaj przyjechała komoda z Ikea, mąż właśnie składa. Mogę więc oficjalnie zacząć wyprawkowe zakupy, bo przynajmniej będzie już gdzie chować ciuszki. Na Memi jest promocja do niedzieli i chyba się skuszę na bambusowy ażurowy kocyk.

Ounai lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Trzymam kciuki żeby tak było, choć z synem miałam taki sam, dziecko 4,64kg a po porodzie zeszło ledwo 9kg

Nie strasz 🤣🙈

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ