Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBelle super wieści z mała
dzielna wojowniczka z Twojej córci, za każdym razem jak czytam Twoje wpisy to aż lezka mi sie w oku kręci jak takie maluszki dzielnie walczą
Kic trzymam kciuki za negatywne wymazy u dzieci!! Powiedz mi czy Ty robilas morfologie ważna 2 tyg przed porodem? ja mialam na ostatniej wizycie robioną i pytałam się mojej Pani doktor czy musze jeszcze raz powtarzać do porodu a ona że nie.. hmm na stronie Żelaznej jest info że ma być z ostatnich 2 tyg więc moja będzie nie ważna.. i czy Pan Porodu miałaś ze sobą czy na miejscu się uzupełnia?
Lalia namówiłaś mnie na ten otulacz do fotelika jest ślicznyczy na niego są jakies rabaty czy on wychodzi tak jak na stronie Smyka?
Ja dzisiaj przy wstawaniu w nocy na siku, złapał mnie skurcz ale z prawej strony brzucha i myslalam że sie zsikam z bólu bo i jedno i drugie złapało na raz ale trwało to gdzies do 10 sek i cisza wiec czekamy dalej
A wy mamuśki na końcówce jak tamLalia lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Anetka już tylko odliczać dni do poniedziałku i będziesz mieć swoje maleństwo :*
Gagatko bardzo dobrze że jesteś w szpitalu.. mam nadzieje że z malutką będzie wszystko ok ale tak jak widzimy na forum coraz wiecej jest takich maluszków okruszków i wychodzą z tego cało więc trzymam kciuki aby i w Twoim przypadku było szczęśliwe zakończenieAnet.kaa, Gagatka lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Lalia wrote:Dziewczyny, czy to jest ten esputicon, który podajecie swoim maluszkom??
W temacie leków. Wiecie może ile kwasów dha należy przyjmować przy kp i czy można przedawkować wit A? Rozmawiałam z koleżanką i mówię jej, że jestem jakaś tępa. Nie mogę sobie słów przypomnieć, czuje się jak półdebil, jakby mi iloraz inteligencji spadł wraz z narodzinami dziecka, a ona mi powiedziała, że to dlatego, że Marta wyjada mi całe dha na rozwój mózgu i dla mnie zaczyna brakować. Kupiłam tran hasco wg Pana Tabletki ale tak oprócz dha jest jeszcze wit A. Wiem, że w ciąży trzeba na nią uważać, ale nie wiem jak jest z kp.
Meggi nie wiem czy nawet nie za dużo tych warstw. Nie wiem jaki gruby jest ten otulacz, ale może się okazac, że kocyk to już będzie za dużo. Ja ubieram body + legginsy + skarpetki + czapka ciepła i tak do fotelika i zakrywam otulaczem. W aucie mąż nagrzewa i wtedy ją rozpinam boki inaczej się drze że jest opatulona 🤷♀️
Dziewczyny, chciałam Wam doradzić, jeśli kupujecie do gondoli kombinezon to zwróćcie uwagę czy da się go łatwo rozpiąć nie wybudzając dziecka. Czasem wraca się ze spaceru, dziecko śpi jeszcze i szkoda budzić, a w kombinezonie wiadomo, że za gorąco.Lalia lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Anetko super wiadomość, Pola już w blokach startowych 😊 zaraz będziecie się tulić, ale fajnie 😍
Ja po wizycie kontrolnej u gina, wszystko ok tylko brzuch się coś spina, w pon. KTG i wizyta u okulisty chirurga od lasera, dowiem się czy z tym otworem mogę rodzić SN czy nie. Zaraz konsultacja z gastro, wyniki takie sobie, mam początek stanu zapalnego. 3 trymestr i pewnie to już większe obciążenie ale ogólnie laski nie czuje się dobrze 😔kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Tak, dokładnie ten. Nie wiem czemu ale on jest trudno dostępny. Mąż kilka aptek zjeździł i tylko w jednej u nas w mieście znalazł.
W temacie leków. Wiecie może ile kwasów dha należy przyjmować przy kp i czy można przedawkować wit A? Rozmawiałam z koleżanką i mówię jej, że jestem jakaś tępa. Nie mogę sobie słów przypomnieć, czuje się jak półdebil, jakby mi iloraz inteligencji spadł wraz z narodzinami dziecka, a ona mi powiedziała, że to dlatego, że Marta wyjada mi całe dha na rozwój mózgu i dla mnie zaczyna brakować. Kupiłam tran hasco wg Pana Tabletki ale tak oprócz dha jest jeszcze wit A. Wiem, że w ciąży trzeba na nią uważać, ale nie wiem jak jest z kp.
Meggi nie wiem czy nawet nie za dużo tych warstw. Nie wiem jaki gruby jest ten otulacz, ale może się okazac, że kocyk to już będzie za dużo. Ja ubieram body + legginsy + skarpetki + czapka ciepła i tak do fotelika i zakrywam otulaczem. W aucie mąż nagrzewa i wtedy ją rozpinam boki inaczej się drze że jest opatulona 🤷♀️
Dziewczyny, chciałam Wam doradzić, jeśli kupujecie do gondoli kombinezon to zwróćcie uwagę czy da się go łatwo rozpiąć nie wybudzając dziecka. Czasem wraca się ze spaceru, dziecko śpi jeszcze i szkoda budzić, a w kombinezonie wiadomo, że za gorąco.
Ten otulacz jest taki jak Twój od producenta tylko do maxi cosi. W samochodzie będzie w miarę ciepło, wjeżdżamy do garażu podziemnego i zaraz do windy, więc tam też ciepło. Martwi mnie te kilka metrów od drzwi szpitalnych do samochodu 🤷O ❤️
Z ❤️ -
Laski, co na przeziębienie przy kp?
Przychodzi mi do głowy tylko:
- rosół
- herbata z pigwą i malina
- kamfora na stopy
- woda morska do nosa
- tantum verde do gardła
- syrop z cebuli, czosnku i cytryny
- galganek Aliny na katar w nocy
Co lepsze zapobiegawczo - paracetamol czy ibuprom? -
patrycja92 wrote:LaBelle super wieści z mała
dzielna wojowniczka z Twojej córci, za każdym razem jak czytam Twoje wpisy to aż lezka mi sie w oku kręci jak takie maluszki dzielnie walczą
Kic trzymam kciuki za negatywne wymazy u dzieci!! Powiedz mi czy Ty robilas morfologie ważna 2 tyg przed porodem? ja mialam na ostatniej wizycie robioną i pytałam się mojej Pani doktor czy musze jeszcze raz powtarzać do porodu a ona że nie.. hmm na stronie Żelaznej jest info że ma być z ostatnich 2 tyg więc moja będzie nie ważna.. i czy Pan Porodu miałaś ze sobą czy na miejscu się uzupełnia?
Lalia namówiłaś mnie na ten otulacz do fotelika jest ślicznyczy na niego są jakies rabaty czy on wychodzi tak jak na stronie Smyka?
Ja dzisiaj przy wstawaniu w nocy na siku, złapał mnie skurcz ale z prawej strony brzucha i myslalam że sie zsikam z bólu bo i jedno i drugie złapało na raz ale trwało to gdzies do 10 sek i cisza wiec czekamy dalej
A wy mamuśki na końcówce jak tam
Miałam że sobą wypełniony plan porodu.
Tak, miałam morfologię ważna sprzed ostatnich dwóch tygodni, ale jak będziesz miała sprzed 3 to też się nic nie stanie bo do porodu Ci pobiorą.
Rodzisz na Żelaznej?patrycja92 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Tak, dokładnie ten. Nie wiem czemu ale on jest trudno dostępny. Mąż kilka aptek zjeździł i tylko w jednej u nas w mieście znalazł.
Dziewczyny, chciałam Wam doradzić, jeśli kupujecie do gondoli kombinezon to zwróćcie uwagę czy da się go łatwo rozpiąć nie wybudzając dziecka. Czasem wraca się ze spaceru, dziecko śpi jeszcze i szkoda budzić, a w kombinezonie wiadomo, że za gorąco.
Przy kp dzienna dawka DHA to 600.Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość
[/url]
Ounai wrote:Laski, co na przeziębienie przy kp?
- rosół
- kamfora na stopy
- woda morska do nosa
- tantum verde do gardła
Co lepsze zapobiegawczo - paracetamol czy ibuprom?
Tu masz nazwę leków co możesz
https://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/bol-i-infekcja/Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Hit dnia u mnie:
weszłam w dżinsy rurki sprzed ciąży rozmiar S
Mam jeszcze ulubione XS, ale jeszcze nie robię do nich przymiarki 😂Nowastaraczka, Stokrotka027, Lalia, Ania81, Anet.kaa, Enigvaa, Jednorożec89, SzalonaOna, Gagatka, Inaa89, kar_oliv, Annia, Suszarka, Nikaa92, Zulugula, Ewa88 , KarolinaMaria, dmg111, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 14:10
Anet.kaa, Enigvaa, Inga28, SzalonaOna, Lalia, Ania81, Inaa89, kic83, Ladyo, Angie1985, kar_oliv, Karenira, Suszarka, patrycja92, Nikaa92, Zulugula, Ewa88 , KarolinaMaria, Nowastaraczka, Maniaaa., dmg111, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Laski, co na przeziębienie przy kp?
- rosół
- kamfora na stopy
- woda morska do nosa
- tantum verde do gardła
Co lepsze zapobiegawczo - paracetamol czy ibuprom?
Ja bym brala ibuprofen. Przeciwzapalny. I 1000mg wit C przy infekcji powinno wspomoc.
Co do wit.A to z nia chyba zawsze trzeba uwazac bo dla doroslego nieobciazonego tez nadmiar jest szkodliwy🔸28 lat
Fragaria wrote:Maniaa czy jakieś decyzje co do Waszego rozwiązania są podjęte? Jak się czujesz? 😉
kto wie.
Szukam pary do rodzenia na przyszły tydzieńkto chętny?
Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Kic, Ounai dzięki za odpowiedź 😘 zamawiam z DOZ liście malin i chcę właśnie dorzucić ten esputicon 😉
Kic, to ładnie wracasz do formy, jak już wchodzisz w jeansy 😍
Patrycja, te śpiworki na stronie Miminu są w dwóch wersjach: ocieplonej i zwykłej, ten ocieplany kosztuje chyba 94 zł, jest kod rabatowy - 10% więc wychodzi po rabacie jakieś 84 zł, ale trzeba za przesyłkę zapłacić 15 zł, więc wychodzi 100 zł.
A w smyku jest ten ocieplany za 83 zł, przesyłka jest tańsza (od 8 zł lub za darmo do sklepu) więc w smyku się bardzo opłaca 👍kic83, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Patrząc na dziewczyny które miały wywoływany poród tutaj to obstawiam najszybciej środę - w sumie podoba mi się ta data
Ale jaja! Zaraz Polcia będzie ze mną.
No i zaczęły mi się pisać skurcze na KTG także coś się dzieje
Inga, daj znać co Andrzej powie i kiedy Cię kładzie do siebie
Lalia, na pewno Twój synek pięknie urósł. Nie martw się, Aleks będzie dużym, silnym chłopcem!
Inaa, czekamy na efekty sesji