Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam może rarystasów nie oczekuję, ale zabieranie do szpitala swoich podkładów i pieluch to porażka. Chociaż to mogłoby się zmienić
zajmuje nam to pół walizki, a nie jest to aż tak drogie, żeby NFZ nie mógł nam ten zapewnić 🙄 Przecież idąc do szpitala nie bierzemy swoich kroplówek z oksytocyną, albo znieczulenia. Zauważcie, że to częste pytanie tutaj na wątku 'Ile podkładów brać do szpitala? Ile pieluszek na 2 dni?'.
Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Ja tam może rarystasów nie oczekuję, ale zabieranie do szpitala swoich podkładów i pieluch to porażka. Chociaż to mogłoby się zmienić
zajmuje nam to pół walizki, a nie jest to aż tak drogie, żeby NFZ nie mógł nam ten zapewnić 🙄 Przecież idąc do szpitala nie bierzemy swoich kroplówek z oksytocyną, albo znieczulenia. Zauważcie, że to częste pytanie tutaj na wątku 'Ile podkładów brać do szpitala? Ile pieluszek na 2 dni?'.
KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Ja tam może rarystasów nie oczekuję, ale zabieranie do szpitala swoich podkładów i pieluch to porażka. Chociaż to mogłoby się zmienić
Ja muszę zabrać wszystko, od podkładów dla mnie i dla dziecka, podpasek tych dużych, pampersów bo wodę, papier wc🤷KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Irysko moja mama też się mnie pytała czemu to pakuje czy nie chce tych szpitalnych. Była zdziwiona jak powiedziałam, że to szpital każe zabrać...
Z jednej strony u nas trochę bida jeśli chodzi o warunki w szpitalach, a z drugiej w UK, Szwecji czyli państwach bogatych w fizjologicznej ciąży w ogóle nie widzi się lekarza, 2 USG na całą ciążę i tyle. Poza tym mierzą brzuch metrem krawieckim. 🙄 W UK w ogóle nie bada się szyjki macicy... A ochronę zdrowia jak Niemcy to chyba wszyscy by chcieli mieć. 😁KarolinaMaria, Iryska, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Sol, aż trudno uwierzyć że tak mało daliście pod Krakowem za 20 arów. U mnie na wsi to tyle za 10 chcą.
Enigva, świetny dom. Prosta bryła, bez mostków cieplnych, ekstra. My też myśleliśmy o czymś takim. Cóż, wszystko się wyjaśni jeśli się zdecydujemy na działkę. Na razie to marzenie.
Ania, ja mam działkę pod Krakowem naprzeciwko cmentarza więc niejeden by się bał. Ale w sylwestra oglądaliśmy fajwrwerki z rynku głównego, bo było widać. A jak jest ładna pogoda to widać Tatry i całe pogórzeza dziecka nigdy tego nie doceniałam, a teraz chciałabym tam mieć dom.
Stokrotko, dałaś czadu! Ładnie tam go podtuczylas w brzuchu, że taka Kluseczka, nic dziwnego że biedak głodny jak konkret chłopaka jest. Gratulacje! Czekamy na jakieś zdjęcia przystojniaka
Marta chyba chce prezent, bo od rozpoczęcia karmienia 7h snu (czyli 6h, bo wisiała ponad godzinę) a matce dała pospać 4,5h 💪7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Stokrotka Patrycja gratuluję codownych synków. Jesteście bardzo dzielnie mamusie.
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
nick nieaktualny
-
SolAngelica wrote:Głównie dlatego że nie uzbrojona ( musieliśmy dociągać wodę i prąd) Plus nie ma kanalizacji ( ale dla nas dobrze bo chcieliśmy robić przydomowa oczyszczalnię. Plus pierwotnie miało być 14 ar za 190 tys.. ale jak pojechaliśmy podpisywać umowę przedwstępna to kobiet stwierdziła że już się z kimś innym ugadal na inny podział działki ( miała być dzielona na 4 a ktoś stwierdził że weźmie pas 1/3) i że możemy kupić pozostałe 1/3 tylko że to było 6 ar więcej. I poszła nam na rękę bardzo bo powiedziała że sprxeda za 200 więc nam się udało bardzo.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wiesz co, jakieś 100 metrów ok wodę, prąd trochę mniej. Ogólne wyszło fajnie cenowa bo mamy super sąsiadów bo w sumie właścicielka podzieliła działkę na trzy i załatwialiśmy to razem więc wyszło taniej znacznie.
Za wodę chyba z 2000 a prąd był ryczałtem ale nie pamiętam ile...
Co do sąsiadów to zaraz po kupnie działki się zgadzaliśmy na spotkanie i wogolw nie było jakoś dziwnie czy cos. strasznie fajni i pomocni ludzie. Plus nam się bardzo nie spieszyło więc oni zaczynali wcześniej bodowac więc właściwie my tylko podpisywaliśmy jakieś zgody a oni załatwiali mnóstwo formalności które nam też bardzo ułatwiają życie. Więc superWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 12:43
Ounai lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
A my za chwilę zbieramy się do sali zabaw. Syn trochę powariuje, my wypijemy kawkę, kupimy zaproszenia podpiszemy umowę i wrócimy do domu. Też mi się marzy upiec pierniki. Może za tydzień w niedzielę by się udało
albo upiekę sama a dekorować będziemy wspólnie
Młody dostał wariacji. Spinał i rozpinał te puzzle piankowe aż mąż go opieprzył 😂Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dla mnie wkurzajace tez bylo proszenie sie o mleko modyfikowane, wydzielaly po 1 buteleczce i jeszcze darly zeby smoczek jednorazowy uzyc kilka razy😡 -
Nowastaraczka wrote:Ounai, mialas dla Tymka jakiegos fajnego pediatrę w Krakowie? Lub inne krakowianki/ex krakowianki moga kogos polecic?
a jakiegoś rejony Krakowa Cię interesują? Bo też nie będziesz przecieżby jechać z dzieckiem chorym na drugi koniec miasta bo to byłoby z 1,5h drogi w godzinach szczytowych. A trochu znajomych w Krk mam to mogę podpytać
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny, jak rejestrujecie się na stronie Hipp to przyjdzie Wam plakietka za szybę do auta. Właśnie dodałam syna i zobaczymy, czy jemu też wyślą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 14:13
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Tak ja rodziłam w De . Opieka jest super położna co chwile przychodzi sprawdza co u małego i u mnie. Prezent stoi kolo łóżka termometr do wody , poduszka z grochem kartka z odbitą stupka malucha i gratulacjami drobiazgi ale liczy sie gest I pamiątka 🥰
Tak tutaj wszystko gwarantuje szpital ja mam ze soba pare kosmetykow typu pasta szampon recznik i troche ciuchów na zmianę. Ciuchy dla małego podpaski,pampersy i inne duperele 1 potrzeby sa tutaj dostępne w dowolnych ilościach.
Onuai- mąż też mógł byc zemna caly czas zrobili nam testy na covid i mógł siedzieć.
Mały ciagle mi spi niechce wogole jesc, trochę sie martwie budze go, zlapie cyca i spi dalej.. mecze go juz caly dzień i nic 😔
Patrycja współczuję i gratuluję .❣ Dalas rade to najważniejsze! Mi wody odeszły o 16 a pierwszy skurcz o 20 miałam.
Nowastaraczka, Zulugula, Ounai, Enigvaa, Karenira, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ounai wrote:Tymek się już urodził już jak mieszkaliśmy w Jaworznie, ale jak chcesz mogę zapytać koleżanki. Oni się 4 lata starali o pierwszą ciążę więc obstawiam że mają wyszukanego pediatrę
a jakiegoś rejony Krakowa Cię interesują? Bo też nie będziesz przecieżby jechać z dzieckiem chorym na drugi koniec miasta bo to byłoby z 1,5h drogi w godzinach szczytowych. A trochu znajomych w Krk mam to mogę podpytać
Ja i tak do krk mam lekko ponad godzinę drogi bo mieszkam w wioscenie mysle o sytuacji choroby bo tu pewnie jakos by dal rade co sie skonsultowac teraz jak jest malutki odnosnie napiec mleka itd
-
dmg111 wrote:Anetka, ja jestem panikarą i mam bardzo sciemnione światło, ale nie wyłączone, bo od kiedy jesteśmy w domu mam fioła na punkcie oddychania, czuje się spokojniej jak budzę się, patrzę na jej twarz w łóżeczku i na klatkę czy oddycha 😊 Tak się nasłuchałam na szkole rodzenia o śmierci lozeczkowej, że mam fioła na tym punkcie. Muszę wyluzować z tym 🙈
Do przewijania czasem używam latarki w telefonie, który odkładam na szafce 😂
Dzięki dziewczyny za odppwiedź, na pupkę stosuje mąke na przemian z bepanthenem i zrezygnowałam z waterwips na rzecz wody. Jest nieco lepiejoby jak najszybciej zeszło całkiem.
Matko, moje dzieckk sra na potęgę, tych kup są takie ilości że my przecież na pampersy nie zarobimy!