X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jeszcze raz ja z kolejnym pytaniem 😁😁🙆🙆
    Dziś dzwonilam do szkoły rodzenia. Babeczka mówiła,że lepiej będzie mi zapisać się na termin w marcu. Ale jakbym się uparła,to mają ostatnie miejsce na styczeń i zajęcia ruszają od czwartku.
    Chciałam się zapisać na luty ale w lutym nie prowadzą zajęć.

Hmm nie wiem czy teraz nie za szybko a w marcu nie będzie odrobinę na styk :P

Kiedy Wy chodzilyscie do szkoły rodzenia? I czy faktycznie im bliżej porodu tym lepiej ? Czy termin tej szkoły rodzenia ma takie duże znaczenie ?

To jest część ONLINE i część stacjonarnie póki co. Bo niewidmo jaka będzie sytuacja w marcu.

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, nasz Olek urodził się "grubszy" (3500 g) a krótszy(53cm)😅 i ma długi tułów i ręce, a krótkie nóżki 😂
    Więc praktycznie dosłownie tydzień nosił body 50 i przeskoczył na 56. Spodnie i pajace 50 myślę, że ponosimy teraz ostatni tydzień,bo są już na styk.
    A co do firm, to ja bym powiedziała, że Smyk 56, Pepco 56, C&A 56, Sinsay 56 i Lidl 50/56 są zbliżone, natomiast H&M 56, George 56 i Primark 56 wypadają jak 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 13:15

ZielonaHerbata, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, Gucio to słodziak nad słodziaki 😍

Sol, śliczna córeczka 🥰

Karolina, zadzwoń koniecznie do położnej. Może coś Ci poradzi albo odeśle do szpitala. Mierzysz sobie co ile masz te skurcze? Krzyżowe to najgorsze cholerstwo jakie może być, więc współczuję Ci bardzo :( i niby człowiek wie że skurcze przepowiadające są dobre, bo ciało ćwiczy itd. ale jak mija kolejna godzina męki bez sensu to ma się ochotę przeklinać na czym świat stoi. Nic mądrego chyba nie powiem, poza tym że już na pewno bliżej niż dalej! Trzymajcie się 😘

Lalia, gratulacje, same dobre wieści po wizycie położnej! 🥳

Zjadłam na śniadanie tosty z peperoni ale nie liczę na jakieś wielkie efekty 😂
    Tak mnie wzięło na sprzątanie 🤭 zmieniłam już pościel, załadowałam zmywarkę, wyrzuciłam jemiołę i świąteczny stroik, pierze się trzecia pralka ubrań 👍 teraz idę sobie zetrzeć kurze, odkurzyć i zmyć podłogę. Zaraz włączę do prania pościel, a później jeszcze koc i nakrycia z łóżka i kanapy. Sprawdzę ciuszki Małej na wyjście, tylko najpierw muszę obczaić prognozę pogody. Przygotuję też ochraniacz na materac i prześcieradło żeby mój mąż się nie miotał po szufladach jak będziemy w szpitalu. Poprawię wieczorem paznokcie i chyba będę gotowa ♥️ mam mocne postanowienie nie spać w dzień, żebym w miarę mogła się wyspać w nocy.

KarolinaMaria, Ania81, Inga28, Lalia, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Herbata, nasz Olek urodził się "grubszy" (3500 g) a krótszy(53cm)😅 i ma długi tułów i ręce, a krótkie nóżki 😂
    Więc praktycznie dosłownie tydzień nosił body 50 i przeskoczył na 56. Spodnie i pajace 50 myślę, że ponosimy teraz ostatni tydzień,bo są już na styk.
    A co do firm, to ja bym powiedziała, że Smyk 56, Pepco 56, C&A 56, Sinsay 56 i Lidl 50/56 są zbliżone, natomiast H&M 56, George 56 i Primark 56 wypadają jak 62.

Ja to w ogóle zapomniałam,że jest jeszcze rozmiar 50 🙈

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Inga jaki słodziak,On wygląda jak z jakiejś reklamy 😍

No właśnie ja nie wiem docelowo,czy nasza córeczka będzie z tych większych ,czy mniejszych dzieci.Jak pójdzie po mnie to raczej będzie z mniejszych bo ja ważyłam 2450😁 i byłam i jestem cala i zdrowa 😁

Właśnie zauważyłam,że niby 56 a z każdego sklepu wypada inaczej.

Ja bym na początek kupiła więcej 62, bliżej porodu będziesz orientacyjnie wiedziała czy dzidziuś będzie z tych większych czy mniejszych i zawsze mniejszy rozmiar zdążysz dokupić😊

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Emdar, ja Cię podziwiam ♥️♥️♥️
    Mi Olek teraz wstał po 40 min 😴 jeszcze go nie chce oddawać, ale mój wzrok skierowany na bezużyteczne cyce mojego męża mówi sam za siebie 🙈 nie powiem, wstaje żeby go przebrać, ale to trwa 5 min, a karmienie 40 min 🤦‍♀️
    Dlatego tym bardziej ukłon w Wasza stronę 🙏
    Lalia, sama siebie podziwiam, serio mówię. Ja, śpioch nad śpiochy,nagle śpię łącznie ze 4 h, i to w setach po 40-50 min. Macierzyństwo naprawdę bywa nieprzewidywalne 😄

Lalia, Ania81, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ciotki! Gustaw przesyła buziaki😚

Aneta my mamy właśnie w piątek spotkanie z fizjoterapeutką, jestem ciekawa czy u nas będzie wszystko okej. Bo Gustaw upodobał sobie obracanie głowy w jedną stronę i jest straszna awantura jak układamy mu na drugiej :/ może nam coś doradzi i pomoże.

Co do przeziębienia to u PanTabletka są przepisy na takie domowe i naturalne syropy itp. więc może coś takiego by pomogło :)

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, ze szkołą rodzenia to już musisz sama ocenić. Ja poszłam jakoś pod koniec 26 tc, ale tylko dlatego tak szybko, że akurat odmroziła się szkoła w moim szpitalu i chciałam się bardzo załapać, żeby poznać położne i obowiązujące tam procedury. Dobrze zrobiłam, bo kolejna tura już nie ruszyła, pod koniec października w tym szpitalu utworzyli oddział covidowy i dyrektor szpitala nie chce teraz 'postronnych' osób na terenie kompleksu szpitalnego, mimo, że porodówka nie jest covidowa i to oddzielny budynek. Ale szczerze mówiąc to lepiej iść bliżej rozwiązania. Ja już nic nie pamiętam z pielęgnacji, z tego jak podnosić dziecko. Tzn coś tam z teorii wiem, ale praktyka poszła w las. Razem ze mną była tam dziewczyna, która rodziła jakoś tydzień po zakończeniu zajęć i ona miała idealną sytuację, bo wszystko miała na świeżo. Jeśli babka chce was wcisnąć na marzec to doskonale wie co robi ;) pomyśl, że będziesz miała zajęcie blisko porodu, a nie tak jak niektóre z nas (w tym ja) wypatrywała porodu od połowy 8 miesiąca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 13:38

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, ale Gucio już wielki.

Sol, przepadłam widząc te włoski 😍

Moja mama ma covid. Mieszka z babcią, schorowaną i po 90. Najgorsze, że babcia nie rozumie i mama mówi, że ciągle przychodzi do niej do pokoju. Mam nadzieję, że jednak jakimś cudem się nie zarazi.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, ja podobnie jak Karolina polecam szkołę bliżej (niż dalej)porodu. My poszliśmy bardzo szybko (kolo 22tc zaczęliśmy, skończyliśmy koło 25tc),bo akurat tak nam pasował weekendowy termin w miejscu gdzie chcieliśmy ją zrobić (przy szpitalu w którym chciałam rodzić). I też potem połowy rzeczy nie pamiętałam:) Uważam- o ile tylko jest możliwość- ze zrobienie później może być bardziej przydatne. Ale teraz (Covid) to chyba faktycznie ciężko coś przewidzieć 🤷‍♀️.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, przed Tobą ostatnia prosta🙂 Wykorzystaj dobrze ostatni dzień spokoju 😘😉

Suszarka lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, ale z Gustawa przystojniak 😎😎😎 ale po takich rodzicach nie ma co się dziwić 💙

Kar, cudna ta Twoja córcia 😍😍😍

Inga28 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a jak się mama czuje? Dobrze przechodzi?
    Ja się dziś dowiedziałam,że znajoma drugi raz zachorowała na Covida( potwierdzone testem za pierwszym i drugim razem, z tym ze pierwszy raz przeszła właściwie zupełnie bez objawów, i pewnie miała bardzo mało przeciwciał). Co to za gó....jest, to masakra.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, przykro mi z powodu mamy :( ma poważne objawy?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, moi dziadkowie są po 80, mają cukrzycę, nadciśnienie i problemy z sercem, mieszkają z wujkiem i jego rodziną w jednym domu. Mimo, że wujek miał covid z objawami, nikt inny w domu się nie zaraził. Więc trzymam kciuki żeby w Twojej rodzinie też tak było ✊😘

Ounai lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, to byl linomag zielony?:)

Wik89 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak wezmę termin szybszy,czyli styczniowy.
    Miesiąc przed porodem boje się,że to będzie za późno tym bardziej mając na uwadze moja skracająca się szyjkę
    Chyba tak będzie bezpieczniej. Luty byłby idealny ale niestety nie ma terminów.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi- dzięki za cynk odnośnie promocji w kappahl. Udało mi się zamówić parę rzeczy, wszytskie w rozmiarze 56. Niestety zostały same takie rozmiary i dużo rzeczy już jest wyprzedanych ale coś tam upolowalam 😊😊

suzi1994 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga - Gustaw do chłopak z reklamy normalnie 😍

Sol - piękna ta Twoja Eliza! Jak malowana! I ta czupryna! 😍

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol sliczna twoja Eliza ❤️❤️❤️ i te wloski cudo❤️❤️❤️❤️.

Inga Twoj synek to prawdziwe bobo model❤️❤️❤️, slodziak z niego❤️❤️❤️❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

‹‹ 2762 2763 2764 2765 2766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ